Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.430 μηνύματα σε 12.375 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 3 Μαΐ 2026, 17:40:13

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 3 Μαΐ 2026, 17:40:13

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:40]

από carapis
    [Χθες στις 11:31]

από carapis
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 19:45:33]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 14:36:08]

από DIGI
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 10:30:08]

[Τετάρτη, 29 Απρ 2026, 22:01:54]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 12:43:20]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309430
    Σύνολο θεμάτων: 12375
    Online σήμερα: 305
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 200
    Συνολικά: 202
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 ... 4 5 6 [7] 8 9 10 ... 15     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Εκδήλωση Αερολέσχης Λάρισας  (Αναγνώστηκε 23027 φορές)
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #90 στις: Παρασκευή, 2 Ιουλ 2021, 15:47:10 »

Αγαπητέ κύριε Μπαγλατζή,

Ο όρος «μακεδονικός» δεν είναι μέρος της συμφωνίας. (μακεδονικός χαλβάς, μακεδονικός οίνος κ.λ.π.) Αν το κράτος που διοργανώνει τον εν λόγω αγώνα έχει νόμιμη ονομασία, δεν το συζητάμε άλλο.

Υπάρχουν πολλές μορφές του «νόμιμων» που επικαλείστε. Να μην ξεχνάτε όμως ότι το θέμα πέρασε από την πρόσφατη Γ.Σ. της Ομοσπονδίας χωρίς αρνητική παρατήρηση.
    Δηλαδή τα σωματεία που έστειλαν τις καταγγελίες δεν έδωσαν συνέχεια αλλά δίνετε εσείς που δεν είσαστε καν μέλος τους; Αν θέλετε να υποστηρίξετε το "νομιμων" μπορείτε να προσφύγετε στην δικαιοσύνη.

Ολα τα άλλα τα θεωρώ ως εκδικητικό οχετό προς το σωματείο που κάποτε ήσασταν μέλος και αθλητής.
    Που έκανε ένσταση για την ακύρωση του αγώνα που εσείς ήσασταν αλυτάρχης, η ακύρωσή του οποίου οριστικοποιήθηκε με τελεσίδικη απόφαση του ΑΣΕΑΔ.
    Δεν έχω μετρήσει πόσες φορές τα έχετε ξαναποστάρει.  

Ιστορίες του παρελθόντος που απ ότι συμπεραίνουμε είναι αυτές που σας κρατάνε όρθιο.

Σας έχω πεί: «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί».

Υ,Γ. Μία καλημέρα σας είπα κάποτε στο μοντελοδρόμιο της Ε.Α.Θ. και αντιδράσατε αρνητικά.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #91 στις: Παρασκευή, 2 Ιουλ 2021, 16:17:06 »

Πότε έχετε σκοπό να διοργανώσετε τον επόμενο αγώνα!!!!!!

γιατί το ρωτάτε;
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #92 στις: Παρασκευή, 2 Ιουλ 2021, 16:22:08 »

Αγαπητέ κύριε Γιάννη Κουρμπάνη

Μου άρεσε το τελευταίο σου μήνυμα. Βέβαια δεν ξέρω αν τελικά γέλασες ή έκλαψες, αυτά μην τα γράφεις δεν ξέρουν όλοι από θέατρο.

Ένα πράγμα θα θίξω. Το ότι πετάς στα αγκάθια και σπας τα ανεμοπτερά σου, είναι δική σου επιλογή. Δεν στο επέβαλε κανένας.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Bocian
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #93 στις: Παρασκευή, 2 Ιουλ 2021, 16:36:41 »

Αν το κράτος που διοργανώνει τον εν λόγω αγώνα έχει νόμιμη ονομασία, δεν το συζητάμε άλλο.

Έχει νόμιμη ονομασία <<(("Βόρεια Μακεδονία''  ''North Macedonia''))>> φτου κάρβουνο στη γλώσσα μου.
    Αρα και το κύπελο είναι της ......<<((''Βόρειας Μακεδονίας''))>>!!!!!! φτου κάρβουνο στη γλώσσα μου....

Δεν τα λέω καλά ρε παιδιά?? Εσάς ρωτάω από Θεσσαλονίκη μεριά......η συμφωνείται με τον κ. Κωνσταντακάτο?? Πάρτε θέση επιτέλους!!!

Να μην ξεχνάτε όμως ότι το θέμα πέρασε από την πρόσφατη Γ.Σ. της Ομοσπονδίας χωρίς αρνητική παρατήρηση.  

Αρα, αφού πέρασε τη ΓΣ, και όλα καλά!!!! Φαντάζομαι ο άνθρωπος δεν ''έχασε'' τη δουλειά του!!!! Αν πάλι την ''έχασε'' και στην ΓΣ
    το θέμα το έκαναν ''γαργάρα'' και δεν ζητήθηκαν εξηγήσεις και ευθύνες, φταίνε όσοι μετείχαν στην ΓΣ και απάλλαξαν το ΔΣ, η όσοι το απάλλαξαν τελικά!!!.
    Στην δικαιοσύνη θα προσφύγει αυτός που έχασε τη δουλειά του, και έχει έννομο συμφέρον, τι δουλειά έχω εγώ να το κάνω??

Ολα τα άλλα τα θεωρώ ως εκδικητικό οχετό προς το σωματείο που κάποτε ήσασταν μέλος και αθλητής.

Πάλι ψεύδεστε ασυστόλως, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΑ ΑΘΛΗΤΗΣ της ΕΑΑ. πόσες φορές να σας το γράψω......
    Ξέρω θα ήταν πολύ τιμητικό για την ΕΑΑ να έχει έναν αθλητή του δικού μου κύρους και ήθους στις τάξεις της.....

γιατί το ρωτάτε;

Μα για να λάβω μέρος, γιατί άλλο?? Εγώ δεν κρύβομαι!!! Και γράφω εδώ δημόσια και υπερασπίζομαι τις απόψεις μου, αλλά και στα πεδία στους αγώνες δίνω το παρών
    εκπροσωπώντας το σωματείο μου αλλά και την Ελλάδα στο εξωτερικό!!!

Που πήγε το μυαλό σας??

ΥΓ. Καλημέρα θα σας πω, όταν ζητήσετε δημόσια συγνώμη, και εσείς και ο άλλος, και η καλημέρα θα είναι από καρδιάς, όχι από συμφέρον (μοτέρ, μπαταρίες, μοντέλο κλπ κλπ).

Καταγράφηκε
    Γιάννης Κουρμπάνης
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #94 στις: Παρασκευή, 2 Ιουλ 2021, 17:02:20 »

Κύριε Πρόεδρε της ΕΑΑ,

Κι εγώ ένα μόνο πράγμα θα θίξω, έγραψα πως κάνω προπόνηση αναγκαστικά σε αγκάθια, διότι δεν έχω αλλού μέρος να πάω . Δεν είπα ότι σπάω ανεμόπτερα! Τα περι μοντελοδρομίων στην Αθήνα είναι πικρή ιστορία και δε θέλω να τα συζητήσω. Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί! Βέβαια όσο πιο δύσκολες οι συνθήκες προπόνησης τόσο πιο δυνατό σε κάνουν. Μοιράστηκα τη χαρά μου για το γεγονός ότι έγινε η εκδήλωση και πέταξα σε ένα υπέροχο μέρος που λέγεται Αερολέσχη Λάρισας! Αυτό είναι όλο!

Επίσης αν και έχω καταφέρει μετά από πολύ κόπο και πολύ προπόνηση τα ανεμόπτερα μου να μη τα πληρώνω πλέον, παρόλα αυτά τα προσέχω καλύτερα κι από τα μάτια μου! Κι έτσι θα κάνω πάντα!

Το γεγονός ότι έχω σπουδάσει ηθοποιός σε δραματική σχολή αλλά και θεατρολόγος στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών μου έχει διδάξει ένα πράγμα περισσότερο από όλα. Να μην παραποιώ την αλήθεια και την πραγματικότητα!

Τώρα όσον αφορά ειρωνικά σχόλια, δεν είναι του επιπέδου μου να απαντήσω! Στόχος μου όταν γράφω εδώ είναι το επίπεδο του φόρουμ να παραμένει υψηλό όπως μας ζητά ο κύριος Κανδυλάκης και γενικότερα η ομάδα της ιστοδσελίδας.

Με εκτίμηση προς όλους ,
    Γιάννης Κουρμπάνης.
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 2 Ιουλ 2021, 17:33:07 από Γιάννης Κουρμπάνης » Καταγράφηκε

If flying were the language of man, then soaring would be it's poetry!
    mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #95 στις: Παρασκευή, 2 Ιουλ 2021, 19:12:48 »

να ρωτήσετε το μέλος σας και Πρόεδρο του CIAM πως είναι δυνατόν μετά από την διακρατική συμφωνία των Πρεσπών  να υπάρχει στο site της FAI
    αγώνας με την ονομασία Macedonia Cup??

Απόστολε υπάρχει ακόμα ?

Δώσε ένα link.
    Καταγράφηκε

Οταν θέλεις να πας κάπου γρήγορα πήγαινε μόνος σου, όταν θέλεις να πας κάπου μακρυά πήγαινε με άλλους
    Bocian
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #96 στις: Παρασκευή, 2 Ιουλ 2021, 22:29:32 »

Απόστολε υπάρχει ακόμα ?

Δώσε ένα link.

Βεβαίως και υπάρχει, πάρε και το link.

https://www.fai.org/events?upcoming=1&f%5B0%5D=fai_event_year%3A2021&f%5B1%5D=fai_event_month%3AOctober&display=list#event-

και για να μην σας κουράζω πάρτε και την φωτογραφία...

* Screenshot_9.jpg (92.33 KB, 1388x586 - εμφανίστηκε 258 φορές.)
    Καταγράφηκε
    Bocian
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #97 στις: Παρασκευή, 2 Ιουλ 2021, 22:42:24 »

Και λίγο μεγέθυνση....... δεν βλάπτει.

* Fai foto.jpg (58.33 KB, 800x600 - εμφανίστηκε 247 φορές.)
    Καταγράφηκε
    Bocian
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #98 στις: Παρασκευή, 2 Ιουλ 2021, 23:26:34 »

Ας δώσουμε και το πρόγραμμα αναλυτικά...................

* Screenshot_6.jpg (71.91 KB, 1200x455 - εμφανίστηκε 246 φορές.)
    Καταγράφηκε
    Κώστας Τριανταφύλλου
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #99 στις: Σάββατο, 3 Ιουλ 2021, 09:46:14 »

Αγαπητέ κ.Τριανταφύλλου θα σας παρακαλούσα να διαβάσετε προσεκτικά την επιστολή που στείλατε στην ΕΛΑΟ ,μία,δύο ή όσες φορές χρειαστεί και μετά να ξαναγράψετε την ακόλουθη ανάρτησή σας.
    (Σας γνωρίζω ότι είμαι γνώστης της Ελληνικής γλώσσας,έχω απολυτήριο Δημοτικού)

"Κύριε Κανδυλάκη ,το ότι ζούμε στην επαρχία ευτυχώς μας δίνει το προνόμιο πέραν των τυπικών να υπάρχουν και οι προσωπικές σχέσεις και μπορεί εσάς να σας φαίνεται αστείο ,για εμάς εδώ που συνεργαζόμαστε χρόνια με την Περιφέρεια Θεσσαλίας η οποία είναι αρωγός και συμπαραστάτης των προσπαθειών μας είναι η πραγματικότητα.

Το ότι η Αερολέσχη Λάρισας πρίν κάνει την οποιαδήποτε κίνηση είχε την διαβεβαίωση για να προχωρήσει από τον Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες το αποδεικνύει το έγγραφο με την υπογραφή του Περιφερειάρχη που θέτει υπό την αιγίδα της Περιφέρειας την εκδήλωση.

Το να εμπλακούμε στην γραφειοκρατική διερεύνηση του θέματος με ημερομηνίες,ημέρες και ώρες δεν θα βοηθήσει σε τίποτα.
    Από την πλευρά της Αερολέσχης Λάρισας υπάρχουν για όλα πειστικές απαντήσεις.

Και μία απορία προς κάθε ενδιαφερόμενο ,το γεγονός πως η ΕΛΑΟ δεν απάντησε ποτέ ως  όφειλε στο αίτημα ενός σωματείου μέλους της ,αλλά προτίμησε να "ρωτήσει" την Περιφέρεια δεν προβληματίζει ?

Αν η προσπάθεια διοργάνωσης  μιας εκδήλωσης , η  ενός αγώνα αντιμετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο και αυτή την διαδικασία προβλέπω στο σύντομο μέλλον να έχουμε αθλητές ,που με τα νέα δεδομένα είναι και το ζητούμενο ,αλλά να μην έχουμε αγώνες.

[Παρακαλώ, δεν επιθυμώ κανενός είδους αντιπαράθεση "

Κύριε Παραστατίδη όσες επιστολές και να διαβάσω δεν πρόκειται να σας πείσω για το αυτονόητο.

Ότι δηλαδή η ΕΛΑΟ ανεξαρτήτως προσωπικών αντιπαραθέσεων ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ  να συνδιαλέγεται και να συνεργάζεται με τα σωματεία.

Αυτός είναι ο ρόλος της αυτό λέει το καταστατικό της

Οποιαδήποτε άλλη στάση και συμπεριφορά είναι αυτό που ονομάζει ο Κύριος Κωνσταντακάτος  ¨" ιδιαίτερη  πολιτική "

gkan: απλή τροποιποίηση : όταν κάνουμε παράθεση, το κείμενό μας πρέπει να είναι μετά το τελευταίο "quote" για να φαίνεται σωστά η απάντησή μας. Πήρα την πρωτοβουλία και το διόρθωσα εδώ...
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 3 Ιουλ 2021, 17:31:17 από Γιώργος Κανδυλάκης » Καταγράφηκε
    Bocian
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #100 στις: Σάββατο, 3 Ιουλ 2021, 12:34:40 »

Αν το κράτος που διοργανώνει τον εν λόγω αγώνα έχει νόμιμη ονομασία, δεν το συζητάμε άλλο.

Επειδή κ. Κωνσταντακάτο, γνωρίζεται πολλές λεπτομέρειες από την συμφωνία των Πρεσπών, όπως π.χ. ποιοι όροι
    συμπεριλήφθηκαν στο τελικό κείμενο κλπ κλπ. θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μας δώσετε τα φώτα σας, μιας και οι
    νομικές γνώσεις κατά γενική ομολογία είναι σε αρκετά υψηλό επίπεδο.

1)Θα ξέρετε βέβαια ότι στη  συμφωνία υπάρχει όρος που υποχρεώνει την γειτονική χώρα σε ΟΛΟΥΣ  τους Διεθνείς Οργανισμούς
    να γίνεται δεκτή με το όνομα  <<((""North Macedonia''))>> και ΜΟΝΟ μ' αυτό.

Γιατί λοιπόν η Fai την αναφέρει με το MKD που σημαίνει Μακεδονία, και πουθενά δεν αναφέρεται το πρόθεμα  ''North'' όπως είχε την υποχρέωση
    η Fai να αναφέρει την γειτονική χώρα.

Ποια είναι η αντίδραση για το θέμα από την Ελληνική Ομοσπονδία, σας ενημέρωσε (τα σωματεία) για τις κινήσεις της η τις ενέργειες της?? Αν έκανε!!!

2) Σκεφτήκατε ποτέ ότι το αδελφό σωματείο (ΕΑΘ) ίσως να έχει πρόβλημα  στο μέλλον αν θέλει να διοργανώσει πάλι τον αγώνα  ''Μακεδονικό Έπαθλο'' ??
    Θεωρείται πιθανή, βάσει της εμπειρίας σας,  μια αντίδραση για τον αγώνα, από την αντίστοιχη Ομοσπονδία της γειτονικής χώρας??

* Screenshot_11.jpg (4.31 KB, 272x74 - εμφανίστηκε 179 φορές.)
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #101 στις: Σάββατο, 3 Ιουλ 2021, 13:36:06 »

Δεν έκανα κριτική στο όνομα του κράτους.

Γνωρίζω όμως ότι η συντομογραφία MKD είναι αυτή που ισχύει στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και όλες οι αθλητικές ομοσπονδίες παγκοσμίως είναι υποχρεωμένες να χρησιμοποιούν αυτές τις συντομογραφίες.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    GRELE
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #102 στις: Σάββατο, 3 Ιουλ 2021, 13:52:54 »

Στις χωρες που υπαρχουν στην FAI οι σκοπιανοι ειναι καταχωρημενοι σαν North Macedonia

Αποσπασματα της Συμφωνιας Πρεσπων

ΜΕΡΟΣ 1
    ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΠΕΡΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ,
    ΤΩΝ ΕΚΚΡΕΜΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΜΠΕΔΩΣΗ ΣΧΕΣΕΩΝ
    ΚΑΛΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ
    ΑΡΘΡΟ 1
    1. Η παρούσα Συμφωνία είναι τελική και από τη θέση της σε ισχύ τερματίζει την Ενδιάμεση Συμφωνία μεταξύ των Μερών που υπεγράφη στη Νέα Υόρκη στις 13 Σεπτεμβρίου 1995.
    2. Τα Μέρη αναγνωρίζουν ως δεσμευτικό το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων που διεξήχθησαν υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, στις οποίες και τα δύο Μέρη έχουν δεσμευθεί κατ’ εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817 (1993) και 845 (1993) καθώς επίσης και της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995.
    3. Σύμφωνα με τις διαπραγματεύσεις αυτές έχουν γίνει αμοιβαίως αποδεκτά και συμφωνηθεί τα ακόλουθα:

α) Tο επίσημο όνομα του Δεύτερου Μέρους θα είναι «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», το οποίο θα είναι το συνταγματικό όνομα του Δεύτερου Μέρους και θα χρησιμοποιείται  ergaν omnes οπως προβλέπεται στην παρούσα Συμφωνία. Το σύντομο όνομα του Δεύτερου Μέρους θα είναι «Βόρεια Μακεδονία».

β) Η ιθαγένεια του Δεύτερου Μέρους θα είναι Μακεδονική/πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, και θα εγγράφεται έτσι σε όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφα.

γ) Η επίσημη γλώσσα του Δεύτερου Μέρους θα είναι η «Μακεδονική γλώσσα», όπως αναγνωρίσθηκε από την Τρίτη Συνδιάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Τυποποίηση των Γεωγραφικών Ονομάτων, που διεξήχθη στην Αθήνα το 1977, και περιγράφεται στο Άρθρο 7 (3) και (4) της παρούσας Συμφωνίας.

δ) Οι όροι «Μακεδονία» και «Μακεδόνας» έχουν την έννοια που αποδίδεται στο Άρθρο 7 της παρούσας Συμφωνίας.

ε) Οι κωδικοί χώρας για τις πινακίδες αυτοκινήτων του Δεύτερου Μέρους θα είναι ΝΜ ή ΝΜΚ. Για όλους τους άλλους σκοπούς, κωδικοί χώρας παραμένουν οι ΜΚ και MKD οπως επισήμως αποδόθηκαν απο τον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης («ΔΟΤ»).

ζ) Ο επιθετικός προσδιορισμός για το Κράτος, τα επίσημα όργανά του, και τις άλλες δημόσιες οντότητες θα ευθυγραμμίζεται με το επίσημο όνομα του Δεύτερου Μέρους ή το σύντομο όνομα, ήτοι, «της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» ή «της Βόρειας Μακεδονίας». Άλλες χρήσεις επιθέτου περιλαμβανομένων εκείνων που αναφέρονται σε ιδιωτικές οντότητες και δρώντες που δεν σχετίζονται με το Κράτος και τις δημόσιες οντότητες, δεν έχουν συσταθεί με νόμο και δεν απολαμβάνουν οικονομικής υποστήριξης από το Κράτος για δραστηριότητες στο εξωτερικό, δύνανται να ευθυγραμμίζονται με το Άρθρο 7 (3) και (4). Η χρήση επιθέτου για δραστηριότητες δύναται να ευθυγραμμίζεται με το Άρθρο 7 (3) και (4). Τούτο δεν επηρεάζει τη διαδικασία που καθιερώθηκε με το Άρθρο 1 (3) (θ) και τα σύνθετα ονόματα των πόλεων που υφίστανται κατά την ημερομηνία υπογραφής της παρούσας Συμφωνίας.
    .....................
    .......................
    ΑΡΘΡΟ 7
    1. Τα Μέρη αναγνωρίζουν ότι η εκατέρωθεν αντίληψή τους ως προς τους όρους «Μακεδονία» και «Μακεδόνας» αναφέρεται σε διαφορετικό ιστορικό πλαίσιο και πολιτιστική κληρονομιά.
    2. Όταν γίνεται αναφορά στο Πρώτο Μέρος, με αυτούς τους όρους νοούνται όχι μόνο η περιοχή και ο πληθυσμός της βόρειας περιοχής του Πρώτου Μέρους, αλλά και τα χαρακτηριστικά τους, καθώς και ο Ελληνικός πολιτισμός, η ιστορία, η κουλτούρα και η κληρονομιά αυτής της περιοχής από την αρχαιότητα έως σήμερα.
    3. Όταν γίνεται αναφορά στο Δεύτερο Μέρος, με αυτούς τους όρους νοούνται η επικράτεια, η γλώσσα, ο πληθυσμός και τα χαρακτηριστικά τους, με τη δική τους ιστορία, πολιτισμό και κληρονομιά, διακριτώς διαφορετικά από αυτά που αναφέρονται στο Άρθρο 7(2).

4. Το Δεύτερο Μέρος σημειώνει ότι η επίσημη γλώσσα του, η Μακεδονική γλώσσα, ανήκει στην ομάδα των Νότιων Σλαβικών γλωσσών. Τα Μέρη σημειώνουν ότι η επίσημη γλώσσα και άλλα χαρακτηριστικά του Δεύτερου Μέρους δεν έχουν σχέση με τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία, την κουλτούρα και την κληρονομιά της βόρειας περιοχής του Πρώτου Μέρους.
    5. Τίποτα στην παρούσα Συμφωνία δεν αποσκοπεί στο να υποτιμήσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο, ή να αλλοιώσει ή να επηρεάσει τη χρήση από τους πολίτες εκάστου Μέρους.
    ......................
    ............

Καταγράφηκε

......electrics are here to stay......
    Γιώργος Κανδυλάκης
    Administrator
    Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

« Απάντηση #103 στις: Σάββατο, 3 Ιουλ 2021, 16:53:26 »

Θα σας κρατώ ενήμερους σε άλλο θέμα, ίσως και σε κάποιο άλλο μέσο  εάν δεν το αντέχουν εδώ οι διαχειριστές.

Μεσολάβησε μια αναγκαστική αποχή για λίγες μέρες... Ευτυχώς δεν ξεφύγσμε πολύ. Αρχίζω να τα πιάνω ένα-ένα...

@mastoras: Δημήτρη, σε παρακαλώ αν γίνεται, ναι, σε άλο μέσο θα ήταν τέλεια. Θα σου είμαι ευγνώμων. Πράγματι, προσωπικά εγώ δεν το αντέχω. Τους άλους δεν τους ρώτησα.

Θα μας κάνεις μεγάλη χάρη γιατί πράγματι η επανάληψη εκτός από ανούσια είναι και βαρετή πλέον.

Καλή και ανέξοδη η επαναστατική κουβέντα, το μόνο που λείπει να δω είναι διαδηλωτές με πανώ και ντουντούκες, σε κάποια επίσημη εκδήλωση. Τότε μπορεί να πιστέψω ότι τα έχω δει όλα...

gkan
    Καταγράφηκε

όσο ελαφρύτερα είναι, τόσο ψηλότερα πάνε

μέτρα με μικρόμετρο, σημάδεψε με κιμωλία, κόψε με τσεκούρι...
    Γιώργος Κανδυλάκης
    Administrator
    Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

« Απάντηση #104 στις: Σάββατο, 3 Ιουλ 2021, 17:02:27 »

Σας ευχαριστώ και πάλι για την ωραία παρουσίαση του τόσο αδικημένου αερομοντελιστικού κλάδου εν Ελλάδι.
    Το control line δεν είναι κάτι αρχαϊκό ή πεπερασμένο, όπως θεωρείται ατυχώς στον τόπο μας.

@Anton53, κ. Αντώνη, θα συμφωνήσω μαζί σας στο πνεύμα, όχι στην έκφραση. Πράγματι παραμελημένος αλλά όχι αδικημένος. Αδικημένος σημαίνει ότι κάποιος τον αδίκησε.

Αρχαϊκό, πεπερασμένο? Ναι, γιατί δεν συμμετέχει στη σημερινή λογική του μάρκετινγκ και του αερομοντελιστή-αγοραστή... Και η υποστήριξη από περιοδικά (όσα έχουν απομείνει), πολύ περιορισμενη.

Οπότε, ο πολύς κόσμος πρώτα δεν γνωρίζει, κατά συνέπεια δεν ενδιαφέρεται πια... Δεν μπορούμε να τους αναγκάσουμε...

Το ίδιο ισχύει και για τα μοντέλα free flight, που είναι το δικό μου κύριο αντικείμενο. Δεν μπορώ με το ζόρι να το ζωντανέψω ή να αναγκάσω κάποιους άλλους να ασχοληθούν. Αν κάποιος δείξει ενδιαφέρον, ευχαρίστως να τον "τσιμπήσω"... Να το προβάλουμε όσο μπορούμε, φυσικά, τι καλύτερο...

Πράγματι στις Η.Π.Α. και σε κάποιες άλλες χώρες όπως Αγγλία, το ενδιαφέρον υπάρχει, πάλι όμως αναλογικά περιορισμένο... Οι λίγοι φανατικοί αφοσιωμένοι είναι η όμορφη παρένθεση.

gkan
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 3 Ιουλ 2021, 17:32:34 από Γιώργος Κανδυλάκης » Καταγράφηκε

όσο ελαφρύτερα είναι, τόσο ψηλότερα πάνε

μέτρα με μικρόμετρο, σημάδεψε με κιμωλία, κόψε με τσεκούρι...
    Σελίδες: 1 ... 4 5 6 [7] 8 9 10 ... 15     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Εκδήλωση Αερολέσχης Λάρισας
    Μεταπήδηση σε: