Καλημέρα φίλε μου,
Να σου πω εγώ ποιά τακτική με τους 2χρονους και με τους 4χρονους Αεροπλανικούς κινητήρες ακολουθώ
Για 2Τ 0% Nitro ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ναι ξέρω το εγχειρίδιο μπλα..μπλα... ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΤΣΑΜΠΑ ΕΞΟΔΑ....
Η tornado exei me 1% nitro το λιγοτερο που κυκλοφορει...
Η ερωτηση ειναι δεν δημιουργει προβληματα στην ρυθμιση της μηχανης; δηλαδη να ρυθμιζεται πιο δυσκολα...
λεω εγω τωρα.
ΔΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΣΥΧΙΑ ΣΟΥ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ κ Γιάννη
και εν συνεχεία ΑΠΟ ΜΕΝΑ κανένα πρόβλημα για την ρυθμισή σου στον κινητήρα ΠΕΤΑ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ!!! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΣΟΥ ΣΤΡΩΣΕ ΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΚΑΛΑ (ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ)
ΚΑΙ ΜΗΝ ΧΑΝΕΣΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΣΟΥ
!!! ΠΕΤΑ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΡΑ !!!
ένα κομμάτι σχετικά με τα Nitro που ρωτάς
http://jkon.aeromodelling.gr/ninter-105b.htm"
Ποιό είναι τελικά το κέρδος από το νιτρομεθάνιο
Το Νιτρομεθάνιο είναι Αμερικάνικη "εφεύρεση". Τα περιοδικά τους είναι γεμάτα με διαφημίσεις για καύσιμα με 30% και 40 % νιτρομεθάνιο. Στον υπόλοιπο κόσμο σπάνια θα δείς καύσιμο με περισσότερο από 10% νιτρομεθάνιο.
Στην Ελλάδα, οι εισαγωγείς δεν έχουν λόγο να μην φέρουν τα Αμερικάνικα καύσιμα, και οι αερομοντελιστές δεν έχουν λόγο να μην τα χρησιμοποιούν, κάτω από την λανθασμένη στην περίπτωση νοοτροπία "το περισσότερο και ακριβώτερο μάλλον θα είναι και καλύτερο".
Δεν είναι μυστικό ότι το πιό ισχυρό καύσιμο είναι αυτό που έχει μόνο νιτρομεθάνιο και καθόλου μεθανόλη. Κανείς όμως δεν μας λέει πόσους κινητήρες καίνε πριν καταφέρουν να πετύχουν πτήση 10 δευτερολέπτων με αυτό το καύσιμο.
Δηλαδή δεν ισχύει η παραδοχή ότι όσο περισσότερο νιτρομεθάνιο βάζουμε τόσο θα αυξηθεί η ισχύς;....... "