Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.713 μηνύματα σε 12.383 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 15:46:43

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 15:46:43

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 13:59]

από carapis
    [Χθες στις 22:41]

[Χθες στις 18:50]

[Δευτέρα, 13 Ιουλ 2026, 01:45:23]

[Παρασκευή, 10 Ιουλ 2026, 09:50:49]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309713
    Σύνολο θεμάτων: 12383
    Online σήμερα: 162
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 71
    Συνολικά: 71
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 6 7 8 [9] 10 11 12 13     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ F5-BF1-GR  (Αναγνώστηκε 48921 φορές)
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #120 στις: Τρίτη, 15 Σεπ 2009, 21:09:06 »

Καλησπέρα σε όλους .

Το πάθος μερικών μαστόρων να κατασκευάζουν , όχι απλά με ενθουσιάζει και μου δίνει δύναμη να συνεχίσω να κόβω φτερά , αλλά με παροτρύνει να γίνομαι καλύτερος ... 

Καλή σας επιτυχία ...

DM
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #121 στις: Τετάρτη, 16 Σεπ 2009, 08:30:43 »

Απόστολε, εσύ έκοψες το foam με το CNC?
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #122 στις: Τετάρτη, 16 Σεπ 2009, 13:03:05 »

Καλημέρα σας .

Ναί Κύριε Γιάννη , είναι πράγματι τιμή μου να λέω ότι το έκοψα εγώ ... 

Σας Ευχαριστώ .
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    pakos_65
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #123 στις: Τετάρτη, 16 Σεπ 2009, 13:10:14 »

Πόσα από τα νέα μυστικά όπλα θα λάβουν μέρος στον τοπικό αγώνα της 11ης Οκτωβρίου;

Απόστολε, εσύ έκοψες το foam με το CNC?

Αγαπητε Θείε Γιάννη,
    Μιας και έχεις κάνει ήδη δυο ερωτήσεις και δεν έχεις πάρει απαντήσεις ακόμα, και επειδη τυχαίνει να γνωρίζω μερικά πράγματα απο την κατασκευή, θα προσπαθήσω να σου απαντήσω.
    Για τον τοπικό αγώνα της 11ης Οκτωβρίου δεν υπάρχουν μυστικά όπλα. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι το πρωτότυπο και δεν ξέρω κατά πόσω θα μπορεί να είναι έτοιμο απο άποψεως μοτέρ, μπαταρίες κ.λ.π. Τώρα, αν ο Γιώργος το πάρει ζεστά και θέλει να πάει στον παραπάνω αγώνα, μπορεί και να εμφανιστεί για να το δοκιμάσει.
    Όσο για την κοπή των φελιζόλ με το CNC, έχω να πώ ότι ο Απόστολος κάνει πάρα πολύ καλή δουλεία. Τόσο καλή που το φελιζόλ έρχεται κομμένο χωρίς ούτε ένα ψεγάδι πάνω του. Στό μόνο που υστερεί το CNC του Απόστολου είναι ίσως η Βάση δεδομένων του με τις αεροτομές. Πιστέυω ότι θα προσπαθήσει να την εμπλουτίσει με τις μοντέρνες αεροτομές που κυκλοφορούν.  Thumbs up
    Καταγράφηκε

Η απογείωση είναι προαιρετική.....αλλά η προσγείωση ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.......!!!!!
    http://users.otenet.gr/~pakos_65/index.htm
    eolos30
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #124 στις: Τετάρτη, 16 Σεπ 2009, 19:26:24 »

Για βοηθηστε να μη ξοδευτει τζαμπα ο φιλος
                                      Το βάρος ειναι 2300 καιθα το φτασει ως και τα 3000( συζητήσημο)

Χωρις προσωπικη πειρα και ως εκ
                                         τουτου χωρις βεβαιότητα , θα πρότεινα :

Κοντρονικ 480-38 ,5,2/1 και κατι μεταξι 16*11 και 18*11
                 δεν ειναι καιροι για πολές δοκιμες με αυτα τα ποσα.

το 480-26 ? το 500 με την 6,7/1?
                 Οποιος το χει ψάξει ας μηλησει . Οχι για μασ ,αλλα για τη πρόοδο..

Ευχαριστώ Ανδρέας
    Καταγράφηκε

The desire for safety stands against every great and noble enterprise. -Tacitus
    eolos30
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #125 στις: Τετάρτη, 16 Σεπ 2009, 19:56:05 »

Η βεντετα σε αλλη ποζα

* IMGP1938.JPG (98.37 KB, 320x240 - εμφανίστηκε 426 φορές.)
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #126 στις: Τετάρτη, 16 Σεπ 2009, 20:16:44 »

Για βοηθηστε να μη ξοδευτει τζαμπα ο φιλος
                                      Το βάρος ειναι 2300 καιθα το φτασει ως και τα 3000( συζητήσημο)

Χωρις προσωπικη πειρα και ως εκ
                                         τουτου χωρις βεβαιότητα , θα πρότεινα :

Κοντρονικ 480-38 ,5,2/1 και κατι μεταξι 16*11 και 18*11
                 δεν ειναι καιροι για πολές δοκιμες με αυτα τα ποσα.

το 480-26 ? το 500 με την 6,7/1?
                 Οποιος το χει ψάξει ας μηλησει . Οχι για μασ ,αλλα για τη πρόοδο..

Ευχαριστώ Ανδρέας

Πρώτη επιλογή το Kontronik Kira 500-36 6,7:1, αν δεν χωράει τότε το Kontronik Kira 480-31, 5,2:1

Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    eolos30
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #127 στις: Τετάρτη, 16 Σεπ 2009, 22:50:39 »

Ευχαριστουμε πολυ για την πολιτιμη πληροφορια.

Και το νεοαποκτηθεν ΑVA του Καμπάνη.Κωστα να του φερεσαι παντ οπως του αξιζει (με σεβασμο).

* IMGP1942.JPG (100.99 KB, 320x240 - εμφανίστηκε 403 φορές.)
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #128 στις: Πέμπτη, 17 Σεπ 2009, 08:47:25 »

Και το νεοαποκτηθεν ΑVA του Καμπάνη.Κωστα να του φερεσαι παντ οπως του αξιζει (με σεβασμο).

Θα ήθελα να ρωτήσω ποιό απ' όλα τα AVA είναι, και από πού το αγόρασε.

Το AVA θα αποδόσει τα μέγιστα στον αγώνα F5J, αλλά όχι στον BF1, γιατί δεν μπορεί να σηκώσει φορτίο περισσότερο από 25 γραμμάρια ανά τετραγωνική παλάμη.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Αντώνης Παπαδόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #129 στις: Πέμπτη, 17 Σεπ 2009, 12:33:45 »

Καλημέρα,

Οι προτεινόμενες από τον jkon επιλογές είναι καλές. Πιστεύω όμως οτι θα πρέπει να σταθμίσετε και τα παρακάτω.

1. Κατηγορία BF1 (που είναι και η συγκεκριμένη ενότητα)

Θα πρέπει να βρείτε μοτέρ που σε σχέση με τον μέγεθος και το βάρος του μοντέλου που έχετε φτιάξει να είναι σε θέση να ανταπεξέλθει τις απαιτήσεις με χρήση Lipo 2s. Παραπάνω πιστεύω ότι δεν θα είστε και τόσο εντός συναγωνισμού για επίτευξη καλού λόγου. Ενας λόγος κοντά στο 2 είναι καλός. Αφού λοιπόν γνωρίζετε το βάρος τότε μπορείτε να κάνετε τους απαραίτητους υπολογισμούς και εν συνεχεία την επιλογή σας.

Τα παραπάνω τα λέω γιατί νομίζω οτι το KIRA 500 αποδίδει καλύτερα με 3s παρά με 2s. Ο jkon που έχει δουλέψει την σειρά Kira ας με διορθώσει αν κάνω λάθος.

2. Κατηγορία F5J GR.

Σε αυτή σίγουρα θα πάς για 3S άρα και το 500 θα είναι καλό εφόσον χωρά.

Μερικές παρατηρήσεις βλέποντας την ωραία αυτή προσπάθεια.

Η αεροτομή MH32 είναι μία κλασσική αεροτομή που χρησιμοποιούσαν στην κατηγορία F3J μέχρι πρόσφατα. Τώρα υπάρχουν πιο μοντέρνες. Οχι ότι η MH32 σταμάτησε να κάνει την δουλειά της.

Θα ήθελα να ρωτούσα γιατί δεν είναι εμφανές από την φωτογραφία αν η πτέρυγα έχει ailerons ή/και flaps. Το ρωτώ γιατί η ΜΗ32 δουλεύει καλύτερα με αυτά παρά χωρίς.

Καλή συνέχεια.

Αντώνης Παπαδόπουλος
    Καταγράφηκε
    eolos30
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #130 στις: Πέμπτη, 17 Σεπ 2009, 14:00:45 »

Καλημέρα
                                    Το AVA αυτο ειναι το Super , αλλα δεν ξερω τι αλλο
                                             μπορει να φέρουν, ειναι αγριεμένοι.
                                Μακαρι ο ενθουσιασμος να κρατήση.
                                      Το  S.Ava αγοράστηκε απο την FVK. Γιατι δεν εχει σωληνα για βαράκια?
                                  Απο το Βλαδιμηρο?
    Καταγράφηκε

Αντώνης Παπαδόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #131 στις: Πέμπτη, 17 Σεπ 2009, 14:13:24 »

Απο το Βλαδιμηρο?

Απα πα το παλιόπαιδο!! Χάλασε και αυτός.

Αστειεύομαι. Νομίζω ότι σωλήνα για βαράκια βάζει μόνο στα καθαρόαιμα ανεμόπτερα. Στα ηλεκτρικά δεν έχει.

Τουλάχιστον το AVA 3.2 που έχω δεν είχε σωλήνα. Αντίθετα το ΑVA ως F3J έχει.

Αντώνης Παπαδόπουλος
    Καταγράφηκε
    eolos30
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #132 στις: Πέμπτη, 17 Σεπ 2009, 18:30:54 »

Αντωνη συγουρα θαταν καλυτερα με 4 σερβο στο φτερο, εκει
                     ειναι και το μέλλον, λιγο πιο συνθετη κατασκευη αλλα τουλαχιστον θάχες και φρένα.
                        Σε αρκετα μεγαλο υψος παντωσ ,που δεν το βλεπυμε και τέλεια ,ειναι πλεονεκτημα του πολυεδρικου ,πως αυτοδιορθώνεται.
                 Η MH32 κραταει ακόμα και ξέρουμε κάπως να τη πετάμε.

Δηλ. το 500 λες οτι αποδιδει καλυτερα σε περισοτερα Α, ενω η μέγιστη απόδοση των 480 θαειναι  πιο κοντα στα 25-30Α.?
                               Μηπως ομως αλλαζοντας μπατερια και ελικα πας με το ιδιο μοτερ και στον αλλο αγωνα?
    Καταγράφηκε

Αντώνης Παπαδόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #133 στις: Παρασκευή, 18 Σεπ 2009, 07:08:06 »

Καλημέρα,

Αλλη είναι η φιλοσοφία του αγώνα στην κατηγορία BF1 και άλλη στην F5JGR.

Στην πρώτη πρέπει να έχεις οσο μικρότερο λόγο μπορείς (κοντά ή κάτω από 2) για να είσαι στο παιχνίδι, τουλάχιστον με τα φετεινά δεδομένα, άρα μια μπατταρία 2S είναι μάλλον το ζητούμενο, και αυτή με όσο λιγότερα Α γίνεται, και από την άλλη χρειάζεσαι μπατταρία 3S ώστε να έχεις την απαραίτητη ισχύ για να ανέβεις στα 200 μέτρα σε 30 δευτερόλεπτα.

Ως εκ τούτου στην πρώτη περίπτωση χρειάζεσαι μοτέρ που να μην έχει μεγάλη κατανάλωση ενώ στην άλλη θέλεις γενικά να έχεις ελαφρύ αεροσκάφος για να μπορέσεις να παραμείνεις στον αέρα τα 10 λεπτά που προβλέπονται.

Σίγουρα σε όλα αυτά παίζει ρόλο και το ανεμόπτερο και οι δυνατότητες που έχει στα θερμικά αλλά και στον καιρό.

Το 500 με 2S είναι πιο ισχυρό από το 480 με την ίδια μπατταρία. Σε στροφές με τα προτεινόμενα μοτέρ το 480 έχει περισσότερες.

Οπως είπα δεν έχω εμπειρία με την σειρά KIRA αλλά με την προγενέστερη της, την FUN.

Αν έχετε το πρόγαμμα Μotocalc θα σας δώσει μια πρώτη εικόνα σε πολλά θέματα. Το βρίσκεις στο internet και για δεκαπέντε μέρες μπορείς να το δοκιμάσεις ελεύθερα.

Γενικότερα πάντως στην σειρά FUN τα μοτέρ 500 ήταν καλύτερα με 3S παρά με 2S.

Δεν ξέρω τις διαστάσεις του ανεμοπτέρου και τι μοτέρ χωρά. Θα έψαχνα πάτως και για outrunner τώρα που κυκλοφορούν και με μειωτήρα.

Πάντως γενικά δύσκολο το βλέπω να υπάρχει δυνατότητα με ένα σπάρο να πιάσουμε δύο τριγόνια. Αποψη μου φυσικά που μπορεί να είναι και λάθος.

Καλή συνέχεια
    Αντώνης Παπαδόπουλος

Καταγράφηκε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #134 στις: Παρασκευή, 18 Σεπ 2009, 13:19:21 »

όλα καλά Κύριοι ...

Θα σας πώ ένα μυστικό για τα Kontronik και τα Plettenburg . Γιά όσο μετράει ο λόγος μου , αναφέρω ότι όταν ήταν να πάρω το cnc foam cutting , τον πήρα τον Ολλανδό τηλέφωνο . Του λέω ... "Θέλω να μου υποσχεθείς ότι άν πάθει κάτι θα έχω Υποστήριξη ..." και μου απαντάει ... " Apostolos , έχω σταματήσει να φτιάχνω μηχανές γιατί κονομάω απ'τα μοτέρ . Φτιάχνω στην Κίνα μου λέει τα Typhoon και επίσης φτιάχνω και κάποια που δίνω στην Kontronik και τη Plettenburg ... Γύρω στα 4000 μοτέρ το μήνα μου λέει φτιάχνω και βγάζω αρκετά χρήματα απο κεί για να συνεχίσω να ασχολούμαι με hobby cnc . Φυσικά όμως άν πάθεις κάτι θα είμαι δίπλα σου ...
    Αυτά ειπώθηκαν πρίν 5 χρόνια περίπου όταν πήρα τη μηχανή . Απλά επειδή σας είδα να αναφέρεστε εκτενώς σε αυτή τη μάρκα αποκλείωντας τόσα και τόσα άλλα ...

Φιλικά , DM
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 ... 6 7 8 [9] 10 11 12 13     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ανεμόπτερα R/C  |  Ηλεκτροκίνητα ανεμόπτερα (Συντονιστής: _ΤΑΣΟΣ_)  |  Θέμα: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ F5-BF1-GR
    Μεταπήδηση σε: