|
kolotoympas
|
 |
« στις: Πέμπτη, 5 Μαρ 2020, 23:45:00 » |
|
To μοτέρ ήρθε στα χέρια μου από το φίλο Κυριάκο μετά από αρκετά χρόνια Ακινησίας και όπως ήταν σίγουρο αν και σχεδόν ολοκαίνουριο το μοτέρ δεν κουνιόταν τίποτα. Λύθηκε με την βοήθεια αυτού του βίντεο https://youtu.be/pRq2m9VGgMchttps://youtu.be/LUCGEh3mYgcΑυτή την στιγμή είναι σε φάση εκθέματος  δεν χορταίνω να το βλέπω και από μέρα σε μέρα περιμένω τον Ultrasonic cleaner για να αρχίσω το βαθύ καθάρισμα και σιγά σιγά το δέσιμο. Δεν θα μπει μάλλον σε κάποιο μοντέλο. Διότι το όλο εγχείρημα έγινε πιο πολύ για να περνάω καλά τα απογεύματα μεταξύ 5-6 
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
kolotoympas
|
 |
« Απάντηση #2 στις: Παρασκευή, 6 Μαρ 2020, 09:36:15 » |
|
Το θέμα είναι ότι δεν θυμάμαι πως ξανά μπαίνουν όλα αυτά τα μπλιμπλικια. Επίσης ένα αξονακι που βρήκα στο γραφείο μου δεν ξέρω αν είναι του κινητήρα η από τον ατμοκαθαριστής της πεθεράς μου  Πρέπει να κάνω edit τα βίντεο να παίζουν ανάποδα για να το ξανά φτιάξω! 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
evan
|
 |
« Απάντηση #3 στις: Παρασκευή, 6 Μαρ 2020, 20:08:17 » |
|
Το θέμα είναι ότι δεν θυμάμαι πως ξανά μπαίνουν όλα αυτά τα μπλιμπλικια. Επίσης ένα αξονακι που βρήκα στο γραφείο μου δεν ξέρω αν είναι του κινητήρα η από τον ατμοκαθαριστής της πεθεράς μου  Πρέπει να κάνω edit τα βίντεο να παίζουν ανάποδα για να το ξανά φτιάξω!  Α ωραία! Θα μου πεις κι εμένα που πάει αυτό το μαραφετι που περίσσεψε από τη δικιά μου. Λες αυτό να φταίει που από τότε δεν φτάνει τις 19000 στροφες; 
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Η ύστατη μορφή ελευθερίας είναι η σιωπή. (Γιάννης Ρίτσος)
|
|
|
|
|
|
kolotoympas
|
 |
« Απάντηση #5 στις: Τετάρτη, 11 Μαρ 2020, 22:47:05 » |
|
Ήρθε και ο Ultrasonic cleaner. Δοκίμασα διαφορά υγρά καθαρισμού από απορρυπαντικα μεχρι οισοπροπυλική αλκοόλη και μεθανόλη. Την διαφορά την κάνει η θερμοκρασία. όσο πιο ζεστό το νερό τόσο καλύτερα. Τελικά μια πατέντα με βαζάκι και βενζίνη που είδα στο YouTube έκανε την καλύτερη δουλειά https://youtu.be/BTN7-C72eHAΑν δεν με πάρει ο ύπνος θα το δέσω σήμερα
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
kolotoympas
|
 |
« Απάντηση #7 στις: Πέμπτη, 12 Μαρ 2020, 10:05:18 » |
|
Την αλυσίδα έπρεπε να την είχες αλλάξει ήδη! Πριν το σκεφτείς!  βάλε afam 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
kolotoympas
|
 |
« Απάντηση #8 στις: Πέμπτη, 12 Μαρ 2020, 17:08:58 » |
|
Μπορεί να μου πει κάποιος. Πως λιπαίνετε το καπάκι με τα κοκορακια εν ώρα λειτουργίας?
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
ArgyrisGiannetakis
|
 |
« Απάντηση #9 στις: Πέμπτη, 12 Μαρ 2020, 17:49:57 » |
|
Ανεβαίνει απο τα σωληνακια των οστηρίων λάδι με την πίεση της λειτουργίας.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
ArgyrisGiannetakis
|
 |
« Απάντηση #10 στις: Πέμπτη, 12 Μαρ 2020, 19:09:17 » |
|
Βεβαια μην φανταστείς οτι χρειάζεται μεγάλη ποσότητα λαδιού για να λειτουργήσει οι ό ροκερς .Ολη η λύπανση δημιουργήται απο το blow by της καυσης .Οταν πεσει το καυσιμο απο την βαλβίδα και συμπιεστεί για να γίνει η εκρηξη , τότε αρκετή ποσότητα λαδιού διαφέυγει απο το ανοιγμα του ελατηριού και κατεβαινει στην κασα να λυπανει καταρχήν το κατω μερος του πιστονιού και μετα τα ρουλεμαν και μετα ο εκεντροφόρς και οι λιφτερς οστηρια, που με την σειρά τους τα ρόκερς.Φαντάσου ειναι τοσο λίγο και τοσο αρκετό που το εχουν υπολογίσει ετσι ωστε το υπόλοιπο λαδι να βγαινει απο την κασα με το τσουτσούνι που εχει στην πισω μεριά συνήθως! Παντως καλό ειναι πριν τον κλείσεις να τα λυπανεις παντού όλα ετσι ωστε μεχρι να ζεταθει και αρχίσει να δουλέυει ο κύκλος αυτός που σου περιέγραψα , να εχει λαδακι.Καποιοι κινητήρες χρειάζονται μετα απο καποιες ωρες να λυπαίνεις τα ροκερς.ΠΧ μοκι .Αλλοι φαντάσου δεν εχουν κλειστά καπάκια και χρειάζονται πιο συχνά λυπανση.Και ειδικά οι βενζινες που εχουν λιγοτερο συνολικό λαδι σε αναλογία απο τους νιτρο που εχουν συνήθως 20%.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
kolotoympas
|
 |
« Απάντηση #11 στις: Πέμπτη, 12 Μαρ 2020, 19:43:56 » |
|
Από τα οστηρια σίγουρα δεν περνάει τίποτα γιατί όταν το έδεσα πρόσεξα αυτά τα δύο cam folowes νούμερο 29 στο σχέδιο τα οποία είναι μασίφ - γεμάτα και δεν αφήνει να περάσει τίποτα προς τα πάνω για αυτό κόλλησα και εγώ. Οπότε μάλλον συμβαίνει αυτό που λες. :thumbs up:
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
ArgyrisGiannetakis
|
 |
« Απάντηση #12 στις: Πέμπτη, 12 Μαρ 2020, 20:57:07 » |
|
Για να ανεβαινουν πανω κατω τα λιφτερς τα πιστονακια πρεπει να λιπαινονται , αρα γυρω γυρω περναει ποσότητα που διαφέυγει μεσα στα σωληνακια των οστηρίων και ανεβαινει προς τα πανω με την πιεση ολης της κασας .Και βεβαια και ο εκεντροφόρος λίπαινεται και με την περιστροφή του μεσα σε εκείνο το στρογυλό χωρο και ανεβαινει και άλλο η πέση .Αυτό το λίγο που περναει σαν ατμός πιεσης με ατμούς λαδιού και ποσότητα λαδιού προσφέρει την απαραίτητη λίπανση.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
santos
|
 |
« Απάντηση #13 στις: Παρασκευή, 13 Μαρ 2020, 10:00:05 » |
|
Η καλιτερη λιπανση γινεται μεσα σε φριτεζα με λαδι στους 180 βαθμους. Απιστευτη νοστημια...
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
kolotoympas