Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.372 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 02:41:29

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 02:41:29

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 00:46]

από Bocian
    [Χθες στις 22:06]

από vilisdev
    [Χθες στις 10:26]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309372
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 63
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 64
    Συνολικά: 65
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Επιχορηγήσεις ΕΛΑΟ / Αλήθειες και ψέματα, ή απλά διευκρινήσεις...  (Αναγνώστηκε 3202 φορές)
    Γιώργος Κανδυλάκης
    Administrator
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Κυριακή, 22 Σεπ 2019, 16:59:27 »

Τις τελευταίες μέρες προέκυψε σε ένα θέμα για μοντελοδρόμια στην Αττική, το θέμα των χρημάτων που έχει πάρει κατά καιρούς η ΕΛΑΟ, και τι έγινε ή δεν έγινε με αυτά.

https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=56680.msg316769#msg316769

Ο χρήστης που ανέβασε το σχετικό θέμα είπε από την αρχή ότι δεν είναι σίγουρος για την ακρίβεια των στοιχείων του άρθρου.

Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε διάφορες απαντήσεις που μπορεί να διαβάσει κανείς στη συνέχεια του θέματος, δεν χρειάζεται να επαναληφθουν εδώ.

Επειδή δεν θέλω να χαλάσω και άλλο το αρχικό θέμα, ανοίγω ένα καινούργιο...

Το ίδιο άρθρο και νούμερα αναπαράχθηκαν και στο forum "petame".

Σχεδόν ταυτόχρονα ανέβηκε link και στο facebook, στην ομάδα "Αεροπορικά Νέα", (προσβάσιμη μόνο στα μέλη της), με ευθείς αιχμές για κακοδιαχείριση των επιχορηγήσεων και αναφορά σε συνολικό ποσό της τάξης των 2.000.000€ για την περίοδο 2000-2008. Το άρθρο βέβαια αναφέρει 1.893.000€, απλά στογγυλεύουμε πάντα προς τα πάνω, όταν χρειάζεται. Η αναφορά έγινε με link στο παραπάνω θέμα στο aeromodelling, θεώρησα σκόπιμο να επέμβω και εκεί, για αποφυγή παρεξηγήσεων.

Το αντικείμενο αυτής της σελίδας είναι γενικά τα αεραθλήματα, οπότε όπως είναι λογικό αποτέλεσε και εκεί θέμα συζήτησης
    Σε κάθε περίπτωση, από τη συζήτηση και από τη συμβολή και άλλων που έχουν περισσότερη γνώση ή εμπλοκή, προκύπτει το παρακάτω συμπέρασμα.

Η ΕΛΑΟ έγινε μέλος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού το 1999.

Οι κρατικές επιχορηγήσεις που έλαβε ως Αθλητική Ομοσπονδία ανά έτος είναι:

2000   68.000€ (23.000.000 δρχ)
    2001 176.500€ (61.000.000 δρχ)
    2002 ?
    2003 ?
    2004 150.000€
    2005 120.000€
    2006   65.000€
    2007   65.000€
    2008   13.000€

Από το 2009 και μετά κοπήκαν όλες οι επιχορηγήσεις.

Το άθροισμα μας δίνει 657.500€, χωρίς βέβαια τα έτη 2002, 2003.

Ακόμα και αν βάλει κανείς το μέγιστο ποσό για αυτά τα δύο, δηλ. 176.500, καταλήγει στο 1.010.500€, στην ακραία περίπτωση.

Μαλλον είναι κάτω από εκατομμύριο για τα χρόνια αυτά.

Διατηρώ φυσικά το δικαίωμα να υπάρχει κάποιο λάθος, σε καμία περίπτωση όμως κάτι συνταρακτικό...

Αυτό που σίγουρα δεν υπάρχει, είναι κάποια βάση στα νούμερα 1.893.000 ή 2.000.000 που γράφτηκαν και που διάφοροι κατά καιρούς διατυμπανίζουν.

Απαραίτητες διευκρινήσεις:

Τα στοιχεία δεν προέρχονται από την ΕΛΑΟ, αλλά από δημοσιεύματα. Η ακρίβειά τους ελέγχεται.

Δεν είμαι δικηγόρος της ΕΛΑΟ, ούτε υποστηρικτής της. Γνωρίζω μόνο τον Αντώνη Παπαδόπουλο εδώ και 30 χρόνια, με την αερομοντελιστική μας ιδιότητα. Ούτε αυτού είμαι δικηγόρος...

Ο Αντώνης Παπαδόπουλος έχει δηλώσει επανειλημένα ότι σε τέτοια θεσμικά ζητήματα δεν παίρνει θέση σε τέτοια fora, οπότε μην περιμένετε κάποια απάντηση του και ας μη θεωρηθεί αυτό αδυναμία ή ένδειξη ότι έχει κάτι να κρύψει.

Δεν κρίνω το έργο της ΕΛΑΟ, αν είναι πετυχημένο ή όχι, δεν μου πέφτει λόγος, δεν με ενδιαφέρει άλλωστε προσωπικά. Το κρίνουν τα σωματεία μέλη της που ψηφίζουν... Δεν είναι άλλωστε το θέμα. Το θέμα είναι τα λεφτά (κατ' επέκταση για κάποιους και οι "καρέκλες", εφόσον όμως υπάρχουν λεφτά...)

Υπάρχουν κρατικοί ελεγκτικοί φορείς. Δεν έχει ακουστεί τίποτα όλα αυτά τα χρόνια, περί έρευνας και εύρεσης ύποπτων καταστάσεων. Άρα δεν υπάρχει κάτι μεμπτό που να τεκμηριώνεται. Το τι μπορεί να λέει ο καθένας, είναι λόγια του αέρα...

Λόγια του αέρα στο forum δεν μπορούμε να δεχτούμε. ειδικά όταν υπάρχει, έστω και μικρό, το ενδεχόμενο δίωξης για ψευδείς κατηγορίες και συκοφαντική δυσφήμιση. Δεν το χρειαζόμαστε αυτό, αρκετά έχουμε στο κεφάλι μας.

Παρακαλούνται όλοι να λάβουν γνώση και αν θέλουν, την επόμενη φορά που θα ακούσουν κάποιον να υποστηρίζει κάτι τέτοιο, να είναι σε θέση να κρίνουν την αλήθεια από το ψέμα.

Εάν κάποιος έχει επιπλέον ή διαφορετικά στοιχεία, ευχαρίστως να τα καταθέσει, ακόμα και αν έρχονται σε αντίθεση με τα όσα έγραψα. Παρακαλώ όμως να είναι στοιχεία και όχι απλά λόγια...

Γιώργος Κανδυλάκης

ΥΓ. διαπίστωσα αρκετά ορθογραφικά λάθη στο αρχικό κείμενο και τα διόρθωσα. Πόνεσαν τα μάτια μου όταν τα είδα...
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 25 Σεπ 2019, 14:24:20 από Γιώργος Κανδυλάκης » Καταγράφηκε

όσο ελαφρύτερα είναι, τόσο ψηλότερα πάνε

μέτρα με μικρόμετρο, σημάδεψε με κιμωλία, κόψε με τσεκούρι...
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #1 στις: Κυριακή, 22 Σεπ 2019, 18:13:14 »

Αγαπητέ κύριε Κανδυλάκη (αγαπητέ Γιώργο)

Η ουσία του θέματος είναι ότι η ΕΛΑΟ γίνεται κατά καιρούς στόχος μερικών ανώνυμων κακόβουλων διαφωνούντων.

Που δεν έχουν σχέση με την  οικογένεια της Ομοσπονδίας.

Που ξαφνικά, για να γίνουν αρεστοί στους ομοϊδεάτες τους,  γίνονται δημοσιογράφοι, και αναφέρουν στοιχεία περί κακοδιαχείρησης και καρεκλών, χωρίς να ελέγξουν την ακρίβεια της πηγής τους (αν υπάρχει πηγή και δεν τα έχουν εφεύρει οι ίδιοι).

Αυτά θίγουν το όνομα του θεσμού και την προσωπικότητα των εκλεγμένων προσώπων που τον διοικούν.

Η επέμβασή σου με τις διευκρινήσεις ήταν σίγουρα απαραίτητη, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα την διαβάσουν όλοι εκείνοι που διάβασαν τα αρχικά μηνύματα των άλλων. Ιδίως επειδή άνοιξες άλλο νήμα. Αρα ήδη έχει μείνει κάποια λάσπη

Άλλο να λες πως να κολλάς την μπάλσα με ψευδώνυμο, και άλλο να κατηγορείς τους θεσμούς και πρόσωπα χωρίς να γνωρίζουμε ποιος είσαι.

Και μια και έχω ανοίξει το κανάλι επικοινωνίας μας, κάτι τελευταίο, εκτός άμεσου θέματος, αλλά εντός του γενικού, της προστασίας του αθλητικού αερομοντελισμού.

Ολοι οι αερομοντελιστές που ξέρω μου λένε να σας πω να αναθεωρήστε την θέση σας ως προς τον αθλητικό αερομοντελισμό. Αφήστε τον να εκφράζεται μέσω του φόρουμ.

Τι είναι aeromodelling; Η επίδειξη αεροσκαφών στην Τανάγρα, ή ο Πανελλήνιος αγώνας μοτοανεμοπτέρων που έγινε στην Θεσσαλονίκη την ίδια ημέρα;

Ποιος κάνει μεγαλύτερο κακό στον αθλητικό αερομοντελισμό; ΟΙ κακόβουλοι που επιτίθενται στην ομοσπονδία και τα σωματεία της ή εσείς οι διαχειριστές που τον έχετε φιμώσει;
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Γιώργος Κανδυλάκης
    Administrator

« Απάντηση #2 στις: Κυριακή, 22 Σεπ 2019, 19:46:41 »

Η επέμβασή σου με τις διευκρινήσεις ήταν σίγουρα απαραίτητη, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα την διαβάσουν όλοι εκείνοι που διάβασαν τα αρχικά μηνύματα των άλλων. Ιδίως επειδή άνοιξες άλλο νήμα. Αρα ήδη έχει μείνει κάποια λάσπη

Εξαρχής σκόπευα να υπάρξει η αντίστοιχη παραπομπή στο αρχικό θέμα, όπως και έκανα πριν λίγο. Έχουμε και μια ζωή και δεν γίνονται όλα όταν θέλουμε.

Αν και είμαι σίγουρος ότι και οι αρχικοί αλλά και άλλοι περισσότεροι που δεν είδαν το αρχικό θέμα, τώρα θα το δουν και θα το εμπεδώσουν...

Ολοι οι αερομοντελιστές που ξέρω μου λένε να σας πω να αναθεωρήστε την θέση σας ως προς τον αθλητικό αερομοντελισμό. Αφήστε τον να εκφράζεται μέσω του φόρουμ.

Όλοι οι αερομοντελιστές δεν χρειάζεται να μιλάνε μέσω αντιπροσώπου. Αν θέλουν κάτι ας το ζητήσουν οι ίδιοι.

Πολλοί και από όλες τις πλευρές βοήθησαν και συντέλεσαν με την συμπεριφορά τους να φτάσουμε εδώ  Wink
    Ας κάνουν την αυτοκριτική τους και βλέπουμε.

Ποιος κάνει μεγαλύτερο κακό στον αθλητικό αερομοντελισμό; ΟΙ κακόβουλοι που επιτίθενται στην ομοσπονδία και τα σωματεία της ή εσείς οι διαχειριστές που τον έχετε φιμώσει;

Ξεκάθαρα φταίνει οι διαχειριστές.

Σημείωση:
    Στο παρόν θεμα δεν επιθυμώ καμία απάντηση επί των ανωτέρω απαντήσεών μου.
    Μόνο επί του τίτλου και του θέματος. Oτιδήποτε άλλο εντελώς δημοκρατικά θα διαγραφεί...

gkan
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 22 Σεπ 2019, 22:14:24 από Γιώργος Κανδυλάκης » Καταγράφηκε

mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Τρίτη, 24 Σεπ 2019, 23:07:28 »

Δεν κρίνω το έργο της ΕΛΑΟ, αν είναι πετυχημένο ή όχι, δεν μου πέφτει λόγος, δεν με ενδιαφέρει άλλωστε προσωπικά. Το κρίνουν τα σωματεία μέλη της που ψηφίζουν... Δεν είναι άλλωστε το θέμα. Το θέμα είναι τα λεφτά (κατ' επέκταση για κάποιους και οι "καρέκλες", εφόσον όμως υπάρχουν λεφτά...)

Και γιατί Γιώργο δεν σου πέφτει λόγος για το έργο της ΕΛΑΟ ?
    Σου είναι τελείως αδιάφορο πόσα χρήματα από τις επιχορηγήσεις πήγαν για την πρόοδο και ανάπτυξη του αθλήματος του Αερομοντελισμού ?
    Γιατί ρίχνεις το μπαλάκι στα σωματεία. Τα σωματεία είμαστε εμείς τα μέλη τους, εγώ, εσύ και όλοι οι υπόλοιποι.
    Εαν δεν μας ενδιαφέρει εμάς, ποιον έπρεπε να απασχολήσει ? Τα Δ/Σ των σωματείων και μόνο...δηλαδή τα 5-7 άτομα ?

Αντί των παραπάνω όμως σε απασχολούν τα λεφτά, και η αποκατάσταση της αλήθειας, δηλαδή  εάν οι επιχορηγήσεις ήταν 700 η 1700 χιλιάρικα ευρώ, άντε και 2.ΟΟΟ χιλιάδες χιλιάρικα ευρώ όπως γράφτηκε.   
    Δεν ξέρω σε τι βιοτικό επίπεδο βρίσκεσαι βρε Γιώργο, η, τι ποσά διαχειρίζεσαι στην δουλειά σου, αλλά ο κάθε φτωχός Ελληνας των 7-12 χιλιάδων ευρό ετήσιου εισοδήματος  όταν ακούει νούμερα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.....το λιγότερο αναστατώνεται, το περισσότερο λιποθυμά.

Και έτσι εύλογα γεννώνται ερωτήματα, από όλους. 
    Και από τους 100, 200 που θα διαβάσουν τα θέματα, ένας δύο θα βρεθούν να γράψουν.....  για χρυσές καρέκλες, και για κακοδιαχείριση.

Και τότε Ω!!!! Πρέπει να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, όχι μόνο στο φόρουμ, αλλά και όπου αλλού γράφονται τέτοιες ανακρίβειες, εάν το Εκατομμύριο ευρώ ήταν μισό, ένα η δύο....θαρρείς πως έχει και καμιά σημασία.   

Καταγράφηκε

Οταν θέλεις να πας κάπου γρήγορα πήγαινε μόνος σου, όταν θέλεις να πας κάπου μακρυά πήγαινε με άλλους
    Γιώργος Κανδυλάκης
    Administrator

« Απάντηση #4 στις: Τρίτη, 24 Σεπ 2019, 23:59:59 »

Καλησπέρα Δημήτρη,

το αν προσωπικά μου πέφτει λόγος ή όχι, επέτρεψε μου να είναι δική μου προσωπική υπόθεση.

Αντίστοιχα, στον οποιοδήποτε άλλο μπορεί να πέφτει λόγος, δικό του θέμα.

Αν είχα γράψει "δεν μας πέφτει λόγος", τότε ναι, να μου κάνεις την ερώτηση και την παρατήρηση ακόμα, και με το δίκιο σου....

Δημήτρη, αν διάβασες προσεκτικά το άρθρο και συγκρίνεις τι ποσά πήραν οι υπόλοιπες Ομοσπονδίες, αν κοιτάξεις και πιο μακριά τι χάλια έχουμε καταφέρει ως κράτος τις τελευταίες δεκαετίες, εκεί θα έπρεπε να κάνεις (κάνουμε...) επανάσταση κανονική. Οπότε ναι, για την ΕΛΑΟ μπορώ να κρατήσω τα νεύρα μου περισσότερο, σε σχέση π.χ. με τους Ολυμπιακούς αγώνες...

Η ένστασή μου ήταν και εξακολουθεί να είναι στην ανακρίβεια που εύκολα αναμεταδίδεται ελαφρά τη καρδία (στην καλύτερη περίπτωση), ή επίτηδες ηθελημένα και με στόχευση, στην χειρότερη περίπτωση. Γιατί αυτό λέγεται δυσφήμιση.

Αν κάποιος έχει βάσιμες υποψίες πάει και κάνει καταγγελία, δεν γυρνάει στα διάφορα fora να διαδίδει ψευδείς (όπως αποδεικνύεται) ειδήσεις. Και ειδικά όταν αυτός καταλήγει να είναι πάντα ο ένας, ο ίδιος, τότε έχουμε άλλο πρόβλημα...

Γεγονός είναι ότι μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί κάτι. Ή δεν υπάρχει κάτι, ή το κρύβουν πολύ καλά... Αλλά όλοι έχουμε το τεκμήριο της αθωότητας, οπότε οποιαδήποτε μισόλογα εμπίπτουν στην συκοφαντία.

Εφόσον δε τα μισόλογα αυτά (που δεν έχουν βάση) χρησιμοποιούνται ως βάση αμφισβήτης, τότε μιλάμε σίγουρα για κακόβουλα κίνητρα.

Το βιοτικό επίπεδο που αναφέρεις δεν έχει κάποια σχέση. Αν πήρε πολλά ή αν πήρε λίγα. Ποιός θα κρίνει αν έφταναν 100.000 το χρόνο, 50.000 το χρόνο, ή μόνο 10.000 το χρόνο, για το όποιο έργο παρήγαγε? Όχι εγώ. Αν είχα το ρόλο ελεγκτικής επιτροπής, τότε ναι, θα έπρεπε να το κάνω και με μεγάλλη υπευθυνότητα. Δεν είμαι όμως...

Το τι έκανε με τα χρήματα αυτά προφανώς το κοινοποίησε στα σωματεία μέλη της, στις αντίστοιχες ετήσιες εκθέσεις. Αυτά υπάρχουν και αν υπήρχε θέμα, πίστεψε με θα την είχαν ξεμπροστιάσει, πρώτα οι ίδιοι και έπειτα οι κρατικοί λειτουργοί... Έστω για τις εντυπώσεις.

Εντυπώσεις: γράφεις για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Το ακούει κάποιος και σηκώνεται η τρίχα κάγγελο. Ειδικά όταν μέχρι τώρα μιλούσαμε (ή μάλλον μερικοί μιλούσαν) για 2 εκατομμύρια. Αυτό και αν είναι λόγος για εξέγερση.

Όμως μάλλον μιλάμε για μεταξύ 800.000-900.000€ για τα χρόνια 2000-2008, δηλαδή μέσο όρο 100.000€ ανά έτος. Για το σύνολο της ΕΛΑΟ, μια Ομοσπονδία με 8 αεραθλήματα. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟ...

Αγνοώ τα λειτουργικά έξοδα της Ομοσπονδίας και θεωρώ ότι έπρεπε όλα να πάνε στα αθλήματα.

Κάνε τη διαίρεση, 100.000 / 8 = 12.500. Το χρόνο ! για τον αερομοντελισμό !!!

Και μιλάνε κάποιοι για σκάνδαλα? Για χρυσές καρέκλες και για κακοδιαχείριση? Ντροπή το λιγότερο...

Ναι, να αποκαταστήσουμε την αλήθεια.

Πρώτα στο forum, γιατί όσο και αν κανείς δεν θέλει να το καταλάβει, υπάρχουν και νομικές συνέπειες σε ότι μένει γραμμένο στο forum

Έπειτα και αλλού, ειδικά αν γίνεται ευθεία αναφορά στο εδώ forum. Ο κ. Σκαργιώτης επέλεξε την συγκεκριμένη ανάρτηση ως βάση για το σχόλιο του στη σελίδα "Αεροπορικά Νέα" (από την οποία παρεμπιπτόντως και παρά των αντιθέτως γραφόμενων εκεί του Γ. Σκαριώτη περί δημοκρατίας και ελευθερίας του λόγου, με διέγραψαν. Ο λόγος ότι δεν δέχτηκα να κατεβάσω το αρχικό μου μήνυμα σε αυτό forum, παραπάνω, έπειτα από ευγενικό μεν, τελεσιγραφικό δε μήνυμα του εκεί διαχειριστή).

Σαφώς και θα επέμβω και εκεί, εφόσον με ενέπλεξαν έστω και έμεσα. Και στο "petame" θα το κάνω, γιατί άρχισε να μου τη δίνει το όλο θέμα. Δεν το έκανα ακόμα, είναι στο πρόγραμμα.

Το παραμύθι αυτό πρέπει να τελειώσει, ή να ακουστεί και μια άλλη πλευρά, ίσως της αλήθειας...

Ο αερομοντελισμός βρίσκεται σε κρίση. ένας από τους λόγους είναι και αυτή η ιστορία και αυτοί που την κρατάνε στην επικαιρότητα. (άρθρο από το 2009, έλεος)

Το έργο που έχει επιτελεστεί, το αφήνω τελευταίο. Εκεί όλα παίζουν. Εκεί μπορεί ο οποιοσδήποτε να προσάψει ότι θέλει. Μπορεί να έχει και δίκιο. Δικαίωμα του. Όλοι κρίνονται για το έργο τους.

Η επίσημη, νόμιμη διαδικασία όμως είναι πάλι η γνωστή, ότι γίνεται γίνεται μέσω των σωματίων. Αυτός είναι ο νόμος. Και από όσο θυμάμαι, ζούμε σε κράτος δικαίου.

Δημήτρη, σε παρακαλώ να διαβάσεις προσεκτικά τα όσα έγραψα και παραπάνω και τώρα και να ξανασκεφτείς, αν η αλήθεια έχει αξία και αν υπάρχουν πράγματι οι κακοί που τρώνε τα λεφτά μας.

Γιατί αν δεν τα τρώνε , όπως λέω εγώ, τότε ίσως να είναι μόνο "μη ικανοί", "ελλειπείς". Όχι όμως απατεώνες. Αυτή είναι η διαφορά... Και ίσως, αν πράγματι δεν είχαν αρκετά χρήματα, πράγματι να έκαναν ότι μπορούσαν...

Γιώργος

(οι συνεχείς τροποποιήσεις αφορούν μόνο στη διόρθωση ορθογραφικών λαθών. Παντού είναι τα άτιμα...)
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 25 Σεπ 2019, 14:26:12 από Γιώργος Κανδυλάκης » Καταγράφηκε

Γιώργος Κανδυλάκης
    Administrator

« Απάντηση #5 στις: Τετάρτη, 25 Σεπ 2019, 01:04:26 »

Το σκέφτομαι πάλι και δεν μπορώ να κρατηθώ, μου έρχεται ένα χαμόγελο στο στόμα:

Ο λόγος της διαγραφής μου από την ομάδα του facebook, όπως μου κοινοποιήθηκε, είναι ότι είδα κάτι από τη σελίδα εκεί και το αντέγραψα εδώ.

Το οποίο βέβαια δεν είδα να απαγορεύεται, αλλά τέλος πάντων. Λες και ανέφερα συγκεκριμένα ονόματα...

Το γεγονός ότι ο Γ. Σκαριώτης σντέγραψε εκεί ολόκληρη την ανάρτησή μας μέσω link, για τον εκεί διαχειριστή δεν σήμαινε τίποτα...
    Βέβαια και ο Γ. Σκαριώτης είναι διαχειριστής εκεί, τυχαίο...

Δεν πειράζει, δικαιολογίες πάντα μπορούν να βρεθούν. Να είναι και αυτοί καλά.

Δημήτρη, πρέπει όλοι να προσέχουμε ποιούς επιλέγουμε για παρέες μας... Wink
    Καταγράφηκε

mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Τετάρτη, 25 Σεπ 2019, 01:28:20 »

Δημήτρη, σε παρακαλώ να διαβάσεις προσεκτικά τα όσα έγραψα και παραπάνω και τώρα και να ξανασκεφτείς, αν η αλήθεια έχει αξία και αν υπάρχουν πράγματι οι κακοί που τρώνε τα λεφτά μας.

Γιατί αν δεν τα τρώνε , όπως λέω εγώ, τότε ίσως να είναι μόνο "μη ικανοί", "ελλειπείς". Όχι όμως απατεώνες. Αυτή είναι η διαφορά... Και ίσως, αν πράγματι δεν είχαν αρκετοά χρήματα, πράγματι να έκανα ότι μπορούσαν...

Γιώργος

Γιώργο εγώ δεν έγραψα, η έχω αναφέρει κάπου η κάποτε, η τώρα, η μου πέρασε απο το μυαλό ότι "κάποιοι τρώνε λεφτά" η ότι "υπάρχουν απατεώνες"  .....και απορώ γιατί με βάζεις στην διαδικασία να σκεφτώ κάτι τέτοιο.
    Το να ρωτάει και να ενδιαφέρεται κάποιος για το πόσα χρήματα [αφού τελικά υπήρχαν] από τις επιχορηγήσεις πήγαν για την πρόοδο και ανάπτυξη του αθλήματος του αερομοντελισμού, δεν σημαίνει ότι υπάρχει και κάτι από όλα αυτά που αναφέρεις.

Μια απλή ερώτηση είναι, που επιδέχεται μια απλή απάντηση [όπως πχ έχεις κάνει τον λογαριασμό για τα 12.500 το έτος] και θα μπορούσε να γίνει μια ωραία συζήτηση. Αλλά εδώ το πράγμα σε αυτήν την συζήτηση ξεφεύγει.  Undecided
    Καταγράφηκε

Οταν θέλεις να πας κάπου γρήγορα πήγαινε μόνος σου, όταν θέλεις να πας κάπου μακρυά πήγαινε με άλλους
    Γιώργος Κανδυλάκης
    Administrator

« Απάντηση #7 στις: Τετάρτη, 25 Σεπ 2019, 01:31:11 »

Αύριο απάντηση, τώρα είναι αργά...
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Τετάρτη, 25 Σεπ 2019, 08:26:30 »

Θα υπερασπίσω ακόμα μία φορά τον θεσμό που λέγεται Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία, γιατί όπως όλοι γνωρίζουν δεν προτίθεται  η ίδια να υπεισέλθει σε διάλογο με τους ολίγους που ασχολούνται αρνητικά μαζί της.

Την ΕΛΑΟ την έχουμε ανάγκη για να υπάρχουμε και εμείς, τα αθλητικά σωματεία. Πρέπει να παραμείνει ανέπαφη και άσπιλη για να εκτελέσει το έργο της. Υπάρχουν μηχανισμοί κριτικής και ελέγχου από τα σωματεία μέλη της βάσει του καταστατικού της.

Τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας είναι αιρετά. Τα έχουν εκλέξει τα σωματεία. Με πολλές ή λίγες ψήφους δεν έχει σημασία. Οι ανά τετραετία εκλογές γίνονται βάσει καταστατικού, παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου και ουδέποτε έγινε ένσταση ή προσφυγή ακύρωσης. Και οι περισσότεροι σύμβουλοι βάζουν εκ νέου υποψηφιότητα και επανεκλέγονται.

Η διαχείριση των οικονομικών γίνεται πάντα με αποφάσεις του Δ.Σ.

Κάθε έτος στην γενική συνέλευση των σωματείων της Ομοσπονδίας παρουσιάζεται και κρίνεται ο οικονομικός απολογισμός του έτους. Ο οποίος γνωστοποιείται στα σωματεία αρκετές ημέρες πριν για να μπορούν να τον ελέγξουν σε βάθος με την άνεσή τους.

Τον οποίο ελέγχει φυσικά η τριμελής εξελεγκτική επιτροπή (επίσης με εκλεγμένα μέλη) το πόρισμα της οποίας αναγιγνώσκεται στην Γ.Σ. και εγκρίνεται ως απαλλακτικό, πάντα μέχρι σήμερα.
    Στη συνέχεια τίθεται ο απολογισμός σε ψηφοφορία και μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί όλοι οι απολογισμοί.

Η ΕΛΑΟ έχει δεχθεί και οικονομικό έλεγχο της πολιτείας, (μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή το έτος), και όλα κρίθηκαν νομότυπα.

Το αξιομνημόνευτο είναι ότι από τα άτομα που κρίνουν σήμερα αναιτίως και αορίστως τις διαχειρίσεις της ΕΛΑΟ, μερικά, είναι εντεταγμένα σε σωματεία, αλλά δεν είχαν ποτέ την υποστήριξη του σωματείου τους σε αυτό που κάνουν. Τα σωματεία τους δεν έθεσαν ποτέ θέμα κακής διαχείρισης σύμφωνα με το καταστατικό.  Ολα τα σωματεία, όλων των αεραθλημάτων. Γιατί δεν υπήρξε ποτέ γκρίζα εγγραφή.

Τα μεμονωμένα άτομα αρέσκονται όμως να περιδιαβαίνουν σήμερα τα διάφορα φόρα, και να κάνουν εκεί «παρατηρήσεις» για τις παρελθούσες (ακόμα και πριν 19 χρόνια) εγκεκριμένες οικονομικές διαχειρίσεις, με μόνο στόχο να σπείρουν αμφιβολίες για την αξιοπιστία των συμβούλων και του θεσμού εν γένει.
    Αμολάνε καπνό, για να υποθέσουμε ότι υπάρχει και φωτιά.

Και συναγωνίζονται μαζί με αυτούς που δεν είναι εντεταγμένοι στο οικοδόμημα της ΕΛΑΟ, και την πολεμούν χωρίς να έχουν νόμιμο έρεισμα, για το ποιος θα την εκθέσει περισσότερο.

Βρήκαν την πόρτα ανοιχτή και μπήκαν. Όπως οι καταληψίες των πολυκατοικιών στο κέντρο της Αθήνας.

Και εφ’ όσον δεν τους σταματήσει η διαχείριση "άπαξ δια παντός", θα συνεχίζουν.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Τετάρτη, 25 Σεπ 2019, 09:50:27 »

Κάθε έτος στην γενική συνέλευση των σωματείων της Ομοσπονδίας παρουσιάζεται και κρίνεται ο οικονομικός απολογισμός του έτους. Ο οποίος γνωστοποιείται στα σωματεία αρκετές ημέρες πριν για να μπορούν να τον ελέγξουν σε βάθος με την άνεσή τους.

Στην γνωστοποίηση του οικονομικού απολογισμού έχουν δικαίωμα όλα τα σωματεία, η μόνο αυτά που διατηρούν το δικαίωμα ψήφου ?
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Τετάρτη, 25 Σεπ 2019, 10:38:11 »

Στην γνωστοποίηση του οικονομικού απολογισμού έχουν δικαίωμα όλα τα σωματεία, η μόνο αυτά που διατηρούν το δικαίωμα ψήφου ?

Είσαι μέλος σε δύο-τρία σωματεία. Γιατί δεν απευθύνεσαι στα Δ.Σ. τους να μάθεις τις λεπτομέρειες που ζητάς από πρώτο χέρι;
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Γιώργος Κανδυλάκης
    Administrator

« Απάντηση #11 στις: Τετάρτη, 25 Σεπ 2019, 11:21:09 »

Γιώργο εγώ δεν έγραψα, η έχω αναφέρει κάπου η κάποτε, η τώρα, η μου πέρασε απο το μυαλό ότι "κάποιοι τρώνε λεφτά" η ότι "υπάρχουν απατεώνες"  .....και απορώ γιατί με βάζεις στην διαδικασία να σκεφτώ κάτι τέτοιο.
    Το να ρωτάει και να ενδιαφέρεται κάποιος για το πόσα χρήματα [αφού τελικά υπήρχαν] από τις επιχορηγήσεις πήγαν για την πρόοδο και ανάπτυξη του αθλήματος του αερομοντελισμού, δεν σημαίνει ότι υπάρχει και κάτι από όλα αυτά που αναφέρεις.

Μια απλή ερώτηση είναι, που επιδέχεται μια απλή απάντηση [όπως πχ έχεις κάνει τον λογαριασμό για τα 12.500 το έτος] και θα μπορούσε να γίνει μια ωραία συζήτηση. Αλλά εδώ το πράγμα σε αυτήν την συζήτηση ξεφεύγει.  Undecided

Καλημέρα και πάλι,

Δημήτρη, πρόσεχε τι λες (εδώ) και τι γράφεις (εδώ και αλλού) γιατί μπορεί να εκτεθείς...

Έχεις κάνει ανάρτηση που περιλαμβάνει τα παρακάτω ή όχι?

"πήγαν στην ΕΛΑΟ οι πρώτες μηνύσεις και καταγγελίες για έλεγχο των οικονομικών..."
    "Τα στοιχεία μου λένε ότι είναι συντριπτικά, όπως μου λένε"
    "Μιλάνε για ένα ποσό της τάξης του 1.890.000 ευρώ?
    "Που πήγαν αυτά τα λεφτά άραγε ?"

Τα γραπτά μένουν... Και στο Internet... κάποιοι τα αποθηκεύουν...

Είπε ποτέ κανείς ότι δεν υπήρξαν χρήματα από επιχορηγήσεις? Αυτό προσπαθώ να ξεκαθαρίσω παραπάνω. Ότι υπήρξαν επιχορηγήσεις για τα έτη 2000-2008, με ένα συγκεκριμένο ύψος.

Αντιθέτως δεν γνωρίζω για επιχορηγήσεις από το 2010 και έπειτα...

Μια απλή ερώτηση είναι, που επιδέχεται μια απλή απάντηση [όπως πχ έχεις κάνει τον λογαριασμό για τα 12.500 το έτος] και θα μπορούσε να γίνει μια ωραία συζήτηση. Αλλά εδώ το πράγμα σε αυτήν την συζήτηση ξεφεύγει.  Undecided

Δεν έχει ξεφύγει απολύτως τίποτα, όλα είναι κανονικά.
    Η συζήτηση συνεχίζεται εφόσον είναι επί του θέματος και το επίπεδο επίσης κρατιέται. Νωρίς είναι ακόμα, ούτε μια μέρα πέρασε...

Εαν δεν σου αρέσει η  εξέλιξη της παρέμβασης σου, μπορείς να την διακόψεις. Εφόσον όμως συμμετέχεις, θα ακούσεις και μια άλλη γνώμη.

Η ερώτηση του τι έκανε η ΕΛΑΟ με τα όποια χρήματα πήρε από επιχορηγήσεις είναι για άλλο θέμα. Το είπα επανειλημμένα (λέξη που έγραψα και λάθος αρκετές φορές). Άνοιξε καινούργιο αν θέλεις...

Και σου το ξαναγράφω, πρέπει να προσέχουμε τις "παρέες" μας...

Γιώργος
    Καταγράφηκε

Pantelis Papageorgiou
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #12 στις: Τετάρτη, 25 Σεπ 2019, 11:24:43 »

Νομίζω ότι το θέμα εξετάζεται από τελείως λάθος οπτική.

Παρά το γεγονός ότι τα άρθρα που παρετέθησαν είναι καταφανώς αναξιόπιστα, το ζήτημα δεν είναι αν η ΕΛΑΟ πήρε αυτά τα χρήματα ως επιχορήγηση. Αν τα πήρε, καλώς τα πήρε. Το ζήτημα είναι πώς ξόδεψε τα όποια χρήματα διαχειρίστηκε.

Ούτε έχω στοιχεία για να κατηγορήσω την ομοσπονδία για κακοδιαχείριση ούτε και έχει υποπέσει στην αντίληψή μου ο,τιδήποτε που να με κάνει να υποψιάζομαι κάτι τέτοιο. Άν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα είχα εισηγηθεί στό  σωματείο μου να ζητήσει διαχειριστικό έλεγχο.

Θα συνιστούσα σε όλους, εάν έχουν στοιχεία ή βάσιμες υποψίες για οικονομική κακοδιαχείριση στην ΕΛΑΟ, να ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο (αίτημα αρμοδίως για διαχειριστικό έλεγχο).

Σε κάθε άλλη περίπτωση οι αναφορές που αφήνουν υπόνοιες για κακοδιαχείριση ή κατάχρηση:
    1ον. παραβιάζουν την βασικότερη αρχή δικαίου του συγχρόνου δυτικού πολιτισμού που λέγεται  "τεκμήριο αθωότητας"
    2ον. είναι έκθετες σε ποινικές ευθύνες για διασπορά ψευδών ειδήσεων και συκοφαντική δυσφήμιση.

Το να σχολιάζουμε αρνητικά με βάση τι πιστεύουμε ή τι θα θέλαμε να είναι αλήθεια, μπορεί να είναι εκτονωτικό ή να μας φαίνεται διασκεδαστικό αλλά σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά την πραγματικότητα.

Έχουμε χορτάσει σε αυτή την χώρα από "σκάνδαλα" που όταν έφτασαν στην αρμόδια δικαστική διερεύνηση απεδείχθησαν απολύτως ψεύτικα ή και κατασκευασμένα. Η ρετσινιά όμως στους εμπλεκομένους έμεινε...

Το να κάνουμε κριτική στην ομοσπονδία για τα πεπραγμένα της είναι θεμιτό (και απαραίτητο θα έλεγα). Οι αβάσιμες όμως κατηγορίες δεν είναι.
    Καταγράφηκε
    Γιώργος Κανδυλάκης
    Administrator

« Απάντηση #13 στις: Τετάρτη, 25 Σεπ 2019, 11:27:44 »

Όλα όσα γράφεις δεκτά και ουσιαστικά. Όπως και όσα είε ο Δημήτρης σχετικά με το έργο της Ομοσπονδίας.

Αλλά βρε παιδιά, πόσο δύσκολο είναι?

Εδώ μιλάω καθαρά και μόνο για το οικονομικό σκέλος. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.

Για να σταματήσει πια η καραμέλα.

Και για να μην μπερδεύονται τα δύο μεταξύ τους συνέχεια

"ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΕΛΑΟ"

Ανοίξτε άλλο θέμα...
    Καταγράφηκε

Pantelis Papageorgiou
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #14 στις: Τετάρτη, 25 Σεπ 2019, 11:36:15 »

Γιώργο,

Έχω την γνώμη ότι, έτσι όπως διαμορφώθηκε η συζήτηση, τα δύο ζητήματα (επιχορήγηση και ο τρόπος που αυτή δαπανήθηκε) είναι άρρηκτα συνδεδεμένα.

Παρά ταύτα, αν νομίζεις ότι κακώς ανέβασα το σχόλιό μου εδώ, είσαι απολύτως ελεύθερος να το διαγράψεις.
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Επιχορηγήσεις ΕΛΑΟ / Αλήθειες και ψέματα, ή απλά διευκρινήσεις...
    Μεταπήδηση σε: