Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.373 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 05:36:06

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 05:36:06

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 02:55]

από Bocian
    [Χθες στις 22:06]

από vilisdev
    [Χθες στις 10:26]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309373
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 63
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 54
    Συνολικά: 54
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 4 [5] 6     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗς ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΣΙΟΝ ΑΥΤΗΣ...  (Αναγνώστηκε 11061 φορές)
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #60 στις: Σάββατο, 21 Σεπ 2019, 09:59:17 »

Όπως σωστά αναφέρεται η επιχορήγηση προς την ΕΛΑΟ σταμάτησε 11 χρόνια πριν.
    Εγώ  είπα ότι δεν παίρνει επιχορήγηση και φυσικά εννοούσα την τρέχουσα περίοδο, που όπως τεκμηριώνεται αφορά 11 χρόνια.

Η ΕΛΑΟ είναι Ομοσπονδία, δηλαδή έχει τα σωματεία μας μέλη, που έχουν μέλη και αθλητές.
    Αρα Ομοσπονδία  είμαστε όλοι οι εντεταγμένοι σε σωματεία μέλη της, και όχι αποκλειστικά το διοικητικό συμβούλιό της ή οι επιτροπές ανά αεράθλημα.

Οσο εμείς τα άτομα (τα σωματεία μας) δεν φέρνουμε μηνύματα προς το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, αυτή δεν μπορεί να μας βοηθήσει με αποφάσεις της και προσβάσεις σε κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς.

Και όπως είναι πλέον χόμπυ στην  Ελλάδα, οι περισσότεροι παραπονούμενοι είναι πάντα οι ανένταχτοι.

Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι παραπονούμενοι υπάρχουν και μέσα στα σωματεία, (τους συμφέρει να μιλάνε πίσω από ψευδώνυμο) ή άλλοι γραφικοί που δεν σταματάνε να χύνουν το φαρμάκι τους κατά του πρώην σωματείου τους.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Γιώργος Κανδυλάκης
    Administrator

« Απάντηση #61 στις: Σάββατο, 21 Σεπ 2019, 10:11:20 »

Ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω πως το 100-150 Ε τον χρονο ειναι απαγορευτικο ποσον σε ενα χομπυ που 100 Ε εχουν 2-3 σερβο πχ.  Μηπως το χρησιμοποιουμε ως δικαιολογια Huh  Γιατι αν ειναι προβλημα το οικονομικο, τοτε υπαρχουν ωραιοτατα μοντελα 800mm και μικροτερα για να παιζει κανεις σε γηπεδακια ή σε κλειστο χωρο, ακόμα και με ντεπρον μπορει να φτιαξει κανεις και να μην υπαρχει κινδυνος για κανεναν τριγυρω!

και μην γελιομαστε, ο κοσμος δεν εφυγε απο τον αερομοντελισμο καθαρα λογω του οικονομικου..εφυγε γιατι ποτε δεν μπηκε στην διαδικασια του μοντελισμου (φτιαξε, σπασε, ξυσε, κολλα) και γιατι ο εφημερος αερομοντελιστης, που θα παρει ενα μοντελακι και θα το πεταξει 10-15 φορες αυριο θα αποχτησει ενα αλλο ενδιαφερον - χομπυ και απλα θα το παρατησει!

Ορεξη αν εχει καποιος βρισκει τροπους να καλυψει τα θελω του ειτε ετσι ή αλλιως!

και εγώ συμφωνώ και επαυξάνω... Το χόμπυ αν το έχει κανείς στο αίμα του, θα βρει τρόπο να το κάνει...

Ειδικά το "φτιάξε, πέτα (και σπάσε, ξαναφτιάξε", γιατί όχι...) είναι πολύ διαφορετικό από το "αγόρασε, πέτα σπάσε ξανααγόρασε" και στο τέλος "πούλα"...
    Καταγράφηκε

όσο ελαφρύτερα είναι, τόσο ψηλότερα πάνε

μέτρα με μικρόμετρο, σημάδεψε με κιμωλία, κόψε με τσεκούρι...
    Γιώργος Κανδυλάκης
    Administrator

« Απάντηση #62 στις: Σάββατο, 21 Σεπ 2019, 10:35:15 »

Ps: Σχετικά με τα δημοσιεύματα
    Φίλε Γιώργο, όπως έγραψα και στο κάτω μέρος της δημοσίευσης, δεν γνωρίζω εάν το άρθρο είναι ψευδές ή όχι. Ορμώμενος από την κουβέντα του κ Γιάννη ότι η ΕΛΑΟ δεν παίρνει χρήματα από το κράτος, απλά "γκουγκλισα", "επιχωρηγήσεις του κράτους σε ομοσπονδίες" και έβγαλε του κόσμου τα άρθρα. Την πρόσθεση την έκανα και εγώ, και πράγματι είδα την διαφορά, αλλά το άρθρο λέει για χρήματα από το 2000-2008 και έχει λίστα από το 2004-8! Εύχομαι πραγματικά να έχεις δίκιο και το άρθρο να είναι μούφα.

Θα μου επιτρέψεις να το δω διαφορετικά... Αν ήταν μόνο το άρθρο να το δεχτώ...

Γράφεις όμως πρώτα παράθεση από άρθρο Πτήσης του 1996:
    "Παρόλα αυτά,...
    ...
     Τα άτομα δε που ασχολούνται
    με τον αερομοντελισμό σύμφωνα πάντα με τα τελευταία απογραφικά στοιχεία που
    έχουμε στη διάθεση μας ξεπερνούν τα 2000."

Αντώνης Παπαδόπουλος

http://library.techlink.gr/ptisi/article.asp?mag=2&issue=158&article=4029

Πράγματι, ζητώ συγνώμη. Δεν παίρνει χρήματα η ΕΛΑΟ από τη ΓΓΑ
    Μονο παιδιά μην στριμώχνεστε στα μοντελοδρόμια και τα εργαστήρια της ΕΛΑΟ.

Αναφέρεται στην ΕΟΑΜ... Το τελευταίο δηκτικό σχόλιο, χωρίς σχόλιο

Μετά παραθέτεις το άρθρο με το εύκολο συμπέρασμα, το σύνολο 1.899.013 € σε bold μεγάλα, χωρίς να αναφέρεις καθόλου ημερομηνίες, λες και πρέπει ή πρόκειται ο οποιοσδήποτε να ανοίξει το αρχικό άρθρο και να ψάξει το αληθές ή όχι, ή ότι αφορά από το 2000 έως το 2008...

και τέλος
    Αυτες δεν ειναι καρέκλες

Θρόνοι ειναι

Thumbs up devil idiot2
    Επίσης χωρίς σχόλιο...

Άρα δεν είναι μια απλή παράθεση ενός άρθρου αλλά μια στοχευμένη επίθεση βασισμένη όμως σε ετεροχρονισμένα διαβλητά, αμφίβολα ή άσχετα "στοιχεία".

Την οποία αυτούσια ουσιαστικά επαναλαμβάνεις και εδώ...
    http://www.petame.gr/forumv/showthread.php?t=11265
    εκεί δεν βλέπω καμία επιφύλαξη για τα γραφόμενα, τα παρουσιάζεις ως ντοκουμέντα... και καταλήγεις πάλι στο αγαπημένο θέμα, τις καρέκλες... Και αυτοί που θα το διαβάσουν θα το δεχτούν ως έχει. Αφού το έγραψε ο διαχειριστής, κάτι θα ξέρει... άρα μεγάλη βρώμα στην ΕΛΑΟ...Φταίει για όλα τα κακά του χώρου... κλπ.κλπ.

Σιγοντάροντας επί της ουσίας μια διαρκή και υποβόσκουσα επίθεση και δυσφήμιση...

Γιατί τώρα θεωρώ ότι το σύνολο του άρθρου είναι λάθος...

Από τη σελίδα της ΕΛΑΟ (http://elao.gr/web/about.htm)
    ...και το 1999 αναγνωρίστηκε από την ΓΓΑ ως Αθλητική Ομοσπονδία και από το 2000 μετέχει στο αθλητικό σχεδιασμό και επιχορηγείται για τις δραστηριότητες της.

Άρα αν μιλάμε για επιχορηγήσεις (που αφορούν στο σύνολο του αεραθλητισμού!!!) άντε να πήρε χρήματα και το 2001, 2002 και 2003. Ε, και για τα τρία χρόνια να πήρε, πάλι δεν φτάνουν: 1.893.013-415.000 = 1.486.013, δηλαδή να πήρε 500.000€ το χρόνο για τα έτη 2001,2002,2003?

Όχι, αυτό δεν το πιστεύω...

Όταν το 2004 και το 2005 πήρε 150.000 και 120.000...

Και γιατί δεν το αναφέρει το άρθρο αναλυτικά?

Αυτή το άρθρο και η όλη ασάφεια του είναι πολύ βολική για αρκετούς να βάλουν επώνυμα ή ανώνυμα κατά της ΕΛΑΟ.

Να διευκρινήσω, δεν είμαι ούτε δικηγόρος της ούτε έχω κάποια σχέση μαζί της. Ως site έχουμε όμως ευθύνη για το τι γράφεται και σε άλλο επίπεδο, είμαστε και έναντι του νόμου υπεύυθυνοι...

Και ξαναλέω, δεν μπορώ να κάθομαι και να βλέπω τους διάφορους γνωστούς να πετάνε σπόντες και να κάνουν κακό τελικά στο χόμπυ.

gkan

Υ.Γ. προσωπικά θα σου ζητούσα, αν και δεν μου πέφτει κανένας λόγος, να αλλάξεις, ή να επισημάνεις το ενδεχόμενο λάθους και στο petame. Για λόγους αρχής... Φυσικά είναι δικό σου θέμα και απόφαση  Wink
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 21 Σεπ 2019, 11:04:00 από Γιώργος Κανδυλάκης » Καταγράφηκε

Γιώργος Κανδυλάκης
    Administrator

« Απάντηση #63 στις: Σάββατο, 21 Σεπ 2019, 10:58:39 »

και να ζητήσω μια μεγάλη συγγνώμη από τον αρχικό ιδιοκτήτη του θέματος για την μικρή (λέμε τώρα...) παρέκλιση.

Απλά εφόσον τέθηκαν τα θέματα εδώ, εδώ αρμόζει και η όποια απάντηση...

gkan
    Καταγράφηκε

snoopy
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #64 στις: Σάββατο, 21 Σεπ 2019, 11:35:56 »

Καλημερα και απο εμενα παιδια !

Διαβαζω με ενδιαγερον το θεμα αλλα δυστυχως τα πραγματα ειναι οπως ειναι και ουτε θα γινει κατι !

Εχω δει απο κοντα aero clubs Αμερικη και Αγγλια και δεν υπαρχει περιπτωση ουτε στο 5% !
    Ειναι μερα νυχτα η διαφορα οργανωσης και ο τροπος που τα καταφερουν.

Εδω δεν γινεται τιποτα απο αυτο γιατι ο ενας ειναι καλυτερος απο τον αλλων !
    Εδω μεσα βλεπεις μαχες με το πληκτρολογιο,φαντασου απο κοντα !
    Και εχουν γινει καιμαχες απο κοντα,πλλες κοντρες και το αποτελεσμα ειναι το ιδιο !
    Ακομα και σε πιστες buggy !

Το 1990 ηταν ενας που ειπε...
    "σε 20 χρονια απο τωρα το χομπι θα πεθανει γιατι θα υπαρχουν κλικες,ο ενας εξυπνος και καλυτερος απο τον αλλων και τσακωμοι !
    Πας να κανεις το χαβαλε σου,να αραξεις με φιλους και να πεις καμια μαλα@@ια,να φευγεις απο την γυναικα (χα χα χα χα) .
    Ολο αυτα συν το κρατος και δεν θα εχουμε που να πεταξουμε !"

Τελικα δεν ειχε και αδικο !
    Και εκεινος πετουσε απο το 1970 !

Τοσα ειχαν γινει Ασπροπυργο,τοσα στο Ελληνικο,τι σας κανει νομιζεται οτι κατι θα γινει και τωρα ?!
    Ο ενας το μακρ και το κοντο του και τωρα που ειμαστε μεσα στην τεχνολογια,ολοι εχουν γινει και keyboard worriers !!
    Ακομα και εκει ο ενας εναι καλυτρος και μαγκας απο τον αλλων !

Ποσες φορες εχουν αρπαξει κραξιμο εδω μεσα μερικοι για διαφορα θεματα ?!
    Και εγω ειμαι ενας απο αυτους που απλα εγινε διαγραφη το ποστ μου ,αλλα το δικο μου ηταν για αλλο θεμα.

Ειδα Αμερικη club με κοντα 700 ατομα και συνδρομη 500 δολαρια το χρονο και ουτε τσακωμοι,να μαζυουν να καθαριζουν και να σεβονται.
    Ειδα Αγγλια ενα club με 15 ατομα που ειχαν ενα κοντεινερ μικρο και πλαστικες καρεκλες και κανανε το χαβαλε τους !
    Απολυτος σεβασμος !

Ασπροπυργο να πετανε και 7 αεροπλανα και Αναβθσσο το ιδιο και μαλιστα ενα να χτυπαει αυτοκινητο  !
    Το αλλο να πεφτει στο κεντρικο δρομο και το αλλο να πεταει πανω απο τα σπιτια μερα μεσημερι !

Ο ελληνας ειναι παρτακιας και κανει αυτο που γουσταρει ειτε ειναι σωστο ειτε ειναι λαθος !
    Θελει να πεταει απο την ταραστα του (ενας με ε/κ και ο αλλος με το inspire !) ολοι τους θυμομαστε και ποσο κραξιμο φαγανε !

Η νοοτροπια,ο τροπος σκεπψης και η γενικη συμπεριφορα με το θεμα αυτο,δεν θα παει πουθενα !
    Αποτελασμα δεν θα εχει,η Αναβθσσο θα ανοιξει και παλι γιατι καποιος θα παει να κοψει εισοδο απο αλλου και η ζωη συνεχιζεται !

Απλα λεω την γνωμη μου με το τι εχω δει και ακουσει εως τωρα και σορρυ παιδια αλλα μην εχετε ελπιδες !
    Δεν ειναι μονο το κρατος που φταει αλλα και εκεινη εχει στα κατσαμπανια της το χομπι μας για να το πω και λαικα !

Εγω πρωπικα βαρεθηκα την συμπεριφορα ολοων και οποτε πηγαινα,ημουν παντα στη αλλη ακρη με το ε/κ και παντα μονος !
    Παω για εμενα,για χρονο με εμενα και να κανω το χαβαλε μου !
    Πηγαινα παντα και ελεγα "γεια χαρα "σε ολους και μετα σολο !
    Πετουσα σε ακτινα 10 μετρων,ποτε πανω απο σπιτια (ασε που εκει που αραζα,δεν εει και σπιτια) και δεν υπερχε προβλημα.
    Μαλιστα μια φορα,παιδια της αστυνομιας αραξαν μαζι μου για να δουνε και ρωτησουν για το ε/κ !

Ρωτηστε οποιν θελετε στη Αναβθσσο και δεν ενοχλουσα κανεναν ουτε και κανενας εμενα !
    Αν σου αρεσει κατι,το κανεις με τον αβγ τροπο απλα να ειναι ο σωστος !

Η Αναβθσσος ηταν μια ωραια αποδραση για την ημερα αλλα δεν με πειραζει που εκλεισε γιατι ειμαι πλεον μονο με ε/κ.
    Εδω που μενω,εχω μερη για να κανω χαλαρα την πτηση μου και σχετικα κοντα στο σπιτι μου.
    Χοβερ...χοβερ,κατι ειναι και αυτο απο το τιποτα ετσι ?!
    Μια μικρη πορεια,ετσι να μην σκουριαζουν τα δακτυλα !

Γιατι τα λεω αυτα ?
    Ο λογος ειναι απλος...οταν γουσταρεις κατι,το κανεις για την παρτυ σου και δεν αφηνεις αλλους η θεματα να στο στερουν.
    Λυση παντ αυπαρχει ρε παιδια !

Μην δινεις 2000 χιλιαρικα για α/π και δεν εχεις χωρο να το πετας η' δεν θες να κανεις μια αποσταση 50-70 χλμ και να δινεις λεφτα στα εξοδα πηγαινε/ελα !
    Κοιτρα αυτο που μπορεις να κανεις για την πατρυ σου και να κανεις το χαβαλε σου ειτε μονος,ειτε με μια μικρη παρεα.
    Χωρος υπαρχει για ε/κ αλλα και μικρα ηλεκτρικα α/π !

Μην τα θελετε ολοι εξω απο την πορτα σας και ολα ετοιμα !
    Αφου ξερετε οτι δεν θα γινει κατι,γιατι χανετε τον χρονο σας με ολα αυτα αντι να πατε να πεταξετε ?!
    Αμα δεν σας ευχαριστει εστω και το λιγο,τοτε αλλαξετε χομπι !

Γνωμη μου παιδια και παντα φιλικα.

Νικος
    Καταγράφηκε
    g_k
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #65 στις: Σάββατο, 21 Σεπ 2019, 12:14:24 »

Αυτά δεν είναι Ελληνικά φίλε μου, με δυσκολία καταλαβαίνουμε τι θέλεις να πεις.

Ακόμα και ο επεξεργαστής κειμένου αυτού του FORUM έχει διόρθωση λαθών και σου υπογραμμίζει τη λέξη με κόκκινο, όταν κάνεις λάθος. Μπαίνεις στον κόπο να γράψεις μια ολόκληρη σελίδα και δεν μπαίνεις στον κόπο να διορθώσεις το κείμενο σου, ώστε να είναι αξιοπρεπώς και κατανοητά γραμμένο;

Αν καταλάβαμε καλά, μας λες να παρατήσουμε τα αεροπλάνα μας και να πετάμε ελικόπτερα μακριά και απομονωμένοι ο ένας από τον άλλο και όπου βρούμε;

Ο Νόμος για την πτήση αερομοντέλλων ισχύει και για τα ελικόπτερα.

Η Ανάβυσσος εξυπηρετούσε τους κατοίκους των Νοτίων Προαστίων που είναι μακριά από τα υπάρχοντα μοντελοδρόμια. Μου κάνει και εμένα εντύπωση πως κάποιοι επιμένουν για μια μικρή έκπτωση στις συνδρομές των μοντελοδρομίων, όταν αυτή η έκπτωση είναι ένα ελάχιστο ποσοστό των χρημάτων που απαιτούνται για την διαδρομή προς/από τα μοντελοδρόμια.

Το θέμα με τους κατοίκους των Νοτίων Προαστίων είναι ότι πρέπει να διασχίσουν όλο τον οικιστικό ιστό για να πάνε σε οποιοδήποτε μοντελοδρόμιο.

Κατά τα άλλα νομίζω ότι μπορούν να διαθέσουν τα 15 Ευρώ το μήνα, της συνδρομής.
    Καταγράφηκε
    snoopy
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #66 στις: Σάββατο, 21 Σεπ 2019, 14:52:19 »

φιλε g.k, οι ερωτησεις και οι παρατηρησεις δεκτες αλλα ΑΥΤΑ ειναι που λεω σε οτι "βλακεια" ειπα !
    Εσυ εισαι ο μονος που δεν καταλαβε αποτι φαινεται γιατι το τηλ μου δεν σταματησε να χτυπαει και να μου λενε "ωραια τα ειπες" !

Θυμασαι "το μακκρυ και κοντο" που ελεγα ??!!
    Και εσυ κολλησες στη ορθογραφια κτλ ! ! Εισαι απιστευτος ! !
    Τι σχεση εχει αυτο με το θεμα ?!?!
    Κατι παντα θα πει καποιος......

Πως καταφερες να βγαλεις συμπερασμα οτι εγω ειπα παρατηστε τα α/π και πιαστε τσα ε/κ....ενσας Θεος το ξερει !

Οσοι καταλαβαν ,καταλαβαν φιλε μου,δεν θα μπω στον κοπο αλλη φορα,γιατι δεν υπαρχει νοημα.

Απλα ειπα τι εκανα εγω,γιατι βαρεθηκα να ακουω και να βλεπω πραγματα εκει που πεταμε !
    Καταγράφηκε
    MOGOLOS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #67 στις: Σάββατο, 21 Σεπ 2019, 15:43:14 »

Όπως σωστά αναφέρεται η επιχορήγηση προς την ΕΛΑΟ σταμάτησε 11 χρόνια πριν.
    Εγώ  είπα ότι δεν παίρνει επιχορήγηση και φυσικά εννοούσα την τρέχουσα περίοδο, που όπως τεκμηριώνεται αφορά 11 χρόνια.

Αυτό εάν το είχες γράψει από την αρχή δεν θα έψαχνα στο google με τα γνωστά αποτελέσματα. Και για να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις, όπως και προέγραψα, δεν ξέρω εάν το άρθρο είναι αληθές ή όχι, όπως και δεν έχω κανένα θέμα με την ΕΛΑΟ ούτε και με την ΕΑΑ.
    Μην μπερδεύουμε τις βούρτσες με τις τσατσάρες idiot2
    Καταγράφηκε

Γιατί εαν δεν εχει πολυβόλα δεν πετάει
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #68 στις: Σάββατο, 21 Σεπ 2019, 17:30:25 »

Μην μπερδεύουμε τις βούρτσες με τις τσατσάρες
    Δεν πειράζει αν μπερδέψουμε τις βούρτσες με τις τσατσάρες.

Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι να μην μπερδέψουμε το χαρτί τουαλέτας με το γυαλόχαρτο.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Θόδωρος
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #69 στις: Σάββατο, 21 Σεπ 2019, 19:00:15 »

Ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω πως το 100-150 Ε τον χρονο ειναι απαγορευτικο ποσον σε ενα χομπυ που 100 Ε εχουν 2-3 σερβο πχ.  Μηπως το χρησιμοποιουμε ως δικαιολογια Huh  Γιατι αν ειναι προβλημα το οικονομικο, τοτε υπαρχουν ωραιοτατα μοντελα 800mm και μικροτερα για να παιζει κανεις σε γηπεδακια ή σε κλειστο χωρο, ακόμα και με ντεπρον μπορει να φτιαξει κανεις και να μην υπαρχει κινδυνος για κανεναν τριγυρω!

Δυστυχώς δεν είναι θέμα wingspan είναι θέμα βάρους, ο νόμος λέει 350γρ. Έχεις κάποιο σχέδιο για κάτι σε αυτό το βάρος; Μάρέσει το hobby αλλά δεν θέλω να είμαι και παράνομος.

Εν γνώσει μου λέω hobby και από αυτά που διαβάζω εδώ ίσως καλύτερα να είχε μείνει hobby και να μην ήταν "άθλημα" γιατί όπως βλέπω το άθλημα φέρνει και φαγωμάρα, (βλέπε ερασιτεχνικό και επαγγελλματικό ποδόσφαιρο)

Ξέρω ελάχιστα για πρόσωπα και πράγματα του χώρου γιατί ασχολούμε μόλις 5 χρόνια αλλά σε εμένα ένα park flyer δίνει μεγάλη χαρά και ικανοποίση αν μπορώ να το φτιάξω και να το πετάξω. Άλλωστε ομολογώ ότι δεν έχω την οικονομική δυνατότητα αλλά ούτε και την εμπειρία να πετάξω κάτι μεγαλύτερο.

Σίγουρα για να ανοίγει ένα τέτοιο νήμα υπάρχει λόγος, και για κάποιους τα χρήματα είναι πρόβλημα. Να τα παρατήσουν; είναι για φραγκάτους το σπορ; Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που το πιστεύει αυτό!

Αν πράγματι μας ενδιαφέρει να "αυγατίσει" η παρέα μας  νομίζω ο καλύτερος τρόπος θα ήταν να υπήρχε κάποιος χώρος για μικρότερα αεροσκάφη χωρίς πολλά έξοδα και χωρίς ταξίδια ανα την Ελλάδα όπου θα μπορούσες να γνώρίσεις εύκολα το άθλημα να πετάξεις νόμιμα και να εκπαιδευτείς. Εκεί πιστεύω θα δημιουργούνταν κι ένα φυτώριο για τους μελλοντικους αθλητές που θα πήγαιναν μετά στα μεγαλύτερα μοντελοδρόμια να προπονηθούν (με την συνδρομή των σωματείων τους).

Σέβομαι όλους όσους έχουν επενδύσει μεγάλα ποσά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν και βαρύτερο λόγο στα θέματα που αφορούν το hobby.

Οσο εμείς τα άτομα (τα σωματεία μας) δεν φέρνουμε μηνύματα προς το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, αυτή δεν μπορεί να μας βοηθήσει με αποφάσεις της και προσβάσεις σε κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς.

Σε αυτό το πνεύμα αναφέρθηκα στη νομοθεσία. Ξέρω ότι ακούγεται γραφικό αλλά γιατί να μη προσπαθούσαμε τα 350γρ να γίνουν 600; ή τα 10χλμ 3; (Παρεπιπτόντως αν θυμάμαι καλά ο νόμος λέει 3 κι όχι 10,αν κανω λάθος; διορθώστε με.)

Αυτά που γράφει ο φίλος snoopy είναι φαινόμενα υπαρκτά στην Ελλάδα σίγουρα, δεν παύουν όμως να είναι και απογοητετικά
    Καταγράφηκε
    snoopy
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #70 στις: Σάββατο, 21 Σεπ 2019, 19:01:57 »

Γεια σου θειε Γιαννη ! !

* 1209228_540099182709799_60861879_n.jpg (22.76 KB, 403x403 - εμφανίστηκε 331 φορές.)
    Καταγράφηκε
    snoopy
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #71 στις: Σάββατο, 21 Σεπ 2019, 19:08:18 »

Φιλε Θεοδωρε,ερχεσαι στα λογια μου και ας μην το καταλαβαινουν μερικοι !

Δυστυχος ειναι η πικρη αληθεια και η απλη ωμη πραγματικοτητα !
    Καταγράφηκε
    Skyline
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #72 στις: Σάββατο, 21 Σεπ 2019, 19:17:13 »

Προς τους κυριους διαχειριστες επειδη μεχρι κ σημερα δεν ειχαμε καποια προταση απο τα ενδιαφερομενα μερη παρακαλω  να κλειδωθει το ποστ,δεν χρειαζεται να συνεχισει η συζυτηση,τα πραγματα κ οι καταστασεις ειναι γνωστες κ απο εκει κ περα ο καθενας ας πραξει οπως επιθυμει...αν στο μελλον προκυψει καποια προταση απο καποιο μοντελοδρομιο θα μπορει να το φερει εις γνωση μας σε αυτην την σελιδα με καποια ανακοινωση κ επισης θα το μεταφερω κ εγω  στην σελιδα μας στο FB.

Nα σημειωσω ξανα οτι ειστε ολοι καλοδεχουμενοι στην σελιδα μας Thumbs up Thumbs up Thumbs up

Eυχαριστω δια τον χωρο.

Φιλικα παντα.

* 50151335_237138050551624_480585275391606784_n.jpg (127.1 KB, 1640x840 - εμφανίστηκε 314 φορές.)
    Καταγράφηκε

Τα μυστικα ειναι για μικρους ανθρωπους!!
    guest8078
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #73 στις: Σάββατο, 21 Σεπ 2019, 22:40:46 »

Το σεσι κορωπιου
    Καταγράφηκε
    Skyline
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #74 στις: Κυριακή, 22 Σεπ 2019, 05:59:49 »

Το σεσι κορωπιου

εγω παλι πιστευω για το τσιμενταδικο οτι αποτελλει φιλετακι κ ισως με την καταλληλη διαχειρηση θα μπορουσε να ειναι το νεο μας στεικι...για εμενα δεν αποτελλει προβλημα οι ντριφτεραδες κ τα μπαζα αλλα πιο πολυ τα καλωδια της δεη που εχεις οταν ερχεσαι για προσγειωση απο την μια παντα...θελω να πω οτι αν τελικα μπορουσαμε να κανουμε εναν συλλογο οι πρωην μοντελιστες του ελληνικου ας πουμε η' αν υφισταται καποιος απο τα παλια κ βρισκαμε που ανηκει ο χωρος αυτος κ μπορουσε να μας τον νοικιασει για χρηση πτησεων υστερα κ με την βοηθεια του νομου θα εφευγαν οι σημερινοι επισκεπτες  νομιμως αφου πλεον το μερος θα ανηκε καπου κ στην πορεια με την βοηθεια ολων μας κ τις συνδρομες των μελων μας αφου μιλαμε για ετοιμο στρωμενο διαδρομο μηκους 180μτρ κ πλατους γυρω στα 23μτρ θα τον φερναμε στα μετρα μας...θα προσθεσω κ ενα βιντεακι απο το σαφαρι μου που εκανα στο παρελθον κ θα κλεισω με αυτο οταν μετα το ελληνικο μη γνωριζοντας τοτε την υπαρξη των μοντελοδρομιων προσπαθουσα να βρω ενα μερος για πτηση...κ οπως θα δειτε στο βιντεο η γυρω περιοχη ειναι τελοιως αλαργα...εχει απειρα κτηματα...στην τελικη ας βρουμε πιο διπλα εναν βοσκο,να του νοικιασουμε το χωραφι κ σιγα σιγα να φτιαξουμε ενα μερος για πτησεις..ολα γινονται αν υπαρχει ορεξη,ενοτητα,εννοεοται κ ενα κεφαλαιο...αυτα απο εμενα...απο εκει κ περα την παρουσα κατασταση την γνωριζουμε ολοι μας κ ας πραξει ο καθενας οπως επιθυμει.

Καταγράφηκε

Τα μυστικα ειναι για μικρους ανθρωπους!!
    Σελίδες: 1 2 3 4 [5] 6     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Πτήσεις - Εκδηλώσεις - Ενημέρωση  |  Χώροι πτήσης - Μοντελοδρόμια  |  Θέμα: ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗς ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΣΙΟΝ ΑΥΤΗΣ...
    Μεταπήδηση σε: