Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.373 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 05:34:14

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 05:34:14

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 02:55]

από Bocian
    [Χθες στις 22:06]

από vilisdev
    [Χθες στις 10:26]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309373
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 63
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 59
    Συνολικά: 59
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3 4 5 6     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗς ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΣΙΟΝ ΑΥΤΗΣ...  (Αναγνώστηκε 11052 φορές)
    ArgyrisGiannetakis
    Board moderator
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Πέμπτη, 19 Σεπ 2019, 16:54:52 »

H παρατήρηση μου για την κατρακύλα του  χωρου αλλα και η ελειψη μελών στα μοντελδρόμια ειναι γιατι δεν απορροφήθηκε ο τόσος κόσμος του Ελληνικού πουθενά!Μακαρι Γιαννη μου να τα χιλιάσετε και εσεις και ολα τα μοντελοδρόμια!! αλλα ειμαι σιγουρος οτι απο τους 102 δεν θα ειναι όλοι ενήμεροι στις συνδρομές τους!Αυτο εχει σημασια για τον πραγματικό αριθμό των μελων.Και οι αλλοι χωροι εχουν μελη , αλλα δεν εχουν συνδρομές!Τον βοσκό τον βγαζω εκτός !χαχαχαχαχα Ειναι επιτιμα μελη αυτοι!
    Φίλε g k  οι λογοι ειναι πολλοί.Ενας βασικός εκτός των συνδρομών ειναι οτι δεν μπορουν οι περισσοτεροι να πεταξουν σε περιορισμένο διαδρομο.Εχοντας συνηθησει στην απλα του ελληνικού......,  αλλα και στον τροπο χρησης του μοντελοδρομιου.Εκει υπαρχουν κανόνες.Μια ζημιά που εκανε  το ελληνικό και ηταν και η μονη πιστευω ! ηταν μονο οτι δεν μαθαινε κανεις να πεταει σε συγκεκριμένο χωρο και πατερν πτησης με συγκεκριμένη φορά.Και βεβαια ο σεβασμός το ποσοι πετανε και τι πετανε!
    Καταγράφηκε

Η ομορφιά είναι στα μάτια αυτού που τη βλέπει.

http://www.youtube.com/user/ARGYPILATUS?feature=guide
    http://www.flickr.com/photos/argyris_giannetakis/
    Skyline
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #16 στις: Πέμπτη, 19 Σεπ 2019, 20:04:26 »

Και αφου συζηταμε για μοντελοδρομια και συλλογους εγω σαν νεοτερος κατα πολυ στον χωρο και σαν μοντελιστης και κατοικος Αθηνων εχω μια απορια που απαντηση δεν εχω λαβει κ θα ηθελα να λυσω αυτην την απορια...κ αν μπορει καποιος να μου απαντησει...

Γνωριζω οτι για πολλα χρονια υπηρχε μοντελοδρομιο στην περιοχη των σπατων,οπου εγω δεν προλαβα αλλα εχω δει αρκετες φωτο απο παλιοτερους μοντελιστες...

Επισης γνωριζω οτι υπαρχει κ συλλογος μοντελιστων Αθηνων που απο οτι λενε ειναι κ απο τους παλιους στον χωρο..κ ρωταω γιατι ολα αυτα τα χρονια μετα τα σπατα δεν ελαβε μεριμνα αυτος ο συλλογος να δημιουργησει εναν νεον χωρο πτησεως για τους μοντελιστες Αθηνων...εγω προσωπικα σαν αθηναιος θα ηθελα να ανηκω σε αυτον τον συλλογο αλλα με τι κινητρο να πραξω κατι τετοιο εφοσον ο συλλογος μου δεν μου παρεχει το βασικοτερο ενα πεδιο για πτησεις...ειλικρεινα το εχω απορια Huh Huh Huh
    Μπορείς να ρωτήσεις την ΕΕΑ και το ΔΣ αυτής

Προσωπικα θα ηθελα να λαβω εδω  μια απαντηση απο τον προεδρο της  ΕΑΑ γιατι παρατηρώ οτι εχει ενεργή δραση στα διαφορα νήματα που ανοίγονται κατα περιόδους κ σιγουρα αυτην την απορια θα την εχουν και αλλοι φιλοι μοντελιστες των αθηνων...
    Καταγράφηκε

Τα μυστικα ειναι για μικρους ανθρωπους!!
    Nikolas K
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #17 στις: Πέμπτη, 19 Σεπ 2019, 21:01:37 »

Από την άλλη πάλι, αγαπητέ Skyline, με το να ψάχνεις εδώ απαντήσεις χάνεις χρόνο από μια προσεκτική έρευνα στο google maps από όπου θα εντόπιζες την επόμενή σου αλάνα για να πετάς.
    Καταγράφηκε

Το να φτιάξεις ένα αεροπλάνο είναι εύκολο. Το θέμα είναι να φτιάξεις το αεροπλάνο που ΘΕΛΕΙΣ!

Δεδομένων των συνθηκών, μία μόνο σχεδίαση πληρεί τις προδιαγραφές, ανεξάρτητοι δε σχεδιαστές θα συγκλίνουν σε αυτήν την σχεδίαση μετά από εξελικτική διαδικασία.
    bjtamp
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #18 στις: Πέμπτη, 19 Σεπ 2019, 21:08:57 »

Το Ελληνικό μέσα σε 3-4 χρόνια προώθησε τον αερομοντελισμό στην Αθήνα όσο τίποτα άλλο ακόμα και μετά από δεκαετίες. Τι κι αν κάποιοι δεν πετούσαν όπως έπρεπε ακολουθώντας κάποιους κανόνες? Είδα αρκετούς τέτοιους οι οποίοι στις περισσότερες περιπτώσεις συμμορφώθηκαν είτε μετά από εκκλήσεις των υπολοίπων  είτε και με τη χρήση κοινής λογικής. Και εγώ σε αλάνα έμαθα να πετάω. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορώ να προσαρμοστώ σε ένα διάδρομο από-προσγείωσης και σε κανόνες χρήσης του χώρου? Όχι βέβαια.  Ήμουν πολύ τυχερός να συγκαταλέγομαι μέσα στους πρώτους 10-15 που απόλαυσαν από την αρχή το «άνοιγμα» του Ελληνικού (Αποκριά ή Πάσχα 2010 ή 2011, δεν θυμάμαι ακριβώς) μέχρι το οριστικό κλείσιμό του. Είδα ένα μεγάλο αριθμό νέων να ξεκινούν το χόμπι. Γιατί άκουσαν, ήρθαν, είδαν, τους άρεσε και ξεκίνησαν. Και τρώγοντας ανοίγει η όρεξη. Αρκετοί από αυτούς πήραν βοήθεια από του πιο έμπειρους. Οι πιο προχωρημένοι προχωρούσαν όλο και περισσότερο γιατί πρόσφερε αυτή τη δυνατότητα το μέρος και η εύκολη και τακτική συνεύρεση και ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ τους. Έτσι και έγινε και με εμένα. Πριν καλά-καλά ευχαριστηθούμε ένα μοντέλο, αναζητούσαμε κάτι παραπάνω.
     Σε όλη αυτή την ιστορία υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που του ανήκει συντριπτικό ποσοστό ευθύνης για αυτό που έγινε εκεί. Και αυτό είναι είναι η προσβασιμότητα σε ένα κατάλληλο χώρο. Και αυτό ήταν το Ελληνικό. Δεν μπορούν όλοι να γίνουν συνδρομητές σε ένα μοντελοδρόμιο είτε γιατί δεν το σηκώνει η τσέπη τους είτε γιατί δεν του το επιτρέπει η ζωή τους. Αυτό μου συμβαίνει και εμένα αν και πλησιάζει η ώρα που θα γίνω και εγώ ξανά συνδρομητής (υπήρξα στο παρελθόν αλλά η δουλειά μου δεν μου το επέτρεψε να συνεχίσω). Το Ελληνικό ήταν το ιδανικό μέρος γιατί «πεταγόσουν» 2-3 ωρίτσες και μετά μπορούσες να πας ακόμα και για ψώνια! Ακόμα και 20-30 χιλιόμετρα να έκανες πήγαινε-έλα δεν ήταν τίποτα. Τώρα χρειάζεται ένα μικρό ταξίδι, κάτι που δεν μπορούν οι περισσότεροι. Γι'αυτό και δεν τους βλέπει κανείς πια αλλά με τις κατάλληλες συνθήκες θα ξαναεμφανιστούν. Δεν πιστεύω ότι όλοι αυτοί του Ελληνικού εγκατέλειψαν, μόνο ένα μικρό τους μέρος.
    Παραθέτω μια αξιοζήλευτη εικόνα του καθεστώτος σε μια χώρα γνωστή για την αγάπη της για τον αερομοντελισμό. Και εδώ από ότι φαίνεται, οι αποστάσεις είναι αρκετά μικρότερες. Κοιτάξτε και κλάψτε…

* map1.jpg (130.35 KB, 945x475 - εμφανίστηκε 417 φορές.)

* map2.jpg (89.72 KB, 945x338 - εμφανίστηκε 405 φορές.)
    Καταγράφηκε
    bjtamp
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #19 στις: Πέμπτη, 19 Σεπ 2019, 21:14:12 »

.....μια εικόνα χίλιες λέξεις....

* map3.jpg (110.48 KB, 945x337 - εμφανίστηκε 414 φορές.)
    Καταγράφηκε
    Nikolas K
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #20 στις: Πέμπτη, 19 Σεπ 2019, 22:00:37 »

Υποθέτω ότι όλα αυτά τα στίγματα είναι και ελεύθεροι χώροι/ αλάνες κατάλληλα για πτήσεις. Για Αττική μιλώντας, σίγουρα δεν έχουμε τα πάρκα /πεδιάδες για να υπάρχουν πολλές επιλογές.
    Καταγράφηκε

Το να φτιάξεις ένα αεροπλάνο είναι εύκολο. Το θέμα είναι να φτιάξεις το αεροπλάνο που ΘΕΛΕΙΣ!

Δεδομένων των συνθηκών, μία μόνο σχεδίαση πληρεί τις προδιαγραφές, ανεξάρτητοι δε σχεδιαστές θα συγκλίνουν σε αυτήν την σχεδίαση μετά από εξελικτική διαδικασία.
    bjtamp
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #21 στις: Πέμπτη, 19 Σεπ 2019, 22:37:40 »

..αυτό δεν το γνωρίζω αλλά δεν έχει και πολύ σημασία. Πιστεύω ότι είναι χώροι μοντελιστικής δραστηριότητας χωρίς να νιώθεις σαν κυνηγημένος και παράνομος. Σίγουρα η υπερ-συγκέντρωση ανθρώπων στην Αττική και το γεωμορφολογικό ανάγλυφο δεν βοηθάει. Αυτό όμως που μετράει είναι το ενδιαφέρον και η αγάπη του κόσμου σε επαρκή ποσότητα και η διάθεση του κράτους να βοηθήσει.
    Και το Ελληνικό κράτος είναι ακόμα πολύ πίσω (δηλαδή εμείς οι Έλληνες, όχι τα κτίρια και τα ντουβάρια). Δεν θα ξεχάσω ποτέ την έκπληξη στα μάτια κάποιου υποψήφιου δημάρχου στο άκουσμα του αριθμού των μελών του συλλόγου μου όταν είχαμε πάει κάποτε να διαπραγματευθούμε για μια βοήθεια του Δήμου στον οποίο δραστηριοποιόταν. Πρέπει να μας είχε δει σαν «ψήφους». Δεν σταθήκαμε τυχεροί τότε. Παρ’ όλα αυτά, ακόμα και έτσι, στην Αττική ένας Δήμος μπορεί να κάνει πολλά αρκεί να το θέλει. Ακόμα και ένας χώρος περιορισμένης έκτασης για μόνο ηλεκτρικά park-flyers π.χ. μέχρι 2 κιλών βάρους θα έδινε τεράστια ώθηση στο χόμπι, κάτι πανεύκολο αν το θέλει πραγματικά. Και τέτοιοι χώροι υπάρχουν.
    Όλα γίνονται αρκεί να το θέλεις και να έχεις ανοιχτό μυαλό..
    Καταγράφηκε
    Γιώργος Κανδυλάκης
    Administrator

« Απάντηση #22 στις: Πέμπτη, 19 Σεπ 2019, 22:42:41 »

Υποθέτω ότι όλα αυτά τα στίγματα είναι και ελεύθεροι χώροι/ αλάνες κατάλληλα για πτήσεις. Για Αττική μιλώντας, σίγουρα δεν έχουμε τα πάρκα /πεδιάδες για να υπάρχουν πολλές επιλογές.

Δυστυχώς όχι. Είναι κανονικά μοντελοδρόμια... Μιλάμε όμως για άλλο κόσμο.

Στη Γερμανία σε κάθε μικρή πόλη/χωριό (5.000-10.000 κάτοικοι) υπάρχει και σύλλογος με μοντελοδρόμιο. Ενεργά μέλη καμιά 10-15 αλλά ενεργά... Σε 15 χιλιόμετρα άλλη πόλη, άλλος σύλλογος, άλλο μοντελοδρόμιο...

Στις μεγάλες πόλεις είναι πιο δύσκολο. Πολύ πιο δύσκολο, αλλά κόσμος υπάρχει. Υπολογίζεται ότι πάνω από 100.000 άτομα είναι εγγεγραμμένοι αερομοντελιστές στη Γερμανία.

επαναλαμβάνω, μη συγκρίσιμες καταστάσεις, άλλη οικονομία, άλλη παράδοση, άλλες συνθήκες και άλλη νοοτροπία.

gkan
    Καταγράφηκε

όσο ελαφρύτερα είναι, τόσο ψηλότερα πάνε

μέτρα με μικρόμετρο, σημάδεψε με κιμωλία, κόψε με τσεκούρι...
    Skyline
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #23 στις: Παρασκευή, 20 Σεπ 2019, 00:49:24 »

Το Ελληνικό μέσα σε 3-4 χρόνια προώθησε τον αερομοντελισμό στην Αθήνα όσο τίποτα άλλο ακόμα και μετά από δεκαετίες. Τι κι αν κάποιοι δεν πετούσαν όπως έπρεπε ακολουθώντας κάποιους κανόνες? Είδα αρκετούς τέτοιους οι οποίοι στις περισσότερες περιπτώσεις συμμορφώθηκαν είτε μετά από εκκλήσεις των υπολοίπων  είτε και με τη χρήση κοινής λογικής. Και εγώ σε αλάνα έμαθα να πετάω. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορώ να προσαρμοστώ σε ένα διάδρομο από-προσγείωσης και σε κανόνες χρήσης του χώρου? Όχι βέβαια.  Ήμουν πολύ τυχερός να συγκαταλέγομαι μέσα στους πρώτους 10-15 που απόλαυσαν από την αρχή το «άνοιγμα» του Ελληνικού (Αποκριά ή Πάσχα 2010 ή 2011, δεν θυμάμαι ακριβώς) μέχρι το οριστικό κλείσιμό του. Είδα ένα μεγάλο αριθμό νέων να ξεκινούν το χόμπι. Γιατί άκουσαν, ήρθαν, είδαν, τους άρεσε και ξεκίνησαν. Και τρώγοντας ανοίγει η όρεξη. Αρκετοί από αυτούς πήραν βοήθεια από του πιο έμπειρους. Οι πιο προχωρημένοι προχωρούσαν όλο και περισσότερο γιατί πρόσφερε αυτή τη δυνατότητα το μέρος και η εύκολη και τακτική συνεύρεση και ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ τους. Έτσι και έγινε και με εμένα. Πριν καλά-καλά ευχαριστηθούμε ένα μοντέλο, αναζητούσαμε κάτι παραπάνω.
     Σε όλη αυτή την ιστορία υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που του ανήκει συντριπτικό ποσοστό ευθύνης για αυτό που έγινε εκεί. Και αυτό είναι είναι η προσβασιμότητα σε ένα κατάλληλο χώρο. Και αυτό ήταν το Ελληνικό. Δεν μπορούν όλοι να γίνουν συνδρομητές σε ένα μοντελοδρόμιο είτε γιατί δεν το σηκώνει η τσέπη τους είτε γιατί δεν του το επιτρέπει η ζωή τους. Αυτό μου συμβαίνει και εμένα αν και πλησιάζει η ώρα που θα γίνω και εγώ ξανά συνδρομητής (υπήρξα στο παρελθόν αλλά η δουλειά μου δεν μου το επέτρεψε να συνεχίσω). Το Ελληνικό ήταν το ιδανικό μέρος γιατί «πεταγόσουν» 2-3 ωρίτσες και μετά μπορούσες να πας ακόμα και για ψώνια! Ακόμα και 20-30 χιλιόμετρα να έκανες πήγαινε-έλα δεν ήταν τίποτα. Τώρα χρειάζεται ένα μικρό ταξίδι, κάτι που δεν μπορούν οι περισσότεροι. Γι'αυτό και δεν τους βλέπει κανείς πια αλλά με τις κατάλληλες συνθήκες θα ξαναεμφανιστούν. Δεν πιστεύω ότι όλοι αυτοί του Ελληνικού εγκατέλειψαν, μόνο ένα μικρό τους μέρος.
    Παραθέτω μια αξιοζήλευτη εικόνα του καθεστώτος σε μια χώρα γνωστή για την αγάπη της για τον αερομοντελισμό. Και εδώ από ότι φαίνεται, οι αποστάσεις είναι αρκετά μικρότερες. Κοιτάξτε και κλάψτε…

χαιρομαι που μεσω του ποσταρισματος μου σιγα σιγα ακουγονται αποψεις ειδικα για το μεγαλο προβλημα που εχουμε πλεον οι μοντελιστες των νοτιων προαστειων κ οχι μονο...το ελληνικο οντως ηταν μια ιδανικη επιλογη...ποσες παρεες κ φιλιες εγιναν...καθημερινες στιγμες χαρας κ ξεγνοιασιας που τις αναπολω κ εγω...τωρα κ με τα τελευταια γεγονοτα της αναβυσσου δυστυχως θα πρεπει να μεταναστεουμε για να πεταξουμε...σιγουρα ολος ο κοσμος του ελληνικου δεν εχει εξαφανιστει...κ σιγουρα αν γινοταν μια ανακοινωσει οτι εχει βρεθει χωρος για πτησεις κοντα στα νοτια π.χ στο κορωπι λεω εγω τωρα το παρον θα ηταν μεγαλο απο πολυ κοσμο...ελπιζω καποια στιγμη να μπορεσουμε να ενωθουμε κ να ξεκινησουμε κατι....καποιοι φιλοι προσπαθησαν,ετρεξαν να μπουμε στο ελληνικο ξανα αλλα βρηκαν πορτες κλειστες...εγω παλι μαζι με φιλο μοντελιστη με αγαπη κ μερακι καναμε πριν ενα χρονο την σελιδα μας στο φου μπου οπου φεραμε πολλους μοντελιστες ανα την ελλαδα σε επαφη κ μαλιστα ειχαμε οργανωσει κ καποιες μοντελιστικες μαζωξεις οι οποιες δυστυχως δεν ειχαν το αντικρυσμα που θελαμε κ ο σκοπος ηταν το να δημιουργηθει ενας νεος συλλογος μοντελιστων νοτιων προαστιων ας πουμε κ στην πορεια να βρισκαμε καποιον χωρο οπου με ενοικιαση κ μια διαμορφωση θα μπορουσε να αποτελεσει εναν χωρο πτησεων...ενα τετοιο κοματι αποτελλει κ το τσιμενταδικο στο κορωπι...αλλα δυστυχως μειναμε στα λογια...πρεπει να ξεκολησουμε απο τον καναπε...ενας κουκος δεν μπορει να φερει την ανοιξη,θελει συλλογικη προσπαθεια...βλεπε τους ερμηδες στην πετμε οπου απο ενα παρκινγκ σημερα εχουν εναν χωρο κ πετανε ....ολα μπορουν γινουν αλλα θελει μερακι κ ορεξη για δουλεια...ευχομαι να ακουστουν κ αλλες φωνες γιατι ειμαι πολυ σιγουρος οτι υπαρχει πολυς κοσμος εκει εξω που αναπολει τις παλιες στιγμες κ θελει να πιασει τα στικς ξανα στα χερια του...κ για αυτον τον λογο εκανα το ποστ αυτο..π.χ αν ο συλλογος του ερμη που ειναι ενας κοντινος προορισμος απο την αθηνα αν ανακοινωνε  οτι αυριο μειωνει την ετησια συνδρομη ετσι ωστε να ειναι προσιτη σε ολους  ειμαι πολυ σιγουρος οτι πολυ συντομα θα διπλασιαζε τα μελη του κ παραλληλα θα εβγαιναν κ τα εξοδα του συλλογου....
    Καταγράφηκε

Τα μυστικα ειναι για μικρους ανθρωπους!!
    MOGOLOS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #24 στις: Παρασκευή, 20 Σεπ 2019, 09:15:35 »

Παιδιά τα πράγματα είναι απλά.
    1. Είναι αδύνατον σε μια πόλη με 5.500.000 κατοίκους και τρια βουνά γύρω της, να βρεις ελεύθερο χώρο για πτήσεις.
    2. Υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία που καθορίζει τους χώρους.

Αυτά όταν πρόκειται για αερομοντέλα. Με λίγα λόγια, εάν ρε φιλαράκι, θες να πετάξεις το 60αρι σου ή την βενζίνα σου, θα πας σε μοντελοδρόμιο. Μη μπαίνουμε τώρα σε κουβέντα για αυτή την περίπτωση.

Τώρα, εάν πρόκειται για παιχνίδι, δηλαδή κάτω από 350γρ (!!!!!), τράβα πέτα το όπου θες.

Δυστυχώς, όπως όλα τα χόμπι, έτσι και ο αερομοντελισμός, φθίνει για οικονομικοπολιτισμικούς λόγους και η κουβέντα μπορεί να τραβήξει πολύ μακριά.

Καταγράφηκε

Γιατί εαν δεν εχει πολυβόλα δεν πετάει
    yak
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #25 στις: Παρασκευή, 20 Σεπ 2019, 11:08:14 »

Ρίχνοντας μια γρήγορη μάτια στο google maps είδα ότι υπάρχουν αρκετά μέρη σε απόσταση πάνω από 7 χλμ από το αεροδρόμιο, που θα μπορούσαν να γίνουν μοντελοδρομια και είναι κοντά. Το θέμα είναι να αναλάβει την πρωτοβουλία ο σύλλογος και να ξεκηνησει τις απαραίτητες διαδικασίες για να φτιάξει ένα μοντελοδρομιο..  φυσικά να έχει συνδρομή!! Είμαι σίγουρος ότι μόλις γίνει κάτι τέτοιο θα αρχίσουν ξανά να μαζεύονται παλιοί αλλά και νέοι μοντελιστες!! Είναι σημαντικό να υπάρχει μοντελοδρομιο κοντά 20-30χλμ και να μην χρειάζεται να κάνουμε ταξίδι για να πάμε να πετάξουμε..
    Καταγράφηκε
    MOGOLOS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #26 στις: Παρασκευή, 20 Σεπ 2019, 11:21:38 »

ΩΩΩΩ!!!! Σούπερ! Δώσε συν/νες.

Ρε φίλε, με όλο το θάρρος, πας καλά??
    7χλμ από το ελληνικό, δυτικά είναι το φάληρο και η μαρίνα, ανατολικά φτάνουμε στην βούλα και βόρεια είναι ο υμμητός!!!
    Εκτός και εάν αναφέρεσαι προς τα νότια, οπότε το πράγμα αλλάζει. Φτιάχνουμε ένα τεχνητό νησί, όπως οι ιάπωνες!!!  idiot2

Πιο πάνω λες για 20-30 χλμ. Τα πάντα είναι σχετικά. Εάν μένεις νότια, 30χλμ είναι η βαρυιμπόμπη. Εάν μένεις βόρεια, είναι η αυλώνα, εάν μένεις δυτικά είναι τα μεγαρα κλπ κλπ.
    Παίδες μην το ψάχνουμε, μοντελοδρόμιο μέσα στον αστικό ιστό είναι δυστυχώς αδύνατον.  

"Το θέμα είναι να αναλάβει την πρωτοβουλία ο σύλλογος και να ξεκηνησει τις απαραίτητες διαδικασίες για να φτιάξει ένα μοντελοδρομιο"
    Ερώτηση:
    1. Είσαι μέλος της ΕΑΑ?
    2. Είσαι μέλος κάποιου άλλου συλλόγου?

Να απαντήσω εγώ?

Ps: Πσιτ, μικρέ, πιάσε ένα μοντελοδρόμιο για το σαλόνι του κυρίου
    Καταγράφηκε

yak
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #27 στις: Παρασκευή, 20 Σεπ 2019, 12:08:35 »

Συγνώμη αλλά αεροδρόμιο στην Αθήνα είναι ένα και αυτό λέγεται Ελ.Βενιζελος. Οποτε στην απόσταση που ανέφερα είναι Συγκεκριμένα μετά το πικερμι όπου έχει αρκετά χωράφια χωρίς να υπάρχουν σπίτια κοντά..
    Ναι είμαι μέλος ΕΑΑ εδώ και χρόνια. Ενός συλλόγου που στην πραγματικότητα δεν μπορώ να καταλάβω την ύπαρξη του αφού δεν έχει μοντελοδρομιο.. αλλά μην αρχίσουμε με αυτά!! Το θέμα είναι να βρεθεί χώρος να πετάμε νόμιμα και κοντά..
    Χωρίς παρεξήγηση και με κάθε σεβασμό, καλές οι εξυπνάδες αλλά λαλυτερα να σκεφτόμαστε πριν μιλήσουμε-γράψουμε!!
    Καταγράφηκε
    MOGOLOS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #28 στις: Παρασκευή, 20 Σεπ 2019, 12:38:09 »

Σορυ, κατάλαβα το Ελληνικό. Αλλά δυστυχώς, γύρω από το αεροδρόμιο δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Υπάρχει απαγόρευση πτήσεων, στα 10χλμ.
    Και δεν είναι εξυπνάδες αδερφέ μου. Είσαι σε έναν σύλλογο, που όπως λες δεν ξέρεις γιατί υπάρχει, και αντί να τα λες στο ΔΣ και τον πρόεδρο σου, κάθεσαι και γράφεις στο forum, χωρίς καν να ξέρεις την νομοθεσία για τα αερομοντέλα, τις προϋποθέσεις για να λάβεις άδεια από την ΥΠΑ, το κόστος για κάθε τμ γης μέσα στην αττική κλπ κλπ

Οι χώροι που μπορεί να υπάρξει μοντελοδρόμιο είναι 30-50 χλμ από το κέντρο  . Λυπάμαι που το λέω, αλλά μιας και 5 χρόνια τώρα ψάχνουμε παντού για 2ο μοντελοδρόμιο, δεν έχουμε βγάλει άκρη. Το τατόι  έχει χώρους, αλλά μπλέκεις πάλι με το αεροδρόμιο και τα βασιλικά χτήματα. Στον Αγ. Στέφανο - Καπανδρίτι (πεδιάδα λίμνης Μαραθώνα) μπλέκεις με το "Πεντελικό κάλος" και την λίμνη που δεν επιτρέπεται ούτε παράγκα να φτιάξεις! Μετά το καπανρδίτι βρήσκεις χώρους, αγροτικής χρήσης (Βλέπε γλαύκες ή Μήλεσι) αλλά το κόστος είναι μεγάλο (σιγά μη βγάλω τα καρότα για να το δώσω σε σένα το χωράφι για 2000 χιλιάρικα το χρόνο). Βρήσκεις λοιπόν χώρους στα 50χλμ.

Βρες μου εσύ τον χώρο και θα στο φτιάξω εγώ το μοντελοδρομιο (ως ΠΕΤΜΕ το εγώ)

Μακάρι να είχαμε 10 χώρους γύρω μας και κοντά μας, αλλά εάν δεν έχει τόπι το χόμπι βοήθεια δεν σου δίνει κανείς.

Η πραγματική ερώτηση δεν είναι "γιατί η ΕΑΑ δεν έχει μοντελοδρόμιο". (καλώς ή κακώς αυτό που είχε δεν το έχει πλέον και είναι απίστευτα δύσκολο να αποκτήσει)
    Η ερώτηση είναι γιατί η ΕΛΑΟ δεν έχει μοντελοδρόμιο που είναι ομοσπονδία και παίρνει και χρήματα από το κράτος (ολους εμας δηλ)

Ps: Τα αεροδρόμια στην Αθήνα είναι 4.
    Βενιζέλος
    Τατόι
    Μέγαρα
    Ελληνικό (και όμως ακόμα θεωρείται αεροδρόμιο για emegrency, και ακόμα δουλεύει ο πύργος ΚΑΝΟΝΙΚΑ)
    Καταγράφηκε

MOGOLOS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #29 στις: Παρασκευή, 20 Σεπ 2019, 12:50:38 »

Και η πλάκα είναι ότι εάν για παράδειγμα εμφανιστεί χώρος στο Αγ. Στέφανο, θα βγει ο άλλος από την γλυφάδα να λέει είναι μακριά.
    Εάν εμφανιστεί στον Ασπρόπυργο, θα βγει ο άλλος από την Κηφισιά να σου πει τα ίδια και πάει λέγοντας!!

Δεν γίνεται ρε παιδιά. Μέσα στην Αττική υπάρχουν 3 μοντελοδρόμια, και άλλα 3 λίγο έξω από αυτή μην τρελαθούμε κιόλας!!!

Τες πα, δεν θέλω να στεναχωρήσω κανέναν αλλά αυτή είναι η γνώμη μου  Thumbs up
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 [2] 3 4 5 6     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Πτήσεις - Εκδηλώσεις - Ενημέρωση  |  Χώροι πτήσης - Μοντελοδρόμια  |  Θέμα: ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗς ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΣΙΟΝ ΑΥΤΗΣ...
    Μεταπήδηση σε: