Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.902 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 7 Αυγ 2026, 06:25:12

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 7 Αυγ 2026, 06:25:12

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από tasospap
    [Σήμερα στις 06:15]

από Stargazer
    [Χθες στις 16:11]

από Markhelis
    [Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 16:24:10]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309902
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 122
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 81
    Συνολικά: 82
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Αγορά μέχρι 300 ευρω ??  (Αναγνώστηκε 5344 φορές)
    ggero
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τετάρτη, 30 Απρ 2008, 01:56:26 »

Καλησπέρα παιδιά και χρόνια πολλά...Είχα ενα walkewra 4 και ένα Helixx 3D και τώρα σκέφτομαι να διαθέσω μέχρι 300 ευρώ για αγορά ελικοπτέρου 6κάναλου και έχω μπερδευτεί...Αλλοι λένε να πάρω rtf ή artf..Χαλβαδιάζω το Belt CP αλλά και το falkon 3d τα οποία είναι μέχρι 300 ευρώ RTF..
    Μπορείτε να με βοηθήσετε ώστε να μην πετάξω τα λεφτά μου ?....
    Καταγράφηκε
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Τετάρτη, 30 Απρ 2008, 02:43:00 »

Γειά χαρά!

Τα περί RTF ή ARF εξαρτόνται καθαρά από εσένα. Δηλαδή είμαι γενικότερα της άποψης πως εφόσον πρόκειται να ασχοληθείς με το hobby και δεν είσαι αρχάριος που απλά "δοκιμάζεις και για μετά βλέπεις", νομίζω πως αγοράζεις μια καλή τηλεκατεύθυνση και ξεμπερδεύεις με αυτό το θέμα μια και καλή για όλα τα μελλοντικά σου μοντέλα (αγοράζοντας μόνο δέκτες γι' αυτά). Στην προκειμένη περίπτωση εφόσον διαθέτεις τόσα χρήματα νομίζω πως θα μπορούσες να πάρεις μόνο την τηλεκατεύθυνση. Cheesy Επειδή όμως προφανώς θέλεις και το ελικόπτερο υπάρχουν δύο επιλογές: 1) Διαθέτεις περισσότερα χρήματα. 2) RTF.

Όσο για το μοντέλο που θα επιλέξεις, το falcon 3d αν και δεν το έχω δει από κοντά, από όσο έχω ψάξει, το συμπέρασμα που έχω βγάλει είναι πως είναι το ίδιο πάνω κάτω με το honey bee king 2 (το αναβαθμισμένο σε brushless). Προσωπικά σαν κάτοχος του king δεν είμαι ικανοποιημένος. Κατασκευαστικά είναι ένα "κακό" ελικόπτερο και θέλει ζόρι και χρήμα για να το φέρεις σε ένα αξιόλογο επίπεδο. Οπότε το Belt-CP είναι καλύτερο. Στα θετικά του Belt-CP έχεις τα φθηνά ανταλλακτικά που τα βρίσκεις σχεδόν παντού, καθώς και πολύ κόσμο ο οποίος ξέρει καλά το συγκεκριμένο ελικόπτερο και από την καλή αλλά και απ' την ανάποδη, οπότε και θα βρεις εύκολα να βοηθηθείς.

Από εμένα λοιπόν, Belt-CP με κλειστά μάτια. 
    Όποια κι αν είναι όμως η επιλογή σου καλές πτήσεις! Thumbs up
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    ggero
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #2 στις: Τετάρτη, 30 Απρ 2008, 09:19:09 »

Καλημέρα φίλε μου και ευχαριστώ για την απάντησή σου ...Όντως σύμφωνα με τους περισσότερους το Belt είναι μια πολύ καλή και φτηνή επιλογή...Εμπορικότατο και δοκιμασμένο μοντέλο..Φτηνή τιμή και πληρότητα ανταλλακτικών!

Για τα χρήματά μου νομίζω είναι μονόδρομος !  Cheesy
    Καταγράφηκε
    kgiova
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #3 στις: Τετάρτη, 30 Απρ 2008, 10:47:48 »

1 απο τα ελικοπτερα μου ειναι το falcon και ειλικρινα εχω μεινει πολυ ευχαριστιμενος και δεν ειναι honey bee king.
    το λεω γιατι και τετοιο περασε απο μενα. δυστηχως ή ευτυχως μετα πηγα σε trex (αλλη  κλαση)οποτε δεν εχω αποψη για το belt.
    αλλα ξανα λεω οτι το φαλκον ειναι μια χαρα πετουμενο.(το εχω ακομα αλωστε)
    κοιταξε επισεις για μεταχειρισμενο μπορει να δωσεις λιγα και να παρεις πολυ περισοτερα...
    Καταγράφηκε
    akritas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Τετάρτη, 30 Απρ 2008, 14:05:53 »

το falcon  το εχω δει , και ισως να ειναι καλυτερο απο το king2 το οποιο και εχω ,αλλα και το falcon  ειναι μικρο ελικοπτερο στα ιδια με το king2.

το belt cp ειναι πολυ καλυτερο απο το king2 μεγαλυτερο πολυ πιο σταθερο και πολυ πιο δυνατο.

φτηνο με πολλα ανταλακτικα ,αναβαθμυσεις  κλπ....

το belt ειναι πολυ καλη επιλογη

θα συνμφωνισω με τον φιλο MarD στο θεμα τηλ/νσης.

Καταγράφηκε

AVANT aurora
    ggero
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #5 στις: Τετάρτη, 30 Απρ 2008, 17:13:29 »

Τελικά δεν άντεξα!!!...Το πήρα σήμερα αρχικά με την μανάτη T/K (full kit) και αργότερα βλέπουμε για καμιά καλύτερη...Τέρας το άτιμο !!!...Αυριο θα το κάνω δοκιμή..Ελπίζω να έκανα καλή επιλογή και εύχομαι να μην χρειαστεί να παραγγείλω ανταλλακτικά την παρασκευή  Huh

Νομίζω οτι χάρη στη βοήθειά σας έκανα καλή επιλογή !Να είστε καλα  Cheesy

Καταγράφηκε
    jomi
    Aeromodeller Jr. member
    **

Όλα πετάνε εκτός από ......

« Απάντηση #6 στις: Τετάρτη, 30 Απρ 2008, 18:49:58 »

Α ντε φίλε μου καλορίζικο το πετούμενο και καλές πτήσεις. Αυτές τις μέρες περιμένω και εγώ το δικό μου Belt και αρχίζω εντατικά προπόνηση ( αν μας αφήσει ο κ.....καιρος όλο φυσάει εδώ και μήνες).

Πιστεύω οτι θα είσαι αρκετά ικανοποιημένος με την επιλογή σου.
    Καταγράφηκε

H μικρή μας προσπάθεια http://gmilkos.blogspot.com
    akritas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Τετάρτη, 30 Απρ 2008, 19:51:38 »

Αν σκοπευεις να παρεις αργοτερα τηλ/νση ,τουλαχιστον κανε μια μικρη δαπανη και παρε ενα γυροσκοπιο FUTABA GY240 και θα ειναι σαν να εχεισ αλλο εληκοπτερο.

δυστιχος αυτο που εχει απο την μαμα δεν ειναι και οτι καλυτερο.

κανε και μια βολτα στο forum και διαβασε απο την αρχη το θεμα για belt

θα βρεις πολλα πραγματα σχετικα με το σεταρισμα, που θα σου ειναι χρησιμα

καλη αρχη και σιγα σιγα χωρις βιασυνη.....

φιλικα θανασης   
    Καταγράφηκε

AVANT aurora
    ggero
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #8 στις: Τετάρτη, 30 Απρ 2008, 20:07:10 »

Καλησπέρα και πάλι...Είναι στα μελοντικά μου σχέδια να αλλάξω γυροσκόποιο όπως και Τ/Κ ..Άλλωστε το Belt μπορεί να γίνει "τούμπανο"...Χρήματα, υπομονή αλλά και μεράκι να υπάρχουνε

Το σιγά σιγά είναι νόμος...Είναι τόσο όμορφο το άτιμο που το έχω ερωτευτεί...Θέλει να του συμπεριφέρεσαι σαν την γυναίκα...απαλές κινήσεις όλο στοργή και περιποίηση !!!   
    Καταγράφηκε
    Defender
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #9 στις: Τετάρτη, 30 Απρ 2008, 21:07:42 »

Aν θελεις και τη δικη μου γνωμη τσεκαρε με προσοχη το παρακατω thread...

https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=4864.0

Δες επισης απο κοντα αν σου δωθει η ευκαιρια το συγκεκριμενο ε/π (www.hobbyworld.gr) και μετα παρε οτι εσυ θελεις...

Εκανα τη συγκεκριμενη επιλογη ως αρχαριος πριν απο 3 μηνες και δεν το εχω μετανοιωσει στιγμη... Ανταλλακτικα φθηνα και ποιοτητα κατασκευης που ειναι απιστευτα υψηλη ενω ακομα και με αρκετο αερακι δεν θα κανεις καμια ουσιαστικη διορθωση στα στικς.

Δες και τα δυο ε/π απο κοντα γιατι οση ωρα κι αν σου παραθετω στοιχεια, ευλογα δεν μπορεις να καταλαβεις την διαφορα τους... Για τα χρηματα που θελεις να διαθεσεις το Hurricane ειναι η πλεον ιδανικη επιλογη...!!!

Φιλικα

Παναγιωτης
    Καταγράφηκε
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Τετάρτη, 30 Απρ 2008, 21:23:48 »

Φίλε defender, Hurricane RTF με 300 ευρώ δεν νομίζω να υπάρχει. Άλλωστε πήρε ελικόπτερο όπως αναφέρει στο παραπάνω post. Καλό το Hurricane και πραγματικά σε ζηλεύω που είσαι κάτοχός του. Αλλά βγαίνει ακριβό αν πεις ότι θα "χτίσεις" ένα καλό ελικόπτερο και οι χρόνοι πτήσης μειώνονται δραμάτικα όσο αυξάνεται το μέγεθος του ηλεκτρικού ελικοπτέρου και οι μπαταρίες είναι πανάκριβες αυτές οι μεγάλες. Είμαι λάτρης των ηλεκτρικών αλλά κατά την γνώμη μου αν θέλεις πάνω από 450άρι ελικόπτερο το θερμικό είναι μονόδρομος. Αυτή όμως είναι απλά η γνώμη μου και δεν θα την συνεχίσω γιατί είμαι εκτός θέματος.

Στο θέμα μας, φίλε ggero μεγειά το νέο σου απόκτημα και καλοπαίταχτο!  Thumbs up
    Καλά σου είπαν πως το γυροσκόπειο θα πρέπει να αλλαχτεί αλλά εγώ προσωπικά σε συμβουλεύω να το καθυστερήσεις εσκεμμένα λιγάκι ώστε να εξασκηθείς με το μαμίσιο. Το να πας σε head lock γυροσκόπειο κατευθείαν είναι ο εύκολος δρόμος, ενώ το μαμίσιο θα σου εκπαιδεύσει πολύ τα δάκτυλα ακόμα και στο απλό hover. Γνώμη μου είναι να το αλλάξεις όταν πια καταφέρεις να κάνεις άνετα βόλτες σε οχταράκια. Από εκεί και πέρα μην βιαστείς να επενδύσεις πολλά σε αυτό το ελικόπτερο γιατί η θεωρία του είναι απλή. Φτηνό και καλό για τα λεφτά του για να το πετάξεις ως έχει. Αργότερα όμως πιθανόν να μην σου βγάζει πράγματα που θα μπόρουσες εσύ με τις δυνατότητές σου να πραγματοποιήσεις, οπότε προχωράς σε καλύτερο ελικόπτερο. Με τις βελτιώσεις το φέρνεις ως ένα σημείο και μάλιστα με μεγάλο κόστος. Το έκανα κι εγώ στο King και το μετάνιωσα. Πολλά τα χρήματα και ο κόπος και εν' τέλη το King παρέμεινε King και δεν έγινε ποτέ T-Rex. Αν θελήσεις EVO, παίρνεις EVO... το hyundai accent δεν πρόκειται να γίνει ποτέ EVO.  Cheesy
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    Defender
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #11 στις: Τετάρτη, 30 Απρ 2008, 21:41:23 »

Sorry αμιγκο, δεν το προσεξα... Καλοριζικο το καινουριο ε/π...!!!
    Καταγράφηκε
    jomi
    Aeromodeller Jr. member
    **

Όλα πετάνε εκτός από ......

« Απάντηση #12 στις: Τετάρτη, 30 Απρ 2008, 22:22:23 »

Πολλά τα χρήματα και ο κόπος και εν' τέλη το King παρέμεινε King και δεν έγινε ποτέ T-Rex.

Καμία σχέση το king όμως με το belt. Με ένα καλό γυροσκόπιο γίνετε πολλή καλό πάντα για αρχάριους μια και έχει και φτηνά ανταλλακτικά που είναι απαραίτητα για αρχή.

Το σίγουρο πάντως είναι οτι θα σου χρειαστούν και επιπλέον μπαταρίες μιας και η μαμίσια δεν κρατάει και πολλή.

Καταγράφηκε

H μικρή μας προσπάθεια http://gmilkos.blogspot.com
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #13 στις: Τετάρτη, 30 Απρ 2008, 22:27:51 »

Φτηνό και καλό για τα λεφτά του για να το πετάξεις ως έχει. Αργότερα όμως πιθανόν να μην σου βγάζει πράγματα που θα μπόρουσες εσύ με τις δυνατότητές σου να πραγματοποιήσεις, οπότε προχωράς σε καλύτερο ελικόπτερο. Με τις βελτιώσεις το φέρνεις ως ένα σημείο και μάλιστα με μεγάλο κόστος. Το έκανα κι εγώ στο King και το μετάνιωσα. Πολλά τα χρήματα και ο κόπος και εν' τέλη το King παρέμεινε King και δεν έγινε ποτέ T-Rex. Αν θελήσεις EVO, παίρνεις EVO... το hyundai accent δεν πρόκειται να γίνει ποτέ EVO.  Cheesy

+1.  Wink
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #14 στις: Τετάρτη, 30 Απρ 2008, 22:32:17 »

Καμία σχέση το king όμως με το belt.

Οντως καμία σχέση.

Ομως τό belt παραμένει belt, το king παραμένει king, καί το lama παραμένει lama.

Καί ό ράπτορας δέν θά γίνει ποτέ t-rex ή x-treem,
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Αγορά μέχρι 300 ευρω ??
    Μεταπήδηση σε: