Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.435 μηνύματα σε 12.375 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 5 Μαΐ 2026, 04:44:53

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 5 Μαΐ 2026, 04:44:53

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από prionia
    [Σήμερα στις 01:49]

από AKISSSS
    [Χθες στις 08:59]

από Markhelis
    [Χθες στις 00:00]

από carapis
    [Σάββατο, 2 Μαΐ 2026, 11:31:27]

από carapis
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 19:45:33]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 14:36:08]

από DIGI
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 10:30:08]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309435
    Σύνολο θεμάτων: 12375
    Online σήμερα: 114
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 80
    Συνολικά: 80
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6 ... 37     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: FPV Systems  (Αναγνώστηκε 124445 φορές)
    tanfoglio
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #30 στις: Πέμπτη, 15 Μαΐ 2008, 13:34:26 »

Χρήστο αυτή η αίσθηση που περιγράφεις ήταν ένα μεγάλο ερωτηματικό και για μένα. Πως θα ένιωθα "πετώντας" μέσα στο cokpit? Ήμουν σχεδόν σίγουρος έτσι πως το φανταζόμουνα ότι θα αναγκαζόμουνα να βγάλω τα γυαλιά...Μάλλον είχα δίκιο από ότι φαίνεται για αρχή. Κατά τα άλλα? Ποιότητα εικόνας, παρεμβολές κ.λ.π.Huh

Γιώργος
    Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #31 στις: Πέμπτη, 15 Μαΐ 2008, 22:19:02 »

Δεν είναι εύκολο θέλει εκπαίδευση. Πού να δεις πόσο δύσκολο είναι με το ελικόπτερο  Cheesy
    Στην αιώρηση δύσκολα καταλαβαίνεις πού βρήσκεσαι. Κανα δυο φορές το προσπάθησα μόνο αλλά το εγκατέλειψα  Cheesy
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    Hristos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #32 στις: Πέμπτη, 15 Μαΐ 2008, 22:38:06 »

Ποιοτητα εικονας οχι πολυ καλη το οποιο οφειλεται στα γυαλια,στην τηλεοραση εχει τελεια εικονα,μαλλον τα video goggles εχουν περιορισμενη αναληση αλλα ειναι πιο πρακτικα για αυτην την εφαρμογη.Παρεμβολες οχι εκτος αν χτυπησει το κινητο ή απομακρυνθεις πολυ,η κεραια που ερχεται με το κιτ αποτελει μονο κοσμητικο στοιχειο,πρεπει να αλλαχτει με αυτην http://www.hyperlinktech.com/item.aspx?id=169  με την οποια εχει πολυ καλυτερα αποτελεσματα,ετσι λενε τουλαχιστον.Για να δουμε......
    Καταγράφηκε
    Talos
    Aeromodeller Jr. member
    **

talosfpv.blogspot.com

« Απάντηση #33 στις: Τετάρτη, 23 Ιουλ 2008, 00:00:27 »

Kαλησπέρα στους FPV flyers. Ευχαριστώ τον κ. Φυλλαρίδη , για την γνωστοποιήση του thread, διότι το αγνοούσα. Και εγώ ασχολούμε τον τελευταίο καιρό με το FPV.
    O εξοπλισμός μου είναι από τη rangevideo,AVS-900-500-KX191
    Περιμένω μια patch κεραία με 8dbi. Μόλις ετοιμάσω το αεροπλάνο, ελπίζω μέχρι τέλος της εβδομάδος, θα ανακοινώσω αποτελέσματα.

Kαλές FPV πτήσεις

Talos
    Καταγράφηκε
    Hristos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #34 στις: Πέμπτη, 31 Ιουλ 2008, 20:22:00 »

Γεια σου Νικο.Πηρες την patch 8dbi κεραια?περιμενω εντυπωσεις?Με τις stock δεν αξιζει τελικα χανεται το σημα εχει χιονια παρεμβολες
    Καταγράφηκε
    Talos
    Aeromodeller Jr. member
    **

talosfpv.blogspot.com

« Απάντηση #35 στις: Τρίτη, 19 Αυγ 2008, 18:57:01 »

Kαλησπέρα στους FPV flyers. Τελικά χτες ήταν η μεγάλη μέρα. Πεταξα το rainbow με fpv. Οι εντυπώσεις......ΑΡΙΣΤΕΣ. Βαθμός δυσκολίας αρκετά μεγάλος, καθόσον το μεγαλύτερο πρόβλημα κατά τη γνώμη μου είναι ο προσανοτολισμός στην περιοχή. Πεταξα περίπου σε ύψος από 200 έως 300 μέτρα και κλειναμε τετράγωνα πλευράς της τάξης από 500 έως 700 μέτρα. Το αεροπλάνο είναι καταπληκτικό, έχει πολύ καλό λόγο κατολίσθισης και στολάρει με μικρή ταχύτητα. όλη η πτήση σχεδόν πήγε με το Stick του γκαζιού λίγο πάνω από τη μέση.
    Τώρα κάποιες παρατηρήσεις. Η γωνια που έχω βάλει την κάμερα είναι λάθος. Πρέπει να μπεί ποιο ψηλά, το focus του φακού θέλει ρύθμιση , και καθάρισμα το τζάμι του αεροπλάνου. Πέταξα με τη βοήθεια spotter, του φίλου Αλέξη, ο οποίος ανέλαβε ακαι να προσγειώσει το αεροπλάνο. Η απογείωση και η υπόλοιπη πτήση έγιναν από εμένα.
    Η patch κεραία δουλεύει πολύ καλά, αρκεί ναείναι προσανατολισμένη στην περιοχή πτήσης, και φυσικά να μη στέκεται κανείς μπροστά της. Η ανάλυση στο βίντεο  https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=6110.msg63453#new , είναι πολύ μικρή γιαυτό καλύτερα μη μεγενθύνεται το παράθυρο. ΤΟ glisch που έχει το video είναι από το δεύτερο δέκτη που έχω, και χρησιμοποιώ την κανονική του κεραία.

Αυτά. ότι θέλετε στη διάθεση σας.

Νίκος
    Καταγράφηκε
    Hristos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #36 στις: Τρίτη, 19 Αυγ 2008, 20:46:33 »

Μπραβο Νικο!!!!Πανεμορφα πλανα,μια σημειωση μονο, η καλυτερη ωρα για FPV πτηση ειναι οταν ο ηλιος βρισκεται καθετα επανω (προσωπικη μου εκτιμηση αυτο),επειδη εχω πεταξει και γω τετοιες ωρες που δυει ο ηλιος ,οταν τον εχεις πισω ειναι τελεια οταν ομως τον εχεις μπροστα στραβωνεσαι,τεσπα πολυ καλο το βιντεο ,ετοιμασου τωρα για ερωτησεις.Ποσο μακρια παει??  Grin  η πεζη, αφελεστατη ερωτηση του καθε ενος που πρωτοβλεπει αερομοντελο,στην κανω και γω λοιπον,βλεπεις διαφορα στην εμβελεια απο τις απλες κεραιες που ερχονται με το κιτ?Την patch την ειδα ειναι κατευθυντικη κεραια απο οσο εχω διαβασει πως πρεπει να ειναι προσανατολισμενη?αν ειναι τα πραγματα ετσι λογικα θα εχει καποιο ευρος αυτη η κατευθυντικοτητα και θα πρεπει να πετας μεσα σ'αυτο π.χ δεν μπορεις να κανεις κυκλους με επικεντρο την κεραια φανταζομαι. Αποσταση απο το εδαφος?τι κεραια εχεις στον πομπο? και καποιες δικες μου αποριες ,δεν εχεις πολλους κραδασμους με το θερμικο? εδω εγω με το ηλεκτρικο και εχω, φανταζομαι εσυ
        Εγω δυστυχως δεν εχω βοηθο και τα κανω ολα μονος μου απο-προσγειωση και πορεια,ειναι πολυ βασικο να πετας σε καποιο μερος με εντονη γεωμορφολογικη διαφορετικοτητα των χαρακτηριστικων του για να προσανατολιζεσαι ευκολα,εγω για παραδειγμα πετω στην ακτη υπαρχει ενας δρομος ασφαλτινος καθετα στην ακτη και ενα ρεμα παραλληλο με το δρομο και τα δυο καταληγουν στην ακτη ,παραθετω φωτο της περιοχης

* adhaeio.jpg (65.54 KB, 772x668 - εμφανίστηκε 915 φορές.)
    Καταγράφηκε
    Talos
    Aeromodeller Jr. member
    **

talosfpv.blogspot.com

« Απάντηση #37 στις: Τετάρτη, 20 Αυγ 2008, 22:01:15 »

Χρήστο καλησπέρα. Ναι έχεις δίκιο. Τελικά απογευματινές ή πολύ πρωινές ώρες είναι δράμα η κατάσταση , σε σχέση με τον ήλιο.
    Από ότι είδα στις φωτογραφίες που έχεις δημοσιεύσει έχουμε το ίδιο σύστημα για το video.  Λοιπόν, οι απαντήσεις :
    1η. Η μέγιστη απόσταση που πέταξα τη Δευτέρα ήταν περί τα 700 μέτρα. Η διαφορά μεταξύ των κεραιών υπάρχει, διότι κάποια στιγμή, ενώ εγώ έβλεπα καθαρά, ο Αλέξης που κρατούσε το μικρό video recorder, μου είπε να γυρίσω γιατί είχε πολλά "χιόνια". Η κεραία του δέκτη, που χρησιμοποιούσα , για την πτήση ήταν η patch, ενώ αυτή που είχε  ο δέκτης του Αλέξη, ήταν η "μαμίσια". Τρελά χιόνια είχα και γώ όταν μπήκαν τα  παιδιά μπροστά από την κεραία, και επίσης όταν χτύπησε ένα κινητό τηλέφωνο. Επομένως, όχι μπροστά από την κεραία άλλα άτομα και ΟΧΙ ΚΙΝΗΤΑ. Η κεραία του πομπού ήταν αυτή που είχε όταν την αγόρασα. Μάλλον όμως θα την αλλάξω. Η κεραία (patch) πρέπει να είναι προσανατολισμένη. Σου παραθέτω και φωτογραφία, με το εύρος που καλύπτει, αν είναι οριζόντια ή κατακόρυφα τοποθετημένη.
    2η. Το ύψος πρέπει να ήταν περί τα 200 μέτρα και λίγο παραπάνω, και όχι 300 που έγραψα στο πρώτο Post. Αυτό το συμπέρανα από τα βουνά που έχει τριγύρω και από αυτά που είπαν οι φίλοι αερομοντελλιστές που ήταν εκεί.
    3η. Το αεροπλάνο είναι ηλεκτρικό . Είναι το Rainbow της Phoinιχ. Το αγόρασα από το φίλο μου το Διονύση ( Ikaros RC shop ) από τη Σάμο. Πετάει εκπληκτικά.

Τελικά , κατά 99% θα αγοράσω και OSD( + GPS) , για να βλέπω ταχύτητες,υψόμετρα, συντεταγμένες κλπ, καθώς επίσης , πιστεύω ότι χρειάζονται τα παρακάτω:
    α. Ηead tracker, για να γυρνάς την κάμερα , όπου θές.
    β. Stabilization system, ( FMA- CoPilot ή γυροσκόπια) , για να απολαμβάνεις μια σταθερή πτήση.

Πάντως Χρήστο, ειδικά στην περιοχή του Έβρου, έχετε πολλές επίπεδες εκτάσεις. Θυμάμαι όταν είχα έρθει το Πάσχα, έπαθα πλάκα. Μόλις εκπαιδευτώ καλά, να κανονίσουμε μια συνάντηση,. Ειδικά όταν θα πετάς στο ηνίσιο δέλτα του Έβρου, θα είναι καταπληκτικά.

Νίκος Γ.

* patch_11dbi_4.jpg (51.07 KB, 500x268 - εμφανίστηκε 909 φορές.)
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 21 Αυγ 2008, 00:48:52 από Talos » Καταγράφηκε
    Hristos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #38 στις: Πέμπτη, 21 Αυγ 2008, 10:42:55 »

Καλημερα Νικο.Ενθαρρυντικο μου ακουγεται ,θα την   παρω και γω την patch μαλλον ομως θα παρω μαζι και την rubber duck 3dBi
        Για να καταλαβω τωρα,εσυ εχεις 2 δεκτες, εναν για σενα να βλεπεις με τα γυαλια,και εναν για τον εγγραφεα, ετσι?με spliter απο εναν δεκτη να φευγουν 2 γραμμες για σενα και για το recorder δε γινεται?
       Οσο αφορα το head tracker ναι ειναι καλο και σου λυνει τα χερια αλλα οχι απαραιτητο,απο ο,τι εχω καταλαβει η πιο βασικη κινηση της καμερας ειναι πανω-κατω, αναλογα με το τι θεση εχει το αεροπλανο κατα τον εγκαρσιο αξονα του(ανοδο-καθοδο) για να βλεπεις ευθεια εμπρος και οχι το "Θεο",αυτη μπορει να γινει και με ενα αλλο καναλι π.χ flaps ή οποιο αλλο υπαρχει διαθεσημο.Βεβαια το head tracker κανει πιο ρεαλιστικη την αισθηση αλλα ειναι πολυ ρεαλιστικα και τα χρηματα που κανει,επεισης πρεπει να υπαρχει Tx futaba.Stabilization system ,ναι ,ειναι βασικο.OSD GPS  ειναι φανταστικο,απολαυση, ειδικα αν εχεις περισσοτερη εμβελια.Γενικα ολα αυτα τα καλουδια ειναι πολυ καλα και σε μεταφερουν στον κοσμο το πραγματικου αεροπλανου της πραγματικης πτησης,τελικα αναρωτιεμαι μηπως πρεπει να αρχισω με τα υπερελαφρα  Grin
       Αυτο για το δελτα του εβρου ειναι ενας απο τους στοχους μου πρεπει ομως να εξοπλιστω καλα με τα ανω αναφερομενα για ασφαλεια και απολαυστικη εναερια περιηγηση ή τελικα να παρω ενα savannah 

Καταγράφηκε
    Talos
    Aeromodeller Jr. member
    **

talosfpv.blogspot.com

« Απάντηση #39 στις: Πέμπτη, 21 Αυγ 2008, 20:51:37 »

Καλησπέρα Χρήστο

Έχω δύο συστήματα, γιατί ετοιμάζω και δεύτερο αεροπλάνο, οπότε τον ένα δέκτη τον χρησιμοποιώ για το video recorder. Το head tracker, χρησιμοποιεί την τηλεκατεύθυνση, μεσω καλωδίου ( το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιούν για να συνδέσουμε δύο τ/κ), και δεσμεύει δύο κανάλια από την τ/κ. Το τοποθετούμε σε καπέλο, το head tracker , και την κάμερα σε μια βάση, η οποία μπορεί να κινείτα με δύο σερβο, οριζόντια (pan) και κατακόρυφα (tilt). Οταν λοιπόν πετάμε με τα γυαλιά, και γυρνάμε το κεφάλι μας δεξιά΄-αριστερά  ή πάνω κάτω ,  κάμερα κινείται στην αντίστοιχη κατευθυνση. Επομένως δε βγάζεις τα δάκτυλα από τα stick. Τα χρήματα , για to Head tracker και μια έτοιμη βάση είναι περίπου στα 150 ευρώ , χωρίς τα μεταφορικά. O φίλος στο παρακάτω βιντεο, έχει προσαρμόσει το head tracker στα γυαλιά.

Αυτά τα ολίγα.

Νικος Γ.
    Καταγράφηκε
    HarrisPat
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #40 στις: Παρασκευή, 22 Αυγ 2008, 11:53:00 »

http://www.vimeo.com/609973?pg=embed&sec=609973

Δείτε και το πρώτο video που έχει στη σελίδα.
    Καταγράφηκε

studiopetros
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #41 στις: Δευτέρα, 22 Ιουν 2009, 23:00:49 »

και ένα βιντεάκι απο τα Χανιά

http://vimeo.com/5260394

Καταγράφηκε

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #42 στις: Δευτέρα, 22 Ιουν 2009, 23:12:29 »

και ένα βιντεάκι απο τα Χανιά

http://vimeo.com/5260394

ωραιο... και για πες ποσο κοστιζει ενα τετοιο συστηματακι? και ποσο βαρος εχει?
    Καταγράφηκε
    studiopetros
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #43 στις: Δευτέρα, 22 Ιουν 2009, 23:25:15 »

καλησπέρα
    το κόστος βγαίνει ανάλογα απο το τι θα ήθελες να έχει
    το μοντέλο σου. Αν θες να έχει OSD (ενδείξεις), αν θες να έχει μεγάλη εμβέλεια ,καλή εικόνα , autopilot , .....
    Το μοντέλο είναι το Easy Glider και full φορτωμένο ζυγίζει 1280 γραμμάρια
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 22 Ιουν 2009, 23:39:40 από studiopetros » Καταγράφηκε

studiopetros
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #44 στις: Πέμπτη, 25 Ιουν 2009, 16:24:46 »

Τα αδελφάκια.
     Και τα δυο εξοπλισμένα με το RVOSD.

* Easy_Gliders_FPV.JPG (122.44 KB, 380x254 - εμφανίστηκε 672 φορές.)
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6 ... 37     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: FPV Systems
    Μεταπήδηση σε: