Ας περάσουμε στην F3P AP κατηγορία που μάλλον είναι και η πιο ενδιαφέρουσα .
Για τους δικούς μου προσωπικούς λόγους ο μόνος τρόπος ώστε να συμμετέχω στο πρωτάθλημα ήταν να κάτσω και να κατασκευάσω εγώ εξαρχής ένα μοντέλο F3P AP. Όπως μου είπαν πολλοί φίλοι, πολύ δουλειά και χάσιμο χρόνου προπόνησης και όντως είναι η αλήθεια μα ήταν μονόδρομος.
Το αεροπλάνο που επέλεξα να κατασκευάσω είναι το Expedition S του Joseph Szczur (Πρωταθλητής F3P στη Junior) και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα που μου πρόσφερε με μεγάλη χαρά το σχεδιό του αλλά επίσης για όλη του τη βοήθεια στη πορεία της κατασκευής. << Thanks you Joseph >>

Επίσης, να ευχαριστήσω εξαρχής και τα υπόλοιπα παιδιά που ήταν δίπλα μου για κάθε απορία που είχα σχετικά με το AP αλλά και το AM μοντέλο μου : Many thanks to Scott Brownewell, Kevin Troadec, Jan Spatny, Lukas Maurer, Julien Riand, Marek Plichta !

Επέλεξα το μοντέλο μου να το κατασκευάσω με Μπάλσα 1.5mm x 1.5mm και 3nano mylar film. Επίσης carbon rods 1mm , 0.5mm και 0.3mm . Τα μπάλσινα μοντέλα μπορούν να αγγίξουν την τελειότητα όπως και ένα carbon μοντέλο AP με την διαφορά ότι είναι υπερβολικά εύθραυστο αλλά από την άλλη ότι πιο οικονομικό και καλό !
Θα παραθέσω παρακάτω κάποιες φωτογραφίες σιγά σιγά, δεν υπάρχει τεράστιο υλικό αλλά ελπίζω να σας καλύψω !