Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.902 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 7 Αυγ 2026, 13:09:31

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 7 Αυγ 2026, 13:09:31

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Stargazer
    [Χθες στις 16:11]

από Markhelis
    [Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 16:24:10]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309902
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 122
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 55
    Συνολικά: 55
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Αυτοκινητο Vs ελικοπτερο  (Αναγνώστηκε 5779 φορές)
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« στις: Δευτέρα, 14 Απρ 2008, 10:06:07 »

Θα προτιμουσα να απαντησουν χομπιστες που εχουν ασχοληθει και με τα δυο...
    Γενικοτερα με ενδιαφερει η αδρεναλινη που σας βγαζουν τα 2 αυτα χομπυ
    Δλδ οταν μιλαω για αμαξι εννοω σε πιστα με αλλα αμαξια ωστε να υπαρχει ο ανταγωνισμος κατι που εμενα με τρελενε...

Τωρα με το ελικοπτερο κατι τετοιο αντιστοιχο το νιωθεις? Λογικα πιστευω οτι θα το νιωθεις με τον εαυτο σου δλδ οσο ξεπερνας τα ορια σου...

Υ.Γ σε καμια περιπτωση δεν συγκρινω το αμαξι σε μια αλανα(αλλα σε πιστα "μεγαλη διαφορα") με το ελικοπτερο
    Καταγράφηκε
    Dimhack
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Δευτέρα, 14 Απρ 2008, 10:49:33 »

Φίλε μάστορα.

1 Δεν μπορεί να συγκριθεί το ελικόπτερο με το αυτοκινητάκι
    Η αδρεναλίνη που έχεις με το αυτοκινητάκι είναι μηδαμινή, με το ελικόπτερο ειναι λιγο διαφορετικα και πόσο μαλών όταν πετάς ένα ελικόπτερο που κοστίζει η ένα αεροπλάνο.

2 Το αυτοκινητάκι είναι επί του δρόμου και δεν διατρέχεις κάποιον κίνδυνο για το αν θα προκαλέσεις ατύχημα η όχι κάτι που δεν συμβαίνει και με το ελικόπτερο η αεροπλάνο πράγμα που σου ανεβάζει ακόμα την αδρεναλίνη.

3 Οταν πετάς ελικόπτερο έχεις κάποιο τρέμουλο στα πόδια που σίγουρα δεν το έχεις στα αυτοκινητάκια είτε είσαι σε πίστα είτε όχι.

Πάντα φιλικά και πάντα από προσωπική εμπειρία
    Φιλικά Δημήτρης

« Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 14 Απρ 2008, 11:24:56 από Dimhack » Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Δευτέρα, 14 Απρ 2008, 12:49:31 »

ναι οντως δεν εχεισ την αδρεναλινη αυτου του ειδουσ απλα στο αυτοκινητο εχεισ την αδρεναλινη της κοντρασ..! Ποιος θα περασει πως θα περασει.. δεν μιλαω για ενα αυτοκινητο σε μια πλατεια..!
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #3 στις: Δευτέρα, 14 Απρ 2008, 13:44:14 »

Φίλε MaSt0RaS τό αυτοκινητάκι έχει τρομερή αδρεναλίνη, αλλά όχι γιαυτόν πού το έχει,

αλλά γιά αυτόν πού πετάει ελικόπτερο ή αεροπλάνο, και πάνε κάτι γάτοι μέ τίς γκόμενες  10 μέτρα πιό πέρα,
    ή αντίστοιχα οί μπαμπάδες μέ τά παιδάκια,

τραβάνε τό κορδονάκι καί αρχίζουν.

Βζινν  βζίνννν  βζίννννννννννννννννννν βζίννν  βζίνννν  βζίννννννννννννννννννννννννννννννν   βζίννννν  βζίνννννννννν   βζίνννννν  βζίνννννννννννννννννννννννν  βζίννννν  βζίννννννν.........  και πάει λέγοντας...

Καί εσύ είσαι στά 30 μέτρα ψηλά καί κάνεις πορεία μέ τό ελικόπτερο.

Εκεί πραγματικά ή αδρεναλίνη από τά νεύρα φτάνει στά όρια της..

Γιατί κατά περίεργο τρόπο και λόγο οί αυτοκινητάκηδες θέλουν να είναι δίπλα σου.
    Ισως νιώθουν σιγουριά. Μήν πάνε 50 ή 100 μέτρα πιό πέρα στήν απομόνωση... Τί λές τώρα.

Καί γιά νά ολοκληρώσω μέ τήν ερωτησή σου και από ότι θυμάμαι από τά νειάτα μου,
    τό αυτοκίνητο είναι χαλαρό.   (εκτός αγώνων). Azn 
    Χαβαλές πιό πολύ και νά ξεφύγεις λίγο από τήν μονοτονία.

Καμία σχέση μέ ότι πετάει....
    Καί γιά νά μήν νομίζεις ότι μιλάω μόνο σου παραθέτω και τόν στόλο μου.
    Αν και λείπουν  2 - 3 αμαξάκια... Grin Grin Grin Grin Grin

* carvss.jpg (101.83 KB, 500x375 - εμφανίστηκε 420 φορές.)
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 14 Απρ 2008, 16:44:17 από vtr » Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

Marios 3D
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #4 στις: Δευτέρα, 14 Απρ 2008, 14:28:25 »

Σιγουρα οταν υπαρχει η αναμετρηση με αλλους η ενταση πριν και κατα την διαρκεια του αγωνα ειναι μεγαλη . Σε οσους δε ,  το εχουν νιωσει καταλαβαινουν οτι σε αυτες τις στιγμες ζεις πολυ εντονα (νευρα τεντωμενα κλπ) και η αιτια ειναι η αδρεναλινη. Στο αυτοκινητο εχεις ενα παραγοντα να μην ανησυχης .Την περιπτωση να το κλαψεις τελειως. Οποτε συγκεντρωνεσαι στην κοντρα. Στο ελικοπτερο απο την αλλη ειναι διαφορετικα . Ακομα και οταν κατεβεις σε αγωνες στην ουσια παλι με τον εαυτο σου αγωνιζεσαι αφου προσπαθεις να εκτελεσεις τις ασκησεις με οσο μεγαλυτερη ακριβεια μπορεις .  Και τωρα εχεις ενα ακομα λογω να ανυσηχης . Εχεις δαπανηση   μια μικρη περιουσια που κυμαινεται απο 500 -3000 και βαλε ευρω και την εχεις εκει ψηλα στον αερα και της κανεις roll , loop, chaos,funnel και οτι αλλο παλαβο μπορεις να φανταστεις . Μια μικρη αστοχια αυτοματα σε βαζει να κανεις μια ενδοσκοπηση με τον εαυτο σου , την αυτοεκτιμηση σου και την οικονομικη σου ισορροπια . Σιγουρα και εδω υπαρχει η αδρεναλινη .Θυμαμαι τον εαυτο μου οταν αρχισα να δοκιμαζω τις πρωτες μου ακροβατικες κινησεις με θερμικο ελικοπτερο επιανα τα ποδια μου να τρεμουν , να ιδρωνω χωρις λογο (μαλλον υπηρχε λογος) και να τσεκαρω καθε τοσο εαν τα χερια μου οντως βαστανε την τηλεκατευθυνση σωστα και οτι θα κανουν την σωστη κινηση στα invert και οχι την λαθος. Ειναι παρομοια η αισθηση? Ισως .Σε καποια μοιαζουν σε καποια οχι. Το σιγουρο ομως ειναι οτι δεν προκειται να πληξεις με οποιο και εαν ασχοληθεις.
    Καταγράφηκε

Τ-rex 600N (Radix blades ,gyro Solid G ,servo HGD-760MG ,YS50 + Hatori,30%Coolpower)
    T-rex 600 ESP (Align blades , gyro LOGITECH 6100 ,servo HGD-760MG, 5000mah )
    GAUI 550 (Z-20,SAB Blades,servo HGD-760MG ,gyro Solid G, 6S-3600mah)
    heli-division
    Aeromodeller Hero Member

sponsored by NEM Hobby

« Απάντηση #5 στις: Δευτέρα, 14 Απρ 2008, 19:22:17 »

αν και δεν έχω διάβαση όλα τα post θα απαντήσω για το λόγο ότι ουδεμία σχέση αδρεναλίνης έχει το αυτοκίνητο με το heli
    έχω αλλάξει πολλά αμάξια μέχρι 1/5 ανιαρή εντύπωση με λίγες κολιές και drift και να καπνίζουν τα λάστιχα από το 1/5fg on road αυτοκίνητο που είχα  Thumbs upπαρακαλούσα τον θεό να μην φάω ali παρεμβολή η να μην πάθη τίποτα γιατί μόλις "τρακερνε" στον τοίχο με τέρμα γκάζι 26cc zenoah ο θεός να σε φιλάει απ "ταδικο" και από μαλιάρη γυναικα ήταν σαν να πέφτει ο sebastian loeb  στα δέντρα στο wrc μαλλιά κουβάρια όξω από δω και μακριά και ξεφεύγουμε αν συνεχίσω να σου λέω για το αμάξι τι θες χωμάτινα kyosho mp 777 κάθε παιχνίδι ζημια και άγιος ο θεός ψαλίδια μπιέλες πιστόνια "τεποζιτα" και ου το κάθε εξής  idiot2 το ελικόπτερο τώρα ναι μεν δύσκολο αλλα μόλις αρχίσεις και ανεβαίνεις από το έδαφος 20 πόντους και γυρίζεις την ουρα τρέμουν τα χερια σου τραυλίζεις και η καρδια σου ανεβάζει θερμοκρασία σαν "σφιριγμενι" μηχανή από 90ari αν δεν κανεις το szabo προβλήματα δεν θα έχεις θα πετάς θα το κρέμας και θα περιμένεις την επομενη καλοσύνη για να πας να πάθεις λίγο εγκεφαλικό και να πας σπίτι αυτά όμως ξεπερνιούνται και έρχονται αλλα τα αλλα που έρχονται είναι ακόμα δυσκολότερα loop roll stall turn και τέτοια που εκεί ναι μεν έχεις βγάλει το τραύλισμα από το στόμα και το τρέμουλο στα χερια και δουλεύει μονο το μυαλό  Thumbs up μόλις ολοκλήρωσης το πρώτο loop η πλάτη σου θα γίνει μαύρη από τις τούμπες που θα κανεις από την χαρά σου και μετά βάζεις στόχους να πιάσεις τον apostolo vront  λέμε twwwraaaaaa  Thumbs up  Thumbs up
    Καταγράφηκε

synergy n9 9452 os 91gy 611 pump spektrum radix fromeco arizona
    style 90/os-max.91/gy 611/spektrum,dx7,full metal & carbon
    extreme 50 9451 spartan 760 radix os 50 hyper sx rjx mufler
    apostolosnt
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #6 στις: Δευτέρα, 14 Απρ 2008, 19:47:39 »

Υπάρχει "αυτοκινητάκι" που έχει ΔΕΚΑ και ΕΚΑΤΟ φορές την αδρεναλίνη του ε/π !  Αν λοιπόν το ζητούμενο είναι η αδρεναλίνη τότε με τα λεφτά που κάνει ένα καλό ελικόπτερο παίρνεις ένα καρτ  Cheesy Cheesy Cheesy και δεν θα πιστεύεις αυτό που νιώθεις  Και δεν χρειάζεται να κατέβεις σε αγώνες. Έτσι μόνος σου να το βγάλεις στην πίστα θα τρέμουν τα πόδια σου για καμιά ώρα την πρώτη φορά που θα πατήσεις γκάζι ..... τέλος πάντων.... και το rc καλό είναι 
    Καταγράφηκε

Mikado Logo 600 SE - Compass Atom 7HV
    Δημήτρης Σιόλος
    Aeromodeller Sr. Member

aka Γεωλόγος

« Απάντηση #7 στις: Δευτέρα, 14 Απρ 2008, 20:28:38 »

Υπάρχει "αυτοκινητάκι" που έχει ΔΕΚΑ και ΕΚΑΤΟ φορές την αδρεναλίνη του ε/π !  Αν λοιπόν το ζητούμενο είναι η αδρεναλίνη τότε με τα λεφτά που κάνει ένα καλό ελικόπτερο παίρνεις ένα καρτ  Cheesy Cheesy Cheesy και δεν θα πιστεύεις αυτό που νιώθεις  Και δεν χρειάζεται να κατέβεις σε αγώνες. Έτσι μόνος σου να το βγάλεις στην πίστα θα τρέμουν τα πόδια σου για καμιά ώρα την πρώτη φορά που θα πατήσεις γκάζι ..... τέλος πάντων.... και το rc καλό είναι 
    Σε αυτο θα συμφωνησω...(εξαλλου δεν μου αρεσουν τα ελικοπτερα devil)με 20 λεπτα καρτ βγαινεις καθιδρος και δεν μπορεις να περπατησεις!! idiot2
    Καταγράφηκε
    apostolosnt
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #8 στις: Δευτέρα, 14 Απρ 2008, 20:41:11 »

Εεεεεε! Όχι και προβοκατόρικα ποστ εναντίον των ε/π !!!! laugh laugh
    Μια χαρά είναι τα RC ε/π ! Θέλει τέχνη το πράγμα κι ας μην έχει τόση αδρεναλίνη!
    Και για να είμαι και politically correct ότι κάνει ο καθένας καλό είναι. Αρκεί να ΚΑΝΕΙ κάτι!!!! (πω πω γενικεύσεις!  )
    Είμαι λίγο off topic...στοπ
    Καταγράφηκε

Mikado Logo 600 SE - Compass Atom 7HV
    Δημήτρης Σιόλος
    Aeromodeller Sr. Member

aka Γεωλόγος

« Απάντηση #9 στις: Δευτέρα, 14 Απρ 2008, 20:44:21 »

Εεεεεε! Όχι και προβοκατόρικα ποστ εναντίον των ε/π !!!! laugh laugh
    Μια χαρά είναι τα RC ε/π ! Θέλει τέχνη το πράγμα κι ας μην έχει τόση αδρεναλίνη!
    Και για να είμαι και politically correct ότι κάνει ο καθένας καλό είναι. Αρκεί να ΚΑΝΕΙ κάτι!!!! (πω πω γενικεύσεις!  )
    Είμαι λίγο off topic...στοπ
    lalalaΣυγνωμη απο τους ελικοπτεραδες αλλα δεν εχω πεταξει ελικοπτερο ποτε,αλλα εχω κανει καρτ!!το ξεκαθαρισα εξαλλου οτι αναφερομουν στο καρτ κ οχι στα ελικοπτερα...(απλα δεν μου αρεσουν Grin Grin)
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #10 στις: Δευτέρα, 14 Απρ 2008, 20:51:28 »

Δέν έχει καμιά σημασία ρέ παιδιά.
    Ολα τά xobby είναι ευπρόσδεκτα.
    Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.
    Τό θέμα είναι νά τήν βρίσκεις  και  νά σού αρέσει αυτό πού κάνεις, όπως και άν τό κάνεις.  Thumbs up
    Σέ όποιον αρέσουμε, γιά τού άλλους δέν θά μπορέσουμε..... Grin Grin Grin
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

heli-division
    Aeromodeller Hero Member

sponsored by NEM Hobby

« Απάντηση #11 στις: Δευτέρα, 14 Απρ 2008, 21:01:17 »

να στείλω και εγώ ένα offtopic μου επιτρέπεται Huh?? heli-division με φίλους εγώ είμαι την άσπρη forma τις fox industries
    όταν δεν τρέχω το vor κάνω kart και αυτά τα 2 τα κάνω όταν δεν πετάω
    http://www.youtube.com/watch?v=Hwp2AmFKUN0
    Καταγράφηκε

synergy n9 9452 os 91gy 611 pump spektrum radix fromeco arizona
    style 90/os-max.91/gy 611/spektrum,dx7,full metal & carbon
    extreme 50 9451 spartan 760 radix os 50 hyper sx rjx mufler
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Δευτέρα, 14 Απρ 2008, 21:25:52 »

ε βγηκατε τελειως εκτος το καρτ για να το κανεις θελεις αρχικα 1500+ και τα καυσιμα και λασταιχα και ζημιες αφηστετο ...

Επισης το χειροτερο και το δυσκολοτερο ειανι οι πιστες οι μεταφορες γιατι δεν προκειται να το αφησω εκει και αυτα...

Μια χαρα και το Τρεξ V2 που εχω βαλει στο ματι!
    Καταγράφηκε
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Δευτέρα, 14 Απρ 2008, 23:32:57 »

Καλησπέρα σε όλους.

Εγώ νομίζω ότι τα πάντα εξαρτώνται από το πως πετάμε ένα ελικόπτερο και πως οδηγούμε ένα αυτοκίνητο. Αν μιλάμε για πτήση με ακροβατικά ,σε σύγκριση με οδήγηση στα όρια ,τότε και τα δύο θέλουν την τέχνη τους και έχουν τις αδρεναλίνες τους, με τον τρόπο του το καθένα. Οπότε εξαρτάται πως τη βρίσκει κανείς. Αν μιλάμε τώρα για στοιχειώδη πτήση και βασική οδήγηση, τότε δεν υπάρχει σύγκριση. Γιατί το αμαξάκι μπορεί να το οδηγήσει χαλαρά κάποιος που πρωτομαθαίνει και να κάνει απλές βόλτες ,ενώ το ελικόπτερο ακόμη και στην απλή αιώρηση πρέπει να είσαι στην τσίτα.
       Το ίδιο ισχύει άλλωστε και στην καθημερινότητα. Θα μπορούσατε να δώσετε ένα κοινό αυτοκίνητο σε μια χαζοξανθιά και να το μετακινήσει στοιχειωδώς από το ένα σημείο στο άλλο. Αν όμως τη βάλετε σε ένα ελικόπτερο να κάνει το ίδιο πράγμα ,θα μας γράψουν οι εφημερίδες. Από την άλλη, αν ανεβάσουμε επίπεδο και τη βάλουμε σε ένα αυτοκίνητο φόρμουλα ή σε ένα ακροβατικό ελικόπτερο το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Δεν θα βρουν ούτε για να θάψουν.

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Τρίτη, 15 Απρ 2008, 02:40:15 »

Καλησπέρα σε όλους.

Εγώ νομίζω ότι τα πάντα εξαρτώνται από το πως πετάμε ένα ελικόπτερο και πως οδηγούμε ένα αυτοκίνητο. Αν μιλάμε για πτήση με ακροβατικά ,σε σύγκριση με οδήγηση στα όρια ,τότε και τα δύο θέλουν την τέχνη τους και έχουν τις αδρεναλίνες τους, με τον τρόπο του το καθένα. Οπότε εξαρτάται πως τη βρίσκει κανείς. Αν μιλάμε τώρα για στοιχειώδη πτήση και βασική οδήγηση, τότε δεν υπάρχει σύγκριση. Γιατί το αμαξάκι μπορεί να το οδηγήσει χαλαρά κάποιος που πρωτομαθαίνει και να κάνει απλές βόλτες ,ενώ το ελικόπτερο ακόμη και στην απλή αιώρηση πρέπει να είσαι στην τσίτα.
       Το ίδιο ισχύει άλλωστε και στην καθημερινότητα. Θα μπορούσατε να δώσετε ένα κοινό αυτοκίνητο σε μια χαζοξανθιά και να το μετακινήσει στοιχειωδώς από το ένα σημείο στο άλλο. Αν όμως τη βάλετε σε ένα ελικόπτερο να κάνει το ίδιο πράγμα ,θα μας γράψουν οι εφημερίδες. Από την άλλη, αν ανεβάσουμε επίπεδο και τη βάλουμε σε ένα αυτοκίνητο φόρμουλα ή σε ένα ακροβατικό ελικόπτερο το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Δεν θα βρουν ούτε για να θάψουν.

Φιλικά Κώστας.

ε αφου εισαι τοσο σιγουρος βρες μια ξανθια και δωσε το αμαξι σου.. χαχααχ
    OFF TOPIC!
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Αυτοκινητο Vs ελικοπτερο
    Μεταπήδηση σε: