Δεν ξέρω πόσοι άλλοι ξερογλύφονταν οταν σκεφτόταν ενα laser cutter. Εγώ από την στιγμή που ανακάλυψα την ύπαρξή τους ονειρευόμουν να φτιάξω ένα . Οι τιμές όμως πριν απο 20 χρόνια ηταν απολύτως απαγορευτικές για τους περισσότερους χομπίστες . Επίσης οι πληροφορίες λιγοστές και ειδικά να δεν είχες πρόσβαση σε χρήστες βιομηχανικών laser.
Αλλά πριν από 2 χρόνια ,τελείως τυχαία έπεσα επάνω σε ένα κινέζικο laser tube με τιμή οχι μικρή , αλλά με λίγη προσπαθεια και αρκετη αναμονή θα μπορούσα να την αγοράσω. .Οπότε με 2 φίλους μοντελιστες μπήκαμε στην διαδικασια να διευκρινίσουμε την πιθανότητα να φτιάξουμε ενα. με διαστάσεις 1,5μ χ 1 μ και λάμπα 50W.
Είδαμε οτι πλέον ηταν προσιτό . Είχα ήδη 2 v-slot 1500mm το κάθε ένα για να αναβαθμίσω το cnc foam cutter , που έχω, έτσι ξεκινήσαμε με αυτά προχωρώντας σιγά .
Φτιάξαμε ενα πλαίσιο με κοιλοδοκό 20χ40 και τοποθετήθηκαν τα v-slots. Για βαγονέτα χρησιμοποιήθηκαν universal V-Slot Gantry Set , κίνηση με ιμάντα και μοτερ βηματικά ΝΕΜΑ17. 4kgr/m .
Γρήγορα ειδαμε οτι δεν θα βόλευαν για την τοποθέτηση των βηματικών μοτερ και καθρεπτών τα plate που είχαμε πάρει , ετσι σχεδιάστηκαν εξ αρχής και κόπηκαν σε αλουμίνιο 5 mm

Controller φυσικά arduino , που ειναι πάμφθηνο ,και απολύτως παραμετροποιήσιμο .
[imghttps://www.aeromodelling.gr/album/albums/userpics/s-l400.jpg][/img]
Για αρχή δοκιμάστηκε χρησιμοποιώντας απλά μια γραφίδα ( στυλό ) για να βεβαιωθούμε ότι ειναι λειτουργικό .Ετσι πριν μπούμε σε μεγαλύτερα έξοδα μάθαμε τις λειτουργίες και τις δυσλειτουργίες της κατασκευής . Είναι προφανέστατα οτι με τα μολύβια κλπ δεν μπορούσαμε να βεβαιωθούμε για την ακρίβεια των κινήσεων , καθώς οι γραφίδες δεν ηταν καλά στερεωμένες και μετακινουνταν κατά την διάρκεια της σχεδίασης .