Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.357 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 14:56:52

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 14:56:52

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 12:33]

    [Σήμερα στις 12:22]

    από dominicm
    [Χθες στις 12:17]

    από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

    από dim sofos
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 17:22:03]

    από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

    από vtr
    [Τετάρτη, 8 Απρ 2026, 15:51:36]

    [Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

    από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

    από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

    [Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

    από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

    [Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]

    [Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 15:32:33]

    [Πέμπτη, 26 Μαρ 2026, 23:29:08]
    Google search


    WWW
    Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309357
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 730
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 513
    Συνολικά: 515
    Στυλ εμφάνισης

    Σελίδες: 1 ... 31 32 33 [34] 35 36     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: F4C-H World Championship 2018, Meiringen Ελβετία  (Αναγνώστηκε 52090 φορές)
    Pantelis Papageorgiou
    Aeromodeller Sr. Member
    ****
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

    Μηνύματα: 408


    « Απάντηση #495 στις: Παρασκευή, 11 Ιαν 2019, 22:08:15 »

    Παντελή Καλή Χρονιά,

    Την περίπτωση την θυμάμαι. Πήρε οκτώ γιατί ο ήχος μπορεί να ήταν σύμφωνος με το πραγματικό αλλά δεν είχε εναλλαγές/αυξομειώσεις που να ακολουθούν την ταχύτητα του μοντέλου ή τις στροφές των μοτέρ.

    Θέλουν λίγο δουλειά ακόμα τα modules.



    Αντώνη, καλή χρονιά!

    Θα διαφωνήσω. Τα αεροπλάνα με εμβολοφόρους κινητήρες έχουν πολύ μικρό εύρος χρησιμοποιήσιμων στροφών (όχι πάνω από 1000-1500) και συνήθως μεταβαλλόμενο βήμα στην προπέλα, που σημαίνει ακόμη μικρότερες διαφορές στις στροφές του κινητήρα. Νομίζω ότι το tunining του Τσέχου ήταν πολύ καλό.
    Καταγράφηκε
    Pantelis Papageorgiou
    Aeromodeller Sr. Member
    ****
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

    Μηνύματα: 408


    « Απάντηση #496 στις: Παρασκευή, 11 Ιαν 2019, 22:24:52 »

    Αργύρη,

    με εσένα θα διαφωνήσω ακόμη περισσότερο.

    1ον. Στους αγώνες scale και γενικότερα στην πτήση ενός αεροπλάνου scale, πολύ μικρή (έως καθόλου) σημασία έχει ο κόπος και οι δυσκολίες που αντιμετώπισες στην κατασκευή για να πετάξει έτσι όπως πετάει. Σημασία έχει το αποτέλεσμα. Το έχω επισημάνει πολλές φορές καθώς είναι από τα πρώτα πράγματα που κατάλαβα από τις συμμετοχές μου σε αγώνες. Καμμία σημασία δεν έχουν, ούτε και ενδιαφέρει κανέναν, οι ώρες δουλειάς που αφιέρωσες ή οι δυσκολίες που αντιμετώπισες για να φτάσεις σε ένα αποτέλεσμα. Πρωταρχικό ρόλο παίζει το αποτέλεσμα. Αν το αποτέλεσμα είναι scale και σωστό, βαθμολογείσαι και υψηλά. Αν όχι... Η βαθμολογία αφορά το αποτέλεσμα και αυτό δεν ζυγίζεται με την ώρα.

    2ον. Τα ηλεκτρικά αεροπλάνα είναι σααφώς πιο απλά στην χρήση τους και πολύ πιο αξιόπιστα στη λειτουργία τους, ειδικά σε πολυκινητήρια μοντέλα. Δεν χρειάζεται ούτε γέμισμα με καύσιμα, ούτε ρύθμιση του/των κινητήρα/ων, ούτε εκκίνηση του/των κινητήρα/ων, ούτε συγχρονισμό. Ιδανικά δηλαδή για αγώνες. Επίσης η δουλειά που χρειάζονται, μαζί με το σύστημα ήχου, για το στήσιμο και το αρχικό set-up, δεν νομίζω ότι υπολείπεται των αντιστοίχων θερμικών και αυτό στο λέω τώρα που έχω την εμπειρία από το τρικινητήριο.
    Καταγράφηκε
    ArgyrisGiannetakis
    Board moderator
    *****
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

    Μηνύματα: 11.058



    WWW
    « Απάντηση #497 στις: Σάββατο, 12 Ιαν 2019, 00:04:36 »

    Ναι βρε το ξέρω .Το ειπα εξάλου.Το αποτελεσμα βαθμολογούν!Λογικό.Μεχρι ενα σημείο κατα την αποψη μου! Οπως και να το βαθμολογούν σωστα η όχι ειναι μία ψευδαίσθηση που αφορά την ρεαλιστικότητα !Και εφερα ενα παράδειγμα!
    Οπως απαιτούμε τον ρεαλισμό σε αυτο που βλέπουμε και απαιτουμε αποδειξεις πως παραχθηκε αυτό το κατασκέυασμα ετσι κατα την αποψή μου θα επρεπε να απαιτούνται και αποδειξεις για το πως παραγεται και ενας ακουστικός ρεαλισμός.Καταλαβαινω οτι ειναι άλλες αισθήσεις και η αφή και η εικόνα και η ακοη.Αλλα το δίκαιο θα ηταν να αποδεικνύονται.Οπως ειναι σωστό να κρίνουμε αυτόν που κατασκευασε τον ανζανί σε κλίμακα 1/4 και όντως τον κρίνουμε και βαθμολογείται συμφωνα με το craftmanship , ετσι και όταν θα ερθει δίπλα στον ανζανί να πεταξει ενα ιδιο αεροπλάνο με νταμι ανζανί και ίδιο ήχο απο sound machine  θα ηταν σωστό να ξέρει για να κρίνει αυτό που ακούει αν ειναι ρεαλιστικό παράγωγο η ηχογραφημένο παραγωγο.Γιατί ειπαμε η ακούμε τον παραγματικό τραγουδιστή live  1/ 4 κλιμακα ,η αλλιως κασσέτα του τραγουδιστή.
    Τωρα όσο αφορά την απλότητα του ηλεκτρικού ....ναι ειναι ιδανικά αλλα δεν ειναι σε καμμία περίπτωση ιδια στο αγωνιστικό craftmanship.O ενας εχει κατασκευασει και τον κινητηρα και ο άλλος οχι.Ο ενας εχει την ικανότητα να τον κατασκευασει και ο άλλος όχι.Αυτό ομως εχει λυθει με την βαθμολογία, κανενα προβλημα.
    Βαθμό δυσκολίας και κριτήριο βαθμολόγησης δεν υπαρχει ομως στο να το κανεις αξιόπιστο και ικανό να λειτουργήσει σωστα στην πτηση και στην προετοιμασία της πτησης , σε συγκριση με το ηλεκτρικό.Κακώς.Εαν ειναι να υπαρξει στιγμή που θα πηγαινουν όλοι με ηλεκτρικά λογο απλοτητας, ευκολίας, και ευκολου ήχου στους αγώνες τοτε δεν ειμαστε σε καλό δρόμο χαχαχαχα.Το ιδανικό ειναι παντα το scale παντού Ψυχή τε και σώματι !
    Καταγράφηκε

    Η ομορφιά είναι στα μάτια αυτού που τη βλέπει.

    http://www.youtube.com/user/ARGYPILATUS?feature=guide
    http://www.flickr.com/photos/argyris_giannetakis/
    Pantelis Papageorgiou
    Aeromodeller Sr. Member
    ****
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

    Μηνύματα: 408


    « Απάντηση #498 στις: Σάββατο, 12 Ιαν 2019, 10:27:00 »

    Και πάλι θα διαφωνήσω!

    Χωρίς να γενικεύω, η λύση του ηλεκτρικού κινητήρα είναι σωτήρια στα scale σε μεγάλο αριθμό περιπτώσεων.
    Σκέψου ένα MIG-3, ένα Pilatus PC-6 turboporter, ένα DC-3 1/6 scale (δεν συνεχίζω γιατί νομίζω ότι καταλαβαίνεις πως ο κατάλογος μπορεί να συνεχιστεί επί μακρόν). Πώς θα χωρέσεις θερμικό κινητήρα στα cowls των παραπάνω μοντέλων χωρίς να σφάξεις το περίγραμμα (τρύπες στα cowls);

    Μην ξεχνάμε ότι μας ενδιαφέρει πρωτίστως το τελικό αποτέλεσμα. Ένα αντίγραφο υπό κλίμακα του αληθινού που πετάει σαν το αληθινό.

    Σε πολλές περιπτώσεις το ηλεκτρικό (με sound module) είναι η μόνη λύση.
    Καταγράφηκε
    Αντώνης Παπαδόπουλος
    Aeromodeller Hero Member
    *****
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

    Μηνύματα: 1.407



    « Απάντηση #499 στις: Σάββατο, 12 Ιαν 2019, 16:15:47 »

    Παντελή

    Επειδή έτυχε να είμαι στην πτήση του συγκεκριμένου πίσω από τους κριτές γιατί ο συγκεκριμένος είχε επιλεγεί για να περάσει έλεγχο βάρους αμέσως μετά την πτήση και έτσι άκουσα το debriefing αυτό που ήθελα να πώ ήταν οτι το συγκεκριμένο sound module δεν είχε την δυνατότητα να αποδώσει όπως θα έπρεπε την αυξομείωση των στροφών που προφανώς συνεπάγεται και σε αυξομείωση της ταχύτητας. Ο ήχος που ακουγόταν ήταν σχεδόν ο ίδιος από την αρχή μέχρι το τέλος. Δεν μπορεί ο ήχος στην απογείωση όπου οι στροφές είναι υψηλές να είναι ο ίδιος με αυτόν της προσγείωσης. Για την πιστότητα δεν το συζητάμε. Γιαυτό και πήρε 8. Αν το πραγματικό είχε μεταβλητό βήμα, η αλλαγή του βήματος αλλάζει τον ήχο οπότε και στο μοντελο αν έχεις μεταβλητό βήμα κατ΄ αντιστοιχία πάλι θα έχεις διαφορετικό βήμα. Λες και το sound module να είχε μόνο on-off και να μην είχε κανένα κύκλωμα που να διαφοροποιούσε τον ήχο ανάλογα με τις συνθήκες.

    Σίγουρα σε λίγα χρόνια τα περισσότερα μοντέλα θα έχουν ηλεκτρικά μοτέρ.
    Καταγράφηκε
    Pantelis Papageorgiou
    Aeromodeller Sr. Member
    ****
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

    Μηνύματα: 408


    « Απάντηση #500 στις: Σάββατο, 12 Ιαν 2019, 17:39:27 »

    Χωρίς να θέλω να τους απαξιώσω, οι κριτές που άκουσες ήταν οι ίδιοι που βαθμολόγησαν τον Ελβετό Max Schlit με 7άρια για ένα ηλεκτρικό K+W C-36 χωρίς sound module.
    Ο Stan Alexander, ο οποίος όμως έκρινε την F4C, δήλωσε ότι το συγκεκριμένο αεροπλάνο, (του Τσέχου)  είναι εκείνο με το καλύτερο sound system που έχει δει (ακούσει).

    Νομίζω ότι ήταν απλώς μια κακή στιγμή των κριτών.

    Καταγράφηκε
    Αντώνης Παπαδόπουλος
    Aeromodeller Hero Member
    *****
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

    Μηνύματα: 1.407



    « Απάντηση #501 στις: Κυριακή, 13 Ιαν 2019, 07:26:16 »

    Ο Stan Alexander, ο οποίος όμως έκρινε την F4C, δήλωσε ότι το συγκεκριμένο αεροπλάνο, (του Τσέχου)  είναι εκείνο με το καλύτερο sound system που έχει δει (ακούσει).

    Ως προς την πιστότητα με το original και όχι ως προς τις άλλες προβλέψεις του κανονισμού.

    Επειδή έγιναν συζητήσεις για τα sound modules και το τι θα γίνεται στο μέλλον αυτό που προέκυψε είναι ότι ακόμα χρειάζονται δουλειά τα modules για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της F4C. Μην ξεχνάς ότι ένας αθλητής που έκανε χρήση ηλεκτρικών μοτέρ, μέσα στο cowl είχε και μία κανονική τετραχρονη ακριβώς για να ανταποκριθεί σε όλο το εύρος των απαιτήσεων του κανονισμού. Η οποία είχε και servo ενωμένο για να ανταποκρίνεται στις αλλαγές των στροφών. Θεωρητικά αυτό ήταν το καλύτερο sound module. 
    Καταγράφηκε
    Pantelis Papageorgiou
    Aeromodeller Sr. Member
    ****
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

    Μηνύματα: 408


    « Απάντηση #502 στις: Κυριακή, 13 Ιαν 2019, 08:20:27 »

    Πράγματι, ο Γάλλος Yannick Bueb είχε εγκατεστημένο μέσα στο cowl ενός Albatros ένα κινητηράκι τετράχρονο. Ππέπει να ήταν 0,32 ο κινητήρας αυτός. Το αεροπλάνο είναι 1/3,125, δηλαδή άνοιγμα φτερών 2,85m.
    Ήταν μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση σαν προσομοίωση ήχου (και αρκετά περίπλοκη στην κατασκευή).

    Τελικά όμως, ένα τόσο μικρό κινητηράκι ακουγόταν περισσότερο σαν ραπτομηχανή και λιγότερο σαν αεροπλάνο. Και μάλλον οι κριτές συμφωνούσαν μαζί μου και τον βαθμολόγησαν με 5άρια.
    Καταγράφηκε
    MOGOLOS
    Aeromodeller Hero Member
    *****
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

    Μηνύματα: 660



    « Απάντηση #503 στις: Κυριακή, 13 Ιαν 2019, 09:56:13 »

     Εχω την εντύπωση, πώς το θέμα ήχου στην F4C, ειναι γελοίο. Ακόμα και ΜΟΚΙ να έχεις, εαν συγκρίνεις τον ήχο της με ενα πραγματικό, ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικός. Ωραίος ειναι, εκσταση προκαλεί, ειναι ό,τι πιο κοντά στον πραγματικό ηχο υπάρχει, αλλά συγκριτικά ειναι για γέλια!!! Μονο τα Τζετ εχουν παραπλήσιο ήχο και αυτό σε ποσοστο 70-80%.
    Συνεπώς μην το πολυσκαλίζουμε. Ο κάθε κριτής βαζει βαθμολογία με βάση εαν του άρεσε ο ήχος και όχι εαν ειναι κοντά στον πραγματικό. Και σε τελική, σάμπως εχει ακούσει κανείς από αυτούς πώς εκανε πριν από 70-80 χρονια, ενα P51 ή ενα tiger moth... Huh!!!
    Καταγράφηκε

    Γιατί εαν δεν εχει πολυβόλα δεν πετάει
    dim sofos
    Aeromodeller Hero Member
    *****
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

    Μηνύματα: 1.571


    ..Καλύτερα να πετάς παρά να μιλάς.


    « Απάντηση #504 στις: Κυριακή, 13 Ιαν 2019, 13:34:23 »

    Αγαπητοι φιλοι,

    Βλεπω σχεδον ολα τα βιντεο με αυτα τα υπεροχα αεροπλανα
    και τις ατελειωτες ωρες κατασκευης που εχουν βαλει
    οι αερομοντελιστες επανω τους!.
    Ειναι δυσκολο να πετυχεις συνδιασμο ταχυτητας και ηχου
    στο συνολο.
    Παρατηρωντας ομως καλυτερα τις πτησεις τους, βλεπω
    πως ο ηχος ερχεται σε δευτερη μοιρα, αφου οι περισοτεροι
    δεν εχουν τη στοιχειωδη γνωση να σεταρουν το μοντελο τους
    σωστα.Τα περισοτερα μοντελα πετανε χωρις Differential στα
    Ailerons και σε καθε στροφη νομιζεις πως θα πεσουν σε Stall..
    Καταγράφηκε
    Pantelis Papageorgiou
    Aeromodeller Sr. Member
    ****
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

    Μηνύματα: 408


    « Απάντηση #505 στις: Κυριακή, 13 Ιαν 2019, 13:46:35 »

    Εχω την εντύπωση, πώς το θέμα ήχου στην F4C, ειναι γελοίο. Ακόμα και ΜΟΚΙ να έχεις, εαν συγκρίνεις τον ήχο της με ενα πραγματικό, ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικός. Ωραίος ειναι, εκσταση προκαλεί, ειναι ό,τι πιο κοντά στον πραγματικό ηχο υπάρχει, αλλά συγκριτικά ειναι για γέλια!!! Μονο τα Τζετ εχουν παραπλήσιο ήχο και αυτό σε ποσοστο 70-80%.
    Συνεπώς μην το πολυσκαλίζουμε. Ο κάθε κριτής βαζει βαθμολογία με βάση εαν του άρεσε ο ήχος και όχι εαν ειναι κοντά στον πραγματικό. Και σε τελική, σάμπως εχει ακούσει κανείς από αυτούς πώς εκανε πριν από 70-80 χρονια, ενα P51 ή ενα tiger moth... Huh!!!


    1ον. Πώς μπορεί να είναι γελοία η βαθμολογία του ήχου σε μια scale πτήση; Τα αληθινά αεροπλάνα δεν πετάνε σιωπηλά.

    2ον. Σωστά λες ότι ακόμη και ένας πολυκύλινδρος αστεροειδής μοντελιστικός κινητήρας δεν προσομοιάζει ικανοποιητικά τον ήχο ενός αληθινού. Αυτό συμβαίνει επειδή οι αεροπορικοί εμβολοφόροι κινητήρες γυρνάνε μεταξύ 1800-3000 στροφών (ανάλογα με τον τύπο και την διάταξη του κινητήρα). Συνεπώς ένας κινητήρας που γυρνάει στις 6000 στροφές δεν μπορεί να παραγάγει αντίστοιχο ήχο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα βαθμολογηθεί υψηλότερα εκείνος ο οποίος προσομειάζει κοντινότερα. Δηλαδή ένας τετράχρονος κινητήρας θα πρέπει να παίρνει σαφώς υψηλότερη βαθμολογία από έναν δίχρονο ή έναν ηλεκτρικό.

    3ον. Λυπάμαι αν σου χαλάω την εντύπωση αλλά (σχεδόν) όλοι οι κριτές που γνώρισα στην Ελβετία έχουν ακούσει live όλα αυτά τα αεροπλάνα που ανέφερες και πολύ περισσότερα. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που βρίσκονταν εκεί.

    4ον. Επειδή ο ανθρώπινος παράγοντας υπάρχει, σίγουρα και επηρρεάζονται οι κριτές από το πόσο τους αρέσει ο ήχος που ακούν. Δεν είναι (ούτε και πρέπει) όμως το κυρίαρχο κριτίριο στην βαθμολογία τους.
    Καταγράφηκε
    ArgyrisGiannetakis
    Board moderator
    *****
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

    Μηνύματα: 11.058



    WWW
    « Απάντηση #506 στις: Κυριακή, 13 Ιαν 2019, 13:47:02 »

    Να και η φωτογραφία με την πατέντα του ηχου.Και εγώ πιστέυω οτι ειναι δυσκολο να παραξει κατι σωστό αυτός ο συνδυασμός.Ωραια σκεψη πάντως!Εκπληκτικό μοντέλο!
    Οντως μόνο τα τζέτ πλησιάζουν τόσο πολύ τον ήχο του πραγματικού.Ομως υπάρχουν και άλλα πολυκύλινδρα μοτέρ που ενα εκπαιδευμένο αυτί καταλαβαίνει τι ακούει και δημιουργεί την αντιστοιχεία αυτόματα στο μυαλό του.Υπαρχουν ανθρωποι τεχνικοί που αισθάνονται πριν παρει μπροστά ο κινητήρας τι πρόβλημα εχει, τι χτυπαει ποια βαλβίδα..ποιο οστήριο...ποιος κυλινδρός απο όλους εχει αρυθμία....τι ρυθμιση θέλει το καρμπυρατερ για να μην εχει κραδασμούς ...τι χρονισμό θέλει χωρίς να εχει όργανο αβάνς!! με το αυτί μόνο!Σε εναν τετοιο ανθρωπο δεν μπορεις να τον ξεγελασεις και να του βαζεις να ακουει ηχείο.....Θα σου πει με δουλέυεις? Grin Grin
    Δεν ξερω αν καποιος απο τους κριτές εχει αυτές τις γνώσεις ετσι ωστε να εχει μια καθαρά εμπειρική αντίληψη υψηλού επιπέδου  και να ξεχωρίζει τα πάντα και να κρίνει σωστά αυτό που ακουει εαν ειναι 60-70-80-90-...% κοντά στο αληθινό.Κοντά στο αληθινό δεν θα ειναι σε καμμία περίπτωση γιατι η συχνότητες των μετάλλων των κυβικών και των τερσατιων διαφορών στις διστάσεις δημιουργούν τέραστιες διαφορές στην ακουολογία!
    Σίγουρα υπάρχουν κριτες που εχουν δει απο κοντά και εχουν ακούσει πραγματικά αεροσκάφη όλων των εποχών! και σε τέτοιο επίπεδο αγώνων όλοι εχουν δεί πολύ μεγάλη γκάμα αερομοντέλων! Εγω απλά κατα την αποψη μου εξέφρασα την απορία γιατί στην θεατρική αναπαράσταση μιάς υπέροχης διαγωνιστικής κατηγορίας , να μην προσμετράνε στην βαθμολογία οτι αυτό το παραγωγο που ακούνε ειναι κατι που προέρχεται απο τεχνικό τρόπο και όχι απο ρεαλιστικό τρόπο.Ειναι σαν να βλέπεις μία αεροπορική επίδειξη με αεροπλάνα που αντι κινητήρα εχουν γουφερ καθως πετάνε για να ακούς τον ηχο ......και απο την αλλη μεριά να εισαι παρών σε αεροπορική επίδειξη με τους ιδιους τυπους αεροσκαφών και να ακούς τους αληθινούς κινητήρες!
    Μπορεί ο κόσμος που θα τα δεί ...το 50 % να μην το ξερει και να μην τον νοιαζει και να κρίνει την διαφορά
    αλλα ενα παγκόσμιο πρωταθλημα δεν ειναι κατι απλό για να του αλοιωνεις την ρεαλιστικότητα του .Δεν ειναι κακό να συμμετέχουν ηλεκτρικά μοτέρ .Κατα την γνώμη μου απλα δεν ειναι scale να γνωρίζουν οι κριτες και να βαθμολογούν στον ηχο ισάξία ειτε ειναι τεχνικός ειτε ειναι αληθινός....η με απλά μικρή διαφορά.Η διαχείρηση του γκαζιού κατα την πτηση ειναι άλλο πραγμα, και αλλο πραγμα αυτο που ακούγετε αν ειναι κινητηρας η ηχείο.Να βαθμολογούνται για λογους τεχνικούς και μόνο!Ειναι ηχείο.Δεν ειναι κινητηρας εσωτερικής καυσης!Δεν ειναι ρεαλιστικό!Δεν δινει μια τετοια ανοχή στους κανονισμούς την δυνατοτητα να ζοριστεί κανείς να προσπαθησει να φτιαξει ενα παραγματικό κινητηρα υπο κλίμακα.Και δεν νομίζω ποτε να το γυρισουν όλοι στα ηλεκτρικά μοτερ , γιατι απλά ολοι οσοι περνουν μέρος σε τετοιες υπέροχες κατασκευές ειναι τελειομανείς άνθρωποι που παντα θα ονειρέυονται να φτάσουν το απολυτο.Το απολύτο ειναι το scale !
     Βεβαια το εχουμε ξανα πει εχει μικρό συντελεστή Κ ο ηχος.Οποτε και μικρή σημασία .Κακώς παντως.


    * 36784690_1844356195603171_260862608318398464_n.jpg (85.68 KB, 960x539 - εμφανίστηκε 215 φορές.)
    Καταγράφηκε

    Η ομορφιά είναι στα μάτια αυτού που τη βλέπει.

    http://www.youtube.com/user/ARGYPILATUS?feature=guide
    http://www.flickr.com/photos/argyris_giannetakis/
    Pantelis Papageorgiou
    Aeromodeller Sr. Member
    ****
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

    Μηνύματα: 408


    « Απάντηση #507 στις: Κυριακή, 13 Ιαν 2019, 14:00:05 »

    Εγω απλά κατα την αποψη μου εξέφρασα την απορία γιατί στην θεατρική αναπαράσταση μιάς υπέροχης διαγωνιστικής κατηγορίας , να μην προσμετράνε στην βαθμολογία οτι αυτό το παραγωγο που ακούνε ειναι κατι που προέρχεται απο τεχνικό τρόπο και όχι απο ρεαλιστικό τρόπο.Ειναι σαν να βλέπεις μία αεροπορική επίδειξη με αεροπλάνα που αντι κινητήρα εχουν γουφερ καθως πετάνε για να ακούς τον ηχο ......και απο την αλλη μεριά να εισαι παρών σε αεροπορική επίδειξη με τους ιδιους τυπους αεροσκαφών και να ακούς τους αληθινούς κινητήρες!

    Γιατί Αργύρη μου, πολύ απλά, είναι αγώνες scale. Ενδιαφέρει το παραγώμενο αποτέλεσμα να προσομοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο στο αληθινό. Αλλίμονο αν έμπαινε κριτίριο αν ο ήχος παράγεται από κινητήρα εσωτερικής καύσης ή ηχείο. Είναι μοντέλα, αντίγραφα των πραγματικών και αυτό θέλουμε να αναπαραστήσουμε. Το πώς το κάνουμε είναι αδιάφορο.
    Καταγράφηκε
    ArgyrisGiannetakis
    Board moderator
    *****
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

    Μηνύματα: 11.058



    WWW
    « Απάντηση #508 στις: Κυριακή, 13 Ιαν 2019, 22:55:21 »

    Παντελάκο μου συμφωνώ στα περισσότερα αλλα ειναι αδικο να ειναι αδιάφορο.Σας παραθέτω τα παρακάτω βιντεο και σας αφήνω να τα απολάυσετε !
    Χωρίς να συζητάμε το craftmanship, αλλα μόνο σαν ήχος !Καντε και μετα μία εικόνα ενα ιδιο αριστούργημα δίπλα σε αυτό, με sound module να εχουν διαφορά στην ρεαλιστικότητα του ήχου μηδέν.




    Καταγράφηκε

    Η ομορφιά είναι στα μάτια αυτού που τη βλέπει.

    http://www.youtube.com/user/ARGYPILATUS?feature=guide
    http://www.flickr.com/photos/argyris_giannetakis/
    ArgyrisGiannetakis
    Board moderator
    *****
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

    Μηνύματα: 11.058



    WWW
    « Απάντηση #509 στις: Κυριακή, 13 Ιαν 2019, 23:46:23 »

    Και συνεχίζουμε με ελαφρολαικά και ρεμπέτικα.Φρεσκο σήμερα.

    Καταγράφηκε

    Η ομορφιά είναι στα μάτια αυτού που τη βλέπει.

    http://www.youtube.com/user/ARGYPILATUS?feature=guide
    http://www.flickr.com/photos/argyris_giannetakis/
    Σελίδες: 1 ... 31 32 33 [34] 35 36     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Πτήσεις - Εκδηλώσεις - Ενημέρωση  |  Ανακοινώσεις (Συντονιστές: Γιώργος Κανδυλάκης, andreas)  |  Θέμα: F4C-H World Championship 2018, Meiringen Ελβετία
    Μεταπήδηση σε:  

    Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines
    Πολιτική απορρήτου

    TinyPortal v0.9.7 © Bloc
    Έγκυρη XHTML 1.0! Έγκυρα CSS!
    Δημιουργία σελίδας σε 0.032 δευτερόλεπτα. 24 ερωτήματα.