Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.364 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 19 Απρ 2026, 14:17:22

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 19 Απρ 2026, 14:17:22

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 23:13]

από ILIASDJ
    [Χθες στις 10:47]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 12:22:09]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 15:32:33]

[Πέμπτη, 26 Μαρ 2026, 23:29:08]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309364
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 1117
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 925
    Συνολικά: 926
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ  (Αναγνώστηκε 5564 φορές)
    alex.cularis
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Παρασκευή, 20 Απρ 2018, 11:40:00 »

Η συμμετοχη σε αγωνα εξωτερικου προϋποθέτει την κατοχη FAI sporting licence
     Ποσο καιρο πριν πρεπει να ζητήσουμε την εγκριση για να το εχουμε εγκαίρως σςτα χερια μας
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #1 στις: Παρασκευή, 20 Απρ 2018, 11:57:40 »

Η συμμετοχη σε αγωνα εξωτερικου προϋποθέτει την κατοχη FAI sporting licence
     Ποσο καιρο πριν πρεπει να ζητήσουμε την εγκριση για να το εχουμε εγκαίρως σςτα χερια μας

Δεν έχεις σωματείο να ρωτήσεις;
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    GRELE
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Παρασκευή, 20 Απρ 2018, 17:17:43 »

Αγαπητοι φιλοι
    Εγω θελω να θεσω και μια ακομη,  ισως αγνωστη,παραμετρο σχετικα με τους αγωνες στο εξωτερικο και τις Εθνικες Ομαδες οπως προκυπτει απο ενημερωση προς την ΕΑΘ απο την ΕΠΑΕ για την Ε.Ο. στην κατηγορια F3A.
    .......
    Θα πρέπει να ενημερωθούν οι αθλητές ότι επειδή η Ομοσπονδία δεν λαμβάνει καμία επιχορήγηση
    από την ΓΓΑ, τα έξοδα θα πρέπει να καλυφθούν από τους ίδιους τους αθλητές.

Προφανως λοιπον χρημα δεν υπαρχει ουτε και για την Ε.Ο. της F5J   και με τα δικαιωματα συμμετοχης να ειναι της ταξεως των 300-400ευρω/αγωνα μονον λιγοι πλουσιοι μπορουν να ευελπιστουν!
    Βασιλης Παπαδοπουλος
    Καταγράφηκε

......electrics are here to stay......
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Παρασκευή, 20 Απρ 2018, 18:33:08 »

Αγαπητοι φιλοι
    Εγω θελω να θεσω και μια ακομη,  ισως αγνωστη,παραμετρο σχετικα με τους αγωνες στο εξωτερικο και τις Εθνικες Ομαδες οπως προκυπτει απο ενημερωση προς την ΕΑΘ απο την ΕΠΑΕ για την Ε.Ο. στην κατηγορια F3A.
    .......
    Θα πρέπει να ενημερωθούν οι αθλητές ότι επειδή η Ομοσπονδία δεν λαμβάνει καμία επιχορήγηση
    από την ΓΓΑ, τα έξοδα θα πρέπει να καλυφθούν από τους ίδιους τους αθλητές.

Προφανως λοιπον χρημα δεν υπαρχει ουτε και για την Ε.Ο. της F5J   και με τα δικαιωματα συμμετοχης να ειναι της ταξεως των 300-400ευρω/αγωνα μονον λιγοι πλουσιοι μπορουν να ευελπιστουν!
    Βασιλης Παπαδοπουλος

Αν δεν είχαν εκταμιευτεί περίπου 2000 για τα έξοδα του δικηγόρου, παράβολα κ.λ.π., ίσως να μπορούσαν να διατεθούν αυτά τα χρήματα για την F5J. Εν γένει για την F5J αναλώθηκαν εξανεμίστηκαν. Επειδή μερικοί απ' έξω έτσι αποφάσησαν.

Κρατάω μία συγκρατημένη αισιοδοξία για το αν θα παρουσιάσουμε Ε.Ο. στους πρώτους Πανευρωπαϊκούς.

Αλλά μήπως υπάρχει ιδιωτική επιχορήγηση και δεν το ξέρουμε; Ποιός πλήρωσε τον δικηγόρο των αντιδίκων. (και αυτά εξανεμίστηκαν), ενώ θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν κάποια ομάδα, τι φίλοι είναι.
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 20 Απρ 2018, 19:17:14 από Γιάννης Κωνσταντακάτος » Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    GRELE
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Παρασκευή, 20 Απρ 2018, 21:16:54 »

Θειο ο συνειρμος σου για τους πορους που οντως εξανεμισθηκαν ειναι ευστοχος αλλα δεν ειναι η μοναδικη ζημια που επηλθε....

Κρατάω μία συγκρατημένη αισιοδοξία για το αν θα παρουσιάσουμε Ε.Ο. στους πρώτους Πανευρωπαϊκούς.
    Αναρωτιεμαι για την συνοχη που μπορει να εχει μια εθνικη ομαδα που μπορει να προκυψει εχοντας μεσα οπαδους διαφορετικων "στρατοπεδων".
    Μιλουσα με τον Κωστα Σπυριαδη και μου ελεγε πως η συνυπαρξη πλεον ειναι αδυνατη .
    Δυστυχως η ολη κατασταση θυμιζει καπως το "Κυλωνειον 'αγος" (η μηπως θα ηταν πιο ταιριαστο το"Φθιωτιδος 'αγος") και μεχρι να επελθει καποιου ειδους  "καθαρσις-εξαγνισμος" οι 8 προσφευγοντες θα παραμενουν "εναγεις"και η F5J αρρωστη.
    Περισσοτερα  στην πισινα στην Λαρισα που σιγουρα δεν θα θελεις να χασεις !

Βασιλης Παπαδοπουλος
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 20 Απρ 2018, 22:38:59 από GRELE » Καταγράφηκε

......electrics are here to stay......
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #5 στις: Παρασκευή, 20 Απρ 2018, 21:26:34 »

Εμένα μου κάνει εντύπωση η μεγαλοψυχία της ΕΛΑΟ, δλδ να διοργανώσει κριτήριο με κύριους μετέχοντες-συμμετέχοντες αυτούς που την έσυραν στα δικαστήρια .... αλλά και αυτούς που κατέθεσαν εναντίον της.
    Καταγράφηκε

Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.
    GRE-F-0611
    guest962
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #6 στις: Παρασκευή, 20 Απρ 2018, 21:58:56 »

Εμένα μου κάνει εντύπωση η μεγαλοψυχία της ΕΛΑΟ, δλδ να διοργανώσει κριτήριο με κύριους μετέχοντες-συμμετέχοντες αυτούς που την έσυραν στα δικαστήρια .... αλλά και αυτούς που κατέθεσαν εναντίον της.

Γιατι Τασο. Παλι λαδι στη φωτια? Αν πληρουν τις προυποθεσεις, γιατι οχι.Εγω με την ΕΛΑΟ ειμαι αλλα δεν ειναι" Βασιλεύς"να δειχνει μεγαλοψυχια.Επιτελους 10 ατομα ειμαστε ολοι κ ολοι.Δεν βλεπετε οτι ολα πανε κατα ..........Εγω πιστευω οτι θα τα βρουμε  Thumbs up Thumbs up
    Αντε ρε παιδια ενα μικρο βημα ο καθενας!!!!!!
    Καταγράφηκε
    guest962
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #7 στις: Σάββατο, 21 Απρ 2018, 00:19:26 »

Αν δεν είχαν εκταμιευτεί περίπου 2000 για τα έξοδα του δικηγόρου, παράβολα κ.λ.π., ίσως να μπορούσαν να διατεθούν αυτά τα χρήματα για την F5J. Εν γένει για την F5J αναλώθηκαν εξανεμίστηκαν. Επειδή μερικοί απ' έξω έτσι αποφάσησαν.

Ειχαν το δικαιωμα? Ναι.
    Και επαναλαμβανω επειδη ειμαι και προσωπικός φιλος με τον Νικο Μακρακη, για τα λεμε ολα, ειχαν το δικαιωμα το εκαναν.Τα 2000 ευρω που εχασε η ΕΛΑΟ, επρεπε να τα χασει?.ΝΑΙ.
    Και εγω πληρωνω την ΕΛΑΟ .ΑΛΛΑ αλίμονο αν στερουμε σε καποιο τα δικαιωματα του.
    Κυριε Γιαννη ειπωθηκαν πολλα <φιλοσοφικα>
    Ελπιζω το τελευαιο του Βολταίρου.
    Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη από όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη, το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις.
    και λεω ολα θα πανε καλα Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε
    guest962
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #8 στις: Σάββατο, 21 Απρ 2018, 00:44:12 »

εν εχω ιδεα απο f5j αλλα μια απορια.Που στο καλο βαζετε τοσα ηλεκτρονικα σε μια <σωληνα>HuhHuh Undecided Undecided
    Ετσι για να χιουμορ 
    Καταγράφηκε
    guest962
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #9 στις: Σάββατο, 21 Απρ 2018, 01:05:58 »

"καθαρσις-εξαγνισμος"

Για πες τι θελεις? να τους βαλουμε στην πυρα? Εμεις ειμαστε οι"μοντελιστες" και οι αλλοι οι "μαγοι".
    Και πες οτι τους "καψαμε".Θα νιωθεις ωραια οτι "εκαψες" "εξαφανισες" μοντελιστες απο το ιδιο σου το σοι? idiot2 idiot2 idiot2
    τι ειναι αυτα που διαβαζω εδω μεσα?
    ετσι σας μαθανε?
    μια οικογενεια ειμαστε και μαλιστα μικρη.
    επρεπε να "πλακωνομαστε" με χιουμορ οπως τοτε που τρακαραμε στον αερα και σκαγαμε στα γελια, τοτε που ενας εσπαγε και ο αλλος του δανειζε μοντελο να πεταξει.

ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ.ΘΕΛΕΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ.
    Ενταξει κερδισε η ΕΛΑΟ.Τωρα να δουμε πως θα τους 'ΚΑΨΟΥΜΕ"?
    ΟΧΙ Θα δουμε πως θα επουλωσουμε πληγες.
    Διαφορετικα δεν εχει νοημα το AEROMODELLING να γραφουνε 10 ατομα
    Καταγράφηκε
    ArgyrisGiannetakis
    Board moderator

« Απάντηση #10 στις: Σάββατο, 21 Απρ 2018, 01:31:10 »

Φιλε Τασο ετσι πρεπει!Θα πρεπει ο καθε θεσμός (Ελληνικός) .....να τα ξεχωρίσουμε αυτα...!! γιατι μονο στην Ελλαδα γινονται αυτα, ΟΤΙ με ξενα κόλυβα αλλα με τον τιτλο...υπο την αιγίδα των θεσμών γινονται διοργανωσεις εκδηλώσεις αγωνες προπονησεις μετακινήσεις εξοδα διανυκτερευσεις βενζινες ταξιδια αφωσίωση εθελοντισμός.Οποτε το λιγότερο που πρεπει να ειναι οι θεσμοί ειναι να ειναι δικαιοι ψυχραιμοι και ευγενικοί !Τα δυο πρωτα ας τα κρινει ο κοσμος.Προσωπικά εγω τα εκρινα και τα τρία.
    Η αγένεια το χειρότερο απο όλα!Επιβάλεται να ειναι ευγενείς !Τον αγενή αθλητη τον ελενχεις! Τον ευγενή θεσμό τον Απαιτουν οι αθλητές!
    Κανενας θεσμός δεν θα μεινει στην Ιστορία για την Ιεραρχία του ,αλλα για τους αθλητές του!
    Οταν ο θεσμός δεν λειτουργει σωστα δεν υπαρχουν αθλητές!
    Επισης μια συμβουλή ειναι οι θεσμοι να μαθουν να διαχειρηζονται κρισεις! Που ειναι η υποτιθεμενη εμπειρία τοσων αγωνων και καταστασεων τοσων χρόνων?Που ειναι η εμεπιρία στην εποπτεία?Γελάνε και οι βοσκοί απο τα ρεζερβουάρ μας......Δεν εμαθαν να αντιμετωπίζουν κρίσεις? η μημπως ολοι οι αγωνες ηταν μεσα στην κριση και στο κάπως?
    Επισης ενα αλλο ερωτιματικό ειναι πως θα βαθμονομηθούν οι θεσμοί οτι κανουν καλα την δουλεια τους ? Μονο οι εκλογές δεν φτανουν!..... Grin
    Εδω στην Ελλαδα δυστυχώς δεν μενουν στην Ιστορία οι αθλητες και τα κατορθωματα τους ....Μενουν στην Ιστορία οι θεσμοι! βλεπε Χώρα!

Οτι ηταν και ειναι να κανουν οι αθλητες το κανουν και με το παραπανω!Οι θεσμοί οχι!Ας ειναι τουλάχιστον ευγενείς!
    Καταγράφηκε

Η ομορφιά είναι στα μάτια αυτού που τη βλέπει.

http://www.youtube.com/user/ARGYPILATUS?feature=guide
    http://www.flickr.com/photos/argyris_giannetakis/
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Σάββατο, 21 Απρ 2018, 06:54:40 »

Ειχαν το δικαιωμα? Ναι.
    Και επαναλαμβανω επειδη ειμαι και προσωπικός φιλος με τον Νικο Μακρακη, για τα λεμε ολα, ειχαν το δικαιωμα το εκαναν.

Αγαπητέ γιατρέ,

Θεωρείτε οι προσφυγόντες είχαν το δικαίωμα.

Δικαίωμα έχουν όλοι οι Ελληνες να προσφύγουν σε δικαστική αρχή, εφ’ όσον πράγματι έχουν θιγεί, ή έχουν χάσει κάτι, και αποσκοπούν να δικαιωθεί η τιμή και υπόληψή τους και να κερδίσουν αυτό που έχασαν.

Αλλά αυτά χρειάζονται και αποδείξεις.

Όχι ... προσφεύγω γιατί έτσι μου αρέσει… για να κάνω την Ομοσπονδία να τρέχει, για να δείξω στην Ομοσπονδία ποιος είμαι, για να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα και δεν με νοιάζει αν κερδίσω τίποτε γιατί γνωρίζω ότι δεν μπορώ να κερδίσω τίποτε, και λεφτά υπάρχουν, άσε να γλεντήσω και εγώ λίγο όσο μπορώ ακόμα, η τοπική κοινωνία μας βλέπει και μας κρίνει, ας την κάνουμε να νομίζει ότι και εμείς δεν το βάζουμε κάτω και πολεμάμε για το δίκιο μας…...

Αναλύω ακόμα μία φορά.

Οι προσφυγόντες ζήτησαν να ακυρωθεί/εξαφανιστεί η απόφαση του Δ.Σ. της ΕΛ.Α.Ο. με την οποία ακυρώθηκε ο αγώνας. Δεν ζήτησαν να καταστεί έγκυρος ο ακυρωθείς αγώνας. Εστω και αν λοιπόν εξαφανίζετο η απόφαση του Δ.Σ. ο αγώνας θα παρέμενε άκυρος, αφού δεν είχε την επικύρωση του Δ.Σ. Κανείς δεν μπορεί να παρεκλίνει από τους νόμους, μόνη αρμόδια αρχή να κρίνει ένα αγώνα αεραθλητικό έγκυρο ή άκυρο, είναι η ΕΛ.Α.Ο. Δεν μπορεί να επιβληθεί στα μέλη του Δ.Σ. να υπογράψουν κάτι που αντιλαμβάνονται και κρίνουν ότι δεν πρέπει να υπογράψουν.

Εάν διαβάσατε την απόφαση του ΑΣΕΑΔ, απέρριψε την προσφυγή με τις εξής αιτιολογίες.

Η προσφυγή της αερολέσχης απερρίφθη ως αβάσιμη. Γιατί δεν έκανε την προσφυγή για να ζητήσει να πάρει πίσω κάτι που αποδεδειγμένα έχασε ή την ζημίωσε. Αρα (κατ’ εμέ και κατά γενική παραδοχή) ήταν και καταχρηστική. Και μάλιστα (αν και δεν αναφέρεται συγκεκριμένα) δεν απεδείχθη το έννομο συμφέρον της αερολέσχης. Αρα αβάσιμη.

Οι προσφυγή των αθλητών απερρίφθη επίσης ως αβάσιμη, γιατί δεν έχασαν κάποια θέση κατάταξης, αλλά η ακύρωση του αγώνα (σαν σύνολο) δεν τους ζημιώνει, γιατί θα ξαναγίνει με σωστό τρόπο, και επι πλέον γιατί 6 από αυτούς δεν είχαν το έννομο συμφέρον και 2 δεν είχαν ενεργητική νομιμοποίηση. Αρα (κατ’ εμέ και κατά γενική παραδοχή) ήταν και καταχρηστική.

Για λεπτομέρειες διαβάστε την απόφαση.

Ας περάσουμε τώρα στους εσωτερικούς κανονισμούς της Ομοσπονδίας.

Η αβάσιμη/καταχρηστική προσφυγή, στοιχειοθετεί «μη συμμόρφωση με την απόφαση του Δ.Σ.», και εμπίπτει στην παράγραφο/εδάφιο 2, του άρθρου 3 του πειθαρχικού κανονισμού της ΕΛ.Α.Ο., και επίσης εμπίπτει και στο άρθρο 1 γενικά, του ιδίου κανονισμού, επειδή με την ενέργειά της αυτή «ζημίωσε υλικά και ηθικά την ΕΛ.Α.Ο.»

Σε αντίστοιχα άρθρα εμπίπτει η προσφυγή των 8 αθλητών.

Αρα μάλλον τώρα που ενημερωθήκατε λίγο παραπάνω, ίσως και εσείς και οι άλλοι συνάδελφοι, να αντιληφθήκατε, ότι τελικά δεν είχαν το «δικαίωμα» να προσφύγουν, όπως αρχικά αναφέρω, αλλά προσέφυγαν «καταχρηστικά» και κατά παράβαση του κανονισμού και καταστατικού της ΕΛ.Α.Ο., ζημιώνοντας υλικά και ηθικά την ΕΛ.Α.Ο.

Γι’ αυτό και η προσφυγή τους απερρίφθη. Όταν μία προσφυγή απορρίπτεται ως αβάσιμη, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες νομικές γνώσεις, για να γίνει κατανοητό ότι δεν υπήρχε λόγος να κατατεθεί. Η ότι το δικαίωμα της προσφυγής ενεργοποιήθηκε καταχρηστικά

Εδώ θα ταίριαζε η πρόσφατη ατάκα… «που πάς ρε Καραμήτρο;» (για τους προσφυγόντες βεβαίως... βεβαίως...)
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 21 Απρ 2018, 07:38:34 από Γιάννης Κωνσταντακάτος » Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Σάββατο, 21 Απρ 2018, 07:34:03 »

"καθαρσις-εξαγνισμος"

Για πες τι θελεις? να τους βαλουμε στην πυρα? Εμεις ειμαστε οι"μοντελιστες" και οι αλλοι οι "μαγοι".
    Και πες οτι τους "καψαμε".Θα νιωθεις ωραια οτι "εκαψες" "εξαφανισες" μοντελιστες απο το ιδιο σου το σοι? idiot2 idiot2 idiot2
    τι ειναι αυτα που διαβαζω εδω μεσα?
    ετσι σας μαθανε?
    μια οικογενεια ειμαστε και μαλιστα μικρη.
    επρεπε να "πλακωνομαστε" με χιουμορ οπως τοτε που τρακαραμε στον αερα και σκαγαμε στα γελια, τοτε που ενας εσπαγε και ο αλλος του δανειζε μοντελο να πεταξει.

ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ.ΘΕΛΕΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ.
    Ενταξει κερδισε η ΕΛΑΟ.Τωρα να δουμε πως θα τους 'ΚΑΨΟΥΜΕ"?
    ΟΧΙ Θα δουμε πως θα επουλωσουμε πληγες.
    Διαφορετικα δεν εχει νοημα το AEROMODELLING να γραφουνε 10 ατομα

Αγαπητέ γιατρέ, (απάντηση Νο 2)

Θαυμάζω και προσυπογράφω την προσπάθειά σας να επαναφέρετε το καλό κλίμα στο 0,1% της αερομοντελιστικής οικογένειας (το κλίμα στο 99,9% είναι πολύ καλό).

Η αερομοντελιστική οικογένεια είναι μία μικρή κοινωνία, αρα πρέπει να πορεύεται – περίπου – με τους ίδιους κανόνες που ισχύουν για όλες τις ομάδες και κοινωνίες.

Και αυτό το περίπου το εξηγώ: πράγματι δεν χρειαζόμαστε αστυνομία, δικαστήρια, προγραφές, εκτελέσεις, αφανισμούς, και ότι άλλο ενοχλητικό και παράλογο θα μπορούσε να προστεθεί εδώ με χιούμορ, αλλά όμως δεν μπορούμε να πορευτούμε χωρίς κανονισμούς, που στην περίπτωσή μας είναι εγκεκριμένοι από το κράτος.

Όταν σε κάποια κοινωνία, γίνει αντιληπτή κάποια απόκλιση, που θίγει το υπόλοιπο σύνολο, όχι μόνο έμπρακτα, αλλά και το κοινό αίσθημα,  επεμβαίνουν οι διορθωτικοί μηχανισμοί.

Εδώ επενέβη το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και ακύρωσε ένα αγώνα, που μόνο αγώνας δεν ήταν. Ηταν ημερίδα μεταξύ φίλων με δικούς τους κανονισμούς.

Οι θεσμοί που τόσο άνετα μνημονεύει ο φίλος μου κ. Αργύρης, πρέπει να διαφυλάξουν το κύρος των αγώνων τους, και να επαναφέρουν την τάξη στην μερίδα εκείνη που παρεκτράπη. Απλά για να μην ξαναγίνει.

Όταν όμως το ζαβολιάρικο παιδί, που το έπιασες να βάζει χέρι στο γλυκό, σου αντιμιλάει και σε στέλνει «παραπέρα», εσύ που έχεις την εποπτεία του πρέπει να αντιδράσεις εδώ και τώρα.

Δηλώνω ότι με όλους τους αθλητές που τα ονόματά τους αναφέρθηκαν στα δικόγραφα, είμασταν φίλοι, μαζί πετάγαμε μέχρι χθες. και δεν έχω αντίρρηση να συνεχίσουμε να πετάμε μαζί. Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί χαλάσει αυτή την σχέση, δεν θα είμαι εγώ, ούτε οι θεσμοί.

Αιτία θα είναι οι ζαβολιές τους που πλέον έχουν απορριφθεί και από το ΑΣΕΑΔ, και τους ώθησαν να θέσουν οικειοθελώς εαυτούς εκτός οικογένειας.  

Δεν έκανε κανένα έγκλημα η Ομοσπονδία διαπιστώνοντας την ακυρωσία του αγώνα. Ούτε εστράφη κατά των υπαιτίων. Αυτό που έκανε, ακριβώς επειδή αγαπάει τους αθλητές της ήταν να επαναπροσδιορίσει τον αγώνα και το κριτήριο. Για να γίνει αυτή τη φορά με την πλήρη εφαρμογή των κανονισμών. Απόφαση φιλική, συναινετική, κόσμια, οικογενειακή. Απόφαση που υποστηρίζει το εθνικό συμφέρον. Ξεχνάμε τα λάθη. Να επιλεγεί η εθνική ομάδα με τους καλύτερους αθλητές. 

Και αντί να ζητήσουν συγνώμη, ότι έγινε έγινε λόγω απειριας, αντί θα πουν ευχαριστώ στην Ομοσπονδία που επαναπροσδιόρισε τον αγώνα, αντί να τους τιμωρήσει, το προχώρησαν σε δεύτερη φάση, για να θίξουν ή επί το ακριβέστερον να εκδικηθούν τους θεσμούς. Τότε οι θεσμοί ενήργησαν και θα ενεργούν σύμφωνα με τους νόμους και λοιπές διατάξεις που τους υποστηρίζουν.

Σε ποιόν αρέσει να τον τρέχουν στα δικαστήρια, χωρίς λόγο, όπως τελικά απεδείχθη;

Λυπηρόν μεν, αλλά παρακαλώ όχι προς οικείους τα βέλη.
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 21 Απρ 2018, 08:05:26 από Γιάννης Κωνσταντακάτος » Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Σάββατο, 21 Απρ 2018, 11:22:13 »

Οτι ηταν και ειναι να κανουν οι αθλητες το κανουν και με το παραπανω!Οι θεσμοί οχι!Ας ειναι τουλάχιστον ευγενείς!

Καλημέρα Αργύρη.

Ετσι όπως το διατυπώνεις ακούγεται σαν η ομοσπονδία-θεσμός  να είναι το καλό μαγαζί, και οι αθλητές οι καλοί πελάτες.

Οπως και στο ολοκληρωμένο μήνυμα σου αφήνεις να εννοηθεί ότι, υπάρχει ο θεσμός γιατί υπάρχουν οι αθλητές, οπότε οφείλει σεβασμό προς όλους, και στους κακούς [συμπεριφοράς] αθλητές, αλλά και στους καλούς.

Οπότε στην περίπτωση του αθλητή που πριν λίγες ημέρες πήγε και έλαβε μέρος σε διεθνή διοργάνωση με την περσινή ταυτότητα που δεν είχε ανανεωθεί για το 2018, και  δεν ίσχυε, και αγνόησε τις προειδοποιήσεις της Ομοσπονδίας που του έλεγαν να μην πάει, ας δείξει λοιπόν σεβασμό η Ομοσπονδία και μεγαλοψυχία, και ας κάνει πως δεν συνέβη τίποτα.

Συμφωνείς ?

Καταγράφηκε

Οταν θέλεις να πας κάπου γρήγορα πήγαινε μόνος σου, όταν θέλεις να πας κάπου μακρυά πήγαινε με άλλους
    alex.cularis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Σάββατο, 21 Απρ 2018, 15:39:58 »

kaλησπερα
    από ότι φαινεται κανεις  εκτος σωματειου δεν γνωριζει την απαντηση
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Πτήσεις - Εκδηλώσεις - Ενημέρωση  |  Ανακοινώσεις (Συντονιστές: Γιώργος Κανδυλάκης, andreas)  |  Θέμα: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
    Μεταπήδηση σε: