Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.933 μηνύματα σε 12.395 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 24 Αυγ 2026, 03:26:33

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 24 Αυγ 2026, 03:26:33

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Yiannis_S
    [Χθες στις 16:44]

από Markhelis
    [Χθες στις 14:26]

από carapis
    [Σάββατο, 22 Αυγ 2026, 10:15:19]

[Παρασκευή, 21 Αυγ 2026, 15:32:58]

από coach
    [Παρασκευή, 21 Αυγ 2026, 14:40:09]

από TheLurker
    [Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 12:27:54]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309933
    Σύνολο θεμάτων: 12395
    Online σήμερα: 75
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 60
    Συνολικά: 60
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΝΕΟΣ ΓΙΑ MINI TITAN E325?  (Αναγνώστηκε 3223 φορές)
    papabill
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τετάρτη, 26 Μαρ 2008, 22:42:46 »

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!!
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ SITE. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!!!
    ΩΣ ΠΟΛΥ ΝΕΟΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΜΑΘΑ ΝΑ ΠΕΤΑΩ ΤΟ ΛΑΜΑ ΜΟΥ, ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ. ΤΟ ΜΙΝΙ ΤΙΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ Η ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΡΧΑΡΙΟΣ??
    ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΩ BELT Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ?? Sad
    Καταγράφηκε

Το ελικόπτερο ή το ραφι θα στολίσει ή στο χωράφι θα σκορπίσει...
    BasPap
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #1 στις: Τετάρτη, 26 Μαρ 2008, 23:06:08 »

Εγώ θα σου πρότεινα ένα πιο μεγάλο Ε/Π όπως το Hurricane 550.
    Είναι φθηνό και πετάει καλύτερα από τα μικρά (πιο σταθερά δηλαδή) οπότε μαθαίνεις πιο εύκολα.
    Καταγράφηκε

T-Rex 600N converted to electric.
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

www.aeromodelistis.gr Moderator

« Απάντηση #2 στις: Πέμπτη, 27 Μαρ 2008, 01:24:28 »

To Mini titan ειναι ένα πολύ καλό ελικόπτερο.

Σου δείνει την χαρά να το συναρμολογίσεις, έχει καταπληκτικό μάνιουαλ (οδηγίες),
    και εάν το φτιάξεις όπως πρέπει με ένα καλό gyro είναι καταπληκτικό.
    Έχει καλή ποιότητα και εάν δεν βιαστείς στις πτήσεις, θα το ευχαριστηθείς.

Τώρα και το Hurricane είναι μια πολύ καλή επιλογή γιατί το μέγεθος του πλησιάζει το ,30άρι,
    αλλά κοστίζει περισσότερο σαν σύνολο. (μεγαλύτερα σέρβο, μπαταρίες, μοτέρ, esc, bec, κ.λ.π)
    Εάν έχεις τα χρήματα τότε ίσως να είναι καλύτερη επιλογή ειδικά το SE, με μεταλλική κεφαλή.
    Λόγω μεγέθους θα κάθεται καλύτερα στον αέρα.

Εγώ έχω mini titan και είμαι πολύ ευχαριστημένος, τώρα για το Hurricane ας μιλήσει περισσότερο κάποιος
    που το έχει οπότε θα ξέρει να τοποθετηθεί καλύτερα.
    Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    papabill
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Πέμπτη, 27 Μαρ 2008, 01:37:59 »

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!!
    Εχω βρει ενα μινιτιταν 325 ελαφρως μεταχειρισμενο με Δέκτη hitech,servos esky 8kg, gyro futaba 240, 2 μπαταρίες, 2 σετ training kit, φορτιστή, επιπλέον 1 σετ blades εμπρός και 1 set πίσω καινουργια  Τιμή 300ευρω.
    με τηλεκατευθυνση Optic 6καναλι Τιμη 400 ευρω.
    αξιζει για αρχή ??  Sad
    εγω δεν εχω ιδεα γιατι τωρα μπαινω στα κολπα!! Wink
    Καταγράφηκε

Το ελικόπτερο ή το ραφι θα στολίσει ή στο χωράφι θα σκορπίσει...
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Παρασκευή, 28 Μαρ 2008, 00:03:17 »

Καλησπέρα,

θα προσπαθήσω να είμαι αντικειμενικός και εσύ μετά αποφάσισε.

τα σέρβο που αναφέρεις δεν κάνουν για αυτο το ελικόπτερο, γιατί είναι συνδεδεμένα
    απευθείας στο cyclic, και οπως καταλαβαίνεις δεν αντέχουν τα ζόρια πρέπει να μπουν καλύτερα.

το gyro futaba GY-240 είναι οριακό για αυτό το ελικόπτερο, καλύτερα το GY-401, και μάλιστα με ψηφιακό σέρβο για την ουρά για να έχεις σωστή πορεία.

Τα blades, δεν το συζητώ γιατί μπορείς να βάλεις απο belt cp που είναι πολύ φθηνά.

Η Hitec optic 6ch είναι μια καλή σχετικά τηλεκατεύθυνση αλλά οριακή κατα την γνώμη μου για ελικόπτερο, καλύτερα εφτακάναλι 2,4GHz
    και μην νομίζεις πως είναι πολλά τα 7 κανάλια.

Ο φορτιστής δεν αναφέρεις ποιός είναι για να σου πω την γνώμη μου.

Τα 400 ευρώ δεν είναι πολλά αλλά πολύ σύντομα θα πρέπει να αλλάξεις πολλά πράγματα για να πετάει καλά το τιτάν σου.
    και εάν είσαι άτυχος και χαλάσει κάποιο απο τα σέρβο που αναφέρεις στον αέρα τότε θα έχεις μεγάλη ζημιά.  Άσε που θα σε δυσκολέψει στο να μάθεις

Για μένα έχεις τις εξής επιλογές.

1.  Belt cp combo δλδ με τηλεκατευθυνση κομπλέ έτοιμο για δοκιμαστική πτήση (Ελλάδα ~ 270 ευρώ)
         και μετά που θα μάθεις αιώρηση να του βάλεις futaba gy-240 gyro

2. Μένεις όπως είσαι με το λαμάκι και πετάς. Αγοράζεις ένα mini titan kit, το συναρμολογείς σιγά σιγά και μαζεύεις χρήματα για τα υπόλοιπα καλούδια.
        Μόλις έχεις χρήματα αγοράζεις μια SPEKTRUM DX-7 μαζί με τα μικρά σέρβο που θα βάλεις στο cyclic,
        Gyro futaba gy-401 + digital micro servo. ή  gyro logitech LTG-2100t + digital micro servo

ένα καλό φορτιστή για όλες τις μπαταρίες (π.χ Hyperion EOS 6) και 2 μπαταρίες lipo 11.1V 3C1P 2200mAh.

Τα ανταλλακτικά του μίνι τιτάν κοστίζουν όσο σχεδόν και του belt-cp οπότε δεν έχεις πρόβλημα.

Το πρόβλημα γενικότερα με τα ελικόπτερα είναι ότι θέλουν πολλά σχετικά χρήματα για να πετάξουν, σε οτιδήποτε πάς εκτός απο belt cp να ξέρεις ότι θα δώσεις αρκετά χρήματα, αλλά θα έχεις ποιότητα. Με τα αεροπλάνα είναι λίγο πιο απλά τα πράγματα.

Καλό το combo belt-cp αλλά μετά σου μένει μια τ/κ ένας δέκτης ένα gyro και ένας φορτιστής άχρηστα (έχεις δώσει χρήματα για αυτά και δεν μπορείς να τα αξιοποιήσεις αλλού). Δεν κάνουν για άλλα μοντέλα, ενώ εάν πάρεις μια καλή τ/κ απο την αρχή έχεις το πλεονέκτημα να πετάς μέχρι και 20 μοντέλα με την ίδια, αγοράζοντας μόνο δέκτη.
    Επίσης ο φορτιστής του πακέτου είναι χάλι μαύρο, αφενός σου χαλάει την μπαταρία πιο γρήγορα απο ότι θα ζούσε, και δεν φορτίζει τις μπαταρίες της τ/κ.

Όπως βλέπεις είναι μπρός γκρεμός και πίσω γκόμενες... εεεεεε ρέμα ήθελα να πώ.

Εάν σου αρέσει η πτήση με ελικόπτερο και γουστάρεις πολύ καλύτερα κάνε υπομονή και κάνε σωστές αγορές μια και καλή.
    Εάν έχεις αναστατωθεί και θέλεις οπωσδήποτε μεγαλύτερο ε/π τότε το belt cp combo είναι μονόδρομος.

Ελπίζω να βοήθησα. Αυτά φίλε τα προβλήματα με παίδευαν και εμένα, αλλά τελικά πήρα την απόφαση, σιγά σιγά και ποιοτικά.

« Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 28 Μαρ 2008, 00:49:39 από Peterpanta » Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #5 στις: Παρασκευή, 28 Μαρ 2008, 00:45:40 »

Α......ρέ Παναγιώτη.
    Σέ θαυμάζω γιά τήν υπομονή σου. Wink
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Παρασκευή, 28 Μαρ 2008, 00:57:42 »

Τι να κάνω φίλε.... όταν έχεις οικογένεια με 2 παιδιά και τα έξοδα τρέχουν που να μείνουν χρήματα για τον εαυτό σου.

Άρα ή δεν ξεκινάς καθόλου ή πας βήμα βήμα, είναι και ακριβά τα ρημάδια....  laugh laugh laugh

Το κακό είναι ότι μου αρέσουν περισσότερο τα ε/π που θέλουν περισσότερα χρήματα απο τα α/π.
    Καταγράφηκε

www.aeromodelistis.gr/
    heli-division
    Aeromodeller Hero Member

sponsored by NEM Hobby

« Απάντηση #7 στις: Παρασκευή, 28 Μαρ 2008, 09:57:25 »

για το μονο που θα διαφωνήσω με τον φίλο "πατερπαντα" είναι για την optic για τα 100 euro που στην ουσία την χρεώνει το παλικάρι να στην δώσει με το titan είναι τσάμπα την είχα 3 χρονια σχεδόν και μου εκανε  όλα τα κέφια και στο αεροπλάνο και στο ελικόπτερο χωρίς το παραμικρό πρόβλημα ποτε εκτος αυτό έχεις δίκιο ότι πιο πολλά κανάλια είναι πιο καλά αλλα ας κάνει μια αρχή γιατί μεθαύριο μπορεί να μην ξαναπετάξει και ποτε και να τα παρατήσει τουλάχιστον να μην έχει και πολύ ακριβά πράγματα τα υπόλοιπα είναι στην κρίση του κάθε ανθρώπου το τι λεφτά θα διάθεση πάντως μια dx 7 είναι σίγουρα πολύ πιο καλή από μια optic  Thumbs up

φιλικά Βαγγέλης
    Καταγράφηκε

synergy n9 9452 os 91gy 611 pump spektrum radix fromeco arizona
    style 90/os-max.91/gy 611/spektrum,dx7,full metal & carbon
    extreme 50 9451 spartan 760 radix os 50 hyper sx rjx mufler
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Παρασκευή, 28 Μαρ 2008, 13:33:00 »

Γειά σου φίλε Βαγγέλη, και χρόνια πολλά για την γιορτή σου.

Βασικά δεν αναφέρθηκα στην τιμή ώς προς την ποιότητα της όπτικ, σίγουρα είπα είναι μια καλή τ/κ, αλλά τι γίνεται με την προοπτική να πετάξεις θερμικό ε/π αργότερα ? μια DX 7 όπως είπες και εσύ είναι καλύτερη σε όλα.

Αναφέρθηκα βασικά στο συνολικό ποσό των 400 ευρώ που πάλι είπα ότι είναι καλή τιμή, για ξεκίνημα
    αλλά σύντομα θα χρειαστούν αλλαγές στο setup.

Ίσως να αδίκησα λίγο το gy-240, γιατί για απλές φιγούρες και όχι hardcore 3D θα μπορεί να σταθεί στο μινι τιτάν αλλά όχι σε μεγαλύτερο ε/π αργότερα.

Για αυτό που αναφέρεις σχετικά με το εάν θα συνεχίσει ή όχι, σίγουρα θα πρέπει να το γνωρίζει ο ίδιος αυτό για τον εαυτό του κανείς άλλος δεν μπορεί να ξέρει.

Γιαυτό έδωσα και την εναλλακτική του belt cp combo, που είναι ιδανικό εάν δεν ξέρεις οτι θα συνεχίσεις το χόμπι σίγουρα.

Ελπίζω με την μικρή μέχρι τώρα εμπειρία μου (1 χρόνο ασχολούμαι) να βοήθησα, πάντα καλοπροαίρετα.  Thumbs up

Πάντοτε φιλικά και με σεβασμό προς όλους...
    Παναγιώτης
    Καταγράφηκε

www.aeromodelistis.gr/
    heli-division
    Aeromodeller Hero Member

sponsored by NEM Hobby

« Απάντηση #9 στις: Παρασκευή, 28 Μαρ 2008, 19:54:59 »

ευχαριστώ για τις ευχές σου δίκιο έχεις αλλα αν του αρέσει η scale πτήση που θα κάνει για πολύ καιρό μέχρι να πάρει αέρα να αρχίσει loop και roll το gy 240 το έχω δει μέχρι και σε 90ari scale πάντα έτσι  Thumbs up με τους νέους είναι λίγο δύσκολο να βρείς κάτι που να είναι οικονομικό και καλο και να το έχει για μια ζωή  Wink
    Καταγράφηκε

synergy n9 9452 os 91gy 611 pump spektrum radix fromeco arizona
    style 90/os-max.91/gy 611/spektrum,dx7,full metal & carbon
    extreme 50 9451 spartan 760 radix os 50 hyper sx rjx mufler
    tedr50
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #10 στις: Παρασκευή, 28 Μαρ 2008, 20:59:23 »

Βάγγο καλό και φθηνό δεν υπάρχει φίλε.
    Χρόνια πολλά κι απο 'μένα και καλές πτήσεις.
    Καταγράφηκε

fly as high as the sun
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: ΝΕΟΣ ΓΙΑ MINI TITAN E325?
    Μεταπήδηση σε: