Καλησπέρα, επιτέλους έφτασε η στιγμή που μπορώ να αποκτήσω το πρώτο μου ελικόπτερο. Ξέρω πολλά για αυτά και σκέφτομαι την αγορά ενός 500αρι μοντέλου σε κιτ Γτ θελώ να το συναρμολογησω μόνος. Ψάχνοντας πάντως στο νετ δεν βρησκω ικανοποιητική γκάμα από ελικόπτερα. Επίσης σκεφτόμουν για κάποια τηλεκατευθυνση της turnigy που έχουν βολική τιμή και αρκετές λειτουργίες... Τι θα μου προτείνατε λοιπόν με ένα ταβάνι τιμής στα 200ευρω χωρίς την τ/κ.;
Καλησπέρα Γιώργο και καλώς ήλθες (?) στα ελικόπτερα..
Συμφωνώ με τον Νίκο 100% και θα ήθελα να τονίσω κάτι ακόμη.
Το τηλεκατευθυνόμενο ελικόπτερο είναι ένα άθλημα εγκεφαλικό - ψυχολογικό.
Θα πρέπει να μπεις σε αυτό με λογική, σύνεση και με αξιόλογο κεφάλαιο στην αρχή. Μετά, αν γίνουν όλα υπο σωστές προϋποθέσεις, θα σου κοστίζει όσο ένας καφές τη μέρα..
Αν δεν είσαι σε θέση να επενδύσεις σε αυτό από την αρχή, καλύτερα να το καθυστερήσεις.
Αν δεν έχεις κοντά σου κάποιον αερομοντελιστή που να έχει εμπειρία στο ελικόπτερο
και να είναι πρόθυμος να σε βοηθήσει στα δύσκολα πρώτα βήματά σου, καλύτερα να το αφήσεις.
Μπορεί να σου φαίνονται σκληρά τα λόγια μου αλλά πίστεψέ με, από φόρουμ και τηλέφωνα δεν έμαθε κανείς μας να πετάει ελικόπτερο.
Μη με παρεξηγήσεις αλλά δυστυχώς το ελικόπτερο είναι αρκετά πολύπλοκο και αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις κατά την έναρξη τότε είναι βέβαιο ότι θα απογοητευθείς και θα έχεις χάσει χρόνο και χρήμα.
Το 99% από όλους εμάς που αρχίσαμε να ασχολούμαστε με τα ελικόπτερα, αρχίσαμε με λάθος τρόπο. Για αυτό το λόγο είμαι τόσο κάθετος.
Αφού λοιπόν βρεις έναν εξομοιωτή και 'σπάσεις' λίγο τα δάκτυλα και αρχίσει το μυαλό σου να αντιλαμβάνεται τις κλήσεις και τις γωνίες του μοντέλου στον αέρα, θα έχει περάσει αρκετό διάστημα στο οποίο θα αποταμιεύεις, με σκοπό να αγοράσεις σωστό εξοπλισμό και μεγάλο ελικόπτερο.
Αν και προσωπικά πιστεύω ότι το καλύτερο θα ήταν μαζί με έναν έμπειρο να πετάξεις 700άρι (μη σου πω 800άρι ελικόπτερο), όπως είπε και ο Νίκος ένα οικονομικό 600άρι θερμικό θα είναι ένας πολύ καλός δάσκαλος..
Αν το οικονομικό και το ψυχολογικό δεν ήταν θέμα και όλοι όσοι άρχιζαν το ελικόπτερο , άρχιζαν με 700άρια ή 800άρια ελικόπτερα και στη συνέχεια καθώς ζητούσαν περισσότερα σε πτήση πήγαιναν σε 600άρια, 500άρια και 450άρια, σήμερα η κοινότητα του ελικοπτέρου θα ήταν 100 φορές μεγαλύτερη.
Προσωπικά, με τα λεφτά που έχω πετάξει σε σπασίματα με 450άρια και 500άρια ελικόπτερα στα πρώτα μου βήματα αν τα είχα τώρα θα.... ξέρω γω.. κάτι θα..
Τέλος, οι περισσότεροι τραυματισμοί γίνονται με μικρά ελικόπτερα διότι λόγο του μικρού μεγέθους τους οι νέοι χρήστες δεν τους αποδίδουν τον δέοντα σεβασμό πιστεύοντας ότι είναι παιχνίδια... Ενώ βλέποντας ένα μεγάλο ελικόπτερο με δύο έλικες πάνω από μισό μέτρο ο καθένας υποσυνείδητα τους περνάει το μήνυμα ότι εδώ δεν παίζουμε... Αν γίνει στραβή τέλος.
Αυτά τα ολίγα.
Καλή συνέχεια
Διονύσης