Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.830 μηνύματα σε 12.389 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 11:35:25

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 11:35:25

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 11:00]

[Σήμερα στις 08:57]

από Markhelis
    [Χθες στις 23:54]

από dominicm
    [Χθες στις 18:55]

[Χθες στις 12:40]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309830
    Σύνολο θεμάτων: 12389
    Online σήμερα: 156
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 81
    Συνολικά: 82
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Βοήθεια για επιλογή δικινητήριου  (Αναγνώστηκε 3411 φορές)
    katsoufras
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Κυριακή, 16 Μαρ 2008, 17:57:49 »

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΤΕΣ ΣΕ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΣΤΟ ΧΟΜΠΙ ΑΥΤΟ 3 ΜΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΣΧΟΛΙΘΕΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΟΡΩΘΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΕΚΠΕΔΕΥΤΙΚΟ CESSNA 182 ΗΛΕΚΡΙΚΟ ΨΑΧΝΩ ΣΧΕΔΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΚΑΤΙ ΚΑΛΩ ΜΕ ΔΥΟ ΜΟΤΕΡΙΑ ΘΕΡΜΙΚΑ Π.Χ ΟΠΩΣ DACOTA ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΜΟΤΕΡΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΜΠΩΡΕΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΙΟΣ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΗ ΚΑΛΩΣΙΝΗ ΝΑ ΒΟ'Ι'ΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΤΗΣ ΦΙΛΟΣ?
    Καταγράφηκε

cessna 182.skylane
    ilias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Κυριακή, 16 Μαρ 2008, 19:24:23 »

Για ψαξε εδω μηπως βρεις τιποτα

http://plans.aerofred.com/

στο site βρηκα κατι

http://plans.aerofred.com/img7385.search.htm

Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    PrecisionAerobatics Addiction
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    Tarot 450PRO V2 Flybarless
    ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #2 στις: Κυριακή, 16 Μαρ 2008, 19:36:14 »

Καλωσόρισες στο Aeromodelling GR 

Το θέμα σου μετονομάστηκε από "SOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΜΙΑ ΒΟ'Ι'ΘΕΙΑ"  σε "Βοήθεια για επιλογή δικινητήριου", νομίζω οτι αυτό είναι το ζητούμενο.

Αν και ζητάς δικινητήριο με μηχανές καυσίμου μετέφερα το θέμα στα ηλεκτρικά. Ο λόγος είναι οτι για να φτάσεις από ένα ηλεκτρικό Cessna 182 σε δικινητήριο με καύσιμο και μάλιστα με κατασκευή από σχέδιο υπάρχουν αρκετά ενδιάμεσα σκαλοπάτια.

Υπάρχουν πολλά ηλεκτρικά δικινητήρια, προσιτά σε τιμή, εμφανίσιμα και σχετικά εύκολα στην πτήση, η GWS π.χ. έχει και την Dakota που ζητάς. Στα ηλεκτρικά δεν έχεις το πρόβλημα συγχρονισμού των μηχανών εσωτερικής καύσης.

Η γνώμη μου είναι να πάρεις ένα ηλεκτρικό τώρα και μετά από καιρό, αφού ασχοληθείς και με αερομοντέλο με μηχανές εσωτερικής καύσης, κατασκευές κ.τλ. και διαβάσεις για πολυκινητήρια θα ξέρεις με τι θα έχεις να κάνεις και θα δεις καλύτερα τι σου ταιριάζει.
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    katsoufras
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #3 στις: Κυριακή, 16 Μαρ 2008, 23:04:29 »

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΑΣ ΚΩΣΤΑΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΕΥΤΟ ΜΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ DACOTA THΣ GWS ΕΠΙΣΕΙΣ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΤΟ Α-10 ΤΗΣ GWS ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΦΑΝΟΥΣ  ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΙΣΩ ΦΤΕΡΑ ΚΟΙΝΟΣ ΠΗΔΑΛΙΑ. ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΟΝΤΕΛΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ ΝΑ ΚΑΝΩ? ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΤΕ DACOTA ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΕΙΜΟΥΝ ΚΑΠΩΣ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΣ ΑΞΙΖΕΙ ΣΑΝ ΜΟΝΤΕΛΟ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ? ΑΚΟΜΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΩ ΚΑΙ ΤΑ SITE ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΝΑΣΤΕ ΚΑΛΑ! ΣΥΡΟΣ.
    Καταγράφηκε

cessna 182.skylane
    ilias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Δευτέρα, 17 Μαρ 2008, 06:37:56 »

DACOTA εχω δει να πετει και ειναι παρα πολυ ωραιο μοντελο πτητικα

για το A-10 εχει ακουστει οτι ειναι λιγο δυσκολο λογο οτι εχει φανες και μαλιστα πισω στην ουρα πραγμα που λογικα λειτουργει σαν pusher

εγω θα διαλεγα την dacota και σαν εμφανιση και σαν πτηση
    Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    PrecisionAerobatics Addiction
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    Tarot 450PRO V2 Flybarless
    ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #5 στις: Δευτέρα, 17 Μαρ 2008, 07:54:27 »

Το DC-3 της GWS είναι μια χαρά, πιθανώς να χρειάζεται λίγο πιο δυνατά μοτέρ.

Ο Χριστόφορος (foris) με το DC-3 του

Η παραπάνω φωτογραφία  στην Αερολέσχη Αγρινίου από το Αλμπουμ. Ο Χριστόφορος έχει ασχοληθεί αρκετά με ηλεκτρικά πολυκινητήρια. Κλικ στις φωτογραφίες για μετάβαση στα αντίστοιχα άλμπουμ.

C-130 DEPRON
    Ιδιοκατασκευή από τροποποίηση σχεδίου

Από τότε που άνοιξε το κατάστημα HOBBY MODELS του τρώνε περισότερο χρόνο τα αυτοκινητάκια.  Sad
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Δευτέρα, 17 Μαρ 2008, 08:28:40 »

Καλημέρα σε όλους.

Εχω κι εγώ αυτή τη ντακότα, σε πράσινο χρώμα στρατιωτικό. Πολύ όμορφο αεροπλάνο, για scale πτήση βέβαια, που χρησιμοποιώντας μια μπαταρία λιθίου δύο στοιχείων 1500 μιλιαμπερώρια θα βαρεθείς να πετάς, αν σε βοηθάει και ο αέρας. Αν ενδιαφέρεσαι και για κάτι μεγαλύτερο ηλεκτρικό ,είδα στην ιστοσελίδα του Κουτσού μια ντακότα ηλεκτρική με μεγαλύτερο μέγεθος.
       Πάντως αυτή της GWS μπορώ να σου πω ότι είναι και πιο εύκολη πτητικά από το cessna που έχεις. Σου το λέω γιατί ένα cessna-182 ηλεκτρικό έχω κι εγώ.

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    katsoufras
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #7 στις: Δευτέρα, 17 Μαρ 2008, 18:21:32 »

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥΣ ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΤΕΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΣΥΡΟ.ΤΟ ΚΑΤΣΟΥΦΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ ΜΟΥ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟ FORUM. ΗΛΙΑ Η ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΚΟΙΤΑΞΑ ΕΧΤΕΣ  ΤΟ ΒΡΑΔΑΚΙ ΚΩΣΤΑΚΙ ΟΙ ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΕΣ ΚΑΙ Η ΔΥΟ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ C-130 ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΥΚΛΑ ΣΑΝ ΜΟΝΤΕΛΟ. ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΞΑ ΝΑ ΘΑ ΤHN DAKOTA THΣ GWS ΣΑΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ .bladekiller ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΟ CESSNA TO ΕΧΩ ΧΙΛΙΟΣΠΑΣΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΑΤΑΕΙ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΝΕΟ ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ DACOTA ΤΕΛΙΚΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ SPIT CONTROL ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ  ΠΟΥ TO DACOTA ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΝΗΤΗΡΙΟ? ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟ ΒΡΩ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΟΜΠΛΕ ΜΗΝ ΜΕ ΓΔΑΡΟΥΝ ΚΙΟΛΑ! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΣΑΣ ΤΟ MSN MOY EINAI patentas1212@hotmail.com ΟΠΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΣ.
    Καταγράφηκε

cessna 182.skylane
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Δευτέρα, 17 Μαρ 2008, 18:37:40 »

Καλησπέρα σε όλους.

Η ντακότα από τη μαμά είναι εφοδιασμένη με δύο μοτέρ συνεχούς ρεύματος δηλαδή καρβουνάτα. Ο πιο απλός τρόπος, είναι να συνδέσεις το + του ενός μοτέρ με το + του άλλου και το - του ενός μοτέρ με το - του άλλου. Τα κοινά + και - που θα προκύψουν θα τα συνδέσεις στην έξοδο του ρυθμιστή ταχύτητας ,τα + με το + και τα - με το -. Με τον τρόπο αυτό ,χρησιμοποιώντας ένα ρυθμιστή ταχύτητας, ελέγχεις και τα δύο μοτέρ ταυτόχρονα. Δεν έχει νόημα να χρησιμοποιήσεις δύο ρυθμιστές ,αν δεν τοποθετήσεις σύστημα συγχρονισμού των μοτέρ ή αν δεν χρησιμοποιήσεις πολυκάναλη τηλεκατεύθυνση με σκοπό να ελέγχεις τη συμμετρία των δύο μοτέρ. Οι μικροασυμμετρίες αντιμετωπίζονται με λίγο rudder.

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    katsoufras
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #9 στις: Δευτέρα, 17 Μαρ 2008, 21:00:25 »

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΩΣΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΚΑΠΟΣ ΕΤΣΕΙ ΤΟ ΕΙΧΑ ΣΚΕΥΤΗ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕΣ ΑΛΛΑ ΦΩΒΟΜΟΥΜ ΜΗΝ ΚΑΨΩ ΣΠΙΤ ΚΟΝΤΡΟΛ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΡΩΤΙΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΘΟ ΜΗΝ ΚΑΝΩ ΚΑΜΙΑ ΓΚΑΦΑ ΣΚΕΥΤΩΜΟΥΝ ΝΑ ΕΝΩΣΩ ΤΑ ΔΥΟ ΜΟΤΕΡ ΜΑΖΙ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΡΥΜΙΣΤΗ ΑΛΛΑ Ο ΡΥΘΜΜΙΣΤΗΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΟΤΕΡ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΟΒΟ ΝΑ ΚΑΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤ ΚΟΝΤΡΟΛ ΤΩΡΑ ΣΑΝ ΑΜΠΕΡ ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤ ΚΟΝΤΡΟΛ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΟΤΕΡ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΛΕΒΟΥΝ ΜΑΖΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΠΙΤ ΚΟΝΤΡΟΛ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ!!!!!!!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ!!!!!!!
    Καταγράφηκε

cessna 182.skylane
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Ηλεκτρικά  |  Sport - Ακροβατικά - 3D (Συντονιστές: 3DJunk, stavros, andreas)  |  Θέμα: Βοήθεια για επιλογή δικινητήριου
    Μεταπήδηση σε: