Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.901 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 7 Αυγ 2026, 01:18:39

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 7 Αυγ 2026, 01:18:39

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Stargazer
    [Χθες στις 16:11]

από Markhelis
    [Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 16:24:10]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309901
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 122
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 59
    Συνολικά: 59
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Πρόβλημα σε Lama V3. Help!  (Αναγνώστηκε 2490 φορές)
    nexis72
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Σάββατο, 8 Μαρ 2008, 16:55:05 »

Καταρχάς γεια σας μιας και είμαι νέος στο χόμπυ αλλά και στο forum. Ήθελα να ρωτήσω μερικά πράγματα σχετικά με το Lama V3 .

Πρόσφατα αγόρασα το Lama V3(πρίν 3 μέρες). Πριν απο αυτό έκανα αρκετές ώρες με το Real Flight ώστε να εξοικειωθώ και να μην έχω πολλά σπασίματα. Παρόλα αυτά με το που πήρα το Lama το έριξα αρκετές φορές. Έτσι λοιπόν μέχρι τώρα έχω αλλάξει ήδη πολλές φορές τα blades και αφού χθες έσπασα και την ουρά πήρα σήμερα μια άθραυστη για να ησυχάσω. Σήμερα μου παρουσίασε ένα πρόβλημα που παρότι έψαξα όλο το forum για κάτι αντίστοιχο, δεν βρήκα τίποτα. Το πρόβλημα λοιπόν που μου παρουσιάζει έχει ως εξής:

Όταν κάνω το δεξιό χειριστήριο δεξιά-αριστερά αντί να πηγαίνει το ελικόπτερο στα πλάγια κάνει κύκλους γύρω απο τον εαυτό του σαν να χρησιμοποιούσα το αριστερό χειριστήριο. Εντομεταξύ το ίδιο ακριβώς κάνει όταν κάνω δεξιά-αριστερά και το αριστερό χειριστήριο. Όλες οι άλλες κινήσεις είναι οκ. Το πρόβλημα αυτό δεν το αντιμετώπιζα στην αρχή και μου το παρουσίασε σήμερα. Τι μπορεί να έχει συμβεί??

Επίσης έχω και μία άλλη ερώτηση. Όταν το αγόρασα ήταν τριμαρισμένο και όλα οκ. Τώρα πλέον το τριμ απο την τηλεκατεύθυνση το έχω τελείως μπροστά αλλά πάλι πρέπει να το έχω και το χειριστήριο λίγο μπροστά για να μήν πηγαίνει πίσω. Θα μου πείτε οκ ρυθμίζεται απο το τρίμ που είναι πάνω στο ελικόπτερο. Όμως γιατί μου το κάνει αυτό? Στράβωσε κάτι ή είναι φυσιολογικό? Και που είναι το τρίμ πάνω στο ελικόπτερο να το ρυθμίσω?

Και μία άλλη ερώτηση. Η καινούρια ουρά που πήρα είναι η ελαστική φωσφωριζέ με τον ψεύτικο κινητήρα. Το πίσω μέρος της ουράς είναι στραβωμένο προς τα αριστερά περίπου 20 μοίρες (έτσι ήταν όταν το αγόρασα). Πειράζει?
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 8 Μαρ 2008, 17:14:20 από nexis72 » Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #1 στις: Σάββατο, 8 Μαρ 2008, 17:22:01 »

Αν και όλα αυτά έχουν απαντηθεί κατά καιρούς, ή πρώτη μου εκτίμηση ειναι ότι μάλλον έχεις βάλει ανάποδα τά φισάκια,
    στά μοτέρ.
    Οσο αφορά γιά τό ότι σού πηγαίνει πίσω φταίει τό swaseplate τό οποίο θέλει ευθυγράμιση.

https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=2171.60
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

nexis72
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #2 στις: Σάββατο, 8 Μαρ 2008, 17:44:37 »

Τα φισάκια στο μοτέρ δεν τα έχω πειράξει καθόλου. Τα μόνα φισάκια που έχω χρησιμοποιήσει είναι αυτό που συνδέεται το μοτέρ με την μπαταρία που μόνο με έναν τρόπο μπαίνει, και αυτό της φόρτισης.. Άρα μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα σοβαρότερο?
    Καταγράφηκε
    asesasos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #3 στις: Σάββατο, 8 Μαρ 2008, 18:28:58 »

κοιτα το swasplate. μαλλον βγαινει απο την θεση του..πιαστο με το χερι και κουνατο να δεις αν βγαινει απο τη θεση του...με μια σταγονα κυανο διορθωνεται αυτο
    Καταγράφηκε

"asesasos"
    nexis72
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #4 στις: Κυριακή, 9 Μαρ 2008, 16:40:15 »

Κούνησα το swasplate δεν φαίνεται να έχει κάποιο πρόβλημα με την μικρή εμπειρία που έχω. Ούτε φαίνεται να έχει κάποιο βγαλμένο η σπασμένο εξάρτημα..
    Μέχρι την τρίτη που θα ανοίξουν τα μαγαζιά δεν έχω ελικόπτερο :-((
    Καταγράφηκε
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Κυριακή, 9 Μαρ 2008, 18:40:34 »

Καλησπέρα σε όλους.

Για το ότι το ελικόπτερο έχει την τάση να την κάνει προς τα πίσω, μπορεί να φταίει η αλλαγή στην κατανομή του βάρους λόγω της καινούριας ουράς. Αυτό δεν είναι τίποτα ,με λίγη μετακίνηση της μπαταρίας πιο μπροστά το πρόβλημα θα λυθεί.
       Για το άλλο τώρα. Οταν μετακινείς το δεξιό στικ ,κινείται το μπράτσο του αντίστοιχου σερβό?Αν ναι ,κάνε και μία άλλη δοκιμή. Δώσε λίγο throttle, ίσα ίσα που να γυρνάνε και τα δύο στροφεία και κατόπιν μετακίνησε δεξιά αριστερά το δεξί στικ. Ακους καμιά σημαντική αλλαγή στους ρυθμούς περιστροφής των στροφείων?

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    nexis72
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #6 στις: Κυριακή, 9 Μαρ 2008, 21:00:32 »

Λοιπόν. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον vtr καθότι μετά απο συνάντηση που είχαμε με βοήθησε πάρα πολύ και στο να μάθω μερικά πράγματα με τις ρυθμίσεις αλλά και να εντοπίσει που ήταν το πρόβλημα. Τελικά το ελικόπτερο ήταν μια χαρά αλλά είχε πρόβλημα η τηλεκατεύθυνση. Με μία άλλη τηλεκατεύθυνση που το δοκιμάσαμε όλα πηγαίναν ρολόι. Η δική μου τα έχει παίξει τελείως αλλά εμένα δεν μου είχε πάει καθόλου το μυαλό μου εκεί καθότι το ελικόπτερο μου είχε πέσει και πίστευα πώς εκεί ήταν το πρόβλημα. Άρα Τρίτη πρωί πάω στο μαγαζί για να μου λύσουν το πρόβλημά μου.
    Επίσης ευχαριστώ πολύ όλους όσους προσφέρθηκαν να βοηθήσουν.
    Και να πω και την εμπειρία μου καθότι πρώτη φορά πέταξα κανονικά ελικόπτερο σήμερα. ΠΟΡΩΣΗ.... Θέλω μεγάλοοοοο. Αλλά κάτσε να μάθω πρώτα με αυτό...
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #7 στις: Κυριακή, 9 Μαρ 2008, 21:41:15 »

Νά είσαι καλά φίλε nexis72.
     Επίσης θέλω νά προσθέσω ότι στόν nexis72 εντοπίστηκε τό εξής πρόβλημα.
    Ενώ έδινες ruder είτε δεξιά είτε αριστερά, κουνιόταν μαζί και τό σέρβο τού eleron. Τό ίδιο συνέβαινε και όταν έδινες eleron.
    Γύρναγε και ή ουρά μαζί, σάν νά βραχυκύκλωνε.
    Γιά νά μηδενίσουμε τήν περίπτωση ότι φταίει τό 4-1 lama, δοκιμάσαμε τήν τ/κ μέ άλλο lama και δυστυχώς τό πρόβλημα παρέμενε.
    Δοκιμάσαμε κατόπιν και τά δύο lama μέ άλλη τ/κ καί όλα καλά.
    Τώρα τί φλασιά έφαγε ή τ/κ στά καλά καθούμενα άγνωστο. idiot2
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Πρόβλημα σε Lama V3. Help!
    Μεταπήδηση σε: