Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.792 μηνύματα σε 12.387 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 13:35:20

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 13:35:20

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 12:49]

[Σήμερα στις 03:41]

από Markhelis
    [Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 14:54:11]

[Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 14:35:59]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309792
    Σύνολο θεμάτων: 12387
    Online σήμερα: 139
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 4
    Επισκέπτες: 71
    Συνολικά: 75
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 ... 10     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: fliton extra 330s free style  (Αναγνώστηκε 32548 φορές)
    Geοrge
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #60 στις: Δευτέρα, 8 Δεκ 2008, 13:21:23 »

Τόλη χώρις να κάνω τίποτα απλά ηρέμησε.. & με το ίδιο καύσιμο 10% Τornado Wink έαν μου ξανακάνει νερά θα μπεί "χέρι"
    Κοίτα το βάρος το έχει πάρει ήδη στην ουρά που λές λόγω του σέρβο  και του ατσαλόσυρμα στο elevator επίσης έχω βάλει και κάτι sullivan γαιδουράκια στην πίσω ρόδα λόγω Ασπρόπυργου (και μου ζυγίζε)ι   "just" ούτε πίσω ούτε μπρος  πάει..
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 8 Δεκ 2008, 13:38:58 από Geοrge » Καταγράφηκε
    TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #61 στις: Δευτέρα, 8 Δεκ 2008, 13:47:50 »

ολα καλα τοτε....απλα θα σου ελεγα να πας σε 20% καυσιμο και πιστευω θα δεις διαφορα γενικοτερα...
    παρε μια ιδεα απο την μοτερακλα μου..... Grin Grin Grin Grin
    http://www.youtube.com/watch?v=gg-hF7oec-0
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    GiannisX
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #62 στις: Δευτέρα, 8 Δεκ 2008, 16:27:03 »

ολα καλα τοτε....απλα θα σου ελεγα να πας σε 20% καυσιμο και πιστευω θα δεις διαφορα γενικοτερα...
    παρε μια ιδεα απο την μοτερακλα μου..... Grin Grin Grin Grin
    http://www.youtube.com/watch?v=gg-hF7oec-0

ναι ας μην υπήρχε το μοντάζ θα σου λεγα εγώ  Cheesy
    πλάκα πλάκα το μοτέρ δεν το χω δει να σβήνει ποτέ  Thumbs up
    Καταγράφηκε

Aeolus-Rc
    TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #63 στις: Παρασκευή, 16 Ιαν 2009, 15:15:36 »

λιγο απο εχθες...
    http://www.youtube.com/watch?v=9jzjsz0J4qI
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #64 στις: Παρασκευή, 16 Ιαν 2009, 15:16:13 »

και λιγο ακομη...
    http://www.youtube.com/watch?v=_hobK2SULLs
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    Spartan
    Aeromodeller Sr. Member

Τα όρια της γνώσης είναι τα όρια του κόσμου

« Απάντηση #65 στις: Τρίτη, 4 Αυγ 2009, 13:43:11 »

Παιδιά σήμερα παράγγειλα και εγώ το συγκεκριμένο Φλίτονα από Αυστρία. Έχω ήδη στείλει το setup που θα χρησιμοποιήσω στον έγκριτο "Flitonλογο" και φίλο TOLI από τα βόρεια, και ελπίζω με τις συμβουλές του αλλά και τα κατατοπιστικά Post και άλλων φίλων που βρήκα στο aeromodelling, να τα καταφέρω και κατασκευαστικά και πτητικά.
    Η μηχανή θα είναι η OS FS 91 SII-P. Σε rudder και elevator θα υπάρχει από ένα HITEC HS 5625 BB MG DIGITAL οκτάκιλο ενώ στα aileron από ένα FUTABA 9303 επτάκιλο. Στο γκάζι ένα HITEC HS-81 και προπέλα 15Χ4. Άντε και ο θεός βοηθός....
    Καταγράφηκε

Αυτοί που ξεχνούν την ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν - George Santayana (Life of Reason, 1905)
    Geοrge
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #66 στις: Τρίτη, 4 Αυγ 2009, 15:26:42 »

Με το καλό να σου έρθει
    Καλα πετάγματα πολύ καλό μοντέλο,
    μείνε όσο χαμηλά σε βάρος μπορείς
    και να ενυσχύσεις την άτρακτο στο σημείο που στηρίζεις τις μπροστινες  ρόδες!! 
    Καταγράφηκε
    Yankos
    Aeromodeller Hero Member

Χρωστάω, άρα υπάρχω. - Yankos -

« Απάντηση #67 στις: Τρίτη, 4 Αυγ 2009, 16:17:52 »

Καλοπέταχτο!

Θέλουμε φωτό και βίντεο  Thumbs up

Από ποιο site το παρήγγειλες;
    Καταγράφηκε

Spartan
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #68 στις: Τρίτη, 4 Αυγ 2009, 17:30:15 »

Παιδιά ευχαριστώ για τις ευχές σας. Yankos το παράγγειλα από Αυστρία και συγκεκριμένα από το http://www.der-schweighofer.at/artikel/72184/extra_330s_hybrid_freestyle_arf_fliton_-10%2525_rabatt__siehe_infotext Ο τύπος φαίνεται συνεπής και έχει μηδενικά μεταφορικά αν ξεπεράσεις σε παραγγελία τα 250€. Σε διαφορετική περίπτωση σε χρεώνει με 6€ μεταφορικά.
    Φίλε George σκέπτομαι να χρησιμοποιήσω το δικό σου το manual αφού της Fliton είναι για τα μπάζα, αλλά θα ήθελα μερικές διευκρινήσεις που δεν καταλαβαίνω μιας και εσύ έχεις πειραματιστεί πολύ πάνω στο μοντέλο από ότι φαίνεται και στα προηγούμενα ποστ.
    Από ότι κατάλαβα από τις φωτογραφίες έχεις περάσει με epoxy και καθαρό οινόπνευμα όλα τα σημεία στα οποία φαίνεται ξύλο και ειδικά όποια καταπονούνται. Θα ήθελα να σε ρωτήσω για την αραίωση της epoxy. To μείγμα αυτό θα πρέπει να γίνει πολύ αραιό ή απλά να αραιώσει λίγο η epoxy και μετά πινελάκι και πέρασμα; Επίσης στο σύστημα του elevator τελικά απέδωσε το ατσαλόσυρμα ή είναι καλύτερη λύση η μαμίσια ή τα δυο σέρβο; Πάντως νομίζω ότι τα δυο σέρβο θα το βαρύνουν αρκετά μιας και τα δικά μου ζυγίζουν 60 gr το ένα.
    Κάτι άλλο που με προβληματίζει είναι το σέρβο του elevator αφού δεν είδα πουθενά να δείχνει το μέρος που πρέπει να τρυπήσεις στην άτρακτο για να το βάλεις. Ελπίζω να βγάλω άκρη από τη φωτογραφία που έχεις βάλει.
    Τέλος στην ενίσχυση στα σκέλη θα χρειαστώ πάλι τη συμβουλή σου αφού η φωτογραφία είναι αρκετά σκοτεινή και πολύ κοντινή για να βγάλω άκρη.
    Παιδιά ζητώ συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά είναι το πρώτο μου 3D μοντέλο και το πρώτο που φτιάχνω και θέλει τόσες πολλές παρεμβάσεις. Αν και έχω εμπειρία από κατασκευή μοντέλων σε κιτ με μεγάλη επιτυχία, αυτό εδώ φαίνεται εντελώς χάρτινο μπροστά στα κιτ της Great Planes και του Goldberg που είχα συνηθίσει μέχρι τώρα.
    Το καλό με μένα είναι ότι εκτός από τις δικές σας συμβουλές, έχω την τύχη να έχω στο πλευρό μου και τον modeller2, ο οποίος αν και δεν είναι ακόμα Flitonακιας, έχει τεράστια εμπειρία στις κατασκευές και θα βοηθήσει την κατάσταση στις επερχόμενες δυσκολίες.... Δάσκαλε ετοιμάσε γρήγορα το Miraz γιατί σε χρειαζόμαστε!!!!!!
    Καταγράφηκε

Αυτοί που ξεχνούν την ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν - George Santayana (Life of Reason, 1905)
    Yankos
    Aeromodeller Hero Member

Χρωστάω, άρα υπάρχω. - Yankos -

« Απάντηση #69 στις: Τρίτη, 4 Αυγ 2009, 17:44:43 »

Παιδιά ευχαριστώ για τις ευχές σας. Yankos το παράγγειλα από Αυστρία και συγκεκριμένα από το http://www.der-schweighofer.at/artikel/72184/extra_330s_hybrid_freestyle_arf_fliton_-10%2525_rabatt__siehe_infotext Ο τύπος φαίνεται συνεπής και έχει μηδενικά μεταφορικά αν ξεπεράσεις σε παραγγελία τα 250€. Σε διαφορετική περίπτωση σε χρεώνει με 6€ μεταφορικά.

Super  Cheesy
    Ισχύει και για μεγαλύτερα μοντέλα;
    Καταγράφηκε

Spartan
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #70 στις: Τρίτη, 4 Αυγ 2009, 17:58:54 »

Λογικά πρέπει να ισχύει. Εγώ πάντως σήμερα που έβαλα στην ίδια παραγγελία δυο ίδια Fliton μαζί με τα σέρβο τους (και για ένα φίλο που ζήλεψε) τα οποία θα μου αποσταλλούν μαζί μάλλον σαν ένα πακέτο, μου έβγαλε μηδενικά μεταφορικά όταν πλήρωσα με την κάρτα. Μπορείς όμως με ένα μαιλ να τον ρωτήσεις. Απαντά αμέσως. Εμένα πάντως όταν τον ρώτησα, μου απάντησε ότι η μόνη διάκριση που υπάρχει είναι το όριο των 250€ όπως έγραψα και πριν.
    Επίσης έχει και κάποιες πληροφορίες για την αποστολή των παραγγελιών στη σελίδα http://www.der-schweighofer.at/agb/10
    Ωστόσο, όταν έρθει με το καλό η παραγγελία θα σας ενημερώσω για τις ημέρες αναμονής, συσκευασία των προϊόντων και όλα τα σχετικά....
    Καταγράφηκε

Geοrge
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #71 στις: Τετάρτη, 5 Αυγ 2009, 00:11:17 »

Φίλε George σκέπτομαι να χρησιμοποιήσω το δικό σου το manual αφού της Fliton είναι για τα μπάζα, αλλά θα ήθελα μερικές διευκρινήσεις που δεν καταλαβαίνω μιας και εσύ έχεις πειραματιστεί πολύ πάνω στο μοντέλο από ότι φαίνεται και στα προηγούμενα ποστ.
    Από ότι κατάλαβα από τις φωτογραφίες έχεις περάσει με epoxy και καθαρό οινόπνευμα όλα τα σημεία στα οποία φαίνεται ξύλο και ειδικά όποια καταπονούνται. Θα ήθελα να σε ρωτήσω για την αραίωση της epoxy. To μείγμα αυτό θα πρέπει να γίνει πολύ αραιό ή απλά να αραιώσει λίγο η epoxy και μετά πινελάκι και πέρασμα; Επίσης στο σύστημα του elevator τελικά απέδωσε το ατσαλόσυρμα ή είναι καλύτερη λύση η μαμίσια ή τα δυο σέρβο; Πάντως νομίζω ότι τα δυο σέρβο θα το βαρύνουν αρκετά μιας και τα δικά μου ζυγίζουν 60 gr το ένα.
    Κάτι άλλο που με προβληματίζει είναι το σέρβο του elevator αφού δεν είδα πουθενά να δείχνει το μέρος που πρέπει να τρυπήσεις στην άτρακτο για να το βάλεις. Ελπίζω να βγάλω άκρη από τη φωτογραφία που έχεις βάλει.
    Τέλος στην ενίσχυση στα σκέλη θα χρειαστώ πάλι τη συμβουλή σου αφού η φωτογραφία είναι αρκετά σκοτεινή και πολύ κοντινή για να βγάλω άκρη.
    Παιδιά ζητώ συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά είναι το πρώτο μου 3D μοντέλο και το πρώτο που φτιάχνω και θέλει τόσες πολλές παρεμβάσεις. Αν και έχω εμπειρία από κατασκευή μοντέλων σε κιτ με μεγάλη επιτυχία, αυτό εδώ φαίνεται εντελώς χάρτινο μπροστά στα κιτ της Great Planes και του Goldberg που είχα συνηθίσει μέχρι τώρα.
    Το καλό με μένα είναι ότι εκτός από τις δικές σας συμβουλές, έχω την τύχη να έχω στο πλευρό μου και τον modeller2, ο οποίος αν και δεν είναι ακόμα Flitonακιας, έχει τεράστια εμπειρία στις κατασκευές και θα βοηθήσει την κατάσταση στις επερχόμενες δυσκολίες.... Δάσκαλε ετοιμάσε γρήγορα το Miraz γιατί σε χρειαζόμαστε!!!!!!

Για το EPOXY μίγμα βάζεις οινόπνευμα λίγο 2-3 σταγόνες ίσα να σου γίνει "γάλα" και γλύφεις όλες τις επιφάνειες με ένα πινελάκι κυρίως το firewall και εκεί που θα "τρώνε" καύσιμο
    Τωρα για το χώρο του μπροστά με τις ρόδες περνάς μια στρώση απο το παραπάνω μίγμα μετά απο πάνω υαλούφασμα 70gr (έχει η Νεοτεχ) ή o Modeller2 σίγουρα και το κάνεις ένα σώμα όλο αυτό το σημείο
    Προσοχή μην κλείσεις τις τρύπες που έχει για  τα σπειρώματα που βιδώνουν τα σκέλη για τις ρόδες
    Τώρα για το ατσαλάκι των 5mm είναι επίπονη διαδικασία(αυτο του Elevator) θέλει προσοχή να μην κολλήσουν στραβα τα 2 πηδάλια του Elevator αλλα πιστεύω αξίζει την φασαρία
    Εαν το έχεις ανάγκη να σηκώσω κάποιες ακόμα φωτογραφίες για πιάσεις περίπου το setup που έχω κάνει

Γιώργος
    Καταγράφηκε
    PVassilis
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #72 στις: Τετάρτη, 5 Αυγ 2009, 00:32:06 »

Βαγγέλη καλοπέταχτο!
    Εγκαταλήφθηκε απ'ότι βλέπω το αρχικό πλάνο για Ultimate Bipe.
    Άντε, περιμένω ειδοποίηση για τις 2 παρθενικές πτήσεις του νέου extra σου και του mirage του Βασίλη.
    Καταγράφηκε
    Spartan
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #73 στις: Τετάρτη, 5 Αυγ 2009, 00:55:22 »

Φίλε George θα περιμένω να έρθει το μοντέλο με το καλό ώστε να δω από κοντά τις παρεμβάσεις που θα χρειαστούν και οποσδήποτε θα χρειαστώ την πείρα σου και την βοήθειά σου. Πάντως ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες και ελπίζω με τη βοήθειά σας να κάνω το μοντέλο αστακό.
    Βασίλη τελικά εγκατέλειψα το πλάνο του Ultimate γιατί αν και είναι πολύ καλό αεροπλάνο, δυστυχώς δεν έχω τελικά το χρόνο για να μπορέσω να το κατασκευάσω. Συνεχώς ο ελεύθερος χρόνος μου μειώνεται δραματικά και με αυτούς τους ρυθμούς έβλεπα ότι δεν θα μπορούσα να το τελειώσω εύκολα. Πάντως το Flitonaki πιστεύω ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου να καταφέρω να το φτιάξω ώστε από Σεπτέμβρη να είναι έτοιμο για πτήση.
    Όσο για σένα φίλε, κανόνισε καμιά κάθοδο στα πάτρια εδάφη για να κάνουμε καμιά πτήση, γιατί όταν παντρευτείς τα πράγματα θα δυσκολέψουν αρκετά. Αν κάνεις και κανένα κουτσούβελο στο καπάκι, τότε δε θα σου μένει χρόνος ούτε για simulator laugh laugh laugh laugh
    Καταγράφηκε

TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #74 στις: Πέμπτη, 6 Αυγ 2009, 23:39:38 »

βαγγελη, κατι που ξεχασα να σου πω στο μηνυμα που σου εστειλα ειναι οτι για μενα προσωπικα, ειναι καλυτερα να περασεις ενα χερι 24ωρη εποξικη ολο το firewall .αυτη της νεοτεξ ειναι πολυ αποτελεσματικη. επισης να περασεις ενα χερι και καποια σημεια που θα διαπιστωσεις ο ιδιος οτι χρειαζονται ενισχυση..και εισαι ετοιμος να χορεψεις.. Thumbs up Thumbs up Thumbs up Cheesy Cheesy Cheesy
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    Σελίδες: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 ... 10     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Ηλεκτρικά  |  Sport - Ακροβατικά - 3D (Συντονιστές: 3DJunk, stavros, andreas)  |  Θέμα: fliton extra 330s free style
    Μεταπήδηση σε: