Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
302.084 μηνύματα σε 12.310 θέματα από 6.213 Μέλη / Τελευταίο μέλος: efreg
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Τετάρτη, 7 Ιούν 2023, 04:15:26

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Τετάρτη, 7 Ιούν 2023, 04:15:26

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 00:29]

από carapis
    [Χθες στις 23:12]

[Κυριακή, 4 Ιούν 2023, 18:21:07]

από cosmic
    [Κυριακή, 4 Ιούν 2023, 10:51:41]

[Σάββατο, 3 Ιούν 2023, 16:53:30]

από Stargazer
    [Παρασκευή, 2 Ιούν 2023, 08:51:49]

[Πέμπτη, 1 Ιούν 2023, 19:50:51]

από dominicm
    [Πέμπτη, 1 Ιούν 2023, 16:52:38]

από Yiannis_S
    [Πέμπτη, 1 Ιούν 2023, 15:05:59]

[Τετάρτη, 31 Μάι 2023, 16:11:07]

από dominicm
    [Τρίτη, 30 Μάι 2023, 14:21:49]

από dominicm
    [Σάββατο, 27 Μάι 2023, 12:51:06]

[Παρασκευή, 26 Μάι 2023, 16:58:43]

από dominicm
    [Πέμπτη, 25 Μάι 2023, 16:20:55]

από dominicm
    [Τρίτη, 23 Μάι 2023, 09:21:20]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6213
    Τελευταίο: efreg
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 302084
    Σύνολο θεμάτων: 12310
    Online σήμερα: 62
    Online έως τώρα: 959
    (Κυριακή, 18 Οκτ 2020, 16:30:52)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 23
    Συνολικά: 23
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 6 7 8 [9]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Αερομοντελισμός και εκτελωνισμός......  (Αναγνώστηκε 29690 φορές)
    asterixx25
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Τρία πουλάκια κάθονται...

« Απάντηση #120 στις: Τρίτη, 26 Ιαν 2010, 15:52:03 »

Παράθεση
    Ακριβως εκει θα μεινω..... Παιδες πριν κανετε την αγορα παρτε και ενα τηλ στην Ελλαδα ρωτηστε μαθετε κανετε παζαρι και να ξερετε η τιμη πεφτει...!

Θα συμφωνήσω και εγώ.
    Τώρα τελευταία υπάρχουν καταστήματα και στην Ελλάδα που πραγματικά έχουν χαμηλές τιμές.
    Δεν έχουν βέβαια την super ποικιλία όπως μερικά καταστήματα του εξωτερικού αλλά μια προσπάθεια γίνεται, τουλάχιστον στα είδη που έχουν την περισσότερη ζήτηση.
    Αυτό που θα ήθελα να τονίσω και εγώ είναι το συνεχές ψάξιμο. Βρισκόμαστε σε μια εποχή που η τεχνολογία έχει κάνει σημαντικές προόδους και ειδικά προς το συμφέρον του καταναλωτή. Με το ίντερνετ έχουμε φτάσει στο σημείο να παραγγέλνουμε απο την πολυθρόνα και να μας έρχεται το προϊον στην πόρτα μας. Πού τέτοια μεγαλεία άλλες εποχές.
    Σαφώς βέβαια αν σε κάποιο είδος η διαφορά τιμής με το εξωτερικό είναι κραυγαλέα θα προτιμήσουμε τον Κινέζο ή τον Γερμανό,Αγγλο, Αμερικάνο κλπ. αλλά αν τύχη καμιά φορά και ενα φτηνό πράγμα είναι σκάρτο θα μας κοστίσει πολλύ περισσότερο απο ότι να το αγοράζαμε απο εδώ.

Και μην ξεχνάτε! Το παζάρι ποτέ δεν έβλαψε την τσέπη κανενός. Και όταν λέω κανενός εννοώ απο την τσέπη του καταναλωτή μέχρι την τσέπη του επιχειρηματία ή ακόμα και την τσέπη του εργοστασιάρχη που παράγει το προϊόν.
    Όλα είναι μια αλυσίδα.

Καταγράφηκε
    w1ndsurfer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #121 στις: Τρίτη, 26 Ιαν 2010, 17:28:19 »

Συμπέρασμα:
    Λίγοι είμαστε μικρά μαγαζιά θα έχουμε στην Ελλάδα!!! Αυτό υπαγορεύει η ελληνική αγορά!!!!

Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω λίγο μαζί σας, το φαινόμενο internet shopping είναι παγκόσμιο και αυτοί που έχουν πληγεί περισσότερο είναι οι ΗΠΑ! Αλληλογραφώ συχνά με αμερικανούς μοντελιστές οι οποίοι παραγγέλνουν συστηματικά από HobbyCity κλπ. sites, εις βάρος φυσικά των Great Planes, Horizon, Hobbico κλπ μεγαλο-διανομέων. Φυσικά το ίδιο ισχύει σε Ευρώπη, Αυστραλία, Ιαπωνία που είναι και αυτές μεγάλες αγορές.

Κατά την γνώμη μου τα μικρά μαγαζιά λιανικής ενός τόσο εξειδικευμένου Hobby πρέπει να στραφούν 90% στις υπηρεσίες και 10% στο εμπόριο. Για κάθε έμπειρο μοντελιστή υπάρχουν 4-5 "υποψήφιοι" μοντελιστές (ενδιαφερόμενοι, αρχάριοι, κλπ) οι οποίοι θα ξόδευαν περισσότερα για την εκμάθηση, την κατασκευή μοντέλων από κάποιον έμπειρο, γιατί όχι και για την συνδρομή σε κάποια αερολέσχη - σύλλογο (ξέρω, ανοίγω άλλο πονεμένο θέμα τώρα). Σε κάποιο ποστ παραπάνω αναφέρθηκε ότι "πολλοί ξεκινάνε και το παρατάνε" ... σκέφθηκε κανείς από εσάς την "δεξαμενή" μελλοντικών πελατών που χάνεται έτσι;

Και ένα τελευταίο σχόλιο: ελπίζω όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με τον μοντελισμό το κάνουν βασικά λόγω αγάπης για το αντικείμενο, αν περιμένουν να πλουτίσουν από αυτό ...  Στριφογύρισμα ματιών

Ν.
    Καταγράφηκε

Η τέλεια σχεδίαση επιτυγχάνεται όταν είναι τόσο λιτή ώστε δεν υπάρχει κάτιι που μπορεί να αφαιρεθεί - Antoine De Saint-Exupery (French writer and aviator)
    Giorgos_1
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #122 στις: Τρίτη, 26 Ιαν 2010, 19:32:01 »

Απαντηση για τον φιλο Μαριο, αν θυμαμαι καλα το ονομα.
    Δεν ειχα καμμια προθεση να θιξω κανεναν, ποσο μαλλον δε τους μαγαζατορες, την πραγματικοτητα εξεφρασα. Και 'γω θα ηθελα να αγορασω το καθε τι απο το καταστημα της γειτονιας μου, γιατι εκει θε πω 2 κουβεντες, θα πιω εναν καφε, θα λυσω τις τυχον αποριες μου, ενω με τον κινεζο εχω μια απροσωπη Internetικη σχεση, και μην νομιζεις...καθε φορα που παταμε το ρημαδι "accept payment" στο pc, τρεμει η καρδια μας και μεχρι να δουμε το κωλοχαρτο του ταχυδρομειου το μυαλο μας τριγυριζει συνεχως εκει. Πανω απο 50 πραγματα εχω παρει σου λεω και καθε φορα την ιδια αγωνια εχω, τιποτα δεν εχει αλλαξει. Απο την αλλη ομως οταν παω σε πραγματικα φιλικο καταστημα και ζηταω τιμη για ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ 600αρι Ε/Π  και μου λεει ενα χιλιαρικο - ακομα και οταν μου εξηγει οτι το πηρε πισω αφου δεν το πληρωνοταν απο τον προηγουμενο ιδιοκτητη, οτι τοτε που ο αλλος το αγορασε εκανε 1200, οτι αυτα τα λεφτα του χρωσταει και θελει απλα και μονο να ρεφαρει - εγω τι θα πρεπει να κανω, που ναι μεν το θελω διακαως το ρημαδι, δεν εχω δε το πακετο να το ακουμπησω στον παγκο του, και ακομα αν το βρω θα εχω στο στομα μου την γευση της αρμυρας απο την "θαλασσινη" τιμη που πληρωσα? Για να σου δωσω ενα παραδειγμα: Γουσταρεις πολυ ενα αυτοκινητο και ερχεσαι σε μενα που το πουλαω 20000 χιλιαρικα. και το παιρνεις. Την αλλη μερα ερχεται ενας φιλος με το ιδιο και σου λεει οτι το αγορασε με 13000. Δεν θα απορεις με τον εαυτο σου? Αν μπορουσες να "γυρισεις" τον χρονο πισω και να μην το αγορασεις δεν θα το εκανες? Και μετα φοβου λοιπον αρχισα να το στηνω κομματι-κομματι απο το net. Νομιζεις οτι αυτο ειναι ευκολο, ξερεις ποσα μικρα διαβολοπραγματακια σου λειπουν στην πορεια και δεν τα εχει κανενας τουλαχιστον στην οθονη του?
    Πολυ θα ηθελα να απευθυνομαι μονο σε Ελληνικα μαγαζια, κι αυτα ομως θα πρεπει να βρουν τον τροπο να στηριξουν τις τιμες τους, ειδικα σε μοντελα που τσουλανε, δεν ξερω ας μαζευτουν ολοι μαζι και ας κανουν μια τεραστια εισαγωγη, ετσι ωστε να κατεβασουν καθετα τις τιμες. Αυτο αλλωστε δεν κανουν τα κινεζακια στην Ελλαδα? Φερνουν ενα contaiiner ολοι μαζι μοιραζουν τα πραγματα και τα πουλαν ενα ευρω το κομματι μετα, και βγαινουν και πληρωνουν κι ενοικια, κλπ. Ενω οι δικοι μας μαγαζατορες? τιποτα, τους κοροιδευουν, τους βριζουν, απαξιωνουν τα προιοντα τους και μεχρις εκει.
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 ... 6 7 8 [9]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Η αγορά αερομοντελλιστικού υλικού  |  Ο Ελληνας αερομοντελλιστής και η αγορά υλικών (Συντονιστής: Serafim)  |  Θέμα: Αερομοντελισμός και εκτελωνισμός......
    Μεταπήδηση σε: