Συμπέρασμα:
Λίγοι είμαστε μικρά μαγαζιά θα έχουμε στην Ελλάδα!!! Αυτό υπαγορεύει η ελληνική αγορά!!!!
Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω λίγο μαζί σας, το φαινόμενο internet shopping είναι παγκόσμιο και αυτοί που έχουν πληγεί περισσότερο είναι οι ΗΠΑ! Αλληλογραφώ συχνά με αμερικανούς μοντελιστές οι οποίοι παραγγέλνουν συστηματικά από HobbyCity κλπ. sites, εις βάρος φυσικά των Great Planes, Horizon, Hobbico κλπ μεγαλο-διανομέων. Φυσικά το ίδιο ισχύει σε Ευρώπη, Αυστραλία, Ιαπωνία που είναι και αυτές μεγάλες αγορές.
Κατά την γνώμη μου τα μικρά μαγαζιά λιανικής ενός τόσο εξειδικευμένου Hobby πρέπει να στραφούν 90% στις υπηρεσίες και 10% στο εμπόριο. Για κάθε έμπειρο μοντελιστή υπάρχουν 4-5 "υποψήφιοι" μοντελιστές (ενδιαφερόμενοι, αρχάριοι, κλπ) οι οποίοι θα ξόδευαν περισσότερα για την εκμάθηση, την κατασκευή μοντέλων από κάποιον έμπειρο, γιατί όχι και για την συνδρομή σε κάποια αερολέσχη - σύλλογο (ξέρω, ανοίγω άλλο πονεμένο θέμα τώρα). Σε κάποιο ποστ παραπάνω αναφέρθηκε ότι "πολλοί ξεκινάνε και το παρατάνε" ... σκέφθηκε κανείς από εσάς την "δεξαμενή" μελλοντικών πελατών που χάνεται έτσι;
Και ένα τελευταίο σχόλιο: ελπίζω όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με τον μοντελισμό το κάνουν βασικά λόγω αγάπης για το αντικείμενο, αν περιμένουν να πλουτίσουν από αυτό ...

Ν.