Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 03:34:08

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 03:34:08

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 07:07]

από Markhelis
    [Χθες στις 02:55]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 59
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 38
    Συνολικά: 38
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 5 6 7 [8] 9     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Αερομοντελισμός και εκτελωνισμός......  (Αναγνώστηκε 35300 φορές)
    Giorgos_1
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #105 στις: Δευτέρα, 25 Ιαν 2010, 23:45:57 »

Παιδια δεν ξερω τι παιζει, αλλα ποτε εως τωρα δεν εχω πληρωσει τελωνειο και εχω φερει πανω απο 50 πραγματα αξιας (π.χ. Χρονογραφος Jackue Le Man F1, ανταλλακτικα για Belt Cp, εχω στησει σιγα-σιγα το 70% ενος T-Rex 600 eEsp, τα απειρα αρωματα και κρεμες ομορφιας για την γυναικα μου, 2 υπολογιστες παλαμης Hp, 2 Navigators, τουλαχιστον 20!!! κινητα τηλεφωνα, και μολις πριν απο 3 μερες μια Τ/Κ 2.4 Ghz, 9ch κομπλε, ενα esc 50A, ενα brushless 3900 Kv, και ενα σετ εργαλειων μοντελισμου - ολα στο ιδιο πακετο!!!)και εως τωρα εχω πληρωσει 2 φορες απο 3 ευρω - και τους εκανα και μανουρα στο ταχυδρομειο. Και ολα αυτα σε διαστημα κατι περισσοτερο των 6 μηνων. Ολα καλα αυτα που διαβαζουμε εδω, αλλα μηπως καποιος απο τους γραφοντες ειναι και αμεσα θιγομενος - λεγε με μαγαζατορας - πισω απο καποιο nick-name? Γιατι εγω δεν βλεπω να εχει αλλαξει κατι ως προς την δασμολογηση. Με φιλο καταστηματαρχη που συζηταω τα ιδια μου λεει οτι κανω λαθος, οτι λεω μ.....ες και πληρωνω και τετοια φαιδρα. Βαλαμε λοιπον ενα στοιχηματακι: Παραγγειλα ενα Apple I-phone 3Gs (το καινουριο), αν πληρωσω δασμους το κανω και του το δινω, αν οχι πληρωνει τα εξοδα αγορας και αποστολης και το κραταω. Με βλεπω με καινουριο υπερκινητο!!!ΤΖΑΜΠΑ Cheesy
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #106 στις: Δευτέρα, 25 Ιαν 2010, 23:55:09 »

Παιδια δεν ξερω τι παιζει, αλλα ποτε εως τωρα δεν εχω πληρωσει τελωνειο και εχω φερει πανω απο 50 πραγματα αξιας (π.χ. Χρονογραφος Jackue Le Man F1, ανταλλακτικα για Belt Cp, εχω στησει σιγα-σιγα το 70% ενος T-Rex 600 eEsp, τα απειρα αρωματα και κρεμες ομορφιας για την γυναικα μου, 2 υπολογιστες παλαμης Hp, 2 Navigators, τουλαχιστον 20!!! κινητα τηλεφωνα, και μολις πριν απο 3 μερες μια Τ/Κ 2.4 Ghz, 9ch κομπλε, ενα esc 50A, ενα brushless 3900 Kv, και ενα σετ εργαλειων μοντελισμου - ολα στο ιδιο πακετο!!!)και εως τωρα εχω πληρωσει 2 φορες απο 3 ευρω - και τους εκανα και μανουρα στο ταχυδρομειο. Και ολα αυτα σε διαστημα κατι περισσοτερο των 6 μηνων. Ολα καλα αυτα που διαβαζουμε εδω, αλλα μηπως καποιος απο τους γραφοντες ειναι και αμεσα θιγομενος - λεγε με μαγαζατορας - πισω απο καποιο nick-name? Γιατι εγω δεν βλεπω να εχει αλλαξει κατι ως προς την δασμολογηση. Με φιλο καταστηματαρχη που συζηταω τα ιδια μου λεει οτι κανω λαθος, οτι λεω μ.....ες και πληρωνω και τετοια φαιδρα. Βαλαμε λοιπον ενα στοιχηματακι: Παραγγειλα ενα Apple I-phone 3Gs (το καινουριο), αν πληρωσω δασμους το κανω και του το δινω, αν οχι πληρωνει τα εξοδα αγορας και αποστολης και το κραταω. Με βλεπω με καινουριο υπερκινητο!!!ΤΖΑΜΠΑ Cheesy

και εγω μια απο τα ιδια...
    Αλλα σε αυτα τα γνωστα τεχνολογικα προιοντα ειναι καπως παραξενα τα πραγματα... μακαρι να περασεις...
    Προσεξε μην κατσει στο γνωστο 3ε και σου πει πληρωσες οποτε χανεις.... πρεπει να το ξεκαθαρισεις αυτο...!
    Καταγράφηκε
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #107 στις: Τρίτη, 26 Ιαν 2010, 00:33:45 »

Σκεφτόμουν τι διάολο να γράψω ως απάντηση στο παραπάνω μήνυμα και επειδή θεωρούμαι άμεσα θιγόμενος φοβόμουν μην παρεξηγηθώ.
    Αλλά ρε παιδιά έλεος, ας μου πει έστω κι ένας που δεν νιώθει έστω έμμεσα θιγόμενος την στιγμή που οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα βουλιάζουν στον βούρκο με όλο και περισσότερα φορομπηχτικά μέτρα, κατά πόσο δεν θα επηρεάσει κάποιον που ζει σε αυτόν εδώ τον τόπο!

Κάποιοι φίλοι μου λένε δώσε μου αυτό στην τιμή που βρίσκω έξω στο τάδε μαγαζί. Ρωτάω τον αντιπρόσωπο εδώ και μου το δίνει πιο ακριβό από την λιανική του έξω. ΔΕΝ φταίει αυτός! Ας βοηθήσουν πια τις Ελληνικές επιχειρήσεις αντί να τις αρμέγουν!
    Με παρακάλια, γκρίνια και φαγωμάρα δεν υφίσταται ανταγωνισμός! Ας δείξουν όλοι αυτοί οι κύριοι τον πατριωτισμό που ενστερνίζονται στον διπλανό επαγγελματία τους.
    Ο γράφων το εισπράττει αυτό καθημερινά, οπότε και δεν είναι προσωπικό παράπονο.
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #108 στις: Τρίτη, 26 Ιαν 2010, 01:39:21 »

Μαριε δικιο εχεις αλλα εμεις στηριζουμε αν μας στηριζουν....

Πχ εγω ολα μου τα heli πλεον ειναι απο Ελλαδα... Ακομα και 90αριδες κινητηρες μονο κατι ηλεκτρονικα απο εξω..
    Και πολυ το κανουν αυτο ασχετα με το τι λενε εδω μεσα...

Αν ομως βλεπουμε μαγαζατορες οι οποιοι δεν στηριζουν εμας τοτε και εμεις δεν στηριζουμε αυτους....

Εγω ειμαι υπερ του πατριςτισμου αλλα οχι να ειμαστε μλκς πατριωτες... να Ειμαστε επειδη το θελουμε και οχι επειδη πρεπει...! δεν ξερω αν με πιανεις...!
    Καταγράφηκε
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #109 στις: Τρίτη, 26 Ιαν 2010, 02:07:41 »

Ρε 'συ Παύλε, δεν ξέρω κι εσύ αν με πιάνεις, αλλά λες να θεωρώ εγώ προσωπικά τον κόσμο - καταναλωτές μαλάκες ή τελοσπάντων να τους θέλω κάπως έτσι;

Ότι γράφω είναι για αυτούς που καταντήσαν να κάνουν ασύμφορη την Ελληνική αγορά σε όλους της τους τομείς και όχι μόνο στον μοντελισμό. Επομένως διαρρέει το χρήμα εκτός χωρίς να μένει τίποτα!
    Δεν μου φταίει αυτός που βρίσκει και κάνει και κέρδιζει πέντε δεκάρες για να στήσει ένα μοντελάκι που ειδάλλως θα έκανε το σκατό παξιμάδι (αρκεί να μην το διατυμπανίζει ως κατόρθομα δικό του, αντί της βλακείας των υπολοίπων).
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #110 στις: Τρίτη, 26 Ιαν 2010, 02:11:45 »

Ρε 'συ Παύλε, δεν ξέρω κι εσύ αν με πιάνεις, αλλά λες να θεωρώ εγώ προσωπικά τον κόσμο - καταναλωτές μαλάκες ή τελοσπάντων να τους θέλω κάπως έτσι;

Ότι γράφω είναι για αυτούς που καταντήσαν να κάνουν ασύμφορη την Ελληνική αγορά σε όλους της τους τομείς και όχι μόνο στον μοντελισμό. Επομένως διαρρέει το χρήμα εκτός χωρίς να μένει τίποτα!
    Δεν μου φταίει αυτός που βρίσκει και κάνει και κέρδιζει πέντε δεκάρες για να στήσει ένα μοντελάκι που ειδάλλως θα έκανε το σκατό παξιμάδι (αρκεί να μην το διατυμπανίζει ως κατόρθομα δικό του, αντί της βλακείας των υπολοίπων).
    Απο την μια συμφωνω απο την αλλη ομως δεν φταιει κανεις εμεις φτεμε....
    Δλδ βασικα πως πριν 10 χρονια επερνα εγω το καυσιμο 10000δρχ το λιτρο και τωρα το περνω 2000δρχ???
    Ηταν τοσο πιο ακριβα? Οχι απλα το ειχαν μονοπωλειο.... Δεν φτεμε εμεις...
    ειχα παρει την Futaba thn 3kanalh καποτε 700.000δρχ.. Ασε μας μωρε....!

μην λεμε οτι φτενε οι κυβερνησεις κτλ κτλ ειτε ειναι ΠΑΣΟΚ ειτε ΝΔ..... ειδικα στο αερομοντελισμο..

Καταγράφηκε
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #111 στις: Τρίτη, 26 Ιαν 2010, 02:22:49 »

Αυτό είναι αλήθεια. Δεν μπορώ να καταλαβώ γιατί διαφωνείς με τα δικά μου λεγόμενα, εγώ δεν αμφισβήτησα τα αποτελέσματα του ανταγωνισμού. Αμφισβητώ όμως την δυνατότητα που έχουν οι Ελληνικές επιχειρήσεις να φτάσουν τιμολογιακά τις αντίστοιχες έστω Ευρωπαικές. Επίσης δεν με ενδιαφέρει διόλου ποιος βγαίνει κυβέρνηση, θέλω απλά τον δημόσιο λειτουργό να δουλεύει σωστά και για όλους να ισχύουν τα ίδια, αν με πιάνεις...
    Καταγράφηκε

- Igor Sikorsky

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #112 στις: Τρίτη, 26 Ιαν 2010, 02:30:58 »

Αυτό είναι αλήθεια. Δεν μπορώ να καταλαβώ γιατί διαφωνείς με τα δικά μου λεγόμενα, εγώ δεν αμφισβήτησα τα αποτελέσματα του ανταγωνισμού. Αμφισβητώ όμως την δυνατότητα που έχουν οι Ελληνικές επιχειρήσεις να φτάσουν τιμολογιακά τις αντίστοιχες έστω Ευρωπαικές. Επίσης δεν με ενδιαφέρει διόλου ποιος βγαίνει κυβέρνηση, θέλω απλά τον δημόσιο λειτουργό να δουλεύει σωστά και για όλους να ισχύουν τα ίδια, αν με πιάνεις...

ε συμφωνω αλλα σου ξανα λεω οτι το μεγαλυτερο κακο το δημιουργουμε εμεις....
    Κατσε πηρα 7 ελικοπτερα σε τιμες Αμερικης ολα απο Ελλαδα μια χαρα βγαλανε και εκεινοι αλλα και εγω ικανοποιημενος.... Αυτος πως γινεται? δλδ μπηκαν μεσα αυτοι που μου τα πουλησαν ?? δεν νομιζω.. απλα αντι να βγαλουν 50-500% βγαλανε ενα 20-40% και ξερουν οτι τουλαχιστον μετα θα παρω καυσιμο + ανταλακτικα +++++....
    Καταγράφηκε
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #113 στις: Τρίτη, 26 Ιαν 2010, 02:40:27 »

Αυτό που λες είναι κάτι πέρα από τις δυνατότητες των μη εισαγωγέων και οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί. Από το ότι κάνεις μαζικές αγορές άρα και σου κάνουν τιμές χονδρικής, μέχρι το ότι είσαι ο Παύλος του Aeromodelling. Είναι όμως άσχημο να πλανάται ότι βγάζουμε όλοι υπερκέρδος γιατί αυτό δεν ισχύει. Μα την Παναγία όταν ακούω από άλλα μαγαζιά τι βγάζουν μου έρχεται να το κλείσω!
    Καταγράφηκε

- Igor Sikorsky

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #114 στις: Τρίτη, 26 Ιαν 2010, 02:45:57 »

Αυτό που λες είναι κάτι πέρα από τις δυνατότητες των μη εισαγωγέων και οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί. Από το ότι κάνεις μαζικές αγορές άρα και σου κάνουν τιμές χονδρικής, μέχρι το ότι είσαι ο Παύλος του Aeromodelling. Είναι όμως άσχημο να πλανάται ότι βγάζουμε όλοι υπερκέρδος γιατί αυτό δεν ισχύει. Μα την Παναγία όταν ακούω από άλλα μαγαζιά τι βγάζουν μου έρχεται να το κλείσω!

Oχι μεμονωμενα τα πηρα... δεν εκανα μαζικη αγορα....
    Ενταξει ισως εχεις δικιο για το ονομα οκ αλλα και παλι τους εχω ρωτησει και μου ειπαν τι βγαζουν... ειναι αυτο το ποσοστο που ανεφερα....

Κατι αλλο τωρα βεβαια στο εχω ξανα πει αλλα το ξανα λεω...Καθε ενα απο αυτα τα μεγαλα μαγαζια του εξωτερικου που και μαγαζατορες αλλα και μοντελιστες ζηλευουν ξερεις πως αρχισαν? πουλωντας ενα ειδος ειτε helis ειτε aeros...
    Θα μου πεις δεν επαρκουν εδω κτλ κτλ κτλ το ξερω αλλα σιγα σιγα θα το κανουμε να επαρκει...
    Τωρα τα περισσοτερα μαγαζια εχετε απο ολα και τπτ....! Ξερεις Μαριε οτι τα λεω τελειως φιλικα....

Τεσπα ας μην βγαινουμε πολυ Offtopic αλλα ειναι σοβαρη συζητηση..!
    Καταγράφηκε
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #115 στις: Τρίτη, 26 Ιαν 2010, 02:56:01 »

Ξέρω πολύ καλά πως τα λες φιλικά γι' αυτό και επιμένω να σου δώσω να καταλάβεις που είναι το πρόβλημά μου.
    Αυτό που λες το συζητούσα πριν ανοίξω το μαγαζί και μου λέγανε που θα πάω με ένα είδος, δεν υπάρχει πληθώρα μοντελιστών ώστε να μείνω σε ένα μόνο κομμάτι της. Οπότε αναγκαστικά έχεις λίγα απ' όλα και σίγουρα αυτό και ασύμφωρο και δύσκολο είναι για τον καταστηματάρχη. Από την άλλη όμως δουλεύω πολύ καλά τοπικά και με ικανοποιεί πολύ γιατί δουλεύω με ανθρωπους που με κάνουν να γουστάρω αυτό που κάνω και δεν θα σταματήσω να τους ευγνομονώ!
    Άλλωστε δεν άλλαξαν και πολλά από το παρελθόν που απλά τους έφερνα τα πράγματα που θέλανε επειδή δεν ξέρανε από Internet, τώρα απλά βάζω και κέρδος.

Τέλος να πω πως δεν ήμαστε εκτός θέματος αφού επιμένω πως είναι άδικο αυτό που γίνεται στις επιχειρήσεις και δεν διαφέρει από αυτό που γίνεται με τους αγρότες, στους οποίους δίνουν ένα ξεροκόμματο κι αυτό για να κάνουν απόσυρση το προϊόν τους την ίδια στιγμή που εισάγουμε το ίδιο προϊόν πανάκριβο! Αθάνατη Ευρώπη!
    Καταγράφηκε

- Igor Sikorsky

"PAPPY"
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #116 στις: Τρίτη, 26 Ιαν 2010, 09:33:27 »

Μάριε ξέρεις ότι έχουμε συζητήσει και κατ'ιδίαν αυτό το θέμα και έχουμε αγανακτήσει και οι δύο!!!!!
    Λοιπόν ξέρεις τι συνειδητοποιώ? ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει εισαγωγέας χονδρικής κάποιας εταιρίας παραγωγής ειδών μοντελισμού!!
    Για ποιόν λόγο? Μα γιατί όλοι όσοι ασχολούνται με το εμπόριο των ειδών μοντελισμού είναι ερασιτέχνες. Οχι ερασιτέχνες με την έννοια
    του επαγγελματισμου αλλά με την έννοια της αγάπης για το χόμπυ τους. Δεν μπορούν αν θέλεις να ξεχωρίσουν το επάγγελμα από το χόμπυ.
    Να εξηγηθώ για να μην παρεξηγηθώ...
    Ποιός Ελληνας εισαγωγέας πλήν αυτόν που έχει αναλάβει κανονικά την KYOSHO έχει την αποκλειστικότητα στα ηλεκτρονικά της ΚΟΝΤΡΟΝΙΚ ή της DUALSKY ή κάποιας άλλης εταιρίας? Κανείς!!!
    Ολοι εσείς που διατηρειτε τα μαγαζιά σας με τόσο κόπο χρειάζεται να κάνετε μικρές συμφωνίες με το εξωτερικό με τον "παραγωγό" και να πετυχαίνετε χαμηλές τιμές
    γιατί ψωνίζετε ποσότητα.
    Ποιός Έλληνας μαγαζάτορας έχει ας πούμε το κεφάλαιο για να κάνει αποκλειστική εισαγωγή και  να δεσμευτεί στην COOLPOWER για παράδειγμα να παίρνει 12 παλέτες καύσιμο κάθε 6 μήνες και να το πετύχει σε τέτοια τιμη ώστε είτε από έξω το πάρεις είτε από Ελλάδα να είναι το ίδιο και να πληρώνεις για παραγγελία εξωτερικού και  κάτι παραπάνω λόγω μεταφορικών?
    Αρα λοιπόν τι γίνεται? Μερικοί λίγο πιό παλιοί από σας τους καινούργιους αγοράζουν σε ψιλομειωμένες τιμές κάποια είδη και σας αναγκάζουν λόγω χρόνου (ιό εύλοκα σου ρχεται από Αθήνα παρά από Γερμανία πχ!!!!) να αγοράζεις κοντά στην τιμή λαινικής τους ένα είδος και μετά να το πουλάς λίγο ακριβότερο και συ για να μην θεωρηθεί ότι είσαι και χαζός που δουλεύεις χωρίς κέρδος!!!!
    Από  τα παραπάνω βλέπεις λοιπόν ότι η στροφή του Έλληνα μοντελιστή-καταναλωτη στρέφεται αναγκαστικά στο εξωτερικό αφού ένα μοντέλο πχ θα το αγοράσει από LINDINGER πολύ πιό φθηνότερο ακόμα και με τα μεταφορικά!! Φυσικά δεν φταίει ούτε ο μικρομαγαζάτορας γιατί δυστυχώς στην ελλάδα μόνο τέτοιοι υπάρχουν! Δεν θέλω να τους θίξω και δεν έχω αυτή την πρόθεση. Το ότι ένα μαγαζί ας πούμε είναι 200τμ δεν σημαίνει ότι είναι και μεγαλομαγαζατορας.
    Αν όμως αυτά τα 200τμ ήταν αποκλειστικά με ήδη GRAUPNER ναι θα έλεγα ότι είναι μεγαλομαγαζάτορας. και για την ακρίβεια....: ΕΙΣΑΓΩΓΕΑΣ
    Αυτό μας λείπει στην Ελληνική αερομοντελιστική αγορά. κάποιος να χώσει ένα ποσό μεγάλο να κλείσει συμφωνία και να εισαγάγει ποσότητα ικανή να καλύψει την Ελληνική αγορά και ίσως γιατί όχι και την υπόλοιπη Ευρώπη.
    Το θέμα όμως που ανακύπτεί είναι κατα πόσο είναι διαδεδομένος ο μοντελισμός στην Ελλάδα και κατά πόσο ένα τέτοιο εγχείρημα με ομολογουμένως μεγάλο κεφάλαιο θα πετύχει και δεν θα μείνει ο εισαγωγέας με απούλητο στοκ!!!! Οπως βλέπεις λοιπόν εισέρχονται και άλλοι παράγοντες στο κεφάλαιο Ελληνική μοντελιστική αγορά!!!!
    Να δώσω ένα παράδειγμα:
    Η εταιρία JEPE (την ξέρεις και συ νομίζω!!!!! Wink Wink ) κατασκευάζει από το 97 μοντέλα EDF και όχι μόνο. Ξεκίνησε με χειροποίητα μοντέλα και στην συνέχεια έπειασε την ευκαιρία και συνεργάστηκε με την FLYFLY και τώρα αναπαράγει μοντέλα της FLYFLY μετά από συμφωνία μαζίτους και ταυτόχρονα κατασκευάζει και φανες EDF τροποποιημένες με παραπάνω επιδόσεις για τα μοντέλα της.
    Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας όμως είναι αποκλειστικά έμπορος πιά!!1 τρέχει από διεθνή έκθεση σε έκθεση προμωτάρει σε όλη την Ευρώπη τα μοντέλα της FLYFLY αλλά και τα δικά του και πρόσφατα μετακινήθηκε σε μεγαλύτερο μαγαζί γιατί αυτό που είχε δεν του έφτανε.
    Έσπρωξε όμως χρήμα!!! έκλεισε συμφωνίες που περιείχαν και ρίσκο. Εψαξε...βρήκε μία εταιρία που πρωτοάνοιξε και άδραξε την ευκαιρία....πέτυχε και αυτή την στιγμή στον τομέα των foam EDF τον θεωρούν αυθεντία.
    Και η κατακλείδα...
    Οσο δεν υπάρχει κάποιος με κάποιο κεφάλαιο να το δει πιό σοβαρά και αντί να φέρνει 10 μοντέλα από Κίνα τα οποία φεύγουν σε χρόνο ρεκόρ και μετά όταν παρεις τηλέφωνο για να παραγγείλεις να σου λέει " τελείωασαν και θα παραλάβουμε πάλι τον Μάιο με την καινούργια παραλλαβή αυτό θα διαιωνίζεται. Και ξέρεις γιατί? γιατί αυτός από τον οποίο αγοράζει ο pappy και πουλάει στην Ελλάδα τον βλέπει σαν αγοραστή λιανικής που αγοράζει λίγο μεγαλύτερες ποσότητες και όχι σαν χονδρέμπορο ή αποκλειστικό αντιπρόσωπο!!!!!!!!!!!
    ΦΥΣΙΚΑ Δεν φταίς εσύ και δεν φταίει κάποιος άλλος!!!
    Έτσι είναι η αγορά της Ελλάδας στον μοντελισμό και έτσι θα είναι. Δεν είμαστε χώρα με παράδοση στον μοντελισμό. Δεν έχουμε την τρέλα των Γερμανών ούτε των Ολλανδών. Στα 11000000 κόσμου δεν είμαστε χιλιάδες αυτοί που ασχολούμαστε συστηματικά με τον μοντελισμό.
    Τα Ελληνικά μαγαζιά πουλάνε ως επι το πλείστων είδη για αρχαρίους γιατί εκεί ξεκινούν πολλοί και εκεί σταματάνε!!! μετά όσοι θέλουν να προχωρήσουν αν δεν έχουν πιστωτική πρέπει να αποκτήσουν και αν δεν έχουν υπολογιστή και internet να τα προμηθευτούν.
    Να σου δώσω ένα παράδειγμα:
    Ποιός έχει αυτή την στιγμή το φοαμένιο HAWK της FLYFLY στην Ελλάδα?
    Κανένας!!!!
    Το τελευταίο το είχε ένα κατάστημα στην Αθήνα το οποίο θα ξαναπαραλάβει τον Μάρτιο ή Απρίλιο 2 ή 3 κομμάτια!!! Και αν και τα 3 κομμάτια ας πούμε φύγοιυν και πάει και ένας 4ος να πάρει? θα περιμένει τον Σεπτέμβριο στην επόμενη εισαγωγή? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!!! Θα το παραγγείλει από Internet και σε μερικές μέρες θα είναι εδώ!!! Είδες λοιπόν???
    Θα μου πεις βέβαια και με το δίκιο σου ότι το μοντέλο που ανέφερα στο παράδειγμά μου είναι περίεργο γιατί έχει μία κούτα τεράστεια και χρεώνει πολλά στο τελωνείο οπότε με 3 κομμάτια αμέσωσ αμέσως πληρώνεις σαν να έφερες 150 κιλά πράγματα από Κίνα!!!
    Να σου πω όμως πάλι για την JEPE ότι όταν παραγγέλνει τα μοντέλα της FLYFLY από Κίνα τα παραγγέλνει άβαφα και χωρίς ξεχωριστή κούτα το καθένα αλλά μαζικά σε μία κούτα 10 μοντέλα οπότε πληρώνει λιγότερα. στην συνέχεια τα μεταπουλάει και έτσι και ο FLYFLY είναι χαρούμενος και ο JEPE!!!!!!
    Συμπέρασμα:
    Λίγοι είμαστε μικρά μαγαζιά θα έχουμε στην Ελλάδα!!! Αυτό υπαγορεύει η ελληνική αγορά!!!!
    Καταγράφηκε

MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #117 στις: Τρίτη, 26 Ιαν 2010, 11:22:58 »

Καλημέρα Θάνο.

Δεν μένω μόνο στα καταστήματα μοντελισμού που όντως είναι μικρή αγορά και τα πράγματα τώρα κάπως εξελίσσονται, αλλά προχωράω και σε όλη την υπόλοιπη αγορά που δεν είναι πιο ανταγωνιστική από τον μοντελισμό. Βέβαια θα μου πεις για ηλεκτρική σκούπα δεν θα μπεις στο Internet να πάρεις. Αν μπεις όμως θα εκπλαγείς εξίσου σε σχέση με τις super duper τιμές που δίνουν οι μεγάλες Ελληνικές αλυσίδες.

Αυτό που λες περί ποσοτήτων επίσης ισχύει, αλλά ποιος έχει τα κότσια να το κάνει, είδικα σε τέτοιες περιόδους που όλοι κοιτάνε να περιορίσουν τις δαπάνες από παντού. Όλοι με ένα δάνειο έχουμε κεφάλαιο, θα μας βγει όμως ή για δυο - τρια χρόνια θα τρώμε γαρίδες;  buck2
    Καταγράφηκε

- Igor Sikorsky

Χρηστος Βαγενας (vchris)
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #118 στις: Τρίτη, 26 Ιαν 2010, 13:45:23 »

ενα θεμα πολυσυζητημενο και <<τυφλο>>
    (οσα ξερει ο νοικοκυρης δε τα ξερει ο κσμος ολος)

φιλε pappy σωστα ακουγονται αυτα που λες αλλα σου λεω ενα παραδειγμα για να δεις οτι οσα λεμε ειναι θεωριες και δε ξερουμε τπτ
     το ιδιο αεροπλανο (EXTRA 330 50cc CMPRO) 
    παλιο μαγαζι Αθηνων (με πειρα και καλυτερες ακρες-κονε λογικα) σημερινη τιμη (μειωμενη απο παλιοτερα) 390,οο ευρω
    παλιο μαγαζι παλι απο αθηνα κατεβασε τη τιμη στα 330,οο ευρω
    (νεο? δε ξερω, για μενα ναι)  μαγαζι απο νησι  σε διαφημιση του στο aeromodelling το δινει στα 222,οο ευρω και στην ιστοσελιδα του το δινει 299,οο ευρω  (αλλο και αυτο παλι)
    τιμη σε εξωτερικο 250.οο εως 280,οο ευρω 
    πανω σε αυτα μπορουμε να υποθεσουμε και να ανοιξουμε ξανα πολλα θεματα (καταναλωση-αισχροκερδια-κτλ)
    αλλα θα ειναι ολα θεωριες με λογικη παντα εξηγηση απο τον καθενα μας

πως σκεφτεται και πως θελει να δουλεψει ο καθε εμπορος δικο του θεμα
    και δικο μας θεμα να κανουμε την ερευνα αγορας να κανουμε τα παζαρια μας και να πετυχουμε αυτο που θελουμε

Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #119 στις: Τρίτη, 26 Ιαν 2010, 13:56:12 »

δικο μας θεμα να κανουμε την ερευνα αγορας να κανουμε τα παζαρια μας και να πετυχουμε αυτο που θελουμε

Ακριβως εκει θα μεινω..... Παιδες πριν κανετε την αγορα παρτε και ενα τηλ στην Ελλαδα ρωτηστε μαθετε κανετε παζαρι και να ξερετε η τιμη πεφτει...!
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 ... 5 6 7 [8] 9     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Η αγορά αερομοντελλιστικού υλικού  |  Ο Ελληνας αερομοντελλιστής και η αγορά υλικών (Συντονιστής: Serafim)  |  Θέμα: Αερομοντελισμός και εκτελωνισμός......
    Μεταπήδηση σε: