Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.402 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 18:56:08

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 18:56:08

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 15:40]

από kon
    [Σήμερα στις 13:59]

από vilisdev
    [Σήμερα στις 12:43]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 11:39]

[Χθες στις 19:19]

από CMarkop
    [Χθες στις 17:04]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

από ZTRAMP
    [Παρασκευή, 24 Απρ 2026, 16:50:57]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309402
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 653
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 397
    Συνολικά: 399
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2]  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Καμιά ΕΛΛΗΝΙΚΗ Κατασκευή ???  (Αναγνώστηκε 9061 φορές)
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #15 στις: Τετάρτη, 7 Δεκ 2005, 21:34:12 »

Καλησπέρα Νίκο .
    Κάποτε ήμουνα Hobbiστας με τα Ηλεκτρονικά ... Σκέψου ότι έφτιαξα Ψηφιακό Πομπό (και Δέκτη) με Μικροεπεξεργαστές ... 16 Καναλιών Παρακαλώ . Είχα φτιάξει και μίξεις ...  Wink 
    Τώρα βέβαια Δέν είμαι τόσο 'μέσα' στα Ηλεκτρονικά , Γι΄αυτό και το Ανακοινώνω εδώ , γιατί ΞΕΡΩ σίγουρα πως ΠΟΛΛΟΙ Φίλοι είναι Τρελαμένοι ...
    Άν θα το Δοκίμαζα ??
    ΘΑ ΤΟ ΕΛΙΩΝΑ . Και μετά θα έστελνα τις Αναφορές μου για να τις Μάθουν όλοι ...

Η ιδέα σου για ΔΥΟ Σταθεροποιητές ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ... Χμμμμμ  . 

Σ' ευχαριστώ  ,  DM
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΚΗΣ
    Aeromodeller Full Member

GG 707

« Απάντηση #16 στις: Σάββατο, 9 Δεκ 2006, 12:08:07 »

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
    ΑΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΡΓΑ (1 ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ 2 ΜΕΡΕΣ)ΑΠΑΝΤΑΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΞΑΝΑ "ΞΥΠΝΗΣΕΙ"...
    ΚΑΤ ΑΡΧΑΣ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟ'Ι'ΟΝΤΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ "ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ" ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΗΔΗ...(ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΡΧΗ... devil)ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ  ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟ'Ι'ΟΝΤΑ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΒΑΡΙΑ Η ΠΟΙΟ ΟΓΚΩΔΗ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΠΟΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ......ΛΟΙΠΟΝ ΕΜΕΝΑ Η ΙΔΕΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΡΙΦΑΣΙΚΟΥ SPEED CONTROL...ΕΓΩ ΠΡΟΣΟΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟ ΚΟΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ.....ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΧΩ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ (ΠΙΣΤΕΥΩ)ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟ ΠΛΑΚΕΤΑΚΙ ΚΑΙ ΑΤΕΛΙΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΡC  ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΩ ΤΡΙΦΑΣΙΚΟ ΜΟΤΕΡΑΚΙ ΩΣΤΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 3 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ:

1) ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΩ ΤΟ ΠΛΑΚΕΤΑΚΙ (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΓΚΩΔΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟΥ ΚΟΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ...)

2) ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΘΗΜΙΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ

3) (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΗ ΑΛΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΘΟΔΟΣ)ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΟΛΗ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ (ΕΓΩ ΠΡΟΣΟΠΙΚΑ ΕΠΙΜΕΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ...)

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ..HuhΠΑΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΛΟΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ,ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ  ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ Η LINKS H ΟΔΗΓΙΕΣ H TIPS H ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΘΑ ΕΚΤΙΜΗΣΩ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ...
    ΦΙΛΙΚΑ ΓΕΡΑΚΗΣ Γ. Thumbs up Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε

GG 707
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #17 στις: Σάββατο, 9 Δεκ 2006, 14:51:03 »

.......Όσοι θα το εκτιμήσουμε ...
    Φιλικά  ,  Απόστολος

Αχ Αποστόλη μαρέσει που είσαι ρομαντικός, μόνο που σπανίζει το είδος σου γιαυτό και δεν πρόκειται να πάει μπροστα όποιος ασχοληθεί με κάτι τέτοιο στην Ελλάδα εκτός και αν έχει θείο στη National Semiconductors . Κάτι ξέρω και σου το λέω....είναι δοκιμασμένο από πρώτο χέρι. Sad
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    evan
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Μιχαηλίδης

« Απάντηση #18 στις: Σάββατο, 9 Δεκ 2006, 19:29:50 »

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ  ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ Η LINKS H ΟΔΗΓΙΕΣ H TIPS H ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΘΑ ΕΚΤΙΜΗΣΩ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ...
    ΦΙΛΙΚΑ ΓΕΡΑΚΗΣ Γ. Thumbs up Thumbs up Thumbs up

Ρίξε μια ματιά στο ελληνικό Elektor του Μαρτίου 2006 http://www.elektor.gr/product_info.php?products_id=395&osCsid=3eb1607691fca9f46fba67e4516601bb
    Χρησιμοποιεί το ST7MC1 και μπορείς να κατεβάσεις και το software

Ε.
    Καταγράφηκε

Η ύστατη μορφή ελευθερίας είναι η σιωπή. (Γιάννης Ρίτσος)
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #19 στις: Σάββατο, 9 Δεκ 2006, 22:29:07 »

Φίλοι μου ,
    ξέρω πως θα είναι δύσκολο μα πιστέψτε με ... ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΩ ΚΑΤΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ .

Γιώργο , προχωρήστε το . Σκεφτείτε μόνο να είναι SMD τα υλικά και οι κολλήσεις και να έχει ΕΠΕΚΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ . Δηλαδή , παράδειγμα λέω , να δέχεται και Έξτρα MosFet για περαιτέρω αντοχή σε Ρεύμα ...

Είμαι σίγουρος πως θα μπορέσετε να βρείτε πολλές πληροφορίες στο Δίκτυο . ΨΑΞΤΕ ΑΛΥΠΗΤΑ .

Άν πετύχει και δουλεύει όπως πρέπει , ΠΡΩΤΟΣ ΘΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΩ Σ'ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ... 

DM
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #20 στις: Σάββατο, 9 Δεκ 2006, 22:31:51 »

Προσπαθήστε επίσης ,
    να το κάνετε και Φορτιστή . Όταν βουτάμε απο ψηλά με κλειστό απο τον Πομπό το Γκάζι και ο έλικας γυρίζει , θα μπορούσε να υπάρχει Επιστροφή , δηλαδή να στέλνει ρεύμα στην μπαταρία ?? Σάν Γεννήτρια δηλαδή ...  Wink
    Καταγράφηκε

hlsat
    Aeromodeller Hero Member

ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

« Απάντηση #21 στις: Τετάρτη, 2 Μαΐ 2007, 19:03:06 »

Αποστολε σιγα την κατασκευη που ζητας .Ενα σταθεροποιητικο υποθεση ειναι αξιας ουτε ενα ευρο . Φτιαστο μονος σου ζητα απο ενα μαγαζι με ανταλακτικα για τηλεορασις ενα θετικο πενταβολτο σταθεροποιητικο για ενα αμπερ οπως θα το βλεπης
    απο μπροστα με τα γραμματα στο αριστερο ποδι κολα  τα συν 8 βολτ στο μεσαιο τα μειον 8 και απο το δεξι ποδι τερμα παιρνης συν 5 βολτ και ξανα απο το μεσαιο μειον 5
    Τωρα αν ζητησεις μεγαλο ρευμα εξοδου βιδωσαι και μεια ψυκτρα μεταλικη ενα κοματι
    αλουμινιο στην τρυπα που εχει και τελος ετοιμο

hlsat
    Καταγράφηκε

Χαρας το μαστορα που εχει μεγαλα κεφια
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

www.aeromodelistis.gr Moderator

« Απάντηση #22 στις: Κυριακή, 13 Μαΐ 2007, 04:57:29 »

Γειά σας φίλοι...

Νομίζω ψάχνετε για σταθεροποιητή τάσης.
    Τι λέτε για το LM 317T της ST
    Σταθεροποιεί από 1,2 ώς 37 Volt και ρεύμα 1,5Α

Αν σας κάνει μπορώ να σας φτιάξω σχηματικό και τυπωμένο σε ηλεκτρονική μορφή...
    Ελπίζω να βοήθησα

* lm317t.JPG (18.07 KB, 426x314 - εμφανίστηκε 361 φορές.)
    Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    panelpni
    Aeromodeller Sr. Member

Γνώμη εχουν όλοι, γνώση έχουν λίγοι.

« Απάντηση #23 στις: Δευτέρα, 14 Μαΐ 2007, 10:15:34 »

Φίλε Peterpanta,
    το LM317 είναι παλιά σχεδίαση και μετατρέπει την τάση σε θερμότητα. Αυτό σημαίνει ότι η σταθεροποίηση δεν είναι και τόσο σταθερή και μεταβάλετε με την θερμοκρασία που έχει η θα έχει το LM την κάθε στιγμή. Σε τόσο απλή μορφή σταθεροποίησης καλύτερο είναι το LM 7805 η 7806 τα οποία μπορείς να Βάλης και παράλληλα για να αύξησης το ρεύμα τους, και δεν μεταβάλετε και τοσο και η τάση σε σχέση με την θερμοκρασία.

Τα σύγχρονα σταθεροποιητικά είναι switching με επιτήρηση τάσεως στην έξοδο και επίδραση στο duty cycle για καλή σταθεροποίηση. Αν εχεις κανενα τετοιο σχεδιακι??? smitten smitten
    Καταγράφηκε
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

www.aeromodelistis.gr Moderator

« Απάντηση #24 στις: Δευτέρα, 14 Μαΐ 2007, 13:23:19 »

Ρίξε μια ματιά εδώ μήπως σου κάνει κάτι, δεν ξέρω τι ακριβώς ζητάτε ελπίζω να βοήθησα... 

http://www.maxim-ic.com/products/power/
    Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    Σελίδες: 1 [2]  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Ηλεκτρονικά (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Καμιά ΕΛΛΗΝΙΚΗ Κατασκευή ???
    Μεταπήδηση σε: