Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.402 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 17:28:56

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 17:28:56

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 15:40]

από kon
    [Σήμερα στις 13:59]

από vilisdev
    [Σήμερα στις 12:43]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 11:39]

[Χθες στις 19:19]

από CMarkop
    [Χθες στις 17:04]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

από ZTRAMP
    [Παρασκευή, 24 Απρ 2026, 16:50:57]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309402
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 653
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 359
    Συνολικά: 360
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Καμιά ΕΛΛΗΝΙΚΗ Κατασκευή ???  (Αναγνώστηκε 9050 φορές)
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« στις: Τετάρτη, 30 Μαρ 2005, 10:05:42 »

Καλησπέρα σε Όλους .
     Είχα αναφερθεί στο Θέμα αυτό και στο παλιό Forum .
     Είμαι σίγουρος πως υπάρχουν Μοντελιστές - Ηλεκτρονικοί με τρομερές δυνατότητες και πολλές φορές με αξιόλογα Μηχανήματα !!!
     Γιατί να μήν φτιάξουν κάτι Ελληνικό και να τους βοηθήσουμε να το τελοιοποιήσουν σιγά-σιγά ?
     Άν φοβάστε ή Δέν επιθυμείτε τη Δημοσιότητα , παρακαλώ επικοινωνήστε και μαζί μου προσωπικά στο agadetsakis@hotmail.com
     ή στο Τηλέφωνο 6979 218871 .
     Άντε βρέ παιδιά . Αφού μπορείτε μέχρι και Δέκτες να φτιάξετε ....

Πείτε το και σε Φίλους που Δέν ασχολούνται με τα Κομπιούτερ . Πρέπει να τους Ξετρυπώσουμε αυτούς τους Ανθρώπους ...

Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Σάββατο, 23 Απρ 2005, 14:59:27 »

Καλησπέρα .
    Ξέρω πως είναι Δύσκολοι καιροί για Επαναστάτες ... Εκείνο που ήθελα να τονίσω είναι πως Δέν προσπαθούμε να (Ξανα) ανακαλύψουμε τον Τροχό !
    Όσοι είναι έμπειροι και έχουν τον Εξοπλισμό , άς προσπαθήσουν να ΑΝΤΙΓΡΑΨΟΥΝ κάτι που ήδη Υπάρχει στην Αγορά και χρειάζεται ο Μέσος και Κατώτερος μοντελιστής ...
    Πάντα θα περιμένω Ελληνικό Δέκτη , Ελεγκτή Ταχύτητας και Οτιδήποτε άλλο ...

ΕΙΜΑΙ  ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΣ  ΟΤΙ  ΜΠΟΡΟΥΜΕ  .  Thumbs up   Thumbs up
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    panelpni
    Aeromodeller Sr. Member

Γνώμη εχουν όλοι, γνώση έχουν λίγοι.

« Απάντηση #2 στις: Τρίτη, 26 Απρ 2005, 11:28:19 »

Φίλε Αποστολε, το να κατασκευάσης κατι σχετικό με τον αερομοντελισμό, πλεον ειναι ασυμφορο οικονομικα.
    Ειμαι ενας απο αυτους που κατασκευάσαν πράγματα τα οποια ηταν εξωτικά (μια φορα και εναν καιρο...) για τους Ελληνες αερομοντελιστες. Φορτιστές (οχι απλους), δεκτες, (ΝΒΦΜ), κλπ. Σημερα το ετοιμο κοστιζη φθηνότερα, ειναι μικροτερο και ελαφρυτερο, και δεν τρέχεις  για να βρης μηχανηματα για να τα συντονισης αυτα που εφτιαξες. Εκτος και εαν αγορασης ποσοτητα απο εξαρτηματα, και παλι ειναι δυσκολο να πετυχης την τιμη που αγοραζουν οι βιομηχανίες. ΠΧ ενα τσιπακι για ενα καλο φορτιστη, κοστίζη περίπου  17 Ε. Μονο το τσιπ. Εαν αγορασης 10,000 κοματια θα το παρης 2 Ε. Τα 10,000 tsips υπολοιπα που θα τα διαθέσης ;
    Aυτο που νομιζω οτι συμφέρη ειναι τα μοτεράκια απο CD ROM ευκολα και με φθηνα εξαρτηματα.(μαγνητακια και ποινιοσυρμα) Wink 
    Καταγράφηκε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Παρασκευή, 29 Απρ 2005, 09:34:02 »

Καλησπέρα Panelpni .
    Δέν θα έλεγα πως έχεις άδικο σχετικά με την Ανταγωνιστικότητα και την Εμπορικότητα του πράγματος .
    Μήπως όμως το φθηνό είναι τελικά ακριβό ?
    Προχθές είδα τρανζίστορ να πετάγεται καιγόμενο απο Κινέζικο Speed Control και να τρυπάει όλο το Foam στην πορεία του ...!
    Είδα (επίσης προχθές) Κινέζικο Δέκτη να τρελαίνεται ... Ο Δέκτης κόστιζε 30 euro . Το μοντέλο όμως πόσο πήγε Huh
    Προσωπικά Πιστεύω στην Ποιότητα . Και η ποιότητα Δέν απευθύνεται σε Πολλούς ...
    Θα το πληρώσω παραπάνω άν ξέρω πως μου προσφέρει Προστασία απο Ανάποδη Πολικότητα στην Είσοδο (έχω κάψει κάμποσα Speed Control . Ένα μάλιστα  ήταν για  Brushless … ) .
    Θα το πληρώσω παραπάνω άν ξέρω πως θα έχω SERVICE . Να πάρω ένα τηλέφωνο και να συννενοηθώ στα Ελληνικά (Οι Γερμανοί ούτε Αγγλικά δέν ξέρουν ...) . Να το στείλω με ΛΙΓΑ Ταχυδρομικά για Επισκευή και να το ΞαναΠάρω σε μία βδομάδα . Άχ , τί ωραία που είναι να Ονειρεύεσαι ...
    Και ας είναι Λίγα γραμμάρια παραπάνω ... Τα Τριφασικά μοτέρ σήμερα για ένα Απλό ηλεκτρικό μοντέλο , βγάζουν  Ώση κοντά στο Ένα Κιλό και το μοντέλο ζυγίζει 400 γραμ. ... !!!
    Μερικά απο τα Προιόντα των ‘Ανεπτυγμένων’ εταιρειών , ούτε Οδηγίες Δέν έχουν σωστές ... (απο το site της JETI βγάλατε άκρη ?? Huh ) .
    Άς το πάρουμε το Τσιπάκι λίγο πιό ακριβό αφού δέν μπορούμε να πάρουμε ποσότητες ... θα έχουμε όμως ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ . Όσοι θα το εκτιμήσουμε ...
    Πολλοί μάλιστα έχουν και μηχανήματα ... Ή γνωστούς που έχουν πρόσβαση σε μηχανήματα ...
    Τί να πώ ... Θέλω να δώ κάτι Ελληνικό ... Έστω και Πειραματικό . Και ‘γώ θα πειραματιστώ μαζί του ...
    Για τα μοτεράκια CD-Rom συμφωνώ . Και στο site μου άμα δείς έχω αρχίσει σελίδες ...
    Άντε λοιπόν ... να ξεκινήσουμε μία Κουβέντα με Πρόοδο σιγά-σιγά . Να βάλουμε ώρες σ’ αυτά που φτιάχνουμε . Να τα Λιώσουμε στις Δοκιμές ...

Φιλικά  ,  Απόστολος
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 10 Μαΐ 2005, 00:21:22 από Gadetsakis Apost. » Καταγράφηκε

DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Δευτέρα, 7 Νοε 2005, 22:44:46 »

Καλησπέρα παιδιά .
    Είμαι πολύ ευχαριστημένος που μπόρεσα να γράψω άρθρο σαν αυτό :

http://www.greekwings.gr/ARTHRA/Balancers/EllinikoBalancer.htm

Φιλικά , DM
    Καταγράφηκε

DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Δευτέρα, 5 Δεκ 2005, 22:54:10 »

Βοήθειααααααααααα .....
    Μπορεί κανείς φίλος Ηλεκτρονικός να μου φτιάξει ένα Σταθεροποιητή Τάσης για Δέκτη ? 
    Θέλω να τον τροφοδοτήσω με 5 Volts απο τα 8 περίπου που δίνουν Δύο καλοφορτισμένα στοιχεία Li-Poly ...

Τηλέφωνα :  6979 218871  ,  Σπίτι :  24310 75351

mail :   agadetsakis @hotmail.com   ή   Προσωπικό εδώ στο Forum ...

Καταγράφηκε

Dell Gatto Grande
    Aeromodeller Hero Member

when you see a bird walking, don't fly.

« Απάντηση #6 στις: Τρίτη, 6 Δεκ 2005, 01:02:51 »

μη πειραματίζεσαι γιατί θα ξοδέψεις πολλά και δε θα κατάληξης πουθενά.

άκουσε με έχω πήρα πάνω στα ηλεκτρονικά. Crazy2
    επικοινώνησε με την POWERBOX SYSTEMS!!!!!

...είναι όλοι η εταιρία πολύ εξυπηρετική και δε θα απογοητευτείς. Thumbs up

έχω πολλές συναλλαγές μαζί τους και μπορείς να τους εxiς απόλυτη εμπιστοσύνη!

...δε θα βρείς καλύτερα για rc πουθενά..αν κανεις αλλιώς ετοιμάσου να δόσης καινούργιο όνομα sto iptameno sou..

KAROTO 

http://www.modellbau-deutsch.com/e/weitere_produkte/spannungsregler/start.php

take care deltaMAN
    Καταγράφηκε

Γιώργος Παπαγιάννης
    www.rcjet.gr 
    Proud Official Pilot of www.powerbox-systems.com
    3DJunk
    Board moderator

« Απάντηση #7 στις: Τρίτη, 6 Δεκ 2005, 09:02:24 »

Θα συμφωνησω καλυτερα αγορασε κατι δεν ειναι και πολυ ακριβο...

Βασικα Αποστολε για τι αεροπλανο προοριζεται και τι servo θα χρησιμοποιησεις? Αν τα σερβο σου τραβηξουν πολυ ρευμα τοτε υπαρχει περιπτωση να ζεσταθει o regulator και τοτε τα πραγματα ειναι ασχημα. Σ'αυτη την περιπτωση χρειαζεσαι regulator με ψυχτρα. Αυτος που εστειλε ο De Gatto Grande φαινεται να εχει. Μπορεις να δεις επισις της Duralite και της Smart Fly. Σε ενα αεροπλανο που εχω 5 ψηφιακα 11Kg + ενα μινι αναλογικο servo χρησιμοποιω Smart Fly, ειναι πολυ διαδεδομενος στην Αμερικη και η ταση εξοδου ειναι ρυθμιζομενη. Εχει δοκιμαστει στην Αμερικηι πολυ σε gasser αεροπλανα, που εχουν μεγαλα φορτια και δυνατα ψηφιακα σερβο.

Εδω ειναι η φωτογραφια του συστηματος οταν το δοκιμασα για πρωτη φορα. Η μπαταρια ειναι Li Ion 2s 7.4V 2400mAh και οπως βλεπεις ειναι ρυθμισμενος να δινει 4.9V υπο φορτιο. Μπορεις να τον ρυθμισεις να δινει μεχρι 6V αν δε κανω λαθος.

Αν εχεις καποια αλλη ερωτηση εδω ειμαι...

Νικος

* Reg1.jpg (51.49 KB, 600x450 - εμφανίστηκε 653 φορές.)
    Καταγράφηκε
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #8 στις: Τρίτη, 6 Δεκ 2005, 10:36:45 »

Προσοχη!!!! Σε θερμικα δεν χρησιμοποιουμε Lipo αλλα LiIon σε μορφη can cell .Οι Lipo δεν αντεχουν τους κραδασμους ειδικα οι ευθραφστοι ακροδεκτες αλουμινιου που εχουν.
    Χρονια πολλα στους Νικολες! smitten angel
    Καταγράφηκε
    3DJunk
    Board moderator

« Απάντηση #9 στις: Τρίτη, 6 Δεκ 2005, 11:05:28 »

Ευχαριστουμε!!! Δεν απαντας στα sms να παμε για πτηση ομως.... . Παμε για ηλεκτρικο σημερα καπου κοντα?

Μπηκαμε σε θεματα που με ενδιαφερρουν και εχω ψαξει αρκετα... Grin Εχει δικιο ο Δημητρης για τις LiPo ΑΛΛΑ οι Li Ion θελουν λιγο προσοχη γιατι εχουν μικροτερα C ratings (γυρω στα 5C στιγμιαια) εκφορτισης απο τις LiPo αρα σε ενα αεροπλανο με αρκετα ψηφιακα σερβο που τραβανε τα ρευματα τις ταξεως των τιμων του παρακατω πινακα, θελουν προσοχη οι LiIon γιατι μπορει να ζεσταθουν και να αρχισουν να χανουν τη χωρητικοτητα/ζωη τους. Εχω διαβασει για περιπτωσεις που χρησιμοποιουν LiPo για δεκτη σε θερμικα μοντελα παντως.

Στον παρακατω πινακα φαινεται οτι ψηφιακα σερβο διαφορων εταιριων μπορουν να τραβηξουν στην ακραια περιπτωση max load 1.8A-2.1A. Αρα σ’αυτη την περιπτωση οι Li Ion μαλλον αρχιζουν να δυσκολευονται. Φανταστειτε τι μπορει να γινει σε μια high G μανουβρα με 5 σερβο να τραβανε γυρω στα 2Α το καθενα. Ενταξει αυτο θα συμβει στιγμιαια ομως δεν ειναι συνεχης αυτη η καταναλωση...Μιλαμε παντα για ακραιες περιπτωσεις ετσι...? 

Νικος

* DigServos.JPG (94.13 KB, 800x600 - εμφανίστηκε 589 φορές.)
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 6 Δεκ 2005, 11:07:24 από Nikolas » Καταγράφηκε
    NikFrance
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #10 στις: Τρίτη, 6 Δεκ 2005, 11:36:08 »

Ευχαριστούμε για τις ευχές!!! Thumbs up
    και χρονια πολλά σε όλους τους συνονόματους smitten
    Καταγράφηκε

Ο ξάδερφος από Γαλλία...
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #11 στις: Τρίτη, 6 Δεκ 2005, 11:38:00 »

Nik γι αυτο υπαριχει η παραλληλια ανεβαζεις χωριτηκοτητα=ανεβαζεις Αh  που μπορεις να τραβηξεις. Thumbs up
    Καταγράφηκε
    3DJunk
    Board moderator

« Απάντηση #12 στις: Τρίτη, 6 Δεκ 2005, 12:15:55 »

Ναι συμφωνω  Αλλα αυξανεις και το βαρος, που για καποιες εφαρμγογες πχ 3D ειναι σημαντικος παραγοντας ...μ'αυτη τη λογικη πετας και ενα τουβλο NiCd και ξεμπερδευεις....η LiPo ειναι λυση παντως που χρησιμοποιειται για δεκτες, προσφερει χαμηλο βαρος και μεγαλη χωρητικοτητα, η FlightPower εχει βγαλει pack LiPo ειδικα για δεκτες. Εγω προτιμησα LiIon στη συγκεκριμενη εφαρμογη γιατι τα 10Α περιπου που μπορει να δωσει στιγμιαια ειναι οκ, αλλιως θα πηγαινα για LiPo.

Νικος

Καταγράφηκε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Τρίτη, 6 Δεκ 2005, 23:13:30 »

Σας ευχαριστώ παιδιά ...
    Δέν είχα όντως σκεφτεί για τον κίνδυνο που διατρέχουν τα λαμάκια των Li-Poly απ' τους κραδασμούς ...
    Άν και θα μπεί σε Ανεμόπτερο και μάλιστα σε κάποιο που αναμένεται να κάνει αρκετά 'ήσυχη' πτήση .

Επιτρέψτε μου όμως να επιμείνω στην Ανακοίνωση . Άν ξέρετε κάποιο φίλο ή έχετε ακούσει για κάποια παρόμοια κατασκευή απο 'δικό μας' άνθρωπο ... στείλτε πληροφορίες ...
    Καταγράφηκε

3DJunk
    Board moderator

« Απάντηση #14 στις: Τετάρτη, 7 Δεκ 2005, 08:21:28 »

Φιλε Αποστολε,

Απ'οσο γνωριζω δεν υπαρχει τουλαχιστον στην Αθηνα καποια τετοια κατασκευη. Ακομα και ατομα με μεγαλη εμπειρια πανω σε ηλεκτρονικες κατασκευες (ειμαι σιγουρος οτιτους γνωριζεις απο αλλα φορουμ) και σχεδιαση κυκλωματων χρησιμοποιουν σταθεροποιητες τασης ετοιμους δηλαδη δε μπαινουν στη διαδικασια να κατασκευασουν κατι τετοιο. Αυτο το κυκλωματακι πρεπει να ειναι οτι πιο αξιοπιστο εχεις πανω στο μοντελο σου γιατι ετσι και για καποιο λογο παθει βλαβη τοτε χαιρετα το μοντελο σου, πρεπει δε να αντεχει σε συνθηκες καταπονησης οπως κραδασμοι και υπερθερμανση. ΕΚΤΟΣ βεβαια αν χρησιμοποιηεις δυο, εχεις ενα εφεδρικο δηλαδη.

Στην Αμερικη καποιο εμπειροι μοντελιστες και ηλεκτρονικοι οπως ο Jim Oddino, γνωστος collumnist στο RCM το αμερικανικο, μετα απο ΠΟΛΛΕΣ δοκιμες και τεστ εφτιαξε ενα γραμμικο σταθεροποιητη τασης που πλεον κυκλοφορει στην αγορα με το ονομα  Jaccio και διανεμεται απο το Central Hobbies. Αναφερω το συγκεκριμενο διοτι ξεκινησε σαν ιδιοκτακασκευη και πλεον διανεμεται στην αγορα, οπως προανεφερα ομως ο Οddino κατεληξε στο συγκεκριμενο μετα απο επιμονα τεστ και αποτυχιες. Θελω μ'αυτο να τονισω οτι οσο απλη κι αν φαινεται η σχεδιαση ενος τετοιου κυκλωματος θελει ιδιαιτετερη προσοχη και τεσταρισμα για να πεις οτι εισαι σιγουρος για να το χρησιμοποιησεις. Γι'αυτο αν δεν εισαι hobbistas με τα ηλεκτρονικα, γνωμη μου ειναι μην μπεις στον κοπο να ασχοληθεις παραπανω, αγορασε κατι ετοιμο για να εχεις το κεφαλακι σου ησυχο. 

Χαιρετισμους,

Νικος

« Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 7 Δεκ 2005, 09:02:08 από Nikolas » Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Ηλεκτρονικά (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Καμιά ΕΛΛΗΝΙΚΗ Κατασκευή ???
    Μεταπήδηση σε: