Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.393 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:59:13

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:59:13

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 19:19]

από CMarkop
    [Σήμερα στις 17:04]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:07]

από coach
    [Σήμερα στις 12:45]

[Χθες στις 09:15]

από ZTRAMP
    [Παρασκευή, 24 Απρ 2026, 16:50:57]

[Πέμπτη, 23 Απρ 2026, 06:05:44]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309393
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 356
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 282
    Συνολικά: 283
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6 ... 8     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Lama V3 και αναβαθμίσεις  (Αναγνώστηκε 45484 φορές)
    MarD
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #30 στις: Κυριακή, 28 Δεκ 2008, 11:23:49 »

Όντως Γιάννη φοβερή η προσθήκη του agridoc. Είναι must για κάθε ελληνικό forum!  Thumbs up
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    piloto
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #31 στις: Κυριακή, 28 Δεκ 2008, 12:48:12 »

Ποια ανταλλακτικά θεωρείτε απαραίτητα σε αρχάριο για αδιάκοπη λειτουργία του lamaV3?
    Ο rchelicoptershop προτείνει τα εξής:
    -Blades
    -ουρά
    -Inner Shaft
    -Gear Shaft set
    -Stabilizer Set
    -μπαταρία
    Είναι πλήρης η λίστα?
    Επειδή δεν μπορώ παρά να παραγγείλω ταχυδρομικά θα μου ήταν χρήσιμη μια λίστα με τα εξαρτήματα που είναι πιθανότερο να χρειαστούν αντικατάσταση, από "νορμάλ" χρήση πρωτάρη.
    Καταγράφηκε
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #32 στις: Κυριακή, 28 Δεκ 2008, 13:43:13 »

να εχω μαγαζι? χαχα μακαρι...φοιτητης ιατρικης ειμαι...και απο αυτα που αναφερεις σαν δωρο τα μονα που ειναι πραγματικα δωρα ειναι to metal upgrade και το training set...ισως και 2 σετ ελικες...αλλο σου λεω...το παιζεις και στην αρχη ειναι οκ και μετα παο μια μερα καις το σερβο...σιγα μην το παρουν πισω...και εστω οτι το παιρνουν...παλι εσυ θα πληρωσεις τα μεταφορικα...αν περιμενεις απο τις οδηγιες κλαφτα...στις οδηγιες δεν λεει τπτ απο αυτα που χρειαζεται να ξερεις...και καποια πραγματα δεν λυνονται παντα μεσω του φορουμ...πχ εγω μιλουσα με ενα παιδι που το λαμα του δεν μπορουσε να σηκωθει καθολου...του ειπα διαφορα αλλα τπτ...τλκ οταν τον συναντησα ειδα οτι ειχε βαλει λαθος εναν ελικα...και αυτο δεν το ειδα αμεσωσ γιατι δεν μου ειχε πει οτι τους ειχε πειραξει...και εγω εβλεπα αλλα πραγματα...
    Καταγράφηκε
    THEO_LEGEND
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #33 στις: Τρίτη, 3 Φεβ 2009, 11:57:51 »

http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=75&products_id=1423

αυτη η extreme μπαταρια τι θα μου προσφερει;; λεει οτι εχει εκφορτιση 18-20c ενω οι μαματες εχουν 10c.. αξιζει λετε;;;

επισης αν βαλω 2 μπρατσα στο stabilizer θα εχω καποια βελτιωση;;
    Καταγράφηκε

what the fuck...γιατί δεν πετάει :p
    Robie
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #34 στις: Τρίτη, 3 Φεβ 2009, 13:40:33 »

Περισσοτερα λεπτα πτησης.... Αλλα μην ξανοιγεσαι και πολυ οικονομικα για το Lama.
    Καταγράφηκε
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

www.aeromodelistis.gr Moderator

« Απάντηση #35 στις: Τρίτη, 3 Φεβ 2009, 16:13:40 »

Περισσότερα λεπτά πτήσης δεν θα το έλεγα...γιατί η χωρητικότητα διαφέρει μόνο 50mAh.

Μπορεί να δώσει μεγαλύτερη ποσότητα ρεύματος σε αμπεράζ εάν ζητηθεί απο το ελικόπτερο χωρίς να κάνει βύθιση της τάσης.

Δηλαδή εάν ζορίζεις το ελικόπτερο και η μαμά 10C μπαταρία στην προσγείωση είναι ζεστή, η 20C θα είναι απο κρύα ώς χλιαρή.
    Κερδίζεις στην ζωή της μπαταρίας με αυτό τον τρόπο γιατί τραβάς λιγότερο ρεύμα απο αυτό που μπορεί να δώσει και δεν την κουράζεις.

Οπότε με βάση την λογική βγάζεις περισσότερες ώς προς τον αριθμό και όχι προς την διάρκεια πτήσεις.

Για περισσότερα λεπτά πτήσης πρέπει να πάρεις μπαταρία με περισσότερα mAh αλλλά στο λάμα δεν χωράει. Εκτός και κάνεις καμια πατέντα.
    Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

www.aeromodelistis.gr Moderator

« Απάντηση #36 στις: Τρίτη, 3 Φεβ 2009, 16:15:07 »

Ένα καλό upgrade για τα λάμα είναι οι extreme έλικες και τα extreme μοτέρ, ο συνδιασμός αυτός μειώνει λίγο την κατανάλωση οπότε
    αντίστροφα αυξάνετε λίγο ο χρόνος πτήσης.
    Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    tsos
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #37 στις: Τετάρτη, 4 Φεβ 2009, 21:51:49 »

ΑΣΧΕΤΟ ΑΛΛΑ ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΩΣ ΡΥΘΜΙΖΩ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΛΑΜΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΔΕΞΙΑ ΕΧΩ ΠΑΕΙ
    ΤΕΛΕΙΟΣ ΔΕΞΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΡΥΘΜΙΣΗ (ΣΟΡΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΕ) ΚΑΠΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΕΥΓΕΙ ,ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ?

TSOS
    Καταγράφηκε
    THEO_LEGEND
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #38 στις: Πέμπτη, 5 Φεβ 2009, 00:33:40 »

ΑΣΧΕΤΟ ΑΛΛΑ ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΩΣ ΡΥΘΜΙΖΩ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΛΑΜΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΔΕΞΙΑ ΕΧΩ ΠΑΕΙ
    ΤΕΛΕΙΟΣ ΔΕΞΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΡΥΘΜΙΣΗ (ΣΟΡΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΕ) ΚΑΠΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΕΥΓΕΙ ,ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ?

TSOS
    Αν εννοείς ότι το ελικόπτερο περιστρέφεται γύρω απο τον εαυτό του αργά και σταθερά ενώ έχεις βάλει τέρμα όσο πάει το τρίμ του rudder τότε κάνεις το εξής απλό.ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ.κλείνεις την τ/κ βάζεις στο κέντρο το τρίμ του rudder και ανοίγεις πάλι την τηλεκατευθυνση και το ρυθμίζεις μετά και είσαι οκ..
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 10 Φεβ 2009, 21:53:40 από THEO_LEGEND » Καταγράφηκε

newbie
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #39 στις: Πέμπτη, 5 Φεβ 2009, 00:42:27 »

Πείραξε το ένα (proportional) από τα δύο βιδάκια που βρίσκονται πάνω στο 4in1 controller.

Το γράφει στο manual, σελίδα 6.
    Καταγράφηκε
    tsos
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #40 στις: Πέμπτη, 5 Φεβ 2009, 01:54:21 »

Πείραξε το ένα (proportional) από τα δύο βιδάκια που βρίσκονται πάνω στο 4in1 controller.

Το γράφει στο manual, σελίδα 6.

Thumbs upσωστος.... το ρυθμισα και ειναι τελειο,ευχαριστω
    Καταγράφηκε
    tsos
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #41 στις: Τρίτη, 10 Φεβ 2009, 15:59:26 »

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ?

TSOS
    Αν εννοείς ότι το ελικόπτερο περιστρέφεται γύρω απο τον εαυτό του αργά και σταθερά ενώ έχεις βάλει τέρμα όσο πάει το τρίμ του rudder τότε κάνεις το εξής απλό..κλείνεις την τ/κ βάζεις στο κέντρο το τρίμ του rudder και ανοίγεις πάλι την τηλεκατευθυνση και το ρυθμίζεις μετά και είσαι οκ..

Φιλε η συμβουλη σου ηταν παραλιγο καταστοφικη,με το που εκλεισα την τ/κ το ελικοπτερο αρχισε να ανεβαζει στροφες και να φευγει ανεξελενκτο...προσοχη στις  συμβουλες γιατι εχουμε και μικρα παιδια....
    Καταγράφηκε
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #42 στις: Τρίτη, 10 Φεβ 2009, 17:02:53 »

Στην σελίδα 2 του εγχειριδίου χρήσης του Lama, δείχνει ξεκάθαρα ποια είναι η σωστή σειρά ενεργοποίησης της λειτουργίας του ελικοπτέρου ( http://www.pimp-my-helicopter.com/images/manuals/EK1H-E012-Manual_Page_2.jpg ). Σε καμιά περίπτωση δεν παρακάμπτουμε τις οδηγίες του κατασκευαστή ακόμα και αν μας το συνιστά κάποιος "ειδικός".

Παρ' όλα αυτά ήταν μια λανθασμένη συμβουλή που κακώς δόθηκε και παροτρύνω τον φίλο να την τροποποιήσει κατάλληλα για να μην υπάρξουν προβλήματα σε άλλους αναγνώστες.
    Όταν ρυθμίζουμε πάνω στο ελικόπτερο και αυτό χρειαστεί επανεκκίνηση, απενεργοποιούμε την μπαταρία του ελικοπτέρου και την επανενεργοποιούμε, έχοντας πάντα ανοιχτό το πομπό ώστε να κλειδώνει το ελικόπτερο με το σήμα που εκπέμπεται από αυτόν.
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    THEO_LEGEND
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #43 στις: Τρίτη, 10 Φεβ 2009, 21:52:17 »

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ?

TSOS
    Αν εννοείς ότι το ελικόπτερο περιστρέφεται γύρω απο τον εαυτό του αργά και σταθερά ενώ έχεις βάλει τέρμα όσο πάει το τρίμ του rudder τότε κάνεις το εξής απλό..κλείνεις την τ/κ βάζεις στο κέντρο το τρίμ του rudder και ανοίγεις πάλι την τηλεκατευθυνση και το ρυθμίζεις μετά και είσαι οκ..

Φιλε η συμβουλη σου ηταν παραλιγο καταστοφικη,με το που εκλεισα την τ/κ το ελικοπτερο αρχισε να ανεβαζει στροφες και να φευγει ανεξελενκτο...προσοχη στις  συμβουλες γιατι εχουμε και μικρα παιδια....

ζητω συγνωμη.. θεωρησα δεδομενο οτι βγαζουμε την μπαταρια απο το ελικοπτερο γι αυτο δεν το ανεφερα....θα τροποποιησω το μηνυμα μη κανει και καποιος αλλος λαθος
    Καταγράφηκε

vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #44 στις: Τρίτη, 10 Φεβ 2009, 22:24:08 »

ζητω συγνωμη.. θεωρησα δεδομενο οτι βγαζουμε την μπαταρια απο το ελικοπτερο γι αυτο δεν το ανεφερα....θα τροποποιησω το μηνυμα μη κανει και καποιος αλλος λαθος

Σωστός φίλε THEO_LEGEND.
    Μόνο να ξέρεις ότι, κάποια πράγματα δέν θεωρούνται δεδομένα, από κάποιους νέους στόν χώρο.

Λάθη γίνονται απο όλους μας.  Ευτυχώς..... στην προκειμένη περίπτωση, ήταν ανώδυνο. Azn
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6 ... 8     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Lama V3 και αναβαθμίσεις
    Μεταπήδηση σε: