Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.868 μηνύματα σε 12.390 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 11:38:31

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 11:38:31

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Stargazer
    [Σήμερα στις 10:48]

[Χθες στις 17:40]

από Markhelis
    [Χθες στις 14:21]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

από Yiannis_S
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 16:29:00]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309868
    Σύνολο θεμάτων: 12390
    Online σήμερα: 141
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 70
    Συνολικά: 72
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Ατυχήματα στον αερομοντελισμό  (Αναγνώστηκε 11303 φορές)
    andreas
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Τρίτη, 5 Φεβ 2008, 19:23:02 »

Mια χαρα το βιντεακι περα απο την πλακα ομως μετα απο συζητησεις επι συζητησεων η αποψη μου ειναι οτι ασφαλεια υπαρχει μονο με συνενοηση των παρεβρησκομενων στο χωρο πτησης...ολα αρχιζουν απο εκει .Τωρα αν εγω ειμαι μακακας και αποκεφαληστω με τα  blades η μου αφαιρεσει κανα 2 δαχτυλα η προπελα δεν φταιει κανεις ,γνωριζω οτι αυτο που κανω ειναι ποιο επικυνδινο απο το ταβλι.Αν καποιος δεν εχει αισθηση του κυνδυνου και δεν συμορφωνετε γενικα ωστε να συνυπαρχει σε ενα χωρο με αλους τοτε καλο δρομο.
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    koseliok
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #16 στις: Τρίτη, 5 Φεβ 2008, 20:32:49 »

Καλησπερα και απο μενα.

Την Κυριακη ειχα παει να πεταξω το ε\π μου
    Οταν πηγα να βγαλω το ε/π απο το αυτοκηνητο, βλεπω εναν τυπο διπλα μου με ενα 90αρι ,να ξεκιναει
    την πτηση του
    Παιδια μου σηκωθηκε η τριχα!!
    Ο τυπος εκανε χοβερ στο ενα μετρο  και γυρο απο τον εαυτο του με πολυ ανεση....... idiot2
    τι να πω!!
    τι να πω
     Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ...
    Καταγράφηκε

GOBLIN 500---trex 450 pro.... trex 450sport fl ----Trex 700 nitro  ..........
    tassos3d
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #17 στις: Τρίτη, 5 Φεβ 2008, 21:30:27 »

ΤΑ ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΠΟΛΥΠΛΟΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ

Ασχολούμαι με τα ελικόπτερα εδώ και 7 χρόνια εντατικά. Ποτέ δεν έπαψα να τα φοβάμαι και να νομίζω ότι τα έχω κάνει όλα τέλεια.

Για του λόγου το αληθές παρακαλώ δείτε το παρακάτω βιντεάκι με ελικόπτερο που πιλοτάρεται από ένα από τους πιο έμπειρους πιλότους του κόσμου

http://www.runryder.com/rrtv.htm?v=/helicopter/rrTV-Photo/funflies/SouthernRotaryClassic2007/rrSRC07-Fri-Luke-Crash-SV.wmv

No comments....

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΓΥΡΩ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΠΕΤΑΤΕ
    Καταγράφηκε
    Haris Andronis
    Aeromodeller Full Member

1st Dream - Minare

« Απάντηση #18 στις: Τετάρτη, 6 Φεβ 2008, 21:59:08 »

Καταρχάς η αντιπαράθεση δημοσίως για εσωτερικά ζητήματα μιας οικογένειας δεν ωφελεί κανέναν μάλλον δε προσβάλλει
    Βρίσκομαι στην ΕΑΘ από πριν εγγραφώ σε αυτήν με ένα διάλειμμα 1 χρόνου για στρατιωτικές υποχρεώσεις. Δεν γνωρίζω κανέναν από αυτούς που απάντησαν προσωπικά όμως πιστεύω δεν υπάρχει σωστή εικόνα σε αυτά που γράφονται και επιπλέον θίγεται άκομψα και δημοσίως το κύρος του Δ.Σ. της ΕΑΘ κάτι που δεν είναι πρέπον ακόμα και αν αυτό είναι το χειρότερο που υπήρξε ποτέ.

Η αντιπαράθεση είχε να κάνει με τον κανονισμό του μοντελοδρομιου που λέει ότι "  όταν πετάνε αεροπλάνα , απαγορεύετε να πετάει ελικόπτερο στον διάδρομο "  Wink

Άρθρο 25 του κανονισμού Ασφαλείας Μοντελοδρομίου
         Τα ελικόπτερα χρησιμοποιούν τον ενεργό διάδρομο. Πρέπει να μεταφέρονται σε αυτόν στα χέρια και όχι πετώντας. Ο πιλότος τους στέκεται με τους υπόλοιπους πιλότους στον καθορισμένο χώρο και εφόσον πετούν ταυτοχρόνως αεροπλάνα, δεν επιτρέπεται στο ελικόπτερο να υπερίπταται του ενεργού διαδρόμου.

Η λέξη υπερίπταται σαφέστατα δε σημαίνει να πραγματοποιεί διέλευση κάτι που επιτρέπεται και είναι αντίστοιχο με αυτό που πραγματοποιούν τα αεροπλάνα

Δεν έχει σχέση αυτό με την ασφάλεια πτήσεων , απλώς αεροπλάνα μπορούν να πετούν πολλά μαζί , ενώ ελικόπτερο  μόνο ένα.

Διαφωνώ και δεν αναφέρεται πουθενά κάτι τέτοιο στον κανονισμό! Εφόσον ένα ελικόπτερο δεν παραμένει ακίνητο πάνω από το κέντρο του διαδρόμου μπορεί να πετάει ταυτόχρονα με άλλα αεροπλάνα ,να απογειώνεται και να απο-προσγειώνεται στο διάδρομο.Βέβαια η μια περίπτωση που δεν μπορούσα να πετάξω ταυτόχρονα με ένα ελικόπτερο ήταν όταν ο χειριστής του τοποθέτησε 6 ή 9 σιδερένιους πασσάλους στο κέντρο του διαδρόμου  και άρχισε να αιωρείται κινούμενος μέσα σε ένα ζωγραφισμένο κύκλο εγγεγραμμένο σε τετράγωνο κάνοντας προφανώς αιώρηση ακριβείας και στερώντας το δικαίωμα από όλους του υπόλοιπους να πετάξουν.

Κατά τη γνώμη μου αυτό συνιστά θέμα μαγκιάς αν και δεν το έθιξα ποτέ στο πνεύμα καλής συνεργασίας στο μοντελοδρόμιο και πολύ πριν τέτοια θέματα κόντρας γίνουν αντιληπτά από μένα αλλά και πολύ πριν λάβουν το φως της δημοσιότητας !

Οπως επίσης κανείς άσχετος δεν θα στείλει στον αέρα ένα ελικόπτερο πριν μάθει να το χειρίζεται  σωστά , γιατί όταν είναι νέος απλώς δεν μπορεί να το πετάξει και βολεύεται σε μια χαμηλή αιώρηση !!!!!

Προφανώς ένας νέος χειριστής αεροπλάνου δεν μπορεί να βολευτεί αρχικά σε μια χαμηλή πτήση...

Εν αντίθεση με τα αεροπλάνα , και από την προσωπική μου εμπειρία στο μοντελοδρομιο , ο νέος θα απογειώσει το αεροπλάνο ...........και τρέξετε να κρυφτείτε όλοι .

και σε 4 δευτερόλεπτα θα το θρηνεί ρίχνοντας τον εγωισμό του και ζητώντας βοήθεια. Για τον νέο χειριστή του ελικοπτέρου που θα μάθει αιώρηση (βλέπε εμένα) δεν ξέρω τι θα γίνει όταν θελήσει να το πετάξει ξαφνικά.

Για σκέψου λίγο  Wink είδες ποτέ ελικόπτερο επάνω από τα κεφάλια του κόσμου  ;

Όντως δεν είδα

Kαι για το ποιοι θέλουν να τηρούν καλύτερα τους κανονισμούς , αυτό φαίνεται πολύ καλά . Τα ελικόπτερα και πρώτος εγώ φύγαμε νωρίς από το μοντελοδρομιο

Άρθρο 7 Κανονισμού Ασφαλείας

Απαγορεύεταιοχειρισμόςτηλεκατευθυνόμενωναυτοκινήτων

Δεν υπάρχει κανονισμός που να διώχνει τα ελικόπτερα από το μοντελοδρόμιο. Αυτό συμβαίνει για τα αυτοκίνητα

ψάχνοντας νέους ασφαλείς χώρους πτήσεων , ενώ εσείς ακόμα πετάτε επάνω από τα κεφαλάκια των παιδιών που παίζουν στα σπίτια που βρίσκονται στην άκρη του διαδρόμου

Σαφέστατα το ελικόπτερο είναι πιο ευέλικτο στην εύρεση ικανοποιητικού χώρου. Αντίστοιχα σύντομα θα μεταφερθεί το μοντελοδρόμιο σε καλύτερο μέρος.

Τα παραπάνω απλώς για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις. Επαναλαμβάνω δεν γνωρίζω κανέναν και δεν έχω με κανέναν να χωρίσω τίποτα !

Φιλικά Χάρης

Καταγράφηκε
    blackbird
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #19 στις: Τετάρτη, 6 Φεβ 2008, 22:09:04 »

κυπριακο εχει καταντησει το θεμα της ραιδεστου, για αεροπλανα ξεκινησε και με αεροπλανα θελει να μεινει ,δεν ειναι κακο αυτο, απλως τωρα με τα σπιτια διπλα ειναι πολυ επικινδυνα τα πραγματα ,το σωστο νομιζω θα ειναι να μεταφερθει καπου αλλου,μακρια απο παιδια. να παει καπου που να μην υπαρχει τιποτα διπλα στο μοντελοδρομιο.
    Καταγράφηκε

sponsored by  www.helidoctor.gr
    mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #20 στις: Πέμπτη, 7 Φεβ 2008, 01:50:35 »

Βέβαια η μια περίπτωση που δεν μπορούσα να πετάξω ταυτόχρονα με ένα ελικόπτερο ήταν όταν ο χειριστής του τοποθέτησε 6 ή 9 σιδερένιους πασσάλους στο κέντρο του διαδρόμου  και άρχισε να αιωρείται κινούμενος μέσα σε ένα ζωγραφισμένο κύκλο εγγεγραμμένο σε τετράγωνο κάνοντας προφανώς αιώρηση ακριβείας και στερώντας το δικαίωμα από όλους του υπόλοιπους να πετάξουν.

Κατά τη γνώμη μου αυτό συνιστά θέμα μαγκιάς αν και δεν το έθιξα ποτέ στο πνεύμα καλής συνεργασίας στο μοντελοδρόμιο και πολύ πριν τέτοια θέματα κόντρας γίνουν αντιληπτά από μένα αλλά και πολύ πριν λάβουν το φως της δημοσιότητας !

Αγαπητέ Harris-W-M . Απο την μια και μοναδική φορά που ήρθες στο μοντελοδρομιο και θέλησες να πετάξεις χωρίς να είσαι να   καν μέλος της ΕΑΘ , πιθανόν να έπεσες επανω  στην προετοιμασία για τους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος που έγιναν  στην Πολωνία  του πρωταθλητή Ελλάδος F3C Ευάγγελου Πασχαλούδη .

Αν και δεν χρησιμοποιεί σιδερένιους πάσσαλους , τότε λογικά θα έκανε προπόνηση ο Πρωταθλητής Ελλάδος F3C GR-A Νικόλαος Γιακομίδης .

Μπορεί όμως και να έκανε προπόνηση στον διάδρομο εν όψη των Πανελληνίων Αγώνων ο πρωταθλητής Ελλάδος F3C GR-B Κωνσταντίνος Πλούσιος , που μαζί του προετοιμάζονταν ο Σάκης Φωκάς που έλαβε την 3 θέση στους πανελληνίους αγώνες F3C GR-B , η ο Συκιωτης Σωτήρης που και αυτός έλαβε την 2 θεση στους ιδίουις αγώνες .

Μπορεί όμως να ήμουν και εγώ , που χρειάζονταν να κάνω προπόνηση για να μπορέσω να φέρω μια διάκριση στο σωματείο μου , όπως έκαναν και οι υπόλοιποι συναθλητές μου .

Την στιγμή που δεν γνωρίζεις κανέναν όπως αναφέρεις , τότε θα έπρεπε να γνωρίζεις πριν λάβεις μέρος στην συζήτηση οτι η ΕΑΘ είναι ένα αθλητικό σωματείο που θέλησε να συντηρήσει αθλητές και να λάβει διακρίσεις [ όπως και έγινε ] χωρίς την απαραίτητη  υποδομή από μέρους της .

Τα " μαγκάκια " λοιπόν που αναφέρεις είναι αθλητές της ΕΑΘ που κατέχουν αθλητικο δελτίο , αναγνωρισμένο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και υποστηρίζονται από την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία Ελλάδος .

Φιλικα mastoras .

Καταγράφηκε

Οταν θέλεις να πας κάπου γρήγορα πήγαινε μόνος σου, όταν θέλεις να πας κάπου μακρυά πήγαινε με άλλους
    Γιάννης Παξιμαδάκης
    Global Moderator

« Απάντηση #21 στις: Πέμπτη, 7 Φεβ 2008, 09:43:11 »

To θέμα εδω ειναι " Ατυχήματα στον Αερομοντελισμό"

Διαβάζω λοιπόν για το ατύχημα
    οτι οι αερομοντελιστής οχι μονό δεν συνεννοούνται αλλά παλεύουν να αποδείξουν ποια φατρία είναι η πιο μαμάτη Winkο

Δεν είναι κακό που χωρίσατε τα τσανάκια σας στην ΕΑΘ .Σαν την κυψέλη ,όταν αποκτήσει πολλά μέλη (συνωστισμός) και γεννηθεί και η καινούργια βασίλισσα,   Wink , η αρχηγός παίρνει όσα μέλη θέλουν να την ακολουθήσουν   και ψάχνει  νέο μέρος για δημιουργία .

Εύχομαι να συμβεί και σε άλλες λέσχες ( δεν είναι κακία , σκεφτείτε το) .

Πολλαπλασιαζόμαστε , τα μέλη που αποχωρούν βρίσκονται στη θέση των κρατούντων , στο νέο χώρο , και καλώς ή κακώς  , αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες της διοίκησης , θα αποκτήσουν εμπειρίες , και έτσι ίσως δουν με άλλο μάτι την διοίκηση  της παλιάς κυψέλης.

Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    http://woodenkayakgreece.blogspot.gr/
    Nemesis
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #22 στις: Πέμπτη, 7 Φεβ 2008, 10:15:54 »

Κατ’ αρχήν θελω να παρακαλεσω τον συντονιστη της δημοσιας συζητησης,στο πλαίσιο του εφικτού,κανοντας μια επιλογη των μηνυματων,να μεταφερει ορισμενα καπου αλλου, για να μη χαρακτηριζονται εκτος θεματος

Την στιγμή που δεν γνωρίζεις κανέναν όπως αναφέρεις , τότε θα έπρεπε να γνωρίζεις πριν λάβεις μέρος στην συζήτηση οτι η ΕΑΘ είναι ένα αθλητικό σωματείο που θέλησε να συντηρήσει αθλητές και να λάβει διακρίσεις [ όπως και έγινε ] χωρίς την απαραίτητη  υποδομή από μέρους της .

Τα " μαγκάκια " λοιπόν που αναφέρεις είναι αθλητές της ΕΑΘ που κατέχουν αθλητικο δελτίο , αναγνωρισμένο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και υποστηρίζονται από την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία Ελλάδος .

ετσι θα ηθελα να σε διαβαζω!!!!!
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 7 Φεβ 2008, 11:07:57 από end » Καταγράφηκε
    Phantom Duck
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #23 στις: Παρασκευή, 8 Φεβ 2008, 15:45:56 »

Κατ’ αρχήν θελω να παρακαλεσω τον συντονιστη της δημοσιας συζητησης,στο πλαίσιο του εφικτού,κανοντας μια επιλογη των μηνυματων,να μεταφερει ορισμενα καπου αλλου, για να μη χαρακτηριζονται εκτος θεματος

ετσι θα ηθελα να σε διαβαζω!!!!!

Μορε τι μας λες? Grin

Πολυ πλακα εχει ετουτος! idiot2
    Καταγράφηκε
    Nemesis
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #24 στις: Παρασκευή, 8 Φεβ 2008, 21:42:31 »

Μορε τι μας λες? Grin

Πολυ πλακα εχει ετουτος! idiot2

[/quote]

Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου και θύραν περιοχής περί τα χείλη μου

Oχι  Phantom duck αλλα......SPRING CHICKEN
    Καταγράφηκε
    blackbird
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #25 στις: Παρασκευή, 8 Φεβ 2008, 22:18:59 »

γιατι δεν το κανεις απο phantom duck σκετο duck (παπια) , ακουγεται πιο ωραια. idiot2 idiot2 idiot2
    Καταγράφηκε

Phantom Duck
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #26 στις: Παρασκευή, 29 Φεβ 2008, 17:05:29 »

Εσυ πρεπει να εισαι ο ΚΟΛΑΟΥΖΟΣ!
    Καταγράφηκε
    blackbird
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #27 στις: Παρασκευή, 29 Φεβ 2008, 18:27:40 »

εσυ παντως μου φαινεται οτι εισαι μεγαλη κουραδα.
    Καταγράφηκε

HarisH
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #28 στις: Παρασκευή, 29 Φεβ 2008, 18:44:24 »

Εμένα πάλι μου φαίνεται ότι δεν πάτε καλά, αυτό δεν είναι επίπεδο ούτε ιδιωτικής αλλά και ούτε δημόσιας συζήτησης.
    Σεβαστείτε τουλάχιστον το χώρο που φιλοξενεί τις απόψεις σας.

Για να coolarουμε λίγο
    Καταγράφηκε

ilias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #29 στις: Παρασκευή, 29 Φεβ 2008, 19:49:46 »

κυριοι εδω μπορει να γραφουν ακομα και μικρα παιδια που θελουν να ασχοληθουν με το χομπυ μας

δεν νομιζω οτι ειναι σωστο να γραφονται τετοια πραγματα

στο κατω κατω αν υπαρχει προσωπικη κοντα υπαρχουν και τα προσωπικα μηνυματα
    Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    PrecisionAerobatics Addiction
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    Tarot 450PRO V2 Flybarless
    ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
    Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Ατυχήματα στον αερομοντελισμό
    Μεταπήδηση σε: