Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.433 μηνύματα σε 12.375 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 4 Μαΐ 2026, 20:26:07

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 4 Μαΐ 2026, 20:26:07

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από vilisdev
    [Σήμερα στις 11:34]

από AKISSSS
    [Σήμερα στις 08:59]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 00:00]

από carapis
    [Σάββατο, 2 Μαΐ 2026, 11:31:27]

από carapis
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 19:45:33]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 14:36:08]

από DIGI
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 10:30:08]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309433
    Σύνολο θεμάτων: 12375
    Online σήμερα: 127
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 85
    Συνολικά: 87
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ρυθμισμα pitch σε ccpm - heeelp !  (Αναγνώστηκε 1530 φορές)
    Michael
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Δευτέρα, 3 Οκτ 2016, 20:25:01 »

Καλησπέρα, εχω ενα ηλεκτρικό ελικόπτερο, το storm 430, από heliipal... Τηλακατευθυνση την Flysky fs-16. Σεταρα το swash plate να ειναι οριζοντιο οταν το stick ειναι στην μεση (του throttle) αλλα αυτο εχει σαν αποτελεσμα οταν παρει θετικο pitch να εχει τοσες στροφες ο ελικας που ανεβανει πολυ αποτομα και δεν ελεγχεται (ουτε τριμαρεται) , μια και δεν ειμαι εμπειρος σε 3D πτηση... Μπορω να ρυθμισω καπως το swash plate, ωστε να εχω συμπεριφορα fixed pitch (δηλαδη οσο ανοιγω το throttle τοσο να ανεβαινει πανω, χωρις να εχει πιασει πολλες στροφες), ωστ ενα εχει ηρεμη πτηση και να μπορεσω να το τριμαρω? Σκεφτηκα να κανω το swash plate οριζοντιο οταν το throttle ειναι σχεδον στην κατω θεση, ειναι σωστό ή πρεπει αν το κανω ηλεκτρονικα μεσα απο την Tx?
    Επισης στην Tx εχω επιλεξει Helicopter type variable pitch.. ειναι σωστο ή πρεπει να επιλεξω swash plate 120 Huh H διαφορα ειναι οτι με την πρωτη ρυθμιση οταν ανοιγω το throttle κουνιεται μονο το ενα σερβο, ενω στην δευτερη νομιζω οτι στικ και να κουνησω, κουνιουνται και τα 3 σερβο μαζι....

Ευχαριστώ
    Καταγράφηκε
    Γκούσκος Διονύσιος
    Moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #1 στις: Δευτέρα, 3 Οκτ 2016, 20:59:26 »

Καλησπέρα, εχω ενα ηλεκτρικό ελικόπτερο, το storm 430, από heliipal... Τηλακατευθυνση την Flysky fs-16. Σεταρα το swash plate να ειναι οριζοντιο οταν το stick ειναι στην μεση (του throttle) αλλα αυτο εχει σαν αποτελεσμα οταν παρει θετικο pitch να εχει τοσες στροφες ο ελικας που ανεβανει πολυ αποτομα και δεν ελεγχεται (ουτε τριμαρεται) , μια και δεν ειμαι εμπειρος σε 3D πτηση... Μπορω να ρυθμισω καπως το swash plate, ωστε να εχω συμπεριφορα fixed pitch (δηλαδη οσο ανοιγω το throttle τοσο να ανεβαινει πανω, χωρις να εχει πιασει πολλες στροφες), ωστ ενα εχει ηρεμη πτηση και να μπορεσω να το τριμαρω? Σκεφτηκα να κανω το swash plate οριζοντιο οταν το throttle ειναι σχεδον στην κατω θεση, ειναι σωστό ή πρεπει αν το κανω ηλεκτρονικα μεσα απο την Tx?
    Επισης στην Tx εχω επιλεξει Helicopter type variable pitch.. ειναι σωστο ή πρεπει να επιλεξω swash plate 120 Huh H διαφορα ειναι οτι με την πρωτη ρυθμιση οταν ανοιγω το throttle κουνιεται μονο το ενα σερβο, ενω στην δευτερη νομιζω οτι στικ και να κουνησω, κουνιουνται και τα 3 σερβο μαζι....

Ευχαριστώ

Καλησπέρα Μιχάλη(?).

Η πρώτη συμβουλή που θα σου δώσω εγώ προσωπικά είναι να μην επιχειρήσεις να απογειώσεις το ελικόπτερο με τη ρύθμιση ''variable pitch''.
    Το ελικόπτερό σου είναι CCPM άρα θα το ρυθμίσεις σε swash 120.

Ύστερα θα σου πρότεινα να βρεις κάποιον έμπειρο στα ελικόπτερα να το δείτε από κοντά μαζί και με την τηλεκατεύθυνσή σου..

Τέλος, το πρόβλημά σου θα λυθεί με σωστές ρυθμίσεις στις καμπύλες του throttle και του pitch.

Mπορείς να πειραματιστείς μόνος σου στο σετάρισμα των καμπυλών αλλά με το μοτερ απομονωμένο από το κεντρικό γρανάζι για να αποφύγεις τυχών ατύχημα.

Προσοχή και όχι βιασύνες..

Thumbs up
    Καταγράφηκε

Michael
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #2 στις: Δευτέρα, 3 Οκτ 2016, 21:17:23 »

Ευχαριστώ, τελικά (εχοντας σε 120 mode την Tx) επρεπε να αλλαξω καποια σερβο θεσεις στον Rx και να κανω αρκετα καναλια reverse. Τωρα ολα ειναι οκ, το ελικοπτερο σηκωνεται κανονικα... το μονο θεμα ειναι οτι οταν σηκωνεται τρεμοπαιζει πολυ η ουρα (σα να κανει νευρικα δεξια-αριστερα)... ισως ειναι απο το Χ που εχω στην βαση (αυτο με τα μπαλακια για καλυτερη ευσταθεια)...? (ειμαι εκτος Αθηνας δεν υπαρχει εδω κοντα κανενας με ελικοπτερα, ουτε μαγαζι)
    Καταγράφηκε
    Γκούσκος Διονύσιος
    Moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #3 στις: Δευτέρα, 3 Οκτ 2016, 21:36:02 »

Ευχαριστώ, τελικά (εχοντας σε 120 mode την Tx) επρεπε να αλλαξω καποια σερβο θεσεις στον Rx και να κανω αρκετα καναλια reverse. Τωρα ολα ειναι οκ, το ελικοπτερο σηκωνεται κανονικα... το μονο θεμα ειναι οτι οταν σηκωνεται τρεμοπαιζει πολυ η ουρα (σα να κανει νευρικα δεξια-αριστερα)... ισως ειναι απο το Χ που εχω στην βαση (αυτο με τα μπαλακια για καλυτερη ευσταθεια)...? (ειμαι εκτος Αθηνας δεν υπαρχει εδω κοντα κανενας με ελικοπτερα, ουτε μαγαζι)

Αυτό έχει να κάνει με την ευαισθησία του γυροσκοπίου σου (gain).

Δες από που ρυθμίζεται (από το γυσροσκόπιο ή από κανάλι της τηλεκατεύθυνσης) και χαμήλωσέ τη.

Αν δεν έχεις αποτέλεσμα μπορείς να το ''χαλαρώσεις'' μηχανικά, μετακινώντας μια τρύπα μέσα την μπαλόβιδα στο σέρβο ουράς. Έτσι θα γίνει λιγότερο ευαίσθητο το σύστημα της ουράς..

Thumbs up
    Καταγράφηκε

Michael
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #4 στις: Τρίτη, 4 Οκτ 2016, 14:58:46 »

Ευχαριστω, ολα ειναι μια χαρα τωρα.. πεταει πολυ σταθερα ! Για το τρεμοπαιγμα ουρας ενεργοποιησα απο την Τχ μια επιλογη που ειχε Gyro On και ειχε μια ενδειξη 50% διπλα... και ηρεμησε τελειως !
    Καταγράφηκε
    Γκούσκος Διονύσιος
    Moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #5 στις: Τρίτη, 4 Οκτ 2016, 15:13:22 »

Ευχαριστω, ολα ειναι μια χαρα τωρα.. πεταει πολυ σταθερα ! Για το τρεμοπαιγμα ουρας ενεργοποιησα απο την Τχ μια επιλογη που ειχε Gyro On και ειχε μια ενδειξη 50% διπλα... και ηρεμησε τελειως !

Καλή συνέχεια.

Thumbs up
    Καταγράφηκε

Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: ρυθμισμα pitch σε ccpm - heeelp !
    Μεταπήδηση σε: