Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.862 μηνύματα σε 12.389 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 29 Ιουλ 2026, 05:48:23

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 29 Ιουλ 2026, 05:48:23

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από topg
    [Χθες στις 23:44]

[Χθες στις 21:46]

από Yiannis_S
    [Χθες στις 16:29]

[Χθες στις 13:05]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από Markhelis
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 23:54:02]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309862
    Σύνολο θεμάτων: 12389
    Online σήμερα: 198
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 193
    Συνολικά: 193
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΕΠΙΣΚΕΥΉ-ΣΈΡΒΙΣ-"ΤΙΛΕΚΑΤΕΝΘΙΝΣΙΣ???"  (Αναγνώστηκε 9793 φορές)
    Black hawk
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Πέμπτη, 31 Ιαν 2008, 22:28:49 »

"γιασας" ανοίγω άντο το θέμα με την απόρροια για οποιον γνωρίζει να μας πει.Αν για παράδειγμα κάποιος αγοράσει μια T/K που κοστίζει μετάξι 300 έως και 1000 ευρ,και ας πούμε μετά από κάποιο διάστημα που λήξει η εγγύηση παθαίνει βλάβη στο ηλεκτρονικό μένou,με ποιο τρόπο υπάρχει κάλυψη-ΣΈΡΒΙΣ-στην Ελλάδα?Ένα κάπως ακριβό radio δεν έχουμε τι δυνατότητα να το αγοράσουμε συχνά.Στη χωρα που μένω Σουηδία υπάρχουν τέτοια σέρβις για παράδειγμα εγώ είχα ένα πρόβλημα σε Hitec Eclipse 7 έπαθε απώλεια μνήμης ακριβώς μόλις έληξε η εγγύηση και το έστειλα σάντι την dievfinsi  http://www.baltechno.se/ το φρεσκάρισμα κόστισε 45 ευρ "αλαμετα" 5 χρονια δουλεύει ακόμα χωρίς πρόβλημα.Το θέμα σέρβις για t/k νομίζω είναι αρκετά σοβαρό γιατί τα καλά ράδια κοστίζουν αρκετά.Ίσος να είμαστε οργανωμένοι στο θέμα και να μη το γνωρίζω η ίσος κάποιοι με ηλεκτρονικές γνώσεις πάρουν την ιδέα και ασχοληθούν,ίσος υπάρχουν είδει? Γράψτε την γνώμη σας. Ευχάριστο.
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 1 Φεβ 2008, 19:09:21 από vasil.sweden » Καταγράφηκε
    heli-division
    Aeromodeller Hero Member

sponsored by NEM Hobby

« Απάντηση #1 στις: Πέμπτη, 31 Ιαν 2008, 23:56:47 »

καλησπέρα δεν το διαβάζει σχεδόν κανεις η δεν ασχολείται για το λόγο ότι είναι greecklish το μήνυμα σου διόρθωσε το και κάποιος θα σου βρει την λύση  Thumbs up
    στο λέω γιατί και εγώ έτσι έγγραφα σαν εσένα και μου έβαλαν χέρι με καλο τρόπο βεβαια κανε τον κόπο και εσύ όπως όλοι μας εδώ  Thumbs up

φιλικά πάντα Βαγγέλης

Καταγράφηκε

synergy n9 9452 os 91gy 611 pump spektrum radix fromeco arizona
    style 90/os-max.91/gy 611/spektrum,dx7,full metal & carbon
    extreme 50 9451 spartan 760 radix os 50 hyper sx rjx mufler
    Lemon!
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #2 στις: Πέμπτη, 31 Ιαν 2008, 23:59:18 »

Πολύ καλή η ερώτηση κ καλό θέμα,που ισως πρεπει να προβληματίσει για το "μή γέννητο"
    Θα πω τις προσωπικες απόψεις μου  σαν επαγγελματίας ηλεκτρονικός.

Η συνηθέστερη βλάβη που παρατηρείται ειναι η φυσιολογική φθορά στα ποντεσιόμετρα των στικ,καθώς και στους διάφορους διακόπτες και επαφες.
     Σπανιώτερα ως βλαβη το "καψιμο" του τρανζιστορ εξοδου του πομπού,ή το μπλοκάρισμα της eeprom του πομπου.
    Επισεις μετα απο πτωσεις της Τ/Κ εχουν αναφερθει δυσλειτουργιες που συνηθως εχουν να κανουν με ρήξεις πλακέτας και ψυχρων κολήσεων-συνδεσμων-καλωδιων καθως κ μηχανικων βλαβων στα μοχλικα συστηματα των στικ.

Πιθανοτατα τωρα στην Ελλάδα ισως καποιος εισαγωγεας μοντελιστικου υλικου να εχει συνεργασια με καποιας μορφης σερβις, εντως καταστηματος ή εκτος! (εξωτερικος συνεργάτης). Επομένως εκει αναλαβάνωνται να γινονται κ οι περισσότερες επισκευες. Εδω θελει ψαξιμο!

Τωρα αν πχ το κοστος μιας Τ/Κ λογο παλαιότητας ή απλότητας ειναι αρκετά χαμηλό. συνήθως η αγορά μιας καινούριας και εξελιγμενης επιβάλεται απο την επισκευή της παλαιάς.
    Αυτο λυνει ενα μερος του προβλήματος.

Τωρα στα ακριβά συστήματα Τ/Κ εκτος απο την απαιτούμενη τεχνογνωσία που πρεπει να εχει ο τεχνίτης,χρειάζεται κ ο απαραιτητος τεχνολογικος εξοπλισμος σε ειδικά οργανα που τα κοινα των "Ηλεκτρονικών" δεν φτάνουν.
    Κ δεν μιλαμε για smd κολητηρια η για παλμογράφους κτλ...
    Εδω λοιπον ειναι το προβλημα. Που θα επισκευαστουν αυτα, ακομη κ αν υπαρχουν οι γνωσεις για την επισκευή.
    Κ να μη ξεχνάμε κ το θέμα "Ανταλακτικά..."

Καταγράφηκε

Γιώργος Λεμονής
    gerolikos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #3 στις: Παρασκευή, 1 Φεβ 2008, 00:10:43 »

καλησπέρα δεν το διαβάζει σχεδόν κανεις η δεν ασχολείται για το λόγο ότι είναι greecklish το μήνυμα σου διόρθωσε το και κάποιος θα σου βρει την λύση  Thumbs up
    στο λέω γιατί και εγώ έτσι έγγραφα σαν εσένα και μου έβαλαν χέρι με καλο τρόπο βεβαια κανε τον κόπο και εσύ όπως όλοι μας εδώ  Thumbs up

φιλικά πάντα Βαγγέλης

""Sti xwra pou meno Suidia"" mporei k na min exei to palikari ellinika. ekei pou menei den milane ellinika giyto k isos n ta grafei etsi.

τελος παντων εγω δεν νομιζω να παρεις και πολλες απαντησεις  οχι γιατι δεν το θελουμε αλλα ισως γιατι δεν ξερουμε την απαντηση

Πολύ καλή η ερώτηση κ καλό θέμα,που ισως πρεπει να προβληματίσει για το "μή γέννητο"
    Θα πω τις προσωπικες απόψεις μου  σαν επαγγελματίας ηλεκτρονικός.

Η συνηθέστερη βλάβη που παρατηρείται ειναι η φυσιολογική φθορά στα ποντεσιόμετρα των στικ,καθώς και στους διάφορους διακόπτες και επαφες.
     Σπανιώτερα ως βλαβη το "καψιμο" του τρανζιστορ εξοδου του πομπού,ή το μπλοκάρισμα της eeprom του πομπου.
    Επισεις μετα απο πτωσεις της Τ/Κ εχουν αναφερθει δυσλειτουργιες που συνηθως εχουν να κανουν με ρήξεις πλακέτας και ψυχρων κολήσεων-συνδεσμων-καλωδιων καθως κ μηχανικων βλαβων στα μοχλικα συστηματα των στικ.

Πιθανοτατα τωρα στην Ελλάδα ισως καποιος εισαγωγεας μοντελιστικου υλικου να εχει συνεργασια με καποιας μορφης σερβις, εντως καταστηματος ή εκτος! (εξωτερικος συνεργάτης). Επομένως εκει αναλαβάνωνται να γινονται κ οι περισσότερες επισκευες. Εδω θελει ψαξιμο!

Τωρα αν πχ το κοστος μιας Τ/Κ λογο παλαιότητας ή απλότητας ειναι αρκετά χαμηλό. συνήθως η αγορά μιας καινούριας και εξελιγμενης επιβάλεται απο την επισκευή της παλαιάς.
    Αυτο λυνει ενα μερος του προβλήματος.

Τωρα στα ακριβά συστήματα Τ/Κ εκτος απο την απαιτούμενη τεχνογνωσία που πρεπει να εχει ο τεχνίτης,χρειάζεται κ ο απαραιτητος τεχνολογικος εξοπλισμος σε ειδικά οργανα που τα κοινα των "Ηλεκτρονικών" δεν φτάνουν.
    Κ δεν μιλαμε για smd κολητηρια η για παλμογράφους κτλ...
    Εδω λοιπον ειναι το προβλημα. Που θα επισκευαστουν αυτα, ακομη κ αν υπαρχουν οι γνωσεις για την επισκευή.
    Κ να μη ξεχνάμε κ το θέμα "Ανταλακτικά..."

συμφωνω απολυτα Γιωργο μαζι σου.στην Ελλαδα το θεμα σερβις ειναι ενα μεγαλο κ μακρινο ονειρο απο τα λιγα που εχω δει γιατι υπαρχουν εδω μεσα και ανθρωποι οι οποιοι εχουν δει πολλα περισσοτερα απο μενα.Μακαρι να αλλαξουν τα πραγματα γιατι αυτο θα ειναι καλο για ολους μας.
    Καταγράφηκε

πεταξε ελευθερα στους ουρανους
    Quad copter Promitheas in my village
    fotis400
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #4 στις: Παρασκευή, 1 Φεβ 2008, 00:31:31 »

Ακριβώς πάνω στην ώρα!

Το θέμα με ενδιαφέρει αρκετά, καθώς πριν από περίπου μία εβδομάδα η τ/κ μου παρουσίασε ένα πρόβλημα.

Πρόκειται για την Futaba 9CHPS.

Στην οθόνη μία ολόκληρη οριζόντια γραμμή από pixel, έπαψε να λειτουργεί, απλά όλα τους νεκρώσαν.
    Η τ/κ δεν ειχε κανενός είδους κακομεταχείρηση (π.χ. πτώση) ούτε πριν την βλάβη, ούτε ποτέ. Απλά το βράδυ δούλευε, και το πρωί όχι.

Τι γίνεται στην περίπτωση?
    Καταγράφηκε
    heli-division
    Aeromodeller Hero Member

sponsored by NEM Hobby

« Απάντηση #5 στις: Παρασκευή, 1 Φεβ 2008, 00:39:07 »

γερόλυκε μπορεί να έχεις και δίκιο αλλα και εγώ για να γράφω ελληνικά επειδή είμαι γεια σας τελείως δουλεύω translate greecklish έλεος  Thumbs up  Grin  Grin  idiot2
    Καταγράφηκε

synergy n9 9452 os 91gy 611 pump spektrum radix fromeco arizona
    style 90/os-max.91/gy 611/spektrum,dx7,full metal & carbon
    extreme 50 9451 spartan 760 radix os 50 hyper sx rjx mufler
    gerolikos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #6 στις: Παρασκευή, 1 Φεβ 2008, 00:45:06 »

γερόλυκε μπορεί να έχεις και δίκιο αλλα και εγώ για να γράφω ελληνικά επειδή είμαι γεια σας τελείως δουλεύω translate greecklish έλεος  Thumbs up  Grin  Grin  idiot2

κιομως αγαπητε εχω δικιο.δεν ειναι τα γραμματα αλλα η αγνοια που δεν αφηνει το χερι να γραψει  lalala
    Καταγράφηκε

πεταξε ελευθερα στους ουρανους
    Quad copter Promitheas in my village
    Lemon!
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #7 στις: Παρασκευή, 1 Φεβ 2008, 01:02:49 »

white flag
    Καταγράφηκε

Γιώργος Λεμονής
    Lemon!
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #8 στις: Παρασκευή, 1 Φεβ 2008, 01:06:26 »

Ακριβώς πάνω στην ώρα!

Το θέμα με ενδιαφέρει αρκετά, καθώς πριν από περίπου μία εβδομάδα η τ/κ μου παρουσίασε ένα πρόβλημα.

Πρόκειται για την Futaba 9CHPS.

Στην οθόνη μία ολόκληρη οριζόντια γραμμή από pixel, έπαψε να λειτουργεί, απλά όλα τους νεκρώσαν.
    Η τ/κ δεν ειχε κανενός είδους κακομεταχείρηση (π.χ. πτώση) ούτε πριν την βλάβη, ούτε ποτέ. Απλά το βράδυ δούλευε, και το πρωί όχι.

Μονο στην οθόνη ειναι το προβλημα ή δεν λειτουργει καθόλου?
    Δηλ. δοκιμασες να δεις αν εκπεμπει? εστω κ αν δε βλεπεις τπτ στην οθόνη...
    Καταγράφηκε

Γιώργος Λεμονής
    fotis400
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #9 στις: Παρασκευή, 1 Φεβ 2008, 01:35:12 »

Η τ/κ λειτουργεί κανονικότατα.

Από όλες τις απόψεις.

Και η οθόνη λειτουργεί, όμως μία γραμμή από την μία άκρη στην άλλη είναι "νερκή". Λευκή.
    Καταγράφηκε
    Lemon!
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #10 στις: Παρασκευή, 1 Φεβ 2008, 01:53:13 »

Υπαρχει μια περιπτωση να μη "πατα" καλα το LCD στην εδρα του. Η να εχει καπου διακοπή δεδομένων.
    Πρεπει να γινει εκτενέστερος έλεγχος.
    Μου κάνει εντύπωση που ειπες οτι δεν ειχε προηγηθει καποια κακομεταχείρηση ή πτώση...
    Φαινόμενα τετοια μπορει να προκληθουν απο συμπυκνωση υδρατμών,υγρασίας γενικότερα,ακόμη κ απο διαφορά θερμοκρασίας. αυτα συνηθως υποχωρουν χωρις να αφησουν μόνημη βλαβη.
    Παρε την Τ/Κ στα χερια σου κ ανοικτή πλέον, προσπάθησε να ασκήσεις πιεση στα πλαστικά της περιμετρικά σαν να θελεις να την στρεβλώσεις. αν υπαρχει καποια περιπτωση κακής επαφής στο εσωτερικό της θα φανει.
    επισεις με πολυ απαλες πιέσεις (δαχτυλο) κανε το ιδιο επανω στο Display περιμετρικά και στο κεντρο του.
    Αν δεν αλάξει τπτ εστω και στιγμιαία θα πρεπει να επέμβει κάποιος ειδικός για περισσότερο έλεγχο.
    Αν οτι σου ειπα σου φενεται δύσκολο ή φοβάσαι τοτε δωστη σε κάποιον ειδικο.
    Καταγράφηκε

Γιώργος Λεμονής
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Παρασκευή, 1 Φεβ 2008, 09:16:26 »

Κάποια στιγμή σταμάτησε να δουλεύει (εντελώς) μία Hitec Eclipse 7. Έμεινε στο ράφι γιατί δεν υπήρξε ενδιαφέρον για παραπέρα ενασχόληση με το σπορ από τον κάτοχο.

Κάποια άλλη φορά μία άλλη αλλά ίδια Τ/Κ με τα ίδια συμπτώματα, στάλθηκε στην Αγγλία αλλά δεν θυμάμαι σε ποιο κατάστημα (Sussex-Centre-Models νομίζω. Στην περιπτωση που ενδιαφέρεται κάποιος θα το ερευνήσω).
    Η Τ/Κ επισκευάστηκε και λειτουργεί (μάλλον) μέχρι και σήμερα.

Σε μία άλλη περίπτωση μια JR10X στάλθηκε στον MacGregor στην Αγγλία, επισκευάσθηκε και λειτουργεί κανονικά. Τον αλλάξανε πλακέτα και η χρέωση δεν ήταν πολύ μεγάλη από ό,τι μου είπε ο κάτοχος.

Εάν πρόκειται για 6κάναλη Τ/Κ με 150,00 ευρώ πάιρνεις μία άλλη. Εάν θέλεις κάτι καλύτερο περίμενε λίγο μέχρι που να κυκλοφορήσει η JR12X για να σου πουλήσω την 9ΧΙΙ μου με όποια συχνότητα θέλεις μαζί με έναν κουβά δέκτες.....

Καταγράφηκε
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Παρασκευή, 1 Φεβ 2008, 09:27:23 »

Ξεκινάς από το κατάστημα που την πήρες.
    Καταγράφηκε
    fotis400
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #13 στις: Παρασκευή, 1 Φεβ 2008, 15:09:43 »

Παράθεση
    Υπαρχει μια περιπτωση να μη "πατα" καλα το LCD στην εδρα του. Η να εχει καπου διακοπή δεδομένων.
    Πρεπει να γινει εκτενέστερος έλεγχος.
    Μου κάνει εντύπωση που ειπες οτι δεν ειχε προηγηθει καποια κακομεταχείρηση ή πτώση...
    Φαινόμενα τετοια μπορει να προκληθουν απο συμπυκνωση υδρατμών,υγρασίας γενικότερα,ακόμη κ απο διαφορά θερμοκρασίας. αυτα συνηθως υποχωρουν χωρις να αφησουν μόνημη βλαβη.
    Παρε την Τ/Κ στα χερια σου κ ανοικτή πλέον, προσπάθησε να ασκήσεις πιεση στα πλαστικά της περιμετρικά σαν να θελεις να την στρεβλώσεις. αν υπαρχει καποια περιπτωση κακής επαφής στο εσωτερικό της θα φανει.
    επισεις με πολυ απαλες πιέσεις (δαχτυλο) κανε το ιδιο επανω στο Display περιμετρικά και στο κεντρο του.
    Αν δεν αλάξει τπτ εστω και στιγμιαία θα πρεπει να επέμβει κάποιος ειδικός για περισσότερο έλεγχο.
    Αν οτι σου ειπα σου φενεται δύσκολο ή φοβάσαι τοτε δωστη σε κάποιον ειδικο.

Τα έχω ήδη κάνει όλα αυτά, αλλά τίποτα δυστηχώς.

Όμως δεν έχω πρόσβαση στο μπροστινό μέρος της πλακέτας που είναι επάνο η οθόνη, ακόμα και αν ανοίξω την τ/κ. Και αυτό γιατί δεν γνωρίζω πως να βγάλω το μεγάλο περιστροφικό κουμπί που έχει μπροστά. Η μία του μεριά είναι έξω από την τ/κ και η άλλη μέσα. Συγχρώνως είναι κολλημένο πάνω στην πλακέτα, άρα δεν μπορώ να βγάλω την πλακέτα.

Κάποιος τρόπος υπάρχει αλλά δεν τον γνωρίζω. Και προκειμένου να γίνει ζημιά.... το άφησα.

Παράθεση
    Εάν πρόκειται για 6κάναλη Τ/Κ με 150,00 ευρώ πάιρνεις μία άλλη. Εάν θέλεις κάτι καλύτερο περίμενε λίγο μέχρι που να κυκλοφορήσει η JR12X για να σου πουλήσω την 9ΧΙΙ μου με όποια συχνότητα θέλεις μαζί με έναν κουβά δέκτες.....

Η τ/κ είναι 9 κάναλη. Όπως έγραψα και πιο πάνω είναι η futaba 9chps.

Παράθεση
    Ξεκινάς από το κατάστημα που την πήρες.
    Το έχω στο μυαλό μου αλλά δεν έχω προλάβει.... Απλά ρωτάω για να πάρω καμια ιδέα, ή να ακούσω καμια εμπειρία, ή ακόμα καλύτερα να προτείνετε καμια επισκευή....
    Καταγράφηκε
    Lemon!
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #14 στις: Παρασκευή, 1 Φεβ 2008, 15:36:50 »

Οταν ειπα "ανοικτή" δεν ενοούσα να την ξεβιδώσεις,απλά να ανοίξεις τον διακόπτη, (Power on) και να κάνεις τα υπόλοιπα.
    Πολύ καλά έκανες κ σταμάτησες την επέμβαση εφ'οσον δεν γνωρίζεις πως ξεβιδώνει.
    Αναφορικά θα πρεπει να ξεβιδώσεις κ τις 8 βιδες (4 ανα στικ)  γυρω απο τα χειριστήρια κ να απομακρύνεις τα πλαστικά των διακοπτων. ΔΕΝ στο συστήνω ομως μηπως κ κάνεις μεγαλύτερη ζημιά.
    Καλυτερα να πας στο κατάστημα οπου την πήρες. Εκει πιστευω θα σε βοηθήσουν με κάποιο τρόπο.
    Είτε με service είτε με κάποια πρόταση-προτροπή σε καποιο service.
    Φρόντισε μόνο να την ξαναβιδώσεις οπως ητανε κ σωστα χωρις να φαίνωνται τυχον σημαδια επέμβασης.
    Ειναι πολύ πιθανό να μην την "αναλάβουν". Αφορμές ζητούν για να πουλήσουν καινούρια!
    Καταγράφηκε

Γιώργος Λεμονής
    Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: ΕΠΙΣΚΕΥΉ-ΣΈΡΒΙΣ-"ΤΙΛΕΚΑΤΕΝΘΙΝΣΙΣ???"
    Μεταπήδηση σε: