Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.794 μηνύματα σε 12.387 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 21:23:19

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 21:23:19

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 18:50]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:07]

[Σήμερα στις 03:41]

[Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 14:35:59]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309794
    Σύνολο θεμάτων: 12387
    Online σήμερα: 139
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 4
    Επισκέπτες: 75
    Συνολικά: 79
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: 60αρι ή 90αρι?  (Αναγνώστηκε 6568 φορές)
    anastassis
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Δευτέρα, 28 Ιαν 2008, 16:37:17 »

καλησπέρα,

θέλω να προχωρήσω στην αγορα ενός θερμικού ε/π, μετά το beltCP που έχω.
    Σκεφτόμουν για .60αρι ως μια λύση που τα κάνει όλα.

Αλλα μετά από συζητήσεις που είχα με άλλους μοντελιστές, μου έλεγαν οτι αν ειναι να πάρω .60αρι, καλύτερα να πάρω κατευθείαν .90αρι.

Εσας η γνώμη σας πια είναι? Αξίζει? Το κόστος είναι παραπλήσιο, ή το .90αρι ξεφεύγει κατα πολύ?

Ειδικά αν κάποιος εχει και .60αρι και .90αρι θα με βοηθούσε η γνώμη του.
    Καταγράφηκε
    mickynoise
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #1 στις: Δευτέρα, 28 Ιαν 2008, 16:44:52 »

Καλησπερα.Μετα απο το μπελτ θα σου προτεινα να πας σε ενα 50αρι.Αν ομως επιμενεις μην ασχοληθεις
    με 60αρια.Κατευθειαν σε 90αρι. Ο λογος που σου λεω να πας απο το μπελτ σε 50αρι ειναι διοτι το κοστος
    ενος 90αριου ξεφευγει μακραν σε ανταλλακτικα,συντηρηση,πτωσεις.

Αναφορικα πρεπει να εισαι προετοιμασμενος με τα εξης.Στο 90αρι με 1 γαλλονι βγαζεις 5 πτησεις.
    Με 50αρι 10-11 περιπου.Ενα frame πχ. ενος TREX 600 κοστιζει περιπου 60 ευρω.Ενος 90αριου για
    παραδειγμα ενος VIBE περιπου 400. Ενα canopy pre-painted για το TREX 600 περιπου 70 ευρω ενω
    για το VIBE 150-200.Δεν το συζηταω οτι μια μπουμα απο ενα 90αρι κανει οσο 8-10 απο το 600αρι

Επισης αν δεν εχεις πεταξει ποτε μεγαλο ε/π γνωμη μου μην μπεις στα βαθια.Μπορεις να παρεις
    ενα καλο 50αρι που να κανει τα παντα χωρις να κωλονει και να εχει φθηνα ανταλλακτικα και να μπορεις
    να τα βρισκεις παντου.

Για να φτιαξεις ενα καλο 50αρι θα σου στοιχισει περιπου 1000-1500 ευρω (αλλα με πολυ καλα πραματα επανω)
    Ενα αντιστοιχο 90αρι τουλαχιστο 2500 ευρω και πανω.
    Καταγράφηκε

TREX 600 Nitro Pro, OS 50 HYPER, V BLADES TST, V PADDLES, HATORI 522, 9252 (4), 401-9254 TAIL, Quick UK Header Tank
    TREX 450 SE, SCORPION 2221-6 MOTOR, RADIX BLADES, HS65HB Cyclic, 401 - 9257 TAIL - Full Chinese Batteries
    heli-division
    Aeromodeller Hero Member

sponsored by NEM Hobby

« Απάντηση #2 στις: Δευτέρα, 28 Ιαν 2008, 17:04:11 »

raptor 50 titan είναι η καλύτερη επιλογή σου ανταλλακτικά πολλά φτηνά και παντού έχω 30ari 90 ari και στο παρελθόν 50ari το καλύτερο απ όλα είναι το 50 απλά το 90 είναι πολύ τέρας και μου αρέσει αλλιώς σαν πτήση δεν ζηλεύουν και πολύ τα 50aria!!!!!για εκεί σε κόβω ο πιο εύκολος δρόμος σου είναι επίσης το τρέχ 600 nitro είναι πολύ καλο και ελαφρύτερο από ένα "ραπτορα" αν θες να προχωρήσεις σε 3d πτήση Thumbs up

filika vagelis
    Καταγράφηκε

synergy n9 9452 os 91gy 611 pump spektrum radix fromeco arizona
    style 90/os-max.91/gy 611/spektrum,dx7,full metal & carbon
    extreme 50 9451 spartan 760 radix os 50 hyper sx rjx mufler
    anastassis
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #3 στις: Δευτέρα, 28 Ιαν 2008, 18:13:38 »

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις,

Δηλαδή για 3-D πτήσεις, στις οποίες θέλω να προχωρήσω σιγα σιγά, κανει και ενα .50αρι (τυπου Trex 600 nitro pro ή raptor 50 titan),
    χωρίς να χρειάζεται να πάρω .90αρι. Δηλαδή τότε πια η σημαντική διαφορά ανάμεσα σε .50αρι και .90αρι. Δε διαφέρουν σε κάτι ουσιαστικό??

Απ' ότι κατάλαβα, το .60αρι το ξεχνάω ούτως ή άλλως.

Καταγράφηκε
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Δευτέρα, 28 Ιαν 2008, 18:17:28 »

Από άλλο ποστ σχετικό με το θέμα :

Προτείνεται για αρχική αγορά το 50size Raptor ή Hirobo και όχι το 90 για τους εξής λόγους :
    1. Xαμηλό κόστος απόκτησης.
    2. Χαμηλό κόστος συντήρησης και επισκευής.
    3. Ευκολία εξεύρεσης ανταλλακτικών επισκευής.
    4. Μεγάλη προσφορά τεχνογνωσίας των παρπάνω ελικοπτέρων.
    5. Χαμηλή κατανάλωση καυσίμων 350cc/15λεπτο για συνθήκες Hover στην φάση της     εκπαίδευσης.
    6. Εκτελούν ΟΛΕΣ τις μανούβρες με περίσσια άνεση χωρίς πρόβλημα.
    7. Ευκολία μεταφοράς.

Φιλικά.
    Νίκος
    Καταγράφηκε
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Δευτέρα, 28 Ιαν 2008, 18:20:10 »

Όλα τα 90ρια Ε/Π της πρώτης γενιάς ήταν 60ρια !!
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #6 στις: Δευτέρα, 28 Ιαν 2008, 18:24:40 »

Φίλε anastassis τό 60άρι είναι ένα μοντέλο πού γενικώς δέν κινήται στήν Ελλάδα.
    Θά έχεις καί πρόβλημα ανταλακτικών καί οί διαφορές απο ένα 50 είναι μηδαμινές.
    Θά προσθέσω ότι τό 90άρι είναι κ@υλα νά τό βλέπεις στόν αέρα, αλλά όπως είπαν και τά παιδιά πιό πάνω, είναι ασύμφορο.
    Εκτός άν είσαι πιλοτάρα οπότε Ο.κ.
    Ενα 50άρι είναι ή καλύτερη λύση αυτή τήν στιγμή.
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

koseliok
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #7 στις: Δευτέρα, 28 Ιαν 2008, 18:26:48 »

Καλησπερα . θα συνφωνησω και εγω με τον mickynoise  και τον heli-division
    Θα σου προτεινα και εγω αν ειναι να πας σε 60αρι, τοτε καλυτερα 90αρι

Αλλα παλι εξαρταται πιο 90αρι θα παρεις υπαρχουν 90αρια με φτηνα αλλα και ακριβα ανταλακτικα
    Εγω εχω το ραπτορα 90 SE τον εχω εναμιση χρονο και ειμαι πολλυ ευχαρηστημενος,δεν μου εχει ζητησει τιποτα.
    τα ανταλακτικα του ειναι απο τα πιο φτηνα!!

Παρολα αυτα αν επερνα ελικοπτερο τωρα θα επερνα  το TREX 600
    το 90 δεν συμφερει καιει το ατιμο...
    Καταγράφηκε

GOBLIN 500---trex 450 pro.... trex 450sport fl ----Trex 700 nitro  ..........
    PRINTEZHS IOSHF
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #8 στις: Δευτέρα, 28 Ιαν 2008, 19:23:14 »

εχο ραπτορ 60 με το 50  καμια σχεση   και στο μεγεθοσ και στην σταθεροτιτα εχει φτηνα ανταλακτικα και προσοπικα με καθε γεμισμα πεταο 25 λεπτα με  τον 70 αρι κινιτηρα . συνφονο βεβαιοσ με τουσ προλαλησαντεσ στα περισοτερα που ειπαν. σαφεστατα και το 50αρι εχει δυναμη για ακροβατικα κτλ αλλα απο 60 και πανο ειναι αλλη κλαση για πιο εμπειρουσ θα ελεγα και οχι για αρχαριοσ  εφοσον θελεισ να κανεισ 3d πτησησ. pare 50. και κατι τελευταιο το 60 γινεται με πολυ λιγεσ μετατροπεσ 90 .  η αποφαση δικησου Thumbs up
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 28 Ιαν 2008, 19:35:19 από PRINTEZHS IOSHF » Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Δευτέρα, 28 Ιαν 2008, 19:29:53 »

Μετά το βελτάκι καλύτερα ανέβα αργά και σταθερά, πάρε πρώτα ένα 50άρι. Θα το χαρείς το ίδιο και δεν πρόκειται να το βαρεθείς ποτέ. Και να ξέρεις πως οι περισσότεροι που κατεβαίνουμε στο F3C παίρνουμε μαζί και ένα 50αράκι για να κάνουμε τα 3D κολπάκια μας στα διαλείματα και κρατάμε το πολύ ανώτερο και ακριβότερο και κλπ και κλπ 90άρι για τις ανάγκες των αγώνων.
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    anastassis
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #10 στις: Δευτέρα, 28 Ιαν 2008, 21:45:11 »

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Συνοψίζοντας κατάλαβα οτι
    1) ένα .50αρι ε/π είναι μία πολύ καλή και διαχρονική λύση, το οποίο κάνει με ευκολία όλα τα ακροβατικά. Σωστά???
    Με ενδιαφέρει να μην υστερεί σε ακροβατικές κινήσεις, μιας και θέλω να προχωρήσω σε αυτην την κατηγορία.
    2) Αν ήταν να έπαιρνα .60αρι καλύτερα να πήγαινα κατευθείαν σε .90αρι.
    2) Το .90αρι είναι πολύ ακριβό και το αφήνουμε για αργότερα, αφού μάθω τα ακροβατικά πρώτα με το .50αρι

Οπότε μάλλον για .50αρι με βλέπω. Raptor titan και Trex 600 nitro είναι τα καλύτερα της κατηγορίας?

Σκέφτομαι το Trex απο αυτά που αναφέρθηκαν, ως πιο ελαφρύ και πιο ακροβατικό
    Καταγράφηκε
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Δευτέρα, 28 Ιαν 2008, 22:02:27 »

Οπότε μάλλον για .50αρι με βλέπω. Raptor titan και Trex 600 nitro είναι τα καλύτερα της κατηγορίας?

Σκέφτομαι το Trex απο αυτά που αναφέρθηκαν, ως πιο ελαφρύ και πιο ακροβατικό

Εγώ είμαι εδώ και λίγο καιρό κάτοχος ενός Raptor 50 Titan και αυτό που έχω να πω είναι... Αξιοπιστία!
    Ένας φίλος επίσης έχεις ένα Hirobo Sceadu EVO 50. Αυτό το μοντέλο είναι πιο ποιοτικό κατασκευαστικά, πιο εξελιγμένο θα έλεγα και γενικά μου άρεσε τόσο που αν δεν είχα τον Raptor θα έπαιρνα αβλεπή το Sceadu, χωρίς βέβαια να έχω μετανιώσει καθόλου για τον Raptor. Αν τυχών σε ενδιαφέρουν τα μεταχειρισμένα, κοίταξε αυτή την αγγελία, την οποία θεωρώ και πολύ καλή ευκαιρία καθώς κι εγώ άνετα θα μπορούσα να την χτυπήσω... https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=265.msg44227#msg44227

Όσο για τα Trex, δεν είχα την τύχη να δω το 600 από κοντά κι έτσι δεν θα εκφέρω καμιά γνώμη.
    50 vs 90; ...Δες πρώτα πόσο καίει το .50 και μετά υπολόγιζε για το .90  Grin
    Τα .50 είναι επένδυση, μην μασάς, δεν θα το μετανιώσεις.  Thumbs up
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    mickynoise
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #12 στις: Δευτέρα, 28 Ιαν 2008, 22:18:37 »

Anastasi ο ραπτορας ειναι ενα μοντελο παλιο αλλα αξιοπιστο και ειναι για αυτο που λεμε
    παλιο 3D. Το τρεξ 600 νιτρο προ ειναι μοντελο 2007 με πολλες καινοτομιες και ειναι ισως
    το καλλιτερο 50αρι αυτη τη στιγμη σε σχεση τιμης-αποδοσης και καθαρα 3νταδικο ε/π
    αλλα με σταθεροτητα πτησης και ευθειων.

Επισης ειναι το πιο ελαφρυ 50αρι αυτη τη στιγμη στον κοσμο και με σχεση μεταδοσης
    8:5 :1 με 20αρι πινιον για οσους γνωριζουν

Δες μερικα βιντεακια.

http://www.youtube.com/watch?v=unKTd_ACJNk

http://www.youtube.com/watch?v=8a2x0zBBaKY

Πιστεψε με οτι υπαρχουν και Ελληνες που πετουν περιπου οπως σε αυτα τα βιντεο

Και επισης οσους ρωτησεις κατοχους του νιτρο προ ειναι ολοι καταευχαριστημενοι και
    επισης πληθαινουν σε μορφη επιδημιας

MarD οταν το δεις απο κοντα να πεταει θα ξεχασεις ολα τα υπολοιπα  Cheesy
    Και επισης πιστευω οτι το νιτρο εχει πιο φθηνα ανταλλακτικα απο Ραπτορες
    Καταγράφηκε

TREX 600 Nitro Pro, OS 50 HYPER, V BLADES TST, V PADDLES, HATORI 522, 9252 (4), 401-9254 TAIL, Quick UK Header Tank
    TREX 450 SE, SCORPION 2221-6 MOTOR, RADIX BLADES, HS65HB Cyclic, 401 - 9257 TAIL - Full Chinese Batteries
    Sotos
    Aeromodeller Full Member

3D only..

« Απάντηση #13 στις: Δευτέρα, 28 Ιαν 2008, 22:19:40 »

Ο καθενας μαλλον εκφερει γνωμη σχετικα με αυτο που εχει.Εγω εχω τρεξ 600 και στο προτεινω ανεπιφυλακτα αν ειναι να προχωρησεις στα ακροβατικα.Εχω πιλοταρει και ραπτορα και δεν με χαλασε καθολου μπορω να πω αλλα αυτο το knife edge της align ειναι το κατι αλλο.Μονο με το avant ενος φιλου μπορω να το συγκρινω.Απο την αλλη τα crash kit που κυκλοφορουν για τους ραπτορες δεν ειναι καθολου κακα αν εισαι απειρος και αρχισεις να μαζευεις κομματια οποτε ζυγισε τα και σκεψου.
    Σχετικα με το sceadu που αναφερθηκε παραπανω πιστευω κι εγω οτι ειναι αρκετα καλη ευκαιρια..
    Καταγράφηκε

MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Δευτέρα, 28 Ιαν 2008, 22:36:25 »

MarD οταν το δεις απο κοντα να πεταει θα ξεχασεις ολα τα υπολοιπα  Cheesy
    Και επισης πιστευω οτι το νιτρο εχει πιο φθηνα ανταλλακτικα απο Ραπτορες

Επειδή φίλε Μιχάλη δεν σε πιστεύω, σε προκάλω να έρθεις ως την Έδεσσα για επίδειξη!  Grin  Grin  Grin

...Πλάκα κάνω. Κι εγώ το πιστεύω πάντως αυτό για το Trex και η αλήθεια είναι ότι το σκέφτηκα για να προχωρήσω ως εκεί, αλλά εκτός του ότι μου έβγαινε ακριβούτσικο, ένας άλλος λόγος ήταν το γεγονός πως μόλις έκανα την αρχή στα θερμικά και ήθελα να πάρω ένα ελικόπτερο που θα ήταν γνωστό στους δικούς μου εδώ για να μην ψαχνόμαστε. Ίσως είναι αυτή η αναβάθμισή μου κάποια στιγμή αργότερα. Προς το παρών θέλω ένα ηλεκτρικό κτηνάκι να το ξεπατώσω. Εκείνο το 450SE πολύ με γλυκοκοιτάζει τελευταία αλλά προς το παρών δεν υποκύπτω! (...και καλά τώρα, ας είχα τα φράγκα και σου 'λεγα!  Cheesy Grin )
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα με καύσιμο (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: 60αρι ή 90αρι?
    Μεταπήδηση σε: