Ακριβώς.
Το Project για το Mikado ήταν απαιτητικό από άποψη design.
Χρειαζόταν μια δραστική αλλαγή στο δοχείο καυσίμου διότι οι 'σχεδιαστικές γραμμές' του συγκεκριμένου κατασκευαστή είναι πολύ ..curvy...
Συνηθίζω να ακολουθώ το στυλ του κάθε κατασκευαστή όταν σχεδιάζω μετατροπές για διάφορους λόγους..
Κατα τη γνώμη μου, το τελικό αποτέλεσμα ΠΡΕΠΕΙ να μην δίχνει σαν ''frankenstein''!
Τοσο οι κατασκευαστές όσο και οι κάτοχοι των μοντέλων τους, θαρώ πως δεν θέλουν να δούν ενα ελικόπτερο μπασταρδεμένο με υλικά από διαφορετικούς κατασκευαστές.
Το ελικόπτερο είναι ενα θαύμα της μηχανικής και κάθε ένα σχέδιο το κρίνει ο καθένας με τα κριτηριά του. Όμως, σκοπός δεν είναι να δημιουργίσουμε ένα μοντέλο που απλά θα πετάει..
Το ότι θα είναι αξιόπιστο και ότι θα πετάει θεωρείται δεδομένο.. Αρα τι μας μένει? Το καλυτεχνικό - αισθητικό κομμάτι που για να συνδυαστεί με τη λειτουργικότητα, τις περισσότερες φορές είναι και το δυσκολότερο πρόβλημα που πρέπει να λυθεί.
Η Mikado είναι κατεξοχήν κατασκευάστρια ηλεκτρικών ελικοπτέρων γνωστή από τα πολύ πετυχημένα ελικότπερα - LOGO.
Ο
Kyle Dahl, Team Pilot στην περιοχή της Αμερικής έκανε τη μετατροπή του LOGO 690 σε Νιτρο.. το
GLOGO 690.
Οταν επικοινώνησε ο Kyle μαζί μου για να ερευνήσουμε την πιθανότητα να δημιουργίσουμε την Gasser εκδοχή του GLOGO (G-LOGO), αμέσως μελέτησα τη Mikado και τα μοντέλα της..
Δεν έτυχε ποτέ να εχω κάποιο LOGO διότι απέχω εντελώς από τα ηλεκτρικά.
Τοτέ λοιπόν ήρθα αντιμέτωπος με την πρόκληση..
Χαζεύοντας το manual και μερικές φωτογραφίες του GLOGO, παρατήρησα το καμπιλωτό στυλ της Mikado, το πολύ μικρό μέγεθος των frames, αλλά και την σχεδιαστική παρα-φωνία του GLOGO σχετικά με το δοχείο καυσίμου που χρησιμοποίησε ο Kyle.
To GLOGO χρησημοποιεί δοχείο καυσίμου της SYNERGY. H Synergy σχεδιαστικά είναι πιο κοντά στο δικό μου στιλ, με ευθείες γραμμές, αρκετά chamfers σωστές αναλλογίες στα fillets κλπ..
Τοτε λοιπόν είπα, αποκλείεται! Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω μεταροπή για Mikado LOGO και να βάλω τετραγωνοποιημένο δοχείο καυσίμου... θα πρέπει να βρώ ένα δοχείο που να ταιριάζει σε αυτό το καμπυλωτό στυλ του ελικοπτέρου ώστε να δίχνει 100% άρτιο.
Πολύ έρευνα πολλά προβλήματα, τίποτα δεν με κάλυπτε.. Η ιδέα του διάφανου κυλινδρυκού δοχείου καυσίμου ήρθε από το UAT με το οποίο αναβάθμισα το Jet ελικόπτερό μου πρόσφατα!
https://fctjet.com/products?olsPage=products%2F100-ml-uatΑυτό είναι είπα! Πρέπει να βρώ ένα τέτειο πράμα, στις διαστάσει που χρειάζομαι για να καλύψω τις σχεδιαστικές ανάγκες μου αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να είναι ανθεκτικό στη βενζίνη και χωρητικότητας ~400ml.
Ε αυτό δεν βρέθηκε ποτέ.. οπότε έπρεπε να το σχεδιάσω και να το κατασκευάσω εγώ ή κάποιος πιo ειδικός στα δοχεία.. ποιος άλλος? fctjet.com
Ετσι αυτό το σημείο του ελικοπτέρου έγινε το σημείο κατατεθέν, απόλυτα εναρμονισμένο με το στιλ της Mikado, σύγχρονο και πανέμορφο.
Ειναι αλήθεια ότι όταν κάνεις συμβιβασμούς ,το τελικό αποτέλεσμα δεν θα είναι ποτέ τέλειο..