Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.493 μηνύματα σε 12.376 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 20 Μαΐ 2026, 22:59:12

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 20 Μαΐ 2026, 22:59:12

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 20:27]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 00:35]

από Markhelis
    [Χθες στις 18:26]

από kon
    [Δευτέρα, 18 Μαΐ 2026, 14:51:29]

από AKISSSS
    [Τρίτη, 12 Μαΐ 2026, 09:51:35]

από ZTRAMP
    [Τετάρτη, 6 Μαΐ 2026, 11:57:18]

από vilisdev
    [Τετάρτη, 6 Μαΐ 2026, 10:57:58]

από AKISSSS
    [Δευτέρα, 4 Μαΐ 2026, 08:59:30]

από carapis
    [Σάββατο, 2 Μαΐ 2026, 11:31:27]

από carapis
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 19:45:33]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 14:36:08]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309493
    Σύνολο θεμάτων: 12376
    Online σήμερα: 100
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 59
    Συνολικά: 61
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 6     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ DRONE ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  (Αναγνώστηκε 19409 φορές)
    panioul
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Πέμπτη, 14 Απρ 2016, 22:37:10 »

Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να ενημερώσω όσους ενδιαφέρονται ότι υπάρχει πλέον η δυνατότητα και στην Ελλάδα να ασφαλιστούν για αστική ευθύνη όσοι χρησιμοποιούν drone.

• Η δυνατότητα παρέχεται για ιδιώτες και επαγγελματίες
    • Αφορά όλους τους χειριστές - ιδιοκτήτες είτε είναι μέλη αερομοντελιστικών σωματείων είτε όχι
    • Αφορά όλη την ελληνική επικράτεια και καλύπτει με την ασφάλιση των χειριστή σε κάθε σημείο και εκδήλωση

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μου στείλετε π.μ. ή email.
    Επίσης τηλεφωνικά μετά τις 18.00 στο 6948051909.
    Καταγράφηκε

Ιωαννίδης Παναγιώτης
    Ένωση Αερομοντελιστών Θεσσαλονίκης
    friar
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #1 στις: Παρασκευή, 15 Απρ 2016, 06:37:36 »

Πολύ καλά νέα, ελπίζω να μην είναι της μορφής

Σωματικές Βλάβες τρίτων: 50.000€
    Υλικές Ζημίες τρίτων : 50.000€
    Ομαδικό Ατύχημα :100.000€
    Ανώτατο Όριο ευθύνης :150.000€
    Απαλλαγή :250 € ανά απαίτηση .
    Ετήσιο Κόστος : 195,00 €

αλλά κάτι τις καλίτερο  ειδικά το σωματικές βλάβες μακρυά από εμάς
    προσωπικά θα προτιμούσα να μην καλύπτονται εκδηλώσεις -Γάμοι βαπτίσεις εγκαίνια διαδηλώσεις και πάσης φύσεως συναθροίσεις- ως αποτρεπτικό για πτήσεις πάνω από κόσμο που ο κίνδυνος είναι μεγάλος παρα μόνον σε επαγγελματίες (εγώ ΔΕΝ είμαι επαγγελματίας και αποφεύγω τον κόσμο) την ασφάλεια την θέλω για κανά κεραμίδι
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 15 Απρ 2016, 06:47:58 από friar » Καταγράφηκε
    panioul
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Παρασκευή, 15 Απρ 2016, 12:34:20 »

Πολύ καλά νέα, ελπίζω να μην είναι της μορφής

Σωματικές Βλάβες τρίτων: 50.000€
    Υλικές Ζημίες τρίτων : 50.000€
    Ομαδικό Ατύχημα :100.000€
    Ανώτατο Όριο ευθύνης :150.000€
    Απαλλαγή :250 € ανά απαίτηση .
    Ετήσιο Κόστος : 195,00 €

αλλά κάτι τις καλίτερο  ειδικά το σωματικές βλάβες μακρυά από εμάς
    προσωπικά θα προτιμούσα να μην καλύπτονται εκδηλώσεις -Γάμοι βαπτίσεις εγκαίνια διαδηλώσεις και πάσης φύσεως συναθροίσεις- ως αποτρεπτικό για πτήσεις πάνω από κόσμο που ο κίνδυνος είναι μεγάλος παρα μόνον σε επαγγελματίες (εγώ ΔΕΝ είμαι επαγγελματίας και αποφεύγω τον κόσμο) την ασφάλεια την θέλω για κανά κεραμίδι

Καλημέρα φίλε μου. Δυστυχώς από όσο γνωρίζω οι περισσότερες αστικές ευθύνες (γιατί για τέτοια κάλυψη μιλάμε) είναι τέτοιου τύπου και οφείλουν να καλύπτουν και σωματικές βλάβες και υλικές ζημίες. Προσωπικά και μένα σα χομπίστα μερικά πράγματα μπορεί να μην τα χρειάζομαι ή να είναι υπερβολικά. Πιθανών και κάποια να αυξάνουν το κόστος χωρίς να το χρειάζομαι.

Οστόσο είναι κάτι που καλύπτει (και θα έπρεπε να καλύπτεται) τη χρήση του drone σε εκδηλώσεις με κόσμο χωρίς να απαιτεί κάποιος να είναι μέλος σε σωματείο ή να είναι μόνο επαγγελματίας. Οι καλύψεις που είχαμε μέχρι τώρα ήταν η κάλυψη της αστικής ευθύνης του μοντελοδρομίου που ανήκαμε (αν ανήκαμε!!) και φυσικά στα όριά του.

Ένα επίσης πολύ σημαντικό θέμα που δεν έχω αναφέρει είναι ότι η ασφαλιστική κάλυψη ισχύει και για εσωτερικούς χώρους.
    Καταγράφηκε

Ιωαννίδης Παναγιώτης
    friar
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #3 στις: Παρασκευή, 15 Απρ 2016, 13:19:10 »

Προσωπικά βρίσκω ένα τέτοιο τίμημα υπερβολικά υψηλό συγκρίνοντας το με μια ασφάλιση αυτοκινήτου φερ'ειπείν.
    Το σωματικές βλάβες ποτέ δεν είναι αρκετό όσο μεγάλο και αν είναι. Εκεί είναι ου μπλέξεις δεν ξεμπλέκεις.
    και επιμένω σε διαχωρισμό επαγγελματικής από ψυχαγωγική χρήση. Ο επαγγελματίας φωτογράφος δημοσιογράφος τοπογράφος να κάνει ότι θέλει όπου θέλει. Ο ερασιτέχνης για ψυχαγωγία εκτός κατοικημένης περιοχής και σε απόσταση από μέρη που μαζεύεται κόσμος, καφετέριες στάδια συναυλίες παραλίες γυμνιστών η μη και όλων των ειδών εκδηλώσεις αγώνες διαδηλώσεις πορείες παρά μόνον με άτομα που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του και εδώ μην ψάχνεστε για παραθυράκι για βιντεοσκοπήσεις γάμων και συναφών ούτε με τηλεφακό.
    Αν τους βάλουμε όλους στον ίδιο κουβά θα με δείτε εμένα τον κουλοχέρη και άπειρους άλλους μαζί μέσα στο ΟΑΚΑ βραδυά τελικού.
    Δεν βρίσκω λόγο να πληρώνω για κινδύνους στους οποίους δεν προτίθεμαι να υπεισέλθω. Έτσι και χαμηλό ασφάλιστρο επιταγχάνεται και κίνδυνος αποτρέπεται.
    Οι Αμερικλάνοι μπορεί να είναι κιτσ αλλά είναι και πρακτικοί ανθρώποι και εάν η FAA επιβάλλει registration με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο 
    Τα σχόλια σας πριν μας  το απαγορεύσουν τελείως
    Καταγράφηκε
    panioul
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Παρασκευή, 15 Απρ 2016, 13:51:56 »

Καλησπέρα και πάλι, σου είπα δεν διαφωνώ μαζί σου. Σα χομπίστα με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο. Ο καθένας κρίνει για αυτό που κάνει αν το χρειάζεται ή όχι για να έχει την τσέπη του ουσιαστικά καλυμένη γιατί τη συνείδησή του ή το μυαλό του κανείς και καμιά ασφαλιστική δεν μπορεί να τα ορίσει. Με τα δικά μου κριτήρια μπορεί και εγώ να θεωρώ την αστική ευθύνη ενός χειρούργου υπέρογκη αλλά ο χειρούργος τη θεωρεί αυτονόητη....
    Καταγράφηκε

Ιωαννίδης Παναγιώτης
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Παρασκευή, 15 Απρ 2016, 14:31:04 »

Απλη ερωτηση. Γινεται μια ασφαλεια να καλυπτει μια παρανομη πραξη; Δηλαδη ενω ο νομος οριζει που θα πρεπει να γινονται πτησεις εγω μπορω πχ να πεταω ενα 600αρι ελικοπτερο πανω απο κοσμο και αν γινει καποιο ατυχημα να ισχυει κανονικα η ασφαλεια; Η να πεταω σε οτι υψος θελω κοντα σε αεροδρομειο;

Καταγράφηκε
    panioul
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Παρασκευή, 15 Απρ 2016, 14:48:09 »

Αλέξη καλησπέρα. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο η ασφάλιση αυτή είναι συγκεκριμένη, αφορά εξειδικευμένο τηλεκατευθυνόμενο (τύπου drone) και γι' αυτό και καλύπτει μόνο αυτό τον τύπο σε εκδηλώσεις με κόσμο του οποίου η χρήση γίνεται για αεροφωτογράφηση ή βιντεολήψη. Δεν αναφέρει ούτε και καλύπτει άλλου τύπου ιπτάμενα τηλεχειριζόμενα αεροσκάφη.
    Καταγράφηκε

Ιωαννίδης Παναγιώτης
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Παρασκευή, 15 Απρ 2016, 15:04:32 »

Ναι αλλα ο νομος δεν διαχωριζει τα drones απο τα υπολοιπα αερομοντελα. Οτι ισχυει για τα μεν ισχυει και για τα δε. Επειδη ειδα παρομοιο θεμα και σε αλλο φορουμ ειναι το πρωτο που μου ηρθε στο μυαλο. Το οτι νομιμοποιειται ο καθε ενας να πεταει πανω απο το κεφαλι μου χωρις τη δικη μου εγκριση ειναι αλλο μεγαλο θεμα(βλπεπε καλοκαιρι στην παραλια).

Μπορει να υπαρξει συμβολαιο ασφαλισης για μια μη νομιμη πραξη; Εχει ισχυ αυτο σε περιπτωση χρησης της ασφαλειας απο τον ασφαλιζομενο. Η καταβολη της αποζημιωσης εξαρταται αποκλειστικα απο τους ορους ασφαλισης η και απο υους νομους του κρατους; Δηλαδη μπορω εγω να βρω μια ασφαλιστικη και να ζητησω αποζημιωση ακομα και σε περιπτωση που με το αυτοκινητο μου προκαλεσω ατυχημα ενω ειμαι μεθυσμενος; Ολα αυτα ειναι δικη μου απορια. Δεν προσπαθω να αποδειξω κατι η να κατηγορησω την ασφαλιστικη που προσφερει προγραμμα ασφαλισης για drones.
    Καταγράφηκε
    panioul
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Παρασκευή, 15 Απρ 2016, 16:11:19 »

Ναι το καταλαβαίνω ούτε εγώ υπερασπίζομαι ή προσπαθώ να πάρω το μέρος καμιάς ασφαλιστικής. Στα ασφαλιστικά συμβόλαια πάντως αναφέρονται οι καλύψεις και οι εξαιρέσεις. Εάν δεν αναφέρεται στις εξαιρέσεις σημαίνει ότι καλύπτεται. Στο παράδειγμα των αυτοκινήτων αναφέρεται στις εξαιρέσεις το θέμα της παραβατικότητας. Γνώμη μου είναι ότι επειδή το θέμα των drone στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό είναι πολύ πολύπλοκο και δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα τι είναι νόμιμο, έκνομο ή παράνομο και εφόσον δεν αναφέρεται κάτι στις εξαιρέσεις τότε καλύπτεται κανονικά.
    Καταγράφηκε

Ιωαννίδης Παναγιώτης
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Παρασκευή, 15 Απρ 2016, 16:45:04 »

Ναι οντως αναγραφεται. Αρα υποθετω πως ακομα και αν παρανομεις δικαιουσαι την αποζημιωση της ασφαλισης. Οπως πχ αν τρακαρεις δεν σε ρωταει η ασφαλιστικη εαν ειχες ξεπερασει το οριο ταχυτητας. Αρα νομικα μπορει να υπαρξει καλυψη. Απο το τιποτα και εφοσον οι περισσοτεροι πετανε πανω απο κοσμο καλο ειναι να υπαρχει μια τετοια ασφαλιση...απο τη στιγμη που θεωρειται εγκυρη.
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #10 στις: Παρασκευή, 15 Απρ 2016, 17:01:43 »

Καλησπέρα στην παρέα,

πρέπει να γνωρίζετε ότι εκτός από την αστική ευθύνη υπάρχει και η ποινική ευθύνη.

Αν πετάς επάνω από τον κόσμο και προκαλέσεις ατύχημα, δεν μπορείς να επικαλεσθείς ότι "χάλασε" το πράγμα, αλλά θα κατηγορηθείς γιατί πέταγες με τέτοιο τρόπο που (είτε το γράφει κανονισμός είτε δεν το γράφει) ΔΕΝ πήρες όλες τις προφυλάξεις για να αποφύγεις το ατύχημα. Και δεν ισχύει το δεν ήξερα κύριε πρόεδρε. Οφείλεις να γνωρίζεις τα πάντα για ότι κάνεις.
    Αλλο το ατύχημα, άλλο η αμέλεια και άλλο η βαρειά αμέλεια.

Οσο για τις ασφαλιστικές, δεν πληρώνουν αν δεν πειστούν ότι δεν υπάρχει "βαρειά αμέλεια" στο συμβάν.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    gordinir8
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #11 στις: Παρασκευή, 15 Απρ 2016, 19:44:47 »

Το κόστος μπορούμε να το μάθουμε η δεν είναι ανακοινωσιμο?
    Καταγράφηκε
    Αντώνης Παπαδόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Παρασκευή, 15 Απρ 2016, 21:12:57 »

Καλησπέρα,

Οι εξελίξεις στον χώρο των drones τρέχουν πιο γρήγορα από ότι κανείς μπορούσε να φανταστεί πέρσυ ή στην αρχή του χρόνου.

Αυτή την στιγμή έχει ιδρυθεί ειδικός οργανισμός σε παγκόσμιο επίπεδο με την ονομασία JARUS που μέλη του είναι όλες οι κανονιστικές υπηρεσίες από όλο τον κόσμο. Ακόμα και η FAA και η EASA.

Σήμερα τελείωσε στην Μαδρίτη το συνέδριο που είχε προγραμματιστεί και το ευχάριστο είναι ότι μέσα στους συμμετέχοντες στις συνομιλίες σαν άμεσα ενδιαφερόμενος οργανισμός είναι και η FAI της οποίας τα μελη είναι και οι περισσότεροι χρήστες παγκοσμίως. Και αυτό μετρά πάρα πολύ στην λήψη των αποφάσεων βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Ως προς το θέμα της ασφάλισης θα έλεγα οτι χωρίς να υπάρχει το κανονιστικό πλαίσιο που θα ισχύσει στην Ελλάδα πώς είναι δυνατόν να ζητήσει να υπάρχει ασφαλιστικός φορεας που να μπορεί να ασφαλίσει τι ακριβώς?

Δυστυχώς στον αεροπορικό χώρο πρέπει να είσαι πάρα πολύ προσεκτικός στην ασφαλιστική εταιρεία γιατί γνωρίζω πάρα πολλές περιπτώσεις (από δραστηριότητες εκτός αερομοντελισμού) που τελικά αποδείχτηκε ότι η ασφαλιστική καλυψη ήταν τίποτα. Και αυτό το διαπιστώνεις καλώς ή κακώς όταν έρθει η κακιά στιγμή.

Και λάβετε υπόψη ότι ακόμα ΄και που τώρα που τρέχουν εκδηλώσεις για FPV Racing σε όλο τον κόσμο, οι περισσότεροι οργανισμοί χρησιμοποιούν την κάλυψη που έχουν για τον αερομοντελισμό και όχι κάτι ειδικό για drones.

Προσοχή επίσης ότι η χρήση της λέξης drones από μόνη της θα σε οδηγήσει σε διαφορετικούς δρόμους. Με τον όρο drone νοείται κάθε δραστηριότητα που αφορά αεροπορικές εργασίες (aerial works), επιστημονική έρευνα ή στρατιωτικούς σκοπούς. Και αυτό από μόνο του καθιστά την ασφαλιστική κάλυψη να ειναι ανάλογη σε ποσά με αυτή των αεροπλάνων. Ακόμα δεν υπάρχει ή έννοια του recreational drone activity.

Και ήταν ο κυριώτερος λόγος που πρίν μία ακριβώς βδομάδα στο ετήσιο συνέδριο του CIAM η υποεπιτροπή που ιδρύθηκε ονομάστηκε FPV Racing and similar activities.

Προσοχή χρειάζεται σε αυτή την φάση.

Αντώνης Παπαδόπουλος
    Καταγράφηκε
    panioul
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Παρασκευή, 15 Απρ 2016, 21:43:43 »

Το κόστος μπορούμε να το μάθουμε η δεν είναι ανακοινωσιμο?

Καλησπέρα. Το κόστος είναι για ετήσια κάλυψη 250€ και έχω κάνει ερώτημα στην εταιρία αν γίνεται να γίνει ασφάλιση 6 μηνης διάρκειας.
    Καταγράφηκε

Ιωαννίδης Παναγιώτης
    panioul
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Παρασκευή, 15 Απρ 2016, 21:53:49 »

Καλησπέρα,

Οι εξελίξεις στον χώρο των drones τρέχουν πιο γρήγορα από ότι κανείς μπορούσε να φανταστεί πέρσυ ή στην αρχή του χρόνου.

Αυτή την στιγμή έχει ιδρυθεί ειδικός οργανισμός σε παγκόσμιο επίπεδο με την ονομασία JARUS που μέλη του είναι όλες οι κανονιστικές υπηρεσίες από όλο τον κόσμο. Ακόμα και η FAA και η EASA.

Σήμερα τελείωσε στην Μαδρίτη το συνέδριο που είχε προγραμματιστεί και το ευχάριστο είναι ότι μέσα στους συμμετέχοντες στις συνομιλίες σαν άμεσα ενδιαφερόμενος οργανισμός είναι και η FAI της οποίας τα μελη είναι και οι περισσότεροι χρήστες παγκοσμίως. Και αυτό μετρά πάρα πολύ στην λήψη των αποφάσεων βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Ως προς το θέμα της ασφάλισης θα έλεγα οτι χωρίς να υπάρχει το κανονιστικό πλαίσιο που θα ισχύσει στην Ελλάδα πώς είναι δυνατόν να ζητήσει να υπάρχει ασφαλιστικός φορεας που να μπορεί να ασφαλίσει τι ακριβώς?

Δυστυχώς στον αεροπορικό χώρο πρέπει να είσαι πάρα πολύ προσεκτικός στην ασφαλιστική εταιρεία γιατί γνωρίζω πάρα πολλές περιπτώσεις (από δραστηριότητες εκτός αερομοντελισμού) που τελικά αποδείχτηκε ότι η ασφαλιστική καλυψη ήταν τίποτα. Και αυτό το διαπιστώνεις καλώς ή κακώς όταν έρθει η κακιά στιγμή.

Και λάβετε υπόψη ότι ακόμα ΄και που τώρα που τρέχουν εκδηλώσεις για FPV Racing σε όλο τον κόσμο, οι περισσότεροι οργανισμοί χρησιμοποιούν την κάλυψη που έχουν για τον αερομοντελισμό και όχι κάτι ειδικό για drones.

Προσοχή επίσης ότι η χρήση της λέξης drones από μόνη της θα σε οδηγήσει σε διαφορετικούς δρόμους. Με τον όρο drone νοείται κάθε δραστηριότητα που αφορά αεροπορικές εργασίες (aerial works), επιστημονική έρευνα ή στρατιωτικούς σκοπούς. Και αυτό από μόνο του καθιστά την ασφαλιστική κάλυψη να ειναι ανάλογη σε ποσά με αυτή των αεροπλάνων. Ακόμα δεν υπάρχει ή έννοια του recreational drone activity.

Και ήταν ο κυριώτερος λόγος που πρίν μία ακριβώς βδομάδα στο ετήσιο συνέδριο του CIAM η υποεπιτροπή που ιδρύθηκε ονομάστηκε FPV Racing and similar activities.

Προσοχή χρειάζεται σε αυτή την φάση.

Αντώνης Παπαδόπουλος

Προφανώς η εξέλιξη και η χρήση των πάσης φύσεως drone - πολυκόπτερων έχει ξεφύγει προπολού από κάθε έλεγχο και θα γίνουν πολλές και μεγάλης διάρκειας προσπάθειες ώστε να μπούν σε κάποια πλαίσια. Σίγουρα αν και όποτε υπάρξει και στην Ελλάδα ένα κανονιστικό πλαίσιο για τη χρήση τους σαφώς και θα εναρμονηστούν και οι ασφαλιστικές εταιρίες με αυτό με πρόσθετες πράξεις. Όσον αφορά τις καλύψεις τους για να μην την πατήσει οποιοσδήποτε πρέπει να γνωρίζει τους όρους του συμβολαίου. Μην ξεχνάμε πάντα πως σε ασφαλίσεις αστικής ευθύνης αυτό που καλύπτουμε είναι την τσέπη ΜΑΣ και την περιουσία ΜΑΣ και όχι την περιουσία του παθόντα....!!!! Η συγκεκριμένη ασφάλιση προϋποθέτει αίτηση και μάλιστα με αναλυτική περιγραφή του drone και των χαρακτηριστικών του καθώς και το serial number του. Σαφώς και δεν μπορούν να ασφαλιστούν τα πάντα...
    Καταγράφηκε

Ιωαννίδης Παναγιώτης
    Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 6     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Διάφορα  |  Drones - Multicopters - Πολλαπλών στροφείων (Συντονιστής: kolotoympas)  |  Θέμα: ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ DRONE ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    Μεταπήδηση σε: