Periklis προσωπικα κοιταω και τη τσεπη μου!Εδωσα σε μαγαζι με μοντελα (Θεσσαλονικη) 1ευρω για ενα αλενακι!!!(Αυτο που βγαζεις τα blades).Eνω στο πρακτικερ με 3 ευρω πηρα 7 εργαλεια που μου χρειαζονται!!Μακακας δε ξαναπιανομαι!!
Μα δεν είπα να πάρείς εργαλεία (αλενάκια, κοφτάκια κλπ κλπ) από μοντελιστικό μαγαζι...Είπα να βρείς ένα σοβαρό κατάστημα με εργαλεία και από κει να πας να αγοράσεις.
Για μένα τα εργαλεία πρέπει να είναι ΕΡΓΑΛΕΙΑ! Ενα φτηνό εργαλείο που θα βρώ στο Praktiker δεν είναι παρά ένα φτηνό εργαλείο. Και επιδή χρησιμοποιώ εργαλεία πέρα απο το μοντελισμό (η δουλειά μου είναι τέτοια) θέλω το εργαλείο να είναι ΕΡΓΑΛΕΙΟ. Και την έχω πατήσει με φτηνό εργαλείο. Εχω χαλάσει ακριβό εξάρτημα από ένα φτηνο allen. (εσπασε το το κεφάλι του αλλεν μέσα σε βίδα...). Ηταν ένα από τα φτήνά εργαλεία του πράκτικερ. Ενα πορτοκαλί πολυαλλεν...(alphatec αν θυμάμαι καλά)
Φαντάσου για ένα φτήνό εργαλείο να μην μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου;
--Να κλωτσάει το άλλεν ή ακόμα χειρότερα να σπάει (Οπως το παραπάνω...

)
--Να πάρεις κόφτες και να μήν κόβουν. (Ο κίτρινος ο Profi για παράδειγμα...

)
Φαντάσου να χαλάσεις το κεφάλι απο τις βίδες γιατί το κατσαβίδι σου ειναι
Οκ, ο καθένας κάνει τις επιλογές του ανάλογα με τις ανάγκες του και τις δυνατότητές του. Και αν το φιλισοφίσουμε και λίγο δεν φταίνε τα εργαλεία. Εμεις φταίμε που νομίζουμε ότι με λίγα χρήματα θα πάρουμε πράματα που αξίζουν τα διπλά, τριπλά κλπ κλπ.
Αυτά περι θεωρίας εργαλειών,
Περικλής
ΥΓ: Τα φτηνά εργαλεία έχουν το κακό συνήθειο να χαλάνε την ώρα που τα έχεις απόλυτη ανάγκη. Γιατί άραγε