vasilis_gt
Aeromodeller
Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« στις: Τρίτη, 15 Ιαν 2008, 19:41:00 » |
|
Γεια σε όλους,όπως λέω είμαι καινούργιος κ αντιμετωπίζω κάποια προβλήματα!!Μου έφεραν δώρο ένα 5#4 μετά από κάμποσες τούμπες κ αλλαγή γραναζιών κ ελίκων αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημά,δεν λέει να σηκωθεί από το έδαφος,γυρνάει συνέχεια γύρω από τον άξονα του σαν χαζό  ,τι μπορεί να φταίει?? 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
vtr
|
 |
« Απάντηση #1 στις: Τρίτη, 15 Ιαν 2008, 20:14:39 » |
|
Η έχεις βάλει ανάποδα τίς έλικες ή τά ρέυματα στα μοτέρ.checked Οί πάνω έλικες πρέπει νά γυρνάνε αντίστροφα από τούς κάτω.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
heliland
|
 |
« Απάντηση #2 στις: Τρίτη, 15 Ιαν 2008, 20:16:52 » |
|
Συμβαίνει ένα απο τα ακόλουθα:
-Έχεις βάλει λάθος τα blades -Έχει ξεκολλήσει το πλαστικό (πάνω μέρος) του εσωτερικού άξονα και γυρίζει χωρίς να παρασέρνει τα Blades -Έχεις βάλει ανάποδα τα καλώδια των μοτέρ (μόνο άν τα είχες βγάλει για κάποιο λόγο)
Αλλα το πιθανότερο είναι το δέυτερο να συμβαίνει...
Φιλικά, Διαμαντής
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
vasilis_gt
Aeromodeller
Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #3 στις: Τρίτη, 15 Ιαν 2008, 20:23:38 » |
|
Και οι έλικες γυρνάνε αντίστροφα και το ρεύματα είναι ο.κ γιατί δεν τα πείραξα καθόλου,τώρα είδα ότι ο έλικας της ουράς είναι σπασμένος,λείπει το ένα πτερύγιο,μπορεί να φταίει αυτό?
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
heliland
|
 |
« Απάντηση #4 στις: Τρίτη, 15 Ιαν 2008, 20:31:01 » |
|
Έχει ξεκολλήσει το πλαστικό (πάνω μέρος) του εσωτερικού άξονα και γυρίζει χωρίς να παρασέρνει τα Blades
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
vasilis_gt
Aeromodeller
Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #5 στις: Τρίτη, 15 Ιαν 2008, 20:41:17 » |
|
Ρε συ Διαμαντή και οι δυο έλικες γυρνάνε κανονικά αν και ο επάνω αργεί λίγο να γυρίσει σε σχέση με τον κάτω,αλλά γυρνάνε κανονικά!!έχω σκάσει!! 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
bladekiller
|
 |
« Απάντηση #6 στις: Τρίτη, 15 Ιαν 2008, 22:56:20 » |
|
Καλησπέρα σε όλους.
Το έχω κι εγώ αυτό το ελικοπτεράκι. Μήπως με τις πολλές "σούπες" , ζορίστηκε κανένα μοτέρ και έχει "αρπάξει"? Η μπαταρία είναι φορτισμένη? Επίσης έχω να σου πω να προσέχεις όταν συνδέεις τα μοτέρ ,γιατί έχουν προστατευτική δίοδο παράλληλα με τους ακροδέκτες τους και αν συνδεθούν ανάποδα τα + και - και δώσεις throttle, θα κάψεις το 4 σε 1.
Φιλικά Κώστας.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
vasilis_gt
Aeromodeller
Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #7 στις: Τρίτη, 15 Ιαν 2008, 23:07:37 » |
|
Kαι τα δυο τα μοτέρ δουλεύουν,μπαταριές έχω δυο πλήρως φορτισμένες.το ότι είναι το πτερύγιο από τον έλικα της ουράς είναι σπασμένο δεν παίζει κανένα ρόλο?
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
bladekiller
|
 |
« Απάντηση #8 στις: Τρίτη, 15 Ιαν 2008, 23:11:03 » |
|
Απολύτως κανέναν. Στα ελικόπτερα διπλού στροφείου, η πίσω έλικα είναι καθαρά διακοσμητική και δεν παίρνει κίνηση. Και καθόλου να μην υπήρχε ,δεν αλλάζει τίποτα.
Φιλικά Κώστας.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
kostas1234
|
 |
« Απάντηση #9 στις: Τρίτη, 15 Ιαν 2008, 23:36:31 » |
|
συμφωνω με το Διαμαντη οτι φταιει ο εσωτερικος αξονας .αν μπορεις να κρατησεις το γραναζι που του αντιστοιχει και να προσπαθησεις να γυρισεις τα πανω blades . αν γυρισουν εχεις προβλημα
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
heliland
|
 |
« Απάντηση #10 στις: Τετάρτη, 16 Ιαν 2008, 00:27:57 » |
|
συμφωνω με το Διαμαντη οτι φταιει ο εσωτερικος αξονας .αν μπορεις να κρατησεις το γραναζι που του αντιστοιχει και να προσπαθησεις να γυρισεις τα πανω blades . αν γυρισουν εχεις προβλημα
 Για δοκίμασέ το!
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
vasilis_gt
Aeromodeller
Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #11 στις: Τετάρτη, 16 Ιαν 2008, 00:32:33 » |
|
Εχουν μια μικρή απόκλιση,κάνουν περίπου το 1/3 της περιστροφής ενώ το γρανάζι είναι ακίνητο!!αυτό φταίει?
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
heliland
|
 |
« Απάντηση #12 στις: Τετάρτη, 16 Ιαν 2008, 00:36:05 » |
|
Προσπάθησε να σφίξεις λίγο τη βίδα που κρατάει τον εσωτερικό άξονα (αυτή που είναι στο κάτω γρανάζι) - χωρίς να την κλωτσήσεις... Κανονικά όταν κρατάς σταθερό το κάτω γρανάζι και προσπαθείς να γυρίσεις το πάνω στροφείο θα πρέπει να σου παιρνει και το γρανάζι μαζί και όχι να "πατινάρει" Καλό βράδυ! 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
kostas1234
|
 |
« Απάντηση #13 στις: Τετάρτη, 16 Ιαν 2008, 00:43:28 » |
|
αν μετακινουνται κατα το 1/3 να εισαι σιγουρος οτι μπορουν να μετακινουνται και κατα τα 3/3 οταν ανοιγεις throtlle (γκαζι) .για κοιταξε ομως και τη βιδα του γραναζιου
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
vasilis_gt
Aeromodeller
Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #14 στις: Τετάρτη, 16 Ιαν 2008, 01:00:09 » |
|
Πάλι τίποτα άλλαξα και κάτω γρανάζι το έσφιξα,δεν έχει καθόλου κενό αλλά πάλι τίποτα,έχω σκάσει.......!!!!
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|