Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.842 μηνύματα σε 12.389 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:00:14

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:00:14

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Hobbitakos
    [Σήμερα στις 12:12]

[Χθες στις 00:40]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

[Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 08:57:25]

από Markhelis
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 23:54:02]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309842
    Σύνολο θεμάτων: 12389
    Online σήμερα: 187
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 6
    Επισκέπτες: 154
    Συνολικά: 160
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: [1] 2 3 4     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Γενικες απορίες σχετικα με τα τηλεκατευθυνομενα αεροπλανα  (Αναγνώστηκε 13828 φορές)
    NighTmare
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Κυριακή, 29 Νοε 2015, 22:46:12 »

Καλησπερα σε όλους... Παρακαλω θα ηθελα αν μπορει καποιος να με βοηθησει σχετικα με καποιες αποριες που έχω. Αρχισα προσφατα να ψαχνω διαφορα για τον αερομοντελισμο γτ κανω μια πτυχιακη εργασια που αφορα την σχεδιαση ενος αεροσκαφους... Επειδη λοιπον ακριβως προκειται για πτυχιακη εργασια θελω να σιγουρευτω οτι θα ειναι σωστα αυτα που θα περιεχονται μεσα... Εχω λοιπον καποιες αποριες σχετικα με τα αεροπλανα αυτα...

1) Ποιος ειναι ο ελαχιστος λόγος Ωσης/Βαρος που μπορω να έχω ωστε να μπορει να πεταξει το αεροπλανο...? Αναφερομαι σε ενα αεροσκαφος σχετικα χαμηλων επιδοσεων αλλα οχι ανεμοπτερο. Ο κινητηρας που εχω επιλεξει ειναι ενας edf (4s- 70mm - 1.45 kg static thrust) και το αεροπλανο υπολογιζω συνολικα να ειναι το πολυ 7kg... αρκει αυτη η αναλογια για να το κρατησει στον αερα...?
    2) Σχετικα με τον κινητηρα, επειδη γνωριζω οτι η ωση του μειωνεται με την αυξηση του υψους, πως μπορω να υπολογισω το ποσο μειωνεται η τιμη της με το υψος.. Ειναι απαραιτητο για να υπολογίσω το μέγιστο ύψος που μπορει να πεταξει το αεροσκαφος.
    3) Υπαρχει περιορισμος στον χρόνο λειτουργίας του κινητηρα ή όχι.. Και ποιες πρεπει να ειναι οι διαστασεις του αεραγωγου σε σχεση με τις διαστασεις του κινητηρα
    4) Για να επιτευχεί μια αποσταση 5-10 km τι εξοπλισμο χρειαζεται.... Εχω δει διάφορα βιντεο στο ιντερνετ με πτησεις σε πολυ μεγαλυτερες αποστασεις απο αυτο αλλα τι εξοπλισμος απαιτειται γενικα...Huh?
    5) Πως μπορω να υπολογισω την ταχυτητα του αεροσκαφους Huh

Ευχαριστω εκ των προτερων
    Καταγράφηκε
    vagelis
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #1 στις: Δευτέρα, 30 Νοε 2015, 14:02:08 »

Μόνο ένας μπορεί να σε βοηθήσει, και είμαι σίγουρος οτι θα το κάνει, όταν διαβάσει το μήνυμά σου...
     Λίγη υπομονή μέχρι να το δει...
    Καταγράφηκε
    GMeskos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #2 στις: Δευτέρα, 30 Νοε 2015, 15:36:50 »

Άγαπητέ NighTmare
    Δέν ξέρω για τί έπίπεδο πτυχίου θέλεις νά κάνεις αύτή τήν έργασία.Μέ τίς έρωτήσεις σου ζητάς πολύ άπλά όλη τήν θεωρία σχεδιασμού άεροσκαφών.άποδόσεως τουρμπινών
    καί κατανάλωσεως κινητήρων.
    Θά προσπαθήσω όμως νά τίς άπαντήσω.
    1)Ό λόγος ώσεος/βάρους πού προυπολογίζεις είναι πολύ μεγάλος.Μέχρι 1 ώση/3 βάρος είναι έφικτό
    2)Ό κινητήρας πού διάλεξες είναι Ducted fan πού είναι γιά ύψηλές ταχύτητες.Καλλίτερος είναι ό έλικοφόρος.
    3)Γιά τήν άπόδοση τού κινητήρα σχετικά μέ τό ύψος καί  έκεί δυστυχώς τό θέμα έχει ένα σωρό παραμέτρους.
    4)Πρέπει νά ξέρεις ότι ή διάρκεια λειτουργίας ένός κινητήρα έξαρτάται άπό τήν ποσότητα τού καυσίμου όποιο καί άν είναι αύτό καί τήν κατανάλωση του.
    Ό ύπολογισμός τής ταχύτητας έπίσης είναι πολύπλοκος .
    Τό θέμα τής έμβέλειας μήν σέ άπασχολεί.Είναι άπλά θέμα χρημάτων
    Τέλος μέ τελείως άγαθή πρόθεση καί μέ τίς γνώσεις πού δείχνεις ότι έχεις.θά σέ συμβούλευα έάν μπορείς νά άλλάξεις θέμα.
    Έάν όμως θάλεις νά άρχίσεις άπό άερομοντελισμό καί μετά νά προχωρήσεις καί είσαι Θεσσαλονίκη,τότε έχεις τήν άμέριστη συμπαράστασή μου.

Πολύ φιλικά

Γιώργος Μέσκος

ΥΓ Τό ότι έτυχε νά άπαντήσω δέν σημαίνει ότι είμαι ό ένας.Σίγουρα ύπάρχουν καί άλλοι,πιθανόν καλλίτεροι άπό μένα.
    Καταγράφηκε

SO MANY PLANES,SO LITTLE TIME!!
    ArgyrisGiannetakis
    Moderator

« Απάντηση #3 στις: Δευτέρα, 30 Νοε 2015, 17:24:37 »

Ελπίζω αυτο να σε βοηθήσει! Τα έχει όλα.
    http://scholar.lib.vt.edu/theses/available/etd-05122011-155823/unrestricted/Ohanian_OJ_D_2011.pdf

Η πρωσοπική μου άποψη.Για σιγουρη επιτυχία καλό ειναι να έχεις 0.5 προς 1 στα Ducted Fan Οπότε στην φάνα που έχεις καλο θα ηταν να έχεις ενα αερσκάφος 3 κιλά.Ομως παιζει ρόλο και τι αεροπλάνο ειναι...ενα Φ-104 σε σχεση με ενα Τ-33 για παράδειγμα εχει πολύ διαφορά!Το Φ-104 ήθελε σιγουρα κάτι κοντά στο 0.80 με 1 ενώ το Τ-33 ήθελε 0.38 με 0.50.
    Οσο αναφορα το υψος δεν πιστευω να σου χρειαζεται κατι μεχρι τα 2 χιλιομετρα αν και δεν θα πάς ποτε εκει με οπτική επαφη!Πρόβλημα με το υψος θα εχεις εαν εχεις κινητηρα εσωτερικής καυσης η JET.Αλλάζουν οι παραμετροι στα μιγματα καυσίμου.Στον ηλεκτρικό δεν αλλαζει κατι μεχρι εκει.
    Οι διαστάσεις του αεραγωγού πρεπει να ειναι όσο το δυνατόν όσο και η επιφάνεια της φανας 100% .Πιο μικρός και πιο μακρύς θα έχει δραματική πτωση στην ωση.
    Πχ σε φανα  BVM 90αρα ηλεκτρική έξω 8.5 κιλά , με αεργωγούς 6,5. 20% μείωση!Χωρίς αεραγωγούς έχεις καλύτερη στατική ωσηδηλ. κιλά! με αεραγωγούς σωστούς έχεις καλύτερη δυναμική ωση δηλ.περισσότερη ταχύτητα πτήσης...αλλά λιγότερη στατική ώση!
    Απόσταση μπορείς να επιτυχης μόνο με διάρκεια δηλ. μπαταρίες στην δική σου περίπτωση δηλ. βάρος!Εαν ηταν με κάυσιμο θα είχες καλύτερο αποτέλεσμα μιάς και θα ελάφρυνες καθώς θα τελείωναν τα κάυσιμα!Με τις μπαταρίες κουβαλάς το ίδιο βάρος μεχρι να αδιάσουν!Πάντως υπολόγισε για ένα αερομοντέλο 1,5 με 2 κιλά με 1.45 ωση περίπου 4-5λεπτά διάρκεια και ταχήτητα 90 με 120 χιλιόμετρα.

« Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 30 Νοε 2015, 17:43:27 από ArgyrisGiannetakis » Καταγράφηκε

Η ομορφιά είναι στα μάτια αυτού που τη βλέπει.

http://www.youtube.com/user/ARGYPILATUS?feature=guide
    http://www.flickr.com/photos/argyris_giannetakis/
    NighTmare
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #4 στις: Δευτέρα, 30 Νοε 2015, 23:07:31 »

Αρχικα σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας... Η εργασια ειναι για το τει ειμαι στο τμημα τεχνολογιας αεροσκαφων του τει χαλκιδας... Εχω αρχισει τα τελευταια χρονια και ψαχνω γενικα για την σχεδιαση αεροσκαφων και σκεφτηκα να κανω και μια εργασια πανω σε κατι τετοιο..Ενδεχομενως καποια πραγματα να μην στεκουν στο θεμα του μοντελισμου που ρωταω αλλα ισχυουν σε αεροσκαφη που ηδη πετανε... Γι αυτο λοιπον θελησα να γραφτω στο forum και να επιβεβαιωσω αν αυτα που υπολογιζω εγω με τους τυπους που εχω βρει στην βιβλιογραφια ισχυουν και στην περιπτωση αυτη... Με αλλα λογια θελω να ισχυουν αυτα που θα περιεχει η εργασια μεσα και οχι να ειναι απλα αερολογιες .. Στα κανονικα αεροσκαφη υπαρχουν τιμες Ωσης/Βαρος απο 0,08 μεχρι και 0,2-0,3 που ειναι και το πιο συνηθισμενο για αεροσκαφη χαμηλων επιδοσεων...  Το αεροσκαφος θελω να εχει μια ταχυτητα της ταξης των 90 km/h και να φτανει εως 600m υψος (δεν ξερω και μεχρι που επιτρεπει η νομοθεσια). Ο λογος που ηθελα να ειναι ducted fan ο κινητηρας ειναι γτ ηθελα να τον τοποθετησω μεσα στην ατρακτο... Εναλλακτικη ιδεα ηταν να τοποθετησω ελικοφορο στο Vertical Fin του αεροσκαφους... Καυσιμα δεν θα υπαρχουν, ο κινητηρας θα ειναι ηλεκτρικος. Πιο απλη κατασκευη και δεν υπαρχει μεταβολη του Κ.Β εν πτηση.. Με βοηθαει στον υπολογισμο και στην διατηρηση της ευσταθειας του αεροπλανου. Τελος να αναφερω οτι η εργασια θα ειναι ουσιαστικα μια μελετη - σχεδιαση και δεν θα περιλαμβανει κατασκευη με τα μεχρι τωρα δεδομενα... Ενδεχεται ομως αν προχωρησει καλα να γινει κατασκευη αλλα απ οτι με ενημερωσαν χρειαζεται καποιες σχετικες αδειες απο την Υπα για να γινει πτηση για την δοκιμη του και να γινει σε αυστηρα καθορισμενη περιοχη που θα υποδειξουν
    Καταγράφηκε
    panioul
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Τρίτη, 1 Δεκ 2015, 20:57:10 »

Καλησπέρα και από μένα. Λόγω αρκετά μεγάλης ομοιότητας με τη σχολή σου και με τη πτυχιακή που θες να κάνεις (έχω τελειώσει ΤΕΙ Οχημάτων και έχω κάνει διπλωματική στην αεροδυναμική) θα σου συμβούλευα τα εξής:

1) Αρχικά θα πρέπει να υπολογίζεις πως όλες οι βασικές αρχές θεωρίας αεροδυναμικής, μηχανικής ρευστών ακόμα και θερμοδυναμικής ισχύουν και στα μοντέλα αλλά υπό ΚΛΙΜΑΚΑ! Το μόνο που αλλάζει στο μοντέλο είναι η οπτική γωνία του πιλότου - χειριστή!
    2) Θα πρέπει να καταλήξεις στο θέμα της πτυχιακής σου και να το περιορίσεις όσο το δυνατό στο ελάχιστο. Όπως είπε και ο κ. Μέσκος αυτά που ρωτάς εν ολίγης είναι ολόκληρη η ύλη στην σχολή Ικάρων μαζί με κάνα δύο χρόνια από Μηχανολόγους Μηχανικούς.  Cheesy Cheesy Cheesy
    3) Είναι ωραίο να θες να ασχοληθείς στην πτυχιακή σου με τον σχεδιασμό αεροσκάφους αλλά μην ξεχνάς πως και στην πραγματική ζωή δεν είναι δουλειά ενός μόνο ατόμου. Εμπλέκονται άτομα με γνώσεις και αντικείμενο ο κάθε ένας ξεχωριστό και πολλές φορές τελείως (με μια πρώτη ματιά) ασύνδετα μεταξύ τους.
    4) Εάν τελικά καταλήξεις σε κάτι πιο συγκεκριμένο μη σε φοβήσει ότι θα το περιορίσεις γιατί είναι σίγουρο ότι θα βρεις ότι βιβλιογραφία τραβάει η όρεξή σου ιδίως και αν ξέρεις και μια γλώσσα παραπάνω (πχ. αγγλικά ή γερμανικά), χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την ελληνική βιβλιογραφία - συγγράματα.
    5) Όσον αφορά το θέμα εμβελειών, ταχυτήτων και γενικά οτιδήποτε ηλεκτρονικών βοηθημάτων χρειαστείς, να είσαι σίγουρος όπως προαναφέρθηκε πως πλέον μπορούν να γίνουν τα πάντα (στη βάση πλέον της τηλεμετρίας και της αμφίδρομης επικοινωνίας μοντέλου - χειριστή) και το μόνο που μπορεί να σε περιορίσει είναι το κόστος.

Οτιδήποτε χρειαστείς με χαρά να σε βοηθήσω και γω προσωπικά αλλά και οι περισσότεροι φίλοι εδώ μέσα.
    Καλή επιτυχία!!   Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε

Ιωαννίδης Παναγιώτης
    Ένωση Αερομοντελιστών Θεσσαλονίκης
    NighTmare
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #6 στις: Τρίτη, 1 Δεκ 2015, 21:05:54 »

Το θεμα ειναι η εισαγωγικη σχεδιαση ενος αεροσκαφους που θα πληρει τις παραπανω απαιτησεις που ανεφερα (υψος πτησης 500-600m, ταχυτητα γυρω 100χλμ και οσο γινεται μεγαλυτερη διαεκεια πτησης και εμβελεια...) Στο θεωρητικο κομματι χρησιμοποιωντας τυπους απο βιβλια σχετικα με σχεδιαση αεροσκαφων οι πραξεις μου βγαινουν.... Ικανοποιουνται δηλαδη οι απαιτησεις. Ωστοσο εκει που εχω καποιες αμφιβολιες ειναι σχετικα με την ταχυτητα που μπορει να επιτευχθει...Για να γινει λιγο πιο συγκεκριμενη η ερωτηση λοιπον εσεις οταν φτιαχνετε ενα αεροπλανο πως επιλεγετε τι κινητηρες θα βαλετε (διαμετρο κτλ) την απαραιτητη ωση δηλαδη??? Και πως γνωριζετε την ταχυτητα του μοντελου...? Χρησιμοποιειτε καποια μεθοδολογια με τυπους ή γενικα το πηγαινετε εμπειρικα..?
    Καταγράφηκε
    panioul
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Τρίτη, 1 Δεκ 2015, 21:21:17 »

Εφόσον έχεις επιλέξει κινητήρα Ducted fan όπως σου είπε και ο Αργύρης υπάρχει ένας αρχικός μπούσουλας στο θέμα της ώσης που θα πρέπει να επιδιώξεις να έχεις. Αυτό όμως εξαρτάται απόλυτα από το είδος του αεροσκάφους, την μορφή της πτέρυγάς του και το πτερυγικό του φορτίο, οπότε ουσιαστικά και το συνολικό του βάρος. Η ταχύτητά του όπως φυσικά και οι αεροδυναμικές του αντιστάσεις εξαρτώνται κυρίως από το σχήμα του και την πτέρυγά του. Θα πρέπει να ακουλουθήσεις κάποιο σχήμα υπαρκτού αεροσκάφους και φυσικά μορφής πτέρυγας ώστε να μη χρειαστείς να ανακαλύψεις τα πάντα από την αρχή! Αν για παράδειγμα καταλήξεις στο είδος της πτέρυγας τότε μπορείς να μάθεις και τα πτητικά της χαρακτηριστικά τα οποία θα καθορίσουν αρχικά τουλάχιστον την ελάχιστη ταχύτητα που μπορείς να πετύχεις χωρίς να υπάρξει απώλεια στήριξης αλλά και το μέγιστο βάρος που θα μπορείς να έχεις αναλόγως του μεγέθους που θες.
    Καταγράφηκε

Ιωαννίδης Παναγιώτης
    Ένωση Αερομοντελιστών Θεσσαλονίκης
    Παρασχος
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #8 στις: Τρίτη, 1 Δεκ 2015, 22:02:30 »

Κοίταξε στο site μας  στο άρθρο του Μάρτιου 2005 <<κατασκευή αερομοντελου >>

http://parasxosrc.gr/2005/03/01/%CE%BC%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B9%CE%BF%CF%82-2005-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AE-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80/

Παράσχος
    Καταγράφηκε

Παράσχος & Βασίλης Δεμίρης
    NighTmare
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #9 στις: Τρίτη, 1 Δεκ 2015, 22:28:17 »

Οκ το καταλαβα.... Παρασχο θα το κοιταξω αναλυτικα το αρθρο αν και απο το λιγο που ειδα ουσιαστικα ειναι τα βασικα στοιχεα- κανονες της αεροδυναμικης.... Μια μικραη βοηθεια ακομα σχετικα με τον εξοπλισμο..Ενα πληρες πακετο fpv πρεπει να περιλαμβανει :σερβομηχανισμους (τουλαχιστον 3-4), autopilot, speed controller, ubec, κινητηρα, μπαταριες, τηλεκατευθυνση, κεραιες ληψης και μεταδοσης, καμερα... αυτα εχω βρει εγω μεχρι στιγμης... Υπαρχει κατι που παρελειψα ..Huh Οσο για το τι κομματια θα διαλεξω τελικα (οσο αφορα τις δυνατοτητες) επειδη και εκεινο ειναι απ οτι καταλαβα ενα αλλο μεγαλο κεφαλαιο θα ακολουθησω μαλλον καποιο ηδη δοκιμασμενο πακετο...
    Καταγράφηκε
    jbart
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #10 στις: Τρίτη, 1 Δεκ 2015, 23:31:14 »

Καλησπέρα κι από μένα, μπορεί να θέλεις να ρίξεις μια ματιά και στα παρακάτω αρκετά ενδιαφέροντα, είμαι σίγουρος ότι θα σε βοηθήσουν...

http://www.amazon.com/Basics-Model-Aircraft-Design-Techniques/dp/0911295402
    http://www.airfieldmodels.com/information_source/math_and_science_of_model_aircraft/rc_aircraft_design/
    http://www.amazon.com/Simplified-Aircraft-Design-Homebuilders-Daniel/dp/0972239707/ref=pd_rhf_dp_s_cp_16?ie=UTF8&dpID=51eXF2XW2YL&dpSrc=sims&preST=_SL500_SR90%2C135_&refRID=0EVA3KX7PP7DCMWY2Y36

Φιλικά, από κάποιον με παρόμοιες αναζητήσεις.

Καταγράφηκε
    MOGOLOS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Τετάρτη, 2 Δεκ 2015, 11:41:54 »

Εχω την εντύπωση πως πάς ανάποδα. Εχεις δηλ. το μοτερ και θες να φτιάξεις το αεροπλάνο.
    Αναποδα πάνε συνήθως τα πράγματα.
    Δες πρώτα απ' όλα τι αεροπλάνο χρειάζεσαι ωστε να πετάει με τα χαρακτηριστικά που λές. Δες ανοιγμα φτερών και μετα αποφασίζεις για μοτέρ.
    Με τον 70αρι πάντως υπολόγισε 2-2,5 κιλά σκάφος (flying weight), 6-7 min max πτήση με μια 5000 mha μπαταρία. 650gr ειναι μονο η μπαταρία. Αρχισε να σκέφτεσαι πολύ μεγαλύτερο σκάφος. (200+ εκ πτέρυγα με 90-100αρα κάτι μπορεί να κάνει)
    Καταγράφηκε

Γιατί εαν δεν εχει πολυβόλα δεν πετάει
    birdcool
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #12 στις: Τετάρτη, 2 Δεκ 2015, 15:57:39 »

Στο πρώτο post αναφέρεις :  Ο κινητηρας που εχω επιλεξει ειναι ενας edf (4s- 70mm - 1.45 kg static thrust) και το αεροπλανο υπολογιζω συνολικα να ειναι το πολυ 7kg...

ΕΠΤΑ ΚΙΛΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΗΝΟΜΕΝΟ ΚΑΙ FPV    laugh laugh laugh   μπα?  τι μας λες?
    Φίλε   ''ΕΦΙΑΛΤΗ''  (NighTmare) ΟΛΑ αυτα που γράφεις εμένα μου φαίνονται   ''υποπτα''.
    Ας ξεκινήσω απο το όνομα που διάλεξες για την συνδεσή σου, εφιάλτης  idiot2    χωρίς άλλα στοιχεία.
    Μετά γράφεις ότι έχεις πτυχιακή για κατασκευή αεροσκάφους και δεν γνωρίζεις βασικότατα πράγματα για αυτά  idiot2 idiot2 idiot2

1) Δεν γνωρίζεις  την αναλογία ώσης / βάρους??
    2) δεν μπορείς να υπολογίσεις την ταχύτητα του αεροσκάφους ??
    3)  Ρωτάς παρακάτω:  Σχετικα με τον κινητηρα, επειδη γνωριζω οτι η ωση του μειωνεται με την αυξηση του υψους, πως μπορω να υπολογισω το ποσο μειωνεται η τιμη της με το υψος.. Ειναι απαραιτητο για να υπολογίσω το μέγιστο ύψος που μπορει να πεταξει το αεροσκαφος.  ΓΙΑΤΙ ρωτάω εγώ? τι θέλεις να αποφύγεις?
    4) Ρωτάς παρακάτω:  Για να επιτευχεί μια απόσταση 5-10 km τι εξοπλισμό χρειάζεται.. δηλαδή εσύ θα κάνεις μια πτυχιακη εργασία για αεροπλάνο που θα πετάξει 5-10 χιλιόμετρα??
    και συνεχίζω με αυτα που γράφεις σε επόμενο post,  λες : Το θεμα ειναι η εισαγωγικη σχεδιαση ενος αεροσκαφους που θα πληρει τις παραπανω απαιτησεις που ανεφερα (υψος πτησης 500-600m, ταχυτητα γυρω 100χλμ και οσο γινεται μεγαλυτερη διαεκεια πτησης και εμβελεια...)                         π ο λ ύ    ύ π ο π τ ο

σε επόμενο post  το γυρνάς στο fpv γράφεις : Μια μικραη βοηθεια ακομα σχετικα με τον εξοπλισμο..Ενα πληρες πακετο fpv πρεπει να περιλαμβανει :σερβομηχανισμους (τουλαχιστον 3-4), autopilot, speed controller, ubec, κινητηρα, μπαταριες, τηλεκατευθυνση, κεραιες ληψης και μεταδοσης, καμερα... αυτα εχω βρει εγω μεχρι στιγμης...
    τη σχέση έχει η fpv πτήση με την πτυχιακή σου εργασία  Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad

ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΕΣ δηλαδη χομπυστες ΕΜΕΙΣ περιμένουμε από εσάς να μας δώσεται τα ''φώτα σας'' για να καλυτερέψουμε τις κατασκευές μας...

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ, αλλα επειδή οι καιροί είναι ''πονηροι'', και η τεχνολογία έχει προχωρήσει αρκετά , θα παρακαλούσα να μην είμαστε τόσο ''χουβαρντάδες '' με πληροφοριακό υλικό σε όποιονδήποτε.
    Οχι τίποτε άλλο μην μας γίνει ''εφιάλτης''. Grin Grin

« Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 2 Δεκ 2015, 16:15:45 από birdcool » Καταγράφηκε
    NighTmare
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #13 στις: Τετάρτη, 2 Δεκ 2015, 16:58:03 »

Αγαπητε φίλε birdcool.... Αρχικα υποπτο ειναι το οτι τα βλεπεις ολα υποπτα... Αλλα οκ δεν πειραζει... Το ονομα Nightmare το επελεξα μιας και οταν ημουν μικροτερος αυτο ηταν το παρατσουκλι μου... Τιποτα το υποπτο λοιπον. Η σχεδιαση αεροπλανου τουλαχιστον οπως την εχω αντιληφθει εγω ειναι πολυσυνθετη... Η σχεδιαση ενος τηλεκατευθυνομενου (η Μη επανδρωμενου Αεροσκαφους) θεωρηθηκε απο μενα ως μια πολυ καλη ιδεα για πτυχιακη και προσιτη... Η αναλογια ωσης βαρους θα πρεπει να ξερεις οτι διαφερει αναλογα με την κατηγορια του αεροσκαφους... Οπως ανεφερα και παραπανω ειναι 0,08 για ανεμοπτερα με προωση, 0,2*-0,3 για μικρα αεροσκαφη και 0,4 για επιβατικα.. Στα μαχητικα η τιμη ξεκιναει απο 0,8 και φτανει εως 1,1... Οι τιμες αυτες ειναι ενδεικτικες.. Θεωρητικα λοιπον εγω με την βιβλιογραφια που διαθετω απο τα βιβλια του τει (μπορω να σου αναφερω και τιτλους αν το επιθυμεις) το αεροσκαφος εχει σχεδιαστει.Οι τυποι ομως που περιεχονται στα συγκεκριμενα βιβλια ειναι παρα πολλοι και επικρατει ενας μπουσουλας.. Πρακτικα  λοιπον ηθελα να το επιβεβαιωσω αν οντως ισχυει... Και εξηγω... Με εναν λογο Ωση/Βαρος της ταξης του 0,15 ενα αεροσκαφος διατηρειται σε πτηση συμφωνα με τις πραξεις και τις πληροφοριες του βιβλιου...Πρακτικα ομως γτ ολοι οι μοντελιστες χρησιμοποιειται λογους της ταξης του 0,5 τουλαχιστον...? 2ον...Η διαρκεια πτησης οφειλεται στον κινητηρα που θα χρησιμοποιησεις (ampere λειτουργιας) και στην μπαταρια... Γτ ολοι οι μοντελιστες λοιπον αρκειστε σε διαρκεια πτησης 5-7 λεπτα και χρησιμοποιειται μπαταριες 5000 mah αντι για μεγαλυτερες που υπαρχουν...? Ειναι θέμα κόστους..? η υπαρχουν θεματα συμβατοτητας της μπαταριας και δεν μπορουν οι μεγαλης χωρητικοτητας να χρησιμοποιηθουν για καποιους λογους που ενδεχομενως να μην γνωριζω.....Huh Τιποτα το υποπτο και σε αυτο λοιπον.... Το βαρος των 7 κιλων προκυπτει ως μεγιστο... Αυτο ειναι το πρωτο βημα για να ξεινησεις να σχεδιαζεις (τουλαχιστον συμφωνα με το βιβλιο) ενα αεροπλανο...Να υποθεσεις ενα μεγιστο βαρος ως αρχη.... Σχετικα με το υψος πτησης τωρα... Το σκεπτικο ειναι το εξης...Ο κινητηρας δεν θελω να λειτουργει μονιμα στο μαξιμουμ....Αλλα λιγο χαμηλοτερα...με μειωμενη αποδοση κινητηρα σε μεγαλυτερο υψομετρο πρεπει να αυξηθουν οι στροφες του κινητηρα (και επομενως και τα ampere) για να επιτευχθει η ιδα ωση(αγνοωνταες σε πρωτη φαση την μειωση της πυκνοτητας αρα και της οπισθελκουσας)... Αυτο θα ηταν καλο με καποιον τροπο να το γνωριζω..Το ποσο δηλαδη μειωνεται η ωση με το υψος.... Και δεν θελω να αποφυγω κατι... Θελω να ξερω ποσο ψηλα μπορει να πεταξει το αεροπλανο.... Σε οποιο πραγματικο αεροπλανο και να κοιταξεις αναφερεται στα χαρακτηριστικα του η οροφη...Που ειναι ουσιαστικα αυτο...Το μεγιστο δυνατο υψομετρο πτησης.... Οσο για το fpv που σε κανει εντυπωση τιποτα το υποπτο δεν υπαρχει ουτε σε αυτο....Το αεροσκαφος θελω να πιασει μεγαλη εμβελεια (5+ km) οπως ανεφερα....Ειναι λογικο να προσπαθησω σαν πτυχιακη που ειναι να το δικαιολογησω ως αεροσκαφος καποιας αποστολης (πχ επιτηρησης, ελεγχου ρυπανσης κτλ κτλ)... Αυτονοητο λοιπον ειναι να εχεις real time εικονα απο την περιοχη που πεταει το αεροπλανο και οχι να καθεσαι και να χειριζεσαι το αεροπλανο απο το εδαφος παρακολουθωντας το ιδιο να κανει ελιγμους... Η διαφορα ειναι οτι εγω δεν θελω το τηλεκατευθυνομενο για χομπι....Αυτο το κανετε εσεις...Αυτο ωστοσο που εγω δεν γνωριζω ειναι οι βασικες αρχες με τις οποιες εσεις φτιαχνετε ενα τηλεκατευθυνομενο... Και απο την στιγμη που εγω δενβ γνωριζω θεωρω ως σωστο να απευθυνθω σε καποια ατομα πουτ γνωροιζουν....Οπως ακριβως ειστε εσεις που ασχολειστε με τον μοντελισμο... Τιποτα το υποπτο λοιπον δεν υπαρχει......
    Καταγράφηκε
    GMeskos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #14 στις: Τετάρτη, 2 Δεκ 2015, 18:51:00 »

Άγαπητέ nightmare
    Μία έρώτηση Έκεί στά ΤΕΙ ύποτίθεται ότι έχεις καθηγητές πού στά δίδαξαν καί πού ύποτίθεται ότι έσύ τά έμαθες.
    Γιατί δέν ρωτάς έκείνους???
    Φιλικά
    Γ.Μέσκος
    Καταγράφηκε

SO MANY PLANES,SO LITTLE TIME!!
    Σελίδες: [1] 2 3 4     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Γενικες απορίες σχετικα με τα τηλεκατευθυνομενα αεροπλανα
    Μεταπήδηση σε: