|
MarD
|
 |
« Απάντηση #45 στις: Πέμπτη, 10 Απρ 2008, 22:19:07 » |
|
Δεν θυμάμαι να είχε χαρτάκια όταν τον άνοιξα...  Το έστειλα συστημένο μαζί με ακόμη ένα δέμα για California - USA και μου πήραν 16,50. Φαντάζομαι για τον φορτιστή μόνο θα είναι τα μισά.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.” - Igor Sikorsky http://www.coolmodels.gr
|
|
|
|
Geοrge
|
 |
« Απάντηση #46 στις: Πέμπτη, 10 Απρ 2008, 22:28:29 » |
|
κάτι έχεις σύνδεση λάθος η είναι λάθος η μπαταρία που του είπες ότι θα φόρτισης  άλλο ένα ενδεχόμενο είναι να μην του παρέχεις πολλά amber θέλει τουλάχιστον 3-4 για να δουλέψει  Oσο πιό πολλά Amper έχει έξοδο το τροφοδοτικό τόσο πιό καλά οδηγεί την φόρτιση των μπαταριών ο φορτιστής
|
|
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 14 Απρ 2008, 01:36:15 από rcegaleo »
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
MarD
|
 |
« Απάντηση #47 στις: Παρασκευή, 11 Απρ 2008, 00:09:18 » |
|
Από πλευράς μου, οι δοκιμές που έκανα ήταν πολλές. Έγιναν σε μπαταρίες αυτοκινήτων και τον τσεκάραμε μαζί με ηλεκτρολόγους και έναν ηλεκτρονικό, χαμός δηλαδή. Ο φορτιστής ήταν τέζα...
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.” - Igor Sikorsky http://www.coolmodels.gr
|
|
|
|
bleriot
|
 |
« Απάντηση #48 στις: Παρασκευή, 11 Απρ 2008, 17:42:48 » |
|
δηλαδη αμα το ανοιξω υπαρχει περιπτωση να το φτιαξω μονος μου ; αξιζει να το στειλω πισω στo hobbycity;
δοκίμασε πρώτα αν έχει κακή σύνδεση το εξωτερικό connector (deans T) πρίν προχωρήσεις στο εσωτερικό (αν το αποφασίσεις)
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
anastassis
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #49 στις: Κυριακή, 13 Απρ 2008, 14:09:02 » |
|
Θέλω να παραγγείλω κι εγώ αυτόν τον φορτιστή, αλλά ειδα οτι υπάρχουν 2 ειδών τροφοδοτικά για αυτόν. Ενα στα 15V @5Α και ένα στα 12V @5A. Η διαφορά στην τιμή είναι 4 ευρώ. Τι διαφορά έχει ο 12V από τον 15V? Γνωρίζει κανείς? Μήπως στην ταχύτητα φόρτισης? Δεδομένου οτι θέλω να φορτίζω και μπαταρίες μολύβδου 12V μήπως δεν κάνει το 12V τροφοδοτικό?
Ευχαριστώ
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
bleriot
|
 |
« Απάντηση #50 στις: Κυριακή, 13 Απρ 2008, 15:05:31 » |
|
η διαφορά θα έιναι στα watt, 12 X 5 = 60 και 15 X 5 = 75
ο imax δέχεται από 11v ως 18v οπότε το 12βολτο θα είναι πάντα κοντά στο όριο. καλύτερα να πάρεις ένα άλλο ακόμα μεγαλύτερο γύρω στα 90 -100 watt
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
anastassis
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #51 στις: Κυριακή, 13 Απρ 2008, 18:37:00 » |
|
Ναι αλλά και ο IMAX B6 έχει μέγιστο όριο ισχυος τα 50W
Specifications: Input Voltage: 11~18v Circuit power: Max Charge: 50W / Max Discharge: 5W Charge Current Range: .1~5.0A Discharge current range: .1~1.0A
Αρα μήπως και να πάρω μεγάλυτερο τροφοδοτικό δε θα έχει πρακτική σημασία?
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
bleriot
|
 |
« Απάντηση #52 στις: Κυριακή, 13 Απρ 2008, 22:55:25 » |
|
ok αλλά νομίζω πάλι οτι πρέπει να προτιμήσεις αυτό με τα περισσότερα βάττ γιατί κανένας φορτιστής δεν έχει 100% απόδοση. Αν ο iMAX έχει π.χ. 80% απόδοση (δεν είναι απαισιόδοξο) θα χρειάζεται 62,5 βάττ για να δώσει στη φόρτιση 50.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
koumparos
|
 |
« Απάντηση #53 στις: Τετάρτη, 23 Απρ 2008, 09:41:29 » |
|
Μόλις παρέλαβα τον imax b6 και δοκίμασα να φορτίσω την μπαταρία της esky LIPO 11.1 1800ma.Toν ρυθμίζω στα 1,8Α,βάζω 11,1V και μου βγάζει connection break.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Χρηστος Βαγενας (vchris)
|
 |
« Απάντηση #54 στις: Τετάρτη, 23 Απρ 2008, 10:09:01 » |
|
Μόλις παρέλαβα τον imax b6 και δοκίμασα να φορτίσω την μπαταρία της esky LIPO 11.1 1800ma.Toν ρυθμίζω στα 1,8Α,βάζω 11,1V και μου βγάζει connection break.
μηπως δεν εχεις συνδεσει και τα δυο βυσματα της μπαταριας? γιατι και εγω ετσι την πατησα προσοχη ομως πριν συνδεσεις το βυσμα με τα 4 καλωδια πρεπει πρωτα να κοιταξεις την πολικοτητα γιατι αλλιως θα παρουν φωτια τα καλωδια η θα σου καψει την γεφυρα στη πλακετα την εξωτερικη (και αυτο το επαθα)
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
koumparos
|
 |
« Απάντηση #55 στις: Τετάρτη, 23 Απρ 2008, 12:06:58 » |
|
Πρέπει να συνδέσω και τα 2 βύσματα?Εγώ σύνδεσα μόνο το μικρό το λευκό.Τώρα δοκίμασα να την φορτίσω μόνο από το καφέ το μεγάλο και την φόρτισε μια χαρά
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Χρηστος Βαγενας (vchris)
|
 |
« Απάντηση #56 στις: Τετάρτη, 23 Απρ 2008, 12:55:00 » |
|
Πρέπει να συνδέσω και τα 2 βύσματα?Εγώ σύνδεσα μόνο το μικρό το λευκό.Τώρα δοκίμασα να την φορτίσω μόνο από το καφέ το μεγάλο και την φόρτισε μια χαρά
αν συνδεσεις μονο το χοντρο καλωδιο σου κανει φορτιση αλλα οχι balance πρεπει να βαλεις και τα δυο βυσματα στο φορτιστη
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
papabill
|
 |
« Απάντηση #57 στις: Τετάρτη, 23 Απρ 2008, 18:46:23 » |
|
Παιδια πηρα και εγω αυτον το φορτιστη. Συνδεσα να φορτισω μια 2S lipo για το λαμα μου! Ωστοσο αφου συνδεσα την μπαταρια στον φορτιστη και ξεκινησα την διαδικασια φορτισης, μετα απο λιγο εμφανιζει ενα μηνυμα "Break down" και σταματαει η φορτιση.  Τι μπορει να ειναι?? τι να κανω για να το διορθωσω?? Ακομα δεν εχω φορτισει μπαταρια! τα εχω παρει στο κράνος!!  Ελπιζω να μην παει για τα σκουπιδια! 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Το ελικόπτερο ή το ραφι θα στολίσει ή στο χωράφι θα σκορπίσει...
|
|
|
|
ilias
|
 |
« Απάντηση #58 στις: Τετάρτη, 23 Απρ 2008, 23:48:52 » |
|
κακο αυτο το μηνυμα που σημαινει οτι ο φορτιστης εχει καποιο προβλημα
δοκιμασε αν μπορεις φορτιση μπαταριας αλλου τυπου (nimh)
και δες αν σου τραβαει πολυ ρευμα απο το τροφοδοτικο .Ποσα αμπερ αιναι αυτο??
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Velox 26cc Last down xxxl PrecisionAerobatics Addiction Polaris seaplane Bard glider TopModel CZ Stinger Pilot Q.B. 10L Tarot 450PRO V2 Flybarless ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
|
|
|
|
papabill
|
 |
« Απάντηση #59 στις: Πέμπτη, 24 Απρ 2008, 00:08:36 » |
|
Το τροφοδοτικο ειναι 5 Α 12V. Τελικα αναγκαστηκα να τον εγχειρησω και βρηκα ενα κυκλωμα καμμενο οπως φαινεται στη φωτο. Ισως αν βρω παρομοιο και καταφερω να το αλλαξω να διορθωθει η βλαβη. αλλα δεν ξερω τα χαρακτηριστικα αυτου του κυκλωματος και που θα το βρω.  εχει κανεις ιδεα?
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Το ελικόπτερο ή το ραφι θα στολίσει ή στο χωράφι θα σκορπίσει...
|
|
|
|