Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.791 μηνύματα σε 12.387 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 08:50:03

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 08:50:03

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 03:41]

[Χθες στις 15:43]

από Markhelis
    [Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 14:54:11]

[Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 14:35:59]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309791
    Σύνολο θεμάτων: 12387
    Online σήμερα: 139
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 4
    Επισκέπτες: 49
    Συνολικά: 53
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Προβλήματα με Flycamone2  (Αναγνώστηκε 11703 φορές)
    Spartan
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Τα όρια της γνώσης είναι τα όρια του κόσμου

« στις: Τετάρτη, 2 Ιαν 2008, 01:17:31 »

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά
    Πριν από τρεις μέρες αγόρασα την Flycamone2 της ACME. Αφού φόρτισα την κάμερα, της έβαλα μια κάρτα SD (όχι υψηλής ταχύτητας) και την δοκίμασα στο έδαφος.  Είδα ότι γράφει κανονικά στην κάρτα, και σε VR mode ξεκινούσε και σταματούσε κανονικά. Όταν όμως προσπάθησα να την δοκιμάσω στο αεροπλάνο, η πρώτη πτήση (διάρκειας κάτω του λεπτού γιατί έσβησε ο κινητήρας) καταγράφηκε κανονικά. Στην συνέχεια όμως, όταν συνέχισα τις βιντεοσκοπίσεις με μεγαλύτερη διάρκεια, παρατήρησα πως κατά την διάρκεια της πτήσης η κάμερα έσβηνε από μόνη της, και ενώ την ενεργοποιούσα πριν απογειωθώ, κατά την προσγείωση ήταν σβηστή. Απέδωσα το γεγονός στην χαμηλή ταχύτητα της κάρτας SD. Αλλάζοντας κάρτα όμως και βάζοντας μια των 2 Gigabyte με ταχύτητα εγγραφής στα 80x και κάνοντας αναβάθμιση και στο Firmware δεν άλλαξε απολύτως τίποτα. Τα βίντεο είτε σταματούν από μόνα τους, είτε η κάμερα δεν μπορεί να σταματήσει να καταγράφει όταν πατάω το κουμπί έναρξης / λήξης με αποτέλεσμα τα βίντεο να μην σώζονται στην κάρτα. Το ίδιο συμβαίνει και στις φωτογραφίες, των οποίων η καταγραφή σταματά με τον ίδιο τρόπο. Να σημειωθεί ότι οι καταγραφές αυτές που ανεφερα γίνονται στο έδαφος και σε κανονική θερμοκρασία.
    Θα ήθελα να ρωτήσω αν κανείς φίλος έχει δοκιμάσει την flycamone2 και αν έχουν παρατηρηθεί τα ίδια προβλήματα..... Πρόκειται άραγε για μια χαλασμένη συσκευή που ήρθε στα χέρια μου ή κάτι δεν κάνω σωστά ?
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 28 Φεβ 2008, 15:22:53 από Spartan » Καταγράφηκε

Αυτοί που ξεχνούν την ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν - George Santayana (Life of Reason, 1905)
    Spartan
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #1 στις: Πέμπτη, 28 Φεβ 2008, 15:40:37 »

Σαν συνέχεια του παραπάνω post θα ήθελα να αναφέρω ότι τελικά επικοινώνησα με την εταιρεία ACME αναφέροντας τους τα προβλήματα που είχα με την Flycamone2. Η απάντησή τους ήρθε σε μια ώρα από τη στιγμή που έστειλα το email, αναφέροντας μου ότι δεν έφταιγε η κάρτα SD αλλά η ίδια η συσκευή. Μου ζήτησαν να την επιστρέψω για να την αντικαταστήσουν. Έστειλα την Flycamone λοιπόν στην Γερμανία (μαζί με τη συσκευασία της και όλα τα παρελκόμενά της) με το ταχυδρομείο, και χθες έλαβα μια καινούργια κάμερα, με αναβαθμισμένο λογισμικό την οποία συνόδευε και επιστολή του υπεύθυνου του τμήματος service της εταιρείας στην οποία ζητούσε συγνώμη για τα προβλήματα που μου δημιούργησε η χαλασμένη συσκευή. Δοκίμασα την κάμερα και δεν έχει κανένα απολύτος πρόβλημα στην εγγραφή ούτε και στην λειτουργία της γενικότερα. Βέβαια, δεν την έχω δοκιμάσει πάνω σε μοντέλο ακόμα, αλλά για να δω πως ανταποκρίνεται στην γρήγορη εναλλαγή των frames και αν γράφει σωστά την έβαλα να γράφει μέσα από το αριστερό παράθυρο του αυτοκινήτου, ενώ έτρεχα στο δρόμο περίπου με 120 Km. Η εγγραφή ήταν άψογη παρά την γρήγορη εναλλαγή των καρέ, και ο ήχος ακολουθούσε την εικόνα κανονικά....Άρα, πιστεύω ότι και στο αεροπλάνο δεν θα έχει κανένα πρόβλημα.
    Καταλήγοντας, θέλω να επισημάνω την άμεση εξυπηρέτηση από πλευράς της εταιρείας ACME αλλά και την ευγένεια με την οποία αντιμετώπισαν το πρόβλημα μου, που για να είμαι ειλικρινής, με εξέπληξε ευχάριστα....
    Καταγράφηκε

Αυτοί που ξεχνούν την ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν - George Santayana (Life of Reason, 1905)
    Roinides
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Πέμπτη, 28 Φεβ 2008, 18:34:45 »

Eχω δει εικόνα από μία τέτοια ενός φίλου.

Σε κάποια στιγμή όταν έδινε αρκετό γκάζι στο αεροπλάνο, η εικόνα γίνεται λίγο θολή , σαν κυματιστή...Με απαγοήτευσε... Ελπίζω η δική σου να είναι εντάξει περιμένω να δω βιντεάκι σου..!!!
    Καταγράφηκε

| 700e-MJ3 |
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

www.aeromodelistis.gr Moderator

« Απάντηση #3 στις: Πέμπτη, 28 Φεβ 2008, 19:15:25 »

Eχω δει εικόνα από μία τέτοια ενός φίλου.

Σε κάποια στιγμή όταν έδινε αρκετό γκάζι στο αεροπλάνο, η εικόνα γίνεται λίγο θολή , σαν κυματιστή...Με απαγοήτευσε... Ελπίζω η δική σου να είναι εντάξει περιμένω να δω βιντεάκι σου..!!!

Μήπως μέσα στο οπτικό πεδίο της κάμερας ήταν η έλικα ?
    εάν ναι τότε είναι φυσικό να παρουσιάζονται θολούρες και κυματώσεις, εάν όχι τότε πιθανότατα
    να υπάρχει πρόβλημα εστίασης,
    Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Πέμπτη, 28 Φεβ 2008, 22:02:05 »

Καλησπέρα σε όλους.

Επίσης χρειάζεται προσοχή στη στήριξη της κάμερας γιατί επηρεάζεται πολύ από τους κραδασμούς του έλικα. Την έχω πατήσει κάπως έτσι, με ένα ηλεκτρικό cessna-182 όπου είχα τοποθετήσει την κάμερα λίγο πιο πίσω από τον έλικα.

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    Roinides
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Πέμπτη, 28 Φεβ 2008, 22:38:35 »

Noμίζω την έβαλε στο κάτω μέρος του φτερού, 4-5 πόντους μακρυά από την άτρακτο...

Ή κραδασμοί ή από τον έλικα ή τίποτα από την εξάτμιση.

Που προτείνεται να μπει η κάμερα;
    Καταγράφηκε

| 700e-MJ3 |
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Πέμπτη, 28 Φεβ 2008, 23:41:28 »

Καλησπέρα σε όλους.

Το σημαντικό είναι να χρησιμοποιηθεί ένα κομμάτι χοντρού και μαλακού αφρολέξ για απομόνωση των κραδασμών. Επίσης να μην κοιτάει μπροστά, γιατί αν ο φακός βλέπει την προπέλα δεν αποκλείεται η κάμερα να "μπερδεύει". Μου έχει τύχει αυτό σε ελικόπτερο ,που ο φακός έπιανε την άκρη του στροφείου με αποτέλεσμα στο βίντεο να εμφανιστούν ενοχλητικές οριζόντιες μπάρες.
       Φυσικά σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να τοποθετείται στη μεριά της εξάτμισης γιατί θα λαδωθεί ο φακός και η εικόνα θα θολώσει.

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    Spartan
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #7 στις: Δευτέρα, 3 Μαρ 2008, 22:45:41 »

Εγώ προσωπικά την κάμερα την έχω βάλει στην κοιλιά του αεροπλάνου (Calmato 46 Sport) με το χρατς που έχει μέσα στη συσκευασία η κάμερα. Για πρόσθετη ασφάλεια έχω κολλήσει και το κορδονάκι της κάμερας με ταινία αν και δεν υπάρχει περίπτωση να πέσει από το χρατς. Τα βίντεο που τράβηξα σήμερα στο αεροδρόμιο της Σπάρτης είναι φοβερά. Η κάμερα δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και κατέγραψε κανονικά και τις 4 πτήσεις. Ένα από τα βίντεο το έχω ανεβάσει στο greektube άλλά η ποιότητα του σε σχέση με το πραγματικό (αυτό που τράβηξα με την κάμερα) δεν έχει καμία σχέση. Το youtube και το greektube συμπιέζουν τα βίντεο και η εικόνα χάνει κατά πολύ...... Δείτε και μόνοι σας

http://www.greektube.org/content/view/23812/2/
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 4 Μαρ 2008, 00:20:58 από Spartan » Καταγράφηκε

Alekos
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #8 στις: Παρασκευή, 19 Δεκ 2008, 16:30:53 »

Αγορασα προχτες τη  FLYCAMONE 2 και εχω τα εξης προβληματα...  Οταν θελω να κανω εγγραφη, δινει την πρωτη εικονα σαν φωτογραφια , παγωνει στη συνεχεια η εικονα , και ακουγεται μονο ο ειχος της ληψεις που εκανε. Αφου το παλεψα για πολυ σε καποια φαση μου εδειξε για λιγα δευτερολεπτα και σταματησε και παλι, συνεχιζοντας ο ηχος μονο. (ΟΛΕΣ οι δοκιμες εγιναν στο εδαφος και οχι σε αεροπλανο).Δοκιμασα και φωτο, εβγαλε αλλα πολυ χαλια ποιοτητα.Διαβασα οτι χρειαζεται κατι σαν αναβαθμιση αλλα δεν τα γνωριζω καλα εγω αυτα καθως δεν ξερω και καλα Αγγλικα !!  idiot2   Ξερει καποιος φιλος να με κατατοπισει λιγο γιατι εχω απογοητευτει πολυ !!!!  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ             
    Καταγράφηκε
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Παρασκευή, 19 Δεκ 2008, 16:49:26 »

Δεν ξέρω πόση σχέση έχει με τη flycamone 1 που έχω εγώ αλλά η δικιά μου τουλάχιστον χρειάζεται και κάρτα μνήμης SD (2 γίγα της έχω βάλει) για να καταγράψει εικόνα για αρκετή ώρα. Μήπως αυτό εννοείς "αναβάθμιση"? Αν είναι αυτό πήγαινε σε ένα "Γερμανό" ή ένα "Πλαίσιο". Είναι σαν τις κάρτες μνήμης που παίρνουν τα κινητά.

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    Dimitris87
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #10 στις: Παρασκευή, 19 Δεκ 2008, 17:47:56 »

φιλε δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσει η απάντηση μου αλλα εγώ έχω την flycam2 εδώ και ένα χρόνο (απο τότε που βγήκε) και δεν έχω κανενα απολύτως πρόβλημα εκτός από το οτι να τραβήξεις μετα τις 4 το απογεμα που πέφτει ο ήλιος είναι χάλια η ποιότητα της photo αλλά και του video.
    Γενικότερα θέλει φώς το πλάνο - θέλει ήλιο - όχι μεσα στο σπίτι τοσο!

αυτά - αα συνεδεσε τη και με το pc σου για κανα 5άωρο να φορτίσει μπας και φταίει αυτό (δεν νομίζω αλλα προσπάθησε)

Δημήτρης
    Καταγράφηκε
    evan
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Μιχαηλίδης

« Απάντηση #11 στις: Παρασκευή, 19 Δεκ 2008, 19:12:27 »

Διαβασα οτι χρειαζεται κατι σαν αναβαθμιση αλλα δεν τα γνωριζω καλα εγω αυτα καθως δεν ξερω και καλα Αγγλικα !!  idiot2   

Ξερει καποιος φιλος να με κατατοπισει λιγο γιατι εχω απογοητευτει πολυ !!!!  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ             

Κατ' αρχήν υποθέτω ότι έχεις κάρτα μνήμης SD αρκετά γρήγορη (80Χ) και ότι γνωρίζεις την λειτουργία της κάμερας.
    Θα σου περιγράψω τη διαδικασία της αναβάθμισης, αλλά δεν ξέρω αν θα σου λύσει τα προβλήματά σου.
    Η διαδικασία πρέπει να γίνει με τη σειρά που περιγράφεται. Διάβασε πρώτα και μετά αποφασίζεις αν θα το προσπαθήσεις.

Κατεβάζεις από την διεύθυνση http://www.flycamone2.com/index.php?id=20&L=3 το αρχείο V 3.03 03.04.08 που είναι

συμπιεσμένο και περιλαμβάνει δύο προγράμματα reinstall και update
    Όπως λέει η εταιρία, και τα δύο προγράμματα έχουν το ίδιο τελικό αποτέλεσμα, αλλά κάποια PC προτιμούν το ένα ή το άλλο. Έτσι

αν αποτύχει το ένα, δοκιμάζεις το άλλο.

A. Update

Στο readme υπάρχουν οι οδηγίες για την αναβάθμιση και είναι οι εξής:
    1. Κάνεις εγκατάσταση του αρχείου STK02N 2.0 στο PC
    2. Ενεργοποιείς την κάμερα στη θέση WC και την συνδέεις στο PC
    3. Τρέχεις το πρόγραμμα STK02NU update
        Επιλέγεις DRAM: 0Χ35 και DRAM size: 8M
    4. Μετά από 90 δευτ. το πρόγραμμα απαντάει : Update succesful!
    5. Αποσυνδέεις την κάμερα, την σβήνεις και την επανεκκινείς.
    Αν όλα έχουν πάει καλά, έχεις αναβαθμιστεί και η κάμερα έχει νέες δυνατότητες όπως αντιστροφή εικόνας, ένδειξη μπαταρίας

κλπ.

Αν αποτύχει αυτό δοκιμάζεις το install

B. Install (με αυτή τη μέθοδο έκανα αναβάθμιση στη δικιά μου κάμερα)

1. Κάνεις εγκατάσταση το αρχείο STK02H
    2. Κρατώντας πατημένο το μπουτόν "mode" συνδέεις την κάμερα στο PC
    3. Τρέχεις το πρόγραμμα STK02HU reinstall
       Επιλέγεις DRAM: 0Χ35 και DRAM size: 8M
    4. Μετά από 90 δευτ. το πρόγραμμα απαντάει : Update succesful!

Καλή τύχη  Thumbs up
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 20 Δεκ 2008, 05:54:42 από evan » Καταγράφηκε

Η ύστατη μορφή ελευθερίας είναι η σιωπή. (Γιάννης Ρίτσος)
    Spak73
    Aeromodeller Full Member

Είναι Kill από ώρα !!!

« Απάντηση #12 στις: Παρασκευή, 19 Δεκ 2008, 19:59:59 »

Eχει και νεο firmware !!!

* flycamone2.png (29.59 KB, 442x335 - εμφανίστηκε 650 φορές.)
    Καταγράφηκε

Futaba 6EX 2.4 GHz / Wilga 2000 / Phoenix 2000 / Fantom EP / Easystar  / Alleycat 17" / BluBaby 33" /  

http://spak73.blogspot.com/
    evan
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Μιχαηλίδης

« Απάντηση #13 στις: Παρασκευή, 19 Δεκ 2008, 20:50:56 »

Eχει και νεο firmware !!!

Η έκδοση που αναφέρεις προορίζεται για φωτογραφίες σε τακτά χρονικά διαστήματα. Έχει εφαρμογές στην παρατήρηση του

περιβάλλοντος κλπ.

Υπάρχει όμως και η έκδοση λογισμικού 4.01

Ακολουθεί η μετάφραση για τον φίλο  Alekos

Κατεβάζεις το Firmware Update 4.01 (V 4.01 22.10.08)

1. Απενεργοποιείς το antivirus. Αγνοείς τα μηνύματα της Microsoft και ειδικά των Vista. Κάνεις εγκατάσταση του αρχείου STK0H
    2.0
    2. Κάνεις επανεκκίνηση του PC
    3. Η κάμερα πρεπει να είναι OFF κατά την εγκατάσταση
    4. Πιέζεις το μπουτόν "mode" και την συνδέεις στο PC
    5. Τρέχεις το STK02HU-Reinstall
       Επιλέγεις DRAM: 0X35 και DRAM SIZE 8M
    6. Μετά από 90 δευτ. το πρόγραμμα απαντάει : Update succesful!
    Καταγράφηκε

Η ύστατη μορφή ελευθερίας είναι η σιωπή. (Γιάννης Ρίτσος)
    Alekos
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #14 στις: Παρασκευή, 19 Δεκ 2008, 21:34:00 »

Ευχαριστω πολυ παιδια θα το προσπαθησω !!! και θα σας πω.    Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Ηλεκτρονικά (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Προβλήματα με Flycamone2
    Μεταπήδηση σε: