Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 00:01:04

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 00:01:04

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 07:07]

από Markhelis
    [Χθες στις 02:55]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 71
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 44
    Συνολικά: 44
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3 4 5 6     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: TH-O indoor λαστιχοκίνητο  (Αναγνώστηκε 29759 φορές)
    Γιάννης Παξιμαδάκης
    Global Moderator
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Παρασκευή, 30 Δεκ 2005, 16:47:28 »

Γιάννη καλησπέρα,

μόλις είδα στο album τις φωτογραφίες που έβαλες από το TH-O, φαίνεται ότι προχωράει καλά. Επικάλυψη θα κάνεις αργότερα ? Θα σε παιδέψει λίγο να το ντύσεις στον "αέρα". Καλή ολοκλήρωση...

Η επικάλυψη υπάρχει σε όλες τις επιφάνειες  Cheesy Απλά είναι διάφανη και δεν φαίνεται. ( πρόσεξε που γυαλίζει λίγο )
    Την πήρα απο το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς.Το μόνο που δεν ξέρω είναι το βάρος της  με ακρίβεαι, η ζυγαρια πάντως έδειξε περιπου 12 γρ /τμ
    Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    http://woodenkayakgreece.blogspot.gr/
    Γιώργος Κανδυλάκης
    Administrator

« Απάντηση #16 στις: Παρασκευή, 30 Δεκ 2005, 23:24:02 »

Έχεις δίκηο, δεν το πρόσεξα rolleye
    Άρα πας πολύ καλά... Wink

12 γραμμάρια / m2 είναι καλά, είναι όσο και το απλό κανονικό χαρτί επικάλυψης που προτείνω για ξεκίνημα.

Για πιο ελαφριά επικάλυψη, πάμε μετά σε χαρτί πυκνωτών (condenser paper) που είναι περίπου στα 6 γραμμάρια, η σε πολύ λεπτό πλαστικό mylar, όπως έκανε ο jkon, στα 2-4 γρ/m2. Για πιο προχωρημένους...

Μεγαλύτερη σημασία έχει πάντως το βάρος του σκελετού, καθώς είναι περίπου το 75% το τελικού βάρους, οπότε εκεί χρειάζεται προσπάθεια για να είναι ελαφρύ.

Περιμένω το flight report σου...

jkon, ο Γιώργος είναι σίγουρα ευχαριστημένος 
    Περίμενε μέχρι τις 22/1, να τα "τρέξουμε" μαζί  Grin. Και άλλοι, αν ενδιαφέρονται...
    Καταγράφηκε

όσο ελαφρύτερα είναι, τόσο ψηλότερα πάνε

μέτρα με μικρόμετρο, σημάδεψε με κιμωλία, κόψε με τσεκούρι...
    Γιώργος Κανδυλάκης
    Administrator

« Απάντηση #17 στις: Σάββατο, 4 Φεβ 2006, 01:59:34 »

Εδώ τα καλά σχέδια, για περάστε... Grin

Ακολουθώντας πιστά τον νόμο του Murphy, του οποίου είμαι μέγας θαυμαστής, βρίσκομαι στην δύσκολη θέση να ενημερώσω για ένα πρόβλημα που υπήρχε με την κλίμακα του σχεδίου, όταν αυτό εκτυπονώταν. 

Μου το επισήμανε ο Γιάννης Κωνσταντακάτος, εντοπίστηκε από έναν φίλο του που πήγε να το φτιάξει, ότι το σχέδιο όπως ήταν έβγαινε περίπου 90-95% του κανονικού... buck2

Όχι ότι ήταν τραγικό, το μοντέλο δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα, απλά είναι μικρότερο χωρίς να χρειάζεται...
    για την ιστορία αναφέρω τους κανονισμούς που ισχύουν για την κατηγορία TH-O:
    μέγιστο άνοιγμα φτερών 35 εκατοστά
    ελάχιστο βάρος χωρίς λάστιχο 2 γραμμάρια
    επικάλυψη μόνο με χαρτί ή χαρτί για πυκνωτές, όχι πλαστικά φιλμ
    όχι ενισχύσεις με νήματα, σκέτος σκελετός από μπάλσα

Τα σχέδια διορθώθηκαν, και τώρα είναι 3 σελίδες A4 για να χωρέσουν σε κλίμακα 1:1. Υπάρχουν οι αντίστοιχες βοηθητικές γραμμές για ένωση των σελίδων μεταξύ τους. Για σιγουριά, όποιος τα χρησιμοποιήσει να ελέγξει στην εκτύπωση το μέγεθος του οριζόντιου πηδαλίου και το άνοιγμα φτερών, να είναι όσο αναγράφεται στο σχέδιο.

Πληροφοριακά, κατά την εκδήλωση της Ε.Α.Α. το μοντέλο της φωτογραφίες (βάρος 2,6 γραμμάρια) είχε ως καλύτερη διάρκεια περίπου 2' 15", χωρίς εξοντωτικό τριμάρισμα.

Αυτά, για όλους όσους ενδιαφέρει (1-2 άτομα  Grin)

Γ. Κανδυλάκης
    Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    Global Moderator

« Απάντηση #18 στις: Σάββατο, 4 Φεβ 2006, 08:47:34 »

Εδώ τα καλά σχέδια, για περάστε... Grin

.................................... είχε ως καλύτερη διάρκεια περίπου 2' 15", χωρίς εξοντωτικό τριμάρισμα.

Γ. Κανδυλάκης

Γιώργο καλημέρα

Τι τριμάρισμα μπορείς να κάνεις αφού το τελειώσεις ; , εκτός βέβαια από την αλλαγή θέσης του φτερού
     Και χρειάζονται αλλαγές και αφού πετάξουν  σχετικά σωστά.

και εξηγούμε
    όλα όσα έφτιαξα ( 4 μοντέλα) μετά από λίγες μέρες παρουσίαζαν  σκεβρώσεις κυρίως στο "stab"   και λιγότερο στο  φτερό.
    Σκεβρώσεις που δεν μπορώ να τις αντιμετωπίσω μετά ,  με  συντηρητικές μεθόδους . Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να το ξηλώσω και να φτιάξω άλλο .
     Πες μου σε παρακαλώ τι μπορώ να κάνω για να τριμάρω ένα τέτοιο μοντέλο ( σου θυμίζω ότι τα έφτιαξα 50% του μεγέθους του αρχικού σχεδίου) και οι αλλαγές στις επιφάνειες ελέγχου να παραμείνουν Huh?
    Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #19 στις: Σάββατο, 4 Φεβ 2006, 09:22:15 »

Αγαπητέ Γιάννη,

το τριμάρισμα σ' αυτά τα μοντέλα ξεκινάει από τη θέση του φτερού, για να το ισορροπήσεις. Επαναλαμβάνεται για κάθε νέο λάστιχο που θα εφαρμόσεις.
    Τι λάστιχο χρησιμοποιείς και πόσες στροφές το τυλίγεις; Η ταχύτητα πτήσης επηρεάζει την πορεία αν υπάρχουν σκευρώματα.
    Το να αφαιρέσεις τα σκευρώματα, δεν είνα δύσκολο. Τι επικαλυπτικό υλικό έχουν οι συγκεκριμένες σκευρωμένες επιφάνειες; Το μυστικό στα μοντέλα αυτού του μεγέθους, είναι να μη τεντώσεις το επικαλυπτικό υλικό. Πριν το βάλεις το σφίγγεις στις παλάμες σου να γίνει μπαλάκι. Μετά το ανοίγεις και θα δεις να έχει μορφή ψηφιδωτού. Αυτό είναι το ζητούμενο. Ετσι να το κολλήσεις στα ξύλα.

Παρατήρησε τη σκευρωμένη επιφάνεια πιό χείλος ανεβαίνει ή κατεβαίνει, και ... τσάκισέ το με τα δάχτυλα εκεί που αρχίζει το σκεύρωμα, προς τη σωστή μεριά. Βάλε μία σταγόνα αραιωμένη κόλλα ή βερνίκι, και κράτα το στη νέα ίσια θέση έως ότου στεγνώσει η κόλλα.  Δεν θα βαρύνει πολύ αν παράλληλα με το τσάκισμα κολλήσεις και 3 χιλιοστά πηχάκι 1,5χ 1,5 χιλ.(από το εσωτερικό του περιγράμματος).

Αν τελικά κάνει άνοδο, και η ακτίνα της στροφής είναι ούτε πολύ μικρή, ούτε πολύ μεγάλη, είσαι τριμαρισμένος κατ' αρχή για ασφαλή πτήση. Οσο αφορά τη διάρκεια, αυτή εξαρτάται και από τη διατομή του λάστιχου.

jkon

Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Γιώργος Κανδυλάκης
    Administrator

« Απάντηση #20 στις: Σάββατο, 4 Φεβ 2006, 11:20:03 »

Γιάννη (Π) καλημέρα !

ήδη ο Γιάννης (Κ) απάντησε επι της ουσίας, αν δεν είναι κατανοητά θα πρέπει να στείλεις νέο μύνημα, αυτή τη φορά με φωτογραφίες από το μοντέλο, για να δω τί φταίει.

Οι σκευρώσεις δεν φεύγουν εύκολα. Αν χρησιμοποίησες πλαστικό, τότε μάλλον οφείλονται στην κόλλα. Κόλλες όπως UHU Hart, βερνίκι ή άσπρη κόλλα μαζεύουν (οι 2 πρώτες) ή φουσκώνουν τα ξύλα. Πιο ουδέτερη είναι η κόλλα τύπου Stick.
    Το υλικό επικάλυψης πρέπει να είναι σχετικά χαλαρό, να μην έχει εσωτερικές τάσεις. Προσωπικά προτιμώ το χαρτί από το πλαστικό, με την επεξεργασία όμως που είπε ο Γιάννης, δηλαδή τύλιγμα σε μπαλίτσα, ξετύλιγμα και ίσιωμα (5-6 φορές) και τέλος "σιδέρωμα" ή με σίδερο ή με φύλαξη μέσα σε ένα βαρύ βιβλίο για να γίνει επίπεδο φύλλο. Η όποια υγρασία έτσι που επηρεάζει την επικάλυψη με χαρτί δεν πειράζει το σκελετό.

Όσο για διορθώσεις σκευρώσεων, αυτές είναι πολύ πεισματάρες, οπότε η καλύτερη λύση είναι η γρήγορη και βρώμικη, δηλαδή το τσάκισμα π.χ. στη ρίζα του stab και το κόλλημα σε νέα θέση, ώστε να έρθουν παράλληλα το χείλος εκφυγής και το χείλος προσβολής. Εάν αναφέρεσαι στο ότι τα πηχάκια δεν είναι ίσια αλλά κάνουν καμπύλη, αυτό δεν πειράζει, αρκεί να μην μεταβάλλεται η αεροδυναμική γωνία των πηδαλίων ή του φτερού. Και φτερό σε σχήμα μπανάνας πετάει, αρκεί να είναι η ίδια μπανάνα και να μην υπάρχουν στρεβλώσεις (warping)

Οι ρυθμίσεις που αναφέρω στο άρθρο είναι αρκετές για ότι και αν τύχει, θα πρέπει να περιγράψεις τη συμπεριφορά του μοντέλου και τα προβλήματα που αντιμετώπισες, για να γίνω πιο συγκεκριμένος.

Το μοντέλο μου προέκυψε ακριβώς όπως λέει το σχέδιο, και πέταξε κατεθείαν χωρίς καμία επιπλέον ρύθμιση. Μόνο χρειάστηκε μετατόπιση το φτερού στο πίσω μέρος της αρτάκτου, γιατί ήταν λίγο πισώβαρο.

Οφείλω να επισημάνω πάντως, ότι όσο πιο μικρό είναι ένα μοντέλο τόσο πιο δύσκολο γίνεται το τριμάρισμα του και τόσο λιγότερα λάθη συγχωρεί, ειδικά σε αρχάριους. Προτείνω να μπεις στον κόπο να το ξαναφτιάξεις, στο κανονικό μέγεθος του σχεδίου, και θα έχεις σίγουρα καλό αποτέλεσμα. Αρκεί να έχεις και τον κατάλληλο χώρο πτήσης.

Τέλος, σχετικά με το τελικό τριμάρισμα, αναφέρομαι στην εύρεση του κατάλληλου συνδιασμού βάρος μοντέλου-κατάλληλο μήκος λάστιχου-κατάλληλη διατομή λάστιχου, μέγιστες στροφές που σηκώνει, που θα μας δώσουν την καλύτερη διάρκεια πτήσης. Εκει τόο εγώ όσο και ο Γιάννης, (όχι ότι ασχοληθήκαμε και πολύ) δεν τα πήγαμε όσο καλά θέλαμε στην εκδήλωση της Ε.Α.Α., εγώ από λάθος μήκος στο λάστιχο, ο Γιάννης από κούρδισμα μόνο στο 50-60% με αποτέλεσμα να χάνουμε την μέγιστη ενέργεια του κινητήρα...

Του χρόνου καλύτερα σίγουρα.

Στη διάθεση σου για ότι θελήσεις.

Άντε, κανείς άλλος έκανε τίποτα ?

Υ.Γ. είμαι στο chat και θαμείνω για λίγο...
    Καταγράφηκε

orck
    Aeromodeller Hero Member

game over :|

« Απάντηση #21 στις: Σάββατο, 19 Αυγ 2006, 16:08:32 »

Γιωργο καλησπερα,
    στις οδηγιες αναφερεις "το αριστερό φτερό να έχει 4 χιλ. wash-in", το wash-in δεν θα το φτιαξω στην φαση της κατασκευη-κολησης των ξυλων του φτερου (θα βαλω καποιο τακο 4χιλ απο κατω), υπαρχει κατι που μπορει να γινει για να αποκτησει wash-in ενα ισιο φτερο;

επισης θα ηθελα να μου πεις τι χρειαζομαι απο το sams για να φτιαξω το TH-O και το Moustique
    επειδη το sams ειναι λιγο..."κινεζικο" θα ηθελα ακριβως τους κωδικους για τα παρακατω
    • κουρδιστηρι (και τι λογο)
    • επικαλυψη (δεν εχω καταλαβει ακομη εαν το TH-O εχει την ιδια επικαλυψη με το Moustique)
    • το σωληνάκι αλουμινίου με διάμετρο 2,2 / 3,0
    • λαστιχα
    • το σκληρο αλουμινιο 0.5χιλ (εδω μαλλον γινεται πατεντα αλλα απο τι υλικο;)
    • κατι αλλο που ξεχναω;

τελος αλλη μια ερωτηση για την ελικα, εφτιαξα δυο ιδια κομματια, τα ζεστανα με την ιδια ακριβως κλιση και τα δυο αλλα δυσκολευομαι να καταλαβω πως κανω την ενωση, αυτο που φαινεται στην φωτο ειναι σωστο;

« Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 21 Αυγ 2006, 20:55:30 από orck » Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    Γιώργος Κανδυλάκης
    Administrator

« Απάντηση #22 στις: Σάββατο, 19 Αυγ 2006, 18:46:39 »

Παναγιώτη,

το wash-in θα το δημιουργήσεις καλύτερα μετά την επικάλυψη, την ώρα που κολλάς το φτερό στον πυλώνα (τη βάση του φτερού). Εκεί θα τσακίσεις ελαφρά τα χείλη εκφυγής στην ένωση τους, ώστε να ξεκολλήσουν λίγο, και θα ξανακολλήσεις, ανασηκώνοντας λίγο το άκρο του ενός φτερού. Με δοκιμή και επανάληψη μπορείς να το πετύχεις. Θέλει μαλακή κόλλα, όχι κυανοακρυλική...

Κουρδιστήρι = L2, λόγος 10:1, για γενική χρήση το καλύτερο, 10 λίρες.
    επικάλυψη : condenser paper και για τα δύο, κωδικός B15, 2,25 λίρες, επίσης το Β1, πιο ελαφρύ αλλά και πιο ακριβό, 6 λίρες. Σε καλύπτει το Β15.
    φύλλο αλουμινίου, ψάξε να βρεις κανένα τυπογράφο που να κάνει εκτυπώσεις, πρέπει να έχει αρκετό, χρειάζεσαι ένα ελάχιστο κομματάκι.
    σωλήνας, θέλει να το ψάξω λίγο, για την ακριβή διάμετρο, οπότε θα επανέλθω αργότερα...Υπάρχει και ο άλλος τρόπος, να τυλίξεις χαρτί επικάλυψης γύρω από ένα ξυλαράκι με την εσωτερική διάμετρο που θέλεις, αρκετές φορές ώστε να κάνει τοίχωμα 0,5 χιλ., με κόλλα μαζί και πριν στεγνώσει να αφαιρέσεις το ξυλαράκι. Πάλι δοκιμή, θα επανέρθω με link...

λάστιχο πάρε το F2 σε πάχη 0.050", 0.055", 0.060" (1,27χιλ - 1,4χιλ - 1,52 χιλ) (2.25 λίρες), θα πρέπει να σε καλύπτουν. Για άλλα θα μου πεις να στείλω εγώ, αν χρειαστεί.

Όσο για την έλικα, νομίζω ότι έβαλες τα φύλλα ανάποδα στον κύλινδρο, δεν μου κάθεται καλά από τη φωτογραφία που βλέπω. Αν μπορείς να δείξεις πως ήταν στο ψήσιμο...Πρέπει να είναι όπως του άρθρου...

Πάντως, ναι, έτσι συναρμολογείται, το ένα φύλλο επάλληλο στο άλλο...

Μέχρι το βράδυ αν χρειαστείς κάτι, γράψε, διαφορετικά, επειδή θα λείψω και δεν ξέρω αν θα έχω πρόσβαση, δώσε μου μια εβδομάδα.

Γιώργος
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #23 στις: Κυριακή, 20 Αυγ 2006, 10:27:35 »

Αγαπητέ Παναγιώτη,

Οπως βλέπω την φωτογραφία φαίνεται ότι και τα δύο πτερύγια τα έχεις καμπυλώσει σωστά, απλά, κρατάς το ένα σωστά και το άλλο ανάποδα.

jkon
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    orck
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #24 στις: Δευτέρα, 21 Αυγ 2006, 21:06:06 »

ολοκληρωσα τον σκελετο (περιμενω να στεγνωσει η κολα για να βαλω την επικαλυψη, μεχρι να μου ερθουν τα σωστα υλικα θα δοκιμασω με την μεμβρανη που χρησιμοποειται στην κουζινα)
    για τον κυλινδρο της ελικας καταλληλο σχημα εχει η sprite light 250ml, ειναι περιπου 5 εκατοστα και λιγο πιο ψηλο απο το κλασικο τενεκεδακι αναψυκτικων
    για αλουμινενια στηριξη της ελικας τελικα χρησιμοποιησα το ιδιο κουτακι, δεν ξερω εαν ειναι .5χιλ αλλα δουλευεται ευκολα και δεν παραμορφωνεται ευκολα
    για χαντρα τρυπησα ενα κεφαλι καρφιτσας και εκοψα το μεταλικο της κομματι

δοκιμασα το ολο συστημα για τζογους και πρεπει να ειναι ΟΚ, με μικρο λαστιχο που ειχα προχειρο και κουρδισμα 100 στοφες με το χερι, το συστημα δουλευει καλα ισως πιο δυνατα απο οσο θα ηθελα, θα δειξει με το κανονικο λαστιχο

« Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 22 Αυγ 2006, 08:16:38 από orck » Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #25 στις: Τρίτη, 22 Αυγ 2006, 09:46:54 »

Αγαπητέ Orck,

η κατασκευή σου φαίνεται πολύ ωραία, και αποδεικνύεται ότι ξέρεις να δίνεις λύσεις.

Ομως βλέπω κάτι που μάλλον θα δυσκολέψει τη λειτουργία του συστήματος έλξης.
    Εχεις κολλήσει το όλο σύστημα πολύ κοντά στην άτρακτο, και όταν το λάστιχο τυλιχτεί και κάνει τους λεγόμενους "κόμπους" θα ακουμπάει στο ξύλο και δεν θα ξετυλίγεται ελεύθερα.
    Πές μου αν και ο πίσω γάντζος είναι τόσο κοντά στην άτρακτο.

jkon
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    orck
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #26 στις: Τρίτη, 22 Αυγ 2006, 10:14:38 »

πολυ σωστη παρατηρηση, οντως στις δοκιμες που εκανα με περισοτερες στροφες στο λαστιχο οι κομποι του ακουμπουσαν πανω στην ατρακτο και σταματαγε την ελικα, προσπαθησα να το ξεκολησω αλλα η μεθοδος στηριξης ηταν τοσο γερη που καταστραφηκε η ατρακτος (γνωριζα απο την αρχη οτι για να κανω να πεταξει ενα τετοιο μοντελο θα πρεπει να χαλασω 2-3) το πισω γατζακι ειναι οπως δειχνει το σχεδιο

Αγαπητέ Orck,

η κατασκευή σου φαίνεται πολύ ωραία, και αποδεικνύεται ότι ξέρεις να δίνεις λύσεις.

Ομως βλέπω κάτι που μάλλον θα δυσκολέψει τη λειτουργία του συστήματος έλξης.
    Εχεις κολλήσει το όλο σύστημα πολύ κοντά στην άτρακτο, και όταν το λάστιχο τυλιχτεί και κάνει τους λεγόμενους "κόμπους" θα ακουμπάει στο ξύλο και δεν θα ξετυλίγεται ελεύθερα.
    Πές μου αν και ο πίσω γάντζος είναι τόσο κοντά στην άτρακτο.

jkon
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    Γιάννης Παξιμαδάκης
    Global Moderator

« Απάντηση #27 στις: Τρίτη, 22 Αυγ 2006, 11:21:25 »

Παράθεση
    μεχρι να μου ερθουν τα σωστα υλικα θα δοκιμασω με την μεμβρανη που χρησιμοποειται στην κουζινα)

Καλημέρα Orck

μην το κάνεις εκτος αν θες να ξαναφτιάξεις τις επιφάνειες.

Ο μοναδικός τρόπος να χρησιμοποιήσεις την μεβράνη που λές ( το έχω κάνει  Sad ) είναι η θερμοκράσία περοβάλλοντος απο την στιγμή που θα κολλήσεις την μεβράνη να μην μεταβληθεί καθόλου ( πραγμα αδύνατο) η μεβράνη με την ζέστη τεντώνει   με αποτέλεσμα να σκεβρώνουν οι επιφάνειες .

Δεν δοκίκμασα να την κολλήσω σε ζεστό περιβάλλον (π.χ. στον ήλιο ) και μετα να χρησιμοποιώ το μοντέλο σε δροσερότερο περιβάλλον.

Παντως θα σου έλεγα να περιμένεις τα  σωστά υλικά εκτος αν δεν σε πειράζει να το ξαναφτιάξεις

Αλλωστε οπως έχει πει και ο Γιώργος όσα περισσότερα φτιαχνεις τοσο καλύτερα γίνονται 

Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #28 στις: Τρίτη, 22 Αυγ 2006, 12:39:42 »

Παναγιώτη,

κάναμε τα εύκολα >> δύσκολα.
    Ελα στο σπίτι μου να σου δώσω εγώ υλικό επικάλυψης.

jkon
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Γιώργος Κανδυλάκης
    Administrator

« Απάντηση #29 στις: Τετάρτη, 23 Αυγ 2006, 15:56:15 »

Παναγιώτη, από ότι είδα στις φωτογραφίες στο album, τα πας μια χαρά !

Είδες φαντάζομαι, πόσο εύκολο και γρήγορο είναι να κατασκευάσεις ένα τέτοιο μοντέλο. Ελπίζω και το πτητικό αποτέλεσμα να έρθει σύντομα.

Για την επικάλυψη, θα συμφωνήσω με τους Γιάννηδες. Μη βιάζεσαι να χρησιμοποιήσεις ακατάλληλα υλικά. Τζάμπα θα χάσεις το χρόνο σου και ότι έχεις κάνει μέχρι τώρα. Από το SAMS έρχονται σε μια εβδομάδα...

Όσο για τη βάση, ο jkon το έπιασε αμέσως  Thumbs up
    Το λάστιχο που έβαλες πράγματι μοιάζει χοντρό. Σε συνδυασμό με το μικρό μήκος, δίνει πολύ μεγάλη δύναμη. Περίμενε το κανονικό.

Φρόντισε επίσης να βρεις ένα καλό κουτί, για να το φυλάξεις, διαφορετικά είναι ζήτημα χρόνου πότε θα σπάσει.

Δεν ξέρω αν έχεις χώρο για πτήσεις, πλησιάζει πάντως ο Σεπτέμβριος, οπότε θα ξαναρχίσουν οι πτήσεις στο Χολίδειο. Ακόμα δεν έχω κάποια ημερομηνία (jkon ?) ελπίζω όμως να τα πούμε εκεί...Έχω και εγώ νέα μοντέλα να δοκιμάσω.

Χαιρετώ για την ώρα

gkan
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 [2] 3 4 5 6     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντέλα Free Flight  |  Κατασκευές Free Flight (Συντονιστής: Γιώργος Κανδυλάκης)  |  Θέμα: TH-O indoor λαστιχοκίνητο
    Μεταπήδηση σε: