Καλημέρα.
Θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω με όσα απο τα προβλήματα σου μπορώ.
Θα πρέπει να έχεις ξεκάθαρίσει ότι αν πας προς το SYMA και γενικά όλες αυτού του τύπου λύσεις, είναι λύσεις Out of the box δηλαδή "είναι όπως είναι" το πετάς και το επισκευάζεις μέχρι να το πετάξεις (στον κάδο, για οποιοδήποτε λόγο δεν θα σου κάνει αυτό που θέλεις).
Τι θέλω να πω με αυτο, ότι ναι έχεις ένα futaba δέκτη ο οποίος φυσικά και κάνει και για quad όμως όχι για αυτά τα quad,αυτά τα quad έρχονται είτε RTF (σαν αυτά που κοιτάς) ή BNF (Με ενσωματωμένο δέκτη συνήθως σε DSM/DSM2 ή Anylink) όπότε δεν υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιήσεις το δέκτη που έχεις.
Το X8C είναι αρκετά μεγάλο quad, με μια SJ4000 (κλόνο της gopro) που την δοκίμασα την σήκωσε πολύ άνετα παρόλα αυτά λόγο του ότι την έχεις απο την κάτω μεριά του quad και η κάμερα φτάνει αρκετά χαμηλά και καθώς τα πόδια είναι απλό πλαστικό η πιθανότητα να κάνεις ζημιά στην κάμερα με κάποια άτσαλη προσγείωση ειναι αρκετά μεγάλη. Την mobious την είδα και εγώ όμως λόγω budget ακόμα δεν κατάφερα να αγοράσω μια για να την δοκιμάσω.
Τώρα οι λύσεις WIFI που αναφέρεις έχουν ένα αρκετά μεγάλο θετικό, του ότι είναι απλό wifi σήμα στο οποίο μπορείς να συνδέσεις το κινητό/ ταμπλέτα σου και να το χειριστείς, το οποίο όμως είναι ταυτόχρονα και αρκετά μεγάλο αρνητικό,το χειρίζεσαι με το κινητό η την ταμπλέτα οπότε μαζί με όλα τα άλλα έχεις και αυτό να καθυστερείς και επισεις είναι απλό wifi σήμα, όπου και να πετάξεις έχεις πιθανότατα πολλούς πομπούς στην ίδια συχνότητα και έχεις "παρεμβολές", ταυτόχρονά λόγο του ότι είναι δεδομένα απαιτείται αμφίδρομη επικοινωνία η οποία έχει αρκετά περισσότερη σταθερότητα. Κατα την γνώμη μου εκτός και αν πας σε κάποια λύση όπως το bepop της parot και μάλιστα μαζί με τον πομπό του
http://www.parrot.com/usa/products/bebop-drone/ πράγμα το οποίο όπως θα ανακαλύψεις ξεφεύγει πολύ σε κόστος, δεν είναι κάποια λύση που θα πρότεινα σε κανέναν.
Ελπίζω να βοήθησα.
Νίκος.