Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.904 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 02:18:29

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 02:18:29

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από TheLurker
    [Χθες στις 23:17]

από Markhelis
    [Παρασκευή, 7 Αυγ 2026, 14:38:00]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309904
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 108
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 106
    Συνολικά: 107
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Παρακαλώ τη γνώμη σας για τον iCharger 208b  (Αναγνώστηκε 6030 φορές)
    shadockan
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Πέμπτη, 26 Μαρ 2015, 03:03:10 »

Γεια σας .
    Το ονομα μου ειναι Βασιλης και θα ηθελα τη βοηθεια σας .

Βρηκα τον σε καλη τιμη και θελω να τον αγορασω.  Η χρηση του θα ειναι φορτιση και αποφορτιση Li-Ion μπαταριων.

1) Εχετε να προτείνετε κατι καλυτερο σε τιμη καπου στα 100€ και ικανοτητα αποφορτισης 20 Amps Huh
    2) Για να συνδεσω αυτο το φορτιστη , χρειαζεται τροφοδοτικο ;;;  Χωρις τροφοδοτικό μπορω να του δωσω ρευμα απο παροχη 220 Volts Huh
    3) To καλωδιο USB που υπαρχει στη συσκευασια ειναι για να συνδεθει σε lap top ωστε να υπαρχει γραφημα της φορτισης / αποφορτισης ή πρεπει να αγορασω κατι αλλο ;;;
    4) Με τα καλωδια που εχει η συσκευασια , μπορω να φορτισω μπαταριες Li-Ion σ' αυτο το case Huh
    https://www.fasttech.com/products/1279301

Συγνωμη αν ειμαι σε λαθος νημα.  Ειμαι νεος στο φορουμ και θεωρησα σωστο να γραψω σε νημα αρχαριων.  Δεν ειμαι μοντελιστής , αλλα ασχολουμε με τις Li-Ion μπαταριες και πιστευω οτι εδω υπαρχουν ατομα που θα μπορουσαν να με βοηθησουν.

Ευχαριστω πολυ για το χρονο σας και τη βοηθεια σας.
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 26 Μαρ 2015, 08:58:59 από evan » Καταγράφηκε
    evan
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Μιχαηλίδης

« Απάντηση #1 στις: Πέμπτη, 26 Μαρ 2015, 09:00:54 »

Καλωσόρισες Βασίλη στο aeromodelling.gr
    Το μήνυμα μεταφέρθηκε στον πίνακα που ανήκει (ηλεκτρονικά)

Καλή συνέχεια
    Καταγράφηκε

Η ύστατη μορφή ελευθερίας είναι η σιωπή. (Γιάννης Ρίτσος)
    ΝΙΚΟΣ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Πέμπτη, 26 Μαρ 2015, 17:13:44 »

Καλησπερα και καλως ηρθες.
    Ειχα 2 206Β χωρις να αντιμετωπισω το παραμικρο προβλημα.Μαλιστα τον προτεινα και σε φιλο ο οποιος τον πηρε.Μετα απο 6 μηνες κανονικης λειτουργιας ο φιλος αντιμετωπισε προβλημα.Το προβλημα ειναι με τα balance.(Ο 206Β εχει ολα τα balance επανω στον φορτιστη ενω ο 208Β που λες εσυ εχει πλακετα).Εβαζε λοιπον ο φιλος μια 4σελη και τον εβγαζε balance error.Ολα αυτα ξαφνικα ενω δουλευε κανονικα απο την μια στιγμη στην αλλη.Δοκιμασα και το εβαλα το balance στην θεση της 5σελης και την ειδε κανονικα (αφηνοντας το ενα πηνιο ελευθερο).Το δοκιμασα στην θεση της 6σελλης ομως (που ειναι κατω απο την 4σελλη που δεν δουλευε) και παλι τα ιδια balance error.Μαθαινω λοιπον απο γνωστο αερομοντελιστη που περασαν πολλοι τετοιοι απο τα χερια του οτι καποιοι εβγαζαν προβληματα και καποιοι οχι.Δηλαδη μην τους εχεις σαν εγγυηση.Αν δουλευουν τοτε ειναι οκ....υπαρχει ομως περιπτωση να τα φτησουν στα καλα καθουμενα.Ο 208Β βεβαια που λες εχει πλακετα εξωτερικη για τα balance την οποια την συνδεει στην μια υποδοχη που υπαρχει στον φορτιστη...και λεω γω τωρα....αν σε χαλασει αυτην η υποδοχη δεν θα δουλευει τιποτα (ακομα χειροτερα δηλαδη απο τον 206Β).
    Οποτε το να σου πω.....εγω πχ ειχα δυο οι οποιοι δουλευαν κανονικοτατα και δουλευουν ακομα.Ο αλλος πηρε και σε 6 μηνες χαλασε.
    Πιστευω να σε βοηθησα και να μην σε μπερδεψα.
    Καταγράφηκε

shadockan
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #3 στις: Παρασκευή, 27 Μαρ 2015, 03:48:50 »

Ευχαριστω πολυ για το χρονο και τις πληροφοριες φιλε Νικο , αλλα εγω τον θελω να φορτιζω και να αποφορτιζω μπαταριες  LiIon 18650 - 26650  και μελλοντικα μπορει να δουλεψω και καποιες  LiFePO4 Α123 18650 - 26650

Aυτο που με ενδιαφερει πιο πολυ , ειναι οτι εχει τη δυνατοτητα να αποφορτιζει τις μπαταριες με 20 Amperes .

Το οτι μετραει mAh εσωτερικη αντ/ση και οτι μπορω να φορτισω 6 μπαταριες Li-Ion , ειναι κατι που το κανουν ολοι , αλλα εδω εχουμε ολα τα παραπανω (ιδιαιτερα την αποφορτιση με 20 Amps που με ενδιαφερει πιο πολυ) , με τιμη κοντα στα 100 - 120 €.

Δεν θα δουλεψει με LiPo, οποτε και το balance ειναι κατι που δεν πιστευω να χρειαστω.

Αν υπαρχει καποια αλλη προταση με τετοια τιμη και αποφορτιση 20 Amps ............ καλοδεχουμενη.

Μια υποψια μου απο τα λιγα που ξερω , ειναι οτι μπορει ο φιλος σου να μην ειχε απολυτα  συνεχομενο ρευμα.  Εχω δει λαθος συμπεριφορα απο αυτο το θεμα σε τετοιου ειδους φορτιστη στο θεμα balance.
    Δεν ειμαι γνωστης βεβαια και το πιο φυσικο ειναι να κανω και λαθος.  Εκτος βεβαια αν ο φορτιστης ειχε προβλημα............

Ευχαριστω παντως για το χρονο σου φιλε μου.

Καταγράφηκε
    GeorgeC
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #4 στις: Παρασκευή, 27 Μαρ 2015, 09:15:23 »

Θα χρειαστεις ομως balance για τις Life.
     Οπως και δήποτε!

Υ.Γ.: Ο φορτιστης ειναι αριστο value. Δεν θα το μετανοιωσεις.
    Καταγράφηκε
    Heli.Maniac
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #5 στις: Παρασκευή, 27 Μαρ 2015, 16:36:39 »

Δυστυχώς ο φορτιστής αυτός δεν θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες σου. Ο φορτιστής μπορεί να πάει μέχρι 20Α στη φόρτιση αλλά δεν πρόκειται ποτέ να καταφέρει να ξεφορτίσει στα 20Α μια μπαταρία. Ο λόγος είναι ότι έχει maximum discharge capacity στα 30W, δηλαδή το μέγιστο που θα μπορείς να αποφορτίσεις είναι 30W / 3.7V = ~8A στην καλύτερη περίπτωση.
    Αντίθετα ο iCharger 306Β έχει maximum discharge capacity τα 80W δηλαδή 80W / 3.7V = ~21A στην καλύτερη περίπτωση. Γι αυτό ίσως να είναι καλύτερη επιλογή για εσένα αν υπολογίσουμε και ότι μπορεί να φορτίσει μέχρι τα 30Α. Είναι βέβαια λιγο εκτός των χρημάτων που μπορείς να διαθέσεις...
    Εδώ ειναι τα specs του 208b: http://www.progressiverc.com/icharger-208b.html
    και του 306b: http://www.progressiverc.com/icharger-306b.html

Και για τους 2 φορτιστες θα χρειαστείς κάποιου είδους τροφοδοτικό που να βγάζει 12-15V συνεχές. Δεν γίνεται να συνδεθουν με εναλλασόμενο τόσο υψηλής τάσης. Όσο για την σύνδεση του με τον υπολογιστή, δεν χρειάζεται τίποτα επιπλέον εκτός απο το USB και το Logview που έρχεται μαζί με το φορτιστή σε CD.

Αν θυμάμαι καλά από τους δικούς μου, και οι δύο έρχονται με 1 καλώδιο με κροκοδιλάκια και έχουν και ένα επιπλέον στο οποίο μπορείς να κολλήσεις ότι βύσμα θέλεις οπότε μάλλον είσαι καλυμένος.
    Καταγράφηκε

Andreas
    COMPASS 7HV
    TREX 600EFL Pro
    shadockan
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #6 στις: Παρασκευή, 27 Μαρ 2015, 19:38:50 »

Aυτο δηλαδη  ( Discharge current range: 0.05-20.0A )  δεν ισχύει ;;;
    Καταγράφηκε
    Heli.Maniac
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #7 στις: Παρασκευή, 27 Μαρ 2015, 19:48:36 »

Σε αυτούς τους φορτιστές υπάρχουν δύο περιορισμοί για την φόρτιση και αποφόρτιση. Ο πρώτος περιορισμός είναι τα μέγιστα Ampere που μπορεί να φτάσει ο φορτιστής και ο δεύτερος τα διαθέσιμα Watt. Για παράδειγμα αν ο φορτιστής λέει οτι μπορεί να ξεφορτίσει στα 20Α αλλά η μέγιστη ισχύ για αποφόρτιση που μπορεί να διαθέσει είναι 30W τότε δεν θα φτάσει ποτέ στα 20Α αλλά θα περιοριστεί στα 8Α. Το ίδιο ισχύει και για την φόρτιση.
    Καταγράφηκε

Andreas
    COMPASS 7HV
    TREX 600EFL Pro
    papabill
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Παρασκευή, 27 Μαρ 2015, 20:43:59 »

Αν υπαρχει καποια αλλη προταση με τετοια τιμη και αποφορτιση 20 Amps ............ καλοδεχουμενη.

Υπαρχει κα μαλιστα πολυ οικονομικη χωρις να ταλαιπωρεις το φορτιστη στην αποφορτιση.
    Παρε ενα λαμπακι 24V και 100W και σε 3 λεπτα εχεις ξεφορτισει οποια μπαταρια θελεις.

Προσωπικα εχω 3 I-charger και δεν εχω κανενα προβλημα!
    Καταγράφηκε

Το ελικόπτερο ή το ραφι θα στολίσει ή στο χωράφι θα σκορπίσει...
    mihelone
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #9 στις: Παρασκευή, 27 Μαρ 2015, 22:16:46 »

Ομοιως εχω 2 απο αυτους εδω και 2-3 χρονια και δουλευουν αψογα.... και αποφορτιση με λαμπες...
    Καταγράφηκε
    kolotoympas
    Moderator

« Απάντηση #10 στις: Παρασκευή, 27 Μαρ 2015, 22:42:56 »

Εγω εχω δυο 106b. Απόλυτα ευχαριστημένος.
    Για αποφόρτιση εχω κάνει πατέντα με  εξωτερική αντίσταση σε σειρά και δουλεύω την λειτουργία disgharge+
    όπως αυτο το βιντεο.

Καταγράφηκε

Ή Αστοχία Υλικού Ή Μ…κια Τεχνικού!
    kolotoympas Youtube
    kolotoympas Vimeo
    shadockan
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #11 στις: Σάββατο, 28 Μαρ 2015, 14:06:06 »

Παιδια σας ευχαριστω ολους για τη βοηθεια σας πραγματικα.

Αυτο το κολπο με τη λαμπα , αλλα καπως διαφορετικα , απλα με εξωτερικη αντισταση δηλαδη ( δεν ειχα κανει βεβαια υπολογισμους σε Volts και Watts  για να βρω το πόσο θα πρεπει να ειναι) , το ειχα σκεφτει και 'γω , αλλα δεν ξερω τον τροπο να δω τις καμπυλες αποφορτισης των μπαταριων , ωστε να ξερω που και πως αποφορτιζονται.

Παιδια συγνωμη αν σας ζαλιζω , αλλα δεν εχω και μεγαλη εμπειρια απο τετοιους φορτιστες. 
    Χωρις παρεξηγηση , αν σας κουραζω  μπορειτε να μου πειτε '' αρκετα ''.   

Ευχαριστω για το ενδιαφερον σας..... Thumbs up
    Καταγράφηκε
    kolotoympas
    Moderator

« Απάντηση #12 στις: Σάββατο, 28 Μαρ 2015, 15:43:28 »

Λοιπον κατεβασα το Manual στην σελιδα 18 τα εξηγεί όλα 
    http://www.progressiverc.com/media/iCharger%20208B%20Manual.pdf

Ο συγκεκριμενος φορτριστης χωρις την βοηθεια εξωτερικής αντιστασης μπορεί να αποφορτίσει μέχρι 30w
    Maximum discharge power capacity 30W

και με βοήθεια εξωτερικής αντίστασης που δεν θα ειναι στανταρ η τιμη της, μεχρι 600w
    Maximum extern discharge power capacity: 600W @ 30V/20A

Ο τρόπος για να βρεις την αντίσταση που θα χρησιμοποιήσεις  εξηγείτε στο παρακάτω παράδειγμα

External capacity resistance ‟s setting

R = Vbat / Iset;
    P = Vbat * Iset;
    R:The value of the external capacity resistance
    P:Rating capacity of the external capacity resistance

For example: discharge a pack of 20V lithium battery at 7A
    R = 20V / 7A = 2.85Ω
    P = 20V×7A = 140W

Υπάρχει επίσης τρόπος για να δεις σε γράφημα την τάση την ενταση και την ενεργεια  και άλλα στοιχεία  χρησιμοποιώντας
    το πρόγραμμα που θα βρεις μέσα στο cd-ακι του φορτιστή

Δες εδω μια δοκιμή που ειχα κάνει παλιότερα με το προγραματάκι   
    https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=26094.msg193543#msg193543

Επισης μπορεις απλα να τραβηξεις μια γκαζια σε ενα ηλεκτρικό αεροπλάνο στο εργαστήριο σου και να τραβήξεις  οσα αμπερ θέλεις .
    Καταγράφηκε

Ή Αστοχία Υλικού Ή Μ…κια Τεχνικού!
    kolotoympas Youtube
    kolotoympas Vimeo
    papabill
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Σάββατο, 28 Μαρ 2015, 16:01:22 »

Παιδια σας ευχαριστω ολους για τη βοηθεια σας πραγματικα.

Αυτο το κολπο με τη λαμπα , αλλα καπως διαφορετικα , απλα με εξωτερικη αντισταση δηλαδη ( δεν ειχα κανει βεβαια υπολογισμους σε Volts και Watts  για να βρω το πόσο θα πρεπει να ειναι) , το ειχα σκεφτει και 'γω , αλλα δεν ξερω τον τροπο να δω τις καμπυλες αποφορτισης των μπαταριων , ωστε να ξερω που και πως αποφορτιζονται.

Παιδια συγνωμη αν σας ζαλιζω , αλλα δεν εχω και μεγαλη εμπειρια απο τετοιους φορτιστες.  
    Χωρις παρεξηγηση , αν σας κουραζω  μπορειτε να μου πειτε '' αρκετα ''.  

Ευχαριστω για το ενδιαφερον σας..... Thumbs up

Φιλε μου πας να κανεις τα ευκολα δυσκολα!
    Παρε μια λαμπα οπως σου ειπα παραπανω, παρε και ενα Lipo checker και βαλτο στο balance καλωδιο. Μολις ξεφορτισει η μπαταρια στα επιθυμητα volt βγαλε τη λαμπα και τελος

*  (22.13 KB, 358x358 - εμφανίστηκε 378 φορές.)
    Καταγράφηκε

Το ελικόπτερο ή το ραφι θα στολίσει ή στο χωράφι θα σκορπίσει...
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Ηλεκτρονικά (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Παρακαλώ τη γνώμη σας για τον iCharger 208b
    Μεταπήδηση σε: