spirosta
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« στις: Τετάρτη, 19 Δεκ 2007, 19:36:43 » |
|
Καλησπερα. Εχω ενα Flip3d της Kyosho και θελω να περασω απο 2 χρονη μηχανη σε τετραχρονη... Προβληματιζομαι ομως στην επιλογη μεταξυ ΟS fs70sII kai saito 70. Μεχρι τωρα οι διχρονες μηχανες OS μου εχουν βγει καταπληκτικες.... Θα ηθελα την γνωμη σας για 3d πτηση... Επισεις πια μαγαζια πουλανε Saito? Ευχαριστω
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Κώστας Ζαπαντιώτης
|
 |
« Απάντηση #1 στις: Τετάρτη, 19 Δεκ 2007, 23:35:28 » |
|
Εγώ έχω μια Saito 82 GK.Η μηχανή με 15% νίτρο και άνω δουλεύει πολύ καλά.Οι OS έιναι OS όπως πάντα.Μερικές τεράχρονες βγαίνουν με τρόμπα καυσίμου έτοιμες.Κατα τη γνώμη μου αυτό είναι μεγαλο πλεονέκτημα.Αν αγόραζα τώρα μια τέτοια θα προτιμούσα. Για OS δες www.skoutsos.comΓια OS και Saito δες www.myhelis.com
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
ΚΥΡΝΙΚ
|
 |
« Απάντηση #2 στις: Πέμπτη, 20 Δεκ 2007, 08:36:53 » |
|
Αν και πάει καιρός από τότε που χρησιμοποιούσα εγώ και κάποιοι άλλοι στην περιοχή μου 4χρονους αεροπορικούς κινητήρες OS & Saito, θα κανω μία απόπειρα κατάθεσης εμπιρίας που αφορά αυτές της μηχανές.
Η OS είναι πιο ροπάτη > μεγαλύτερη προπέλα > χαμηλές τελικές στροφές με μέτριο νεύρο στην μετάβαση των στροφών από χαμηλά στα ψηλά.
Η Saito είναι πιο πολύστροφη > μικρότερη προπέλα > περισσότερες τελικές στροφές με περισσότερο νεύρο στο ανέβασμα από τα χαμηλά.
Εάν το ζητούμενο είναι μεγάλη προπέλα για έλξη τότε OS, ενώ εάν το ζητούμενο είναι επιδόσεις που θέλουν ισχύ, τότε Saito.
Αν θυμάμαι καλά ο Saitο πρέπει να είναι πιο ελαφρύς από τον OS. Μία κατασκευαστική ιδιοτροπία που έχει ο Saito είναι ότι έχει μονοκόμματο το μπλοκ του με την κυλινδροκεφαλή, κάνοντας έτσι την πρόσβαση για εξαγωγή/τρίψιμο βαλβίδων πιο δύσκολη. Ο OS ακολουθεί πιο ορθόδοξη φιλοσοφία με ανεξάρτητη κεφαλή, άρα σώμα κύλινδρου ανεξάρτητο, ότι και άν σημαίνει αυτό.
Η ύπαρξη της αντλίας δεν με απασχόλησε ποτέ (εμένα τουλάχιστον) που είμαι της αρχής "απλότητα για χάρη της λειτουργικότητας".
Προφανώς για χρήση 3D ο OS φαίνεται να κερδίζει.......
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
HarisH
|
 |
« Απάντηση #3 στις: Πέμπτη, 20 Δεκ 2007, 10:37:06 » |
|
Με την 70 Surpass πετάω ένα Madness μια χαρά είναι, απλά πρέπει να "εχεις στο νου σου" το σχετικά πιο αργό response απο μια δίχρονη.
Νομίζω είναι και πιο φθηνή η OS, και από ότι ξέρω βρίσκεις πιο εύκολα ανταλακτικά.
Στο δίλημα που παραθέτεις εγώ θα διάλεγα OS.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
3DJunk
|
 |
« Απάντηση #4 στις: Πέμπτη, 20 Δεκ 2007, 11:25:24 » |
|
Καλησπερα. Εχω ενα Flip3d της Kyosho και θελω να περασω απο 2 χρονη μηχανη σε τετραχρονη... Προβληματιζομαι ομως στην επιλογη μεταξυ ΟS fs70sII kai saito 70. Μεχρι τωρα οι διχρονες μηχανες OS μου εχουν βγει καταπληκτικες.... Θα ηθελα την γνωμη σας για 3d πτηση... Επισεις πια μαγαζια πουλανε Saito? Ευχαριστω
Saito μπορείς να βρεις εδώ: http://www.myhelis.com/home.phpΚατάστημα του Γιάννη Κούτσουλα.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
e-george
Aeromodeller
Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #5 στις: Πέμπτη, 20 Δεκ 2007, 13:59:48 » |
|
Χρησιμοποιώ την OS FS70 SURPASS II στο UCANDO 3D 46 απο το 2005 με απόλυτη αξιοπιστία. Χρησιμοποιώ 14χ4 APC WIDE BLADE και COOL POWER 20/20 ελικοπτερικό. Κραταει hover στο μισό γκάζι και δεν έχει κάνει κιχ μέχρι τώρα. Είναι όμως και ένας άλλος λόγος. Ο OS είναι βαρύτερος από τον SAITO. To UCANDO είναι σχεδιασμένο για OS και εαν έβαζα SAITO θα έπρεπε να συμπληρώσω περίπου 180 γραμμάρια σε μολύβια στο firewall για να ζυγίσει σωστά οπότε το αβαντάζ του μικρότερου βάρους της SAITO θα χανόταν. Τώρα δεν χρεάζεται ούτε γραμμάριο. Απ΄όσο γνωρίζω, και το FLIP γύρω απο τον ίδιο OS είναι σχεδιασμένο.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Γιώργος Καραγιάννης
|
|
|
|
Johnnie Red
|
 |
« Απάντηση #6 στις: Πέμπτη, 20 Δεκ 2007, 14:58:54 » |
|
Και οι 2 τύποι κινητήρων είναι πολύ καλοί. Από θέμα αξιοπιστίας εγώ ψηφίζω SAITO αν και είναι πιο παίδεμα στο στρώσιμο. Όταν στρώσουν όμως και "καθίσουν" τα μέταλλα δουλεύει σαν "ραπτομηχανή". Οι OS βέβαια είναι εξίσου καλοί και επιπλέον βρίσκεις και πιο εύκολα ανταλακτικά μιας και τα αντιπροσωπεύει μια εταιρεία που σέβεται τους πελάτες της. http://www.skoutsos.com/Τρύφωνας
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
georgedr
|
 |
« Απάντηση #7 στις: Πέμπτη, 20 Δεκ 2007, 16:27:26 » |
|
Η εμπειρια μου από OS είναι από τις μηχανες των αλλων…  . Δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε. Από SAITO ειχα μια 72αρα σε ένα H9 Funtana .40. Εκαψε εκατονταδες λιτρα. Μετα την εδωσα σε ένα φιλο και την εχει σε ένα τσεσνακι. Εχει καψει άλλες τοσες και περισσοτερες εκατονταδες λιτρα. Τελευταια εβαζε φτιαχτο, μεθανολη-καστορελαιο 0% νιτρο. Στα τετοια της Εξακολουθει και εχει το χαμηλοτερο ρελαντι που εχω δει σε κάθε ειδους μηχανη χωρις φυσικα προσθετη μπαταρια στο μπουζι. Στις τοσες εκατονταδες πτησεις εχει σβησει……χμμμμ 0 φορες. Αν ημουν στη θεση σου θα επαιρνα την SAITO .82 χωρις καν να το συζητησω. Όπως εχω πει και σε αλλα post αφου βρεις το τελειο δεν υπαρχει λογος να πειραματιζεσαι. Και μην ξεχνας …Made in Japan Αυτά από μενα.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
GeorgeDr JR PROPO...Feel the difference !!!
|
|
|
|
iosif
|
 |
« Απάντηση #8 στις: Πέμπτη, 20 Δεκ 2007, 17:31:07 » |
|
SAITO 82!!!  Eχει το ιδιο και ισως λιγοτερο βαρος απο τον O.S. 70 και ειναι αρκετα πιο δυνατος.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
spirosta
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #9 στις: Πέμπτη, 20 Δεκ 2007, 22:20:07 » |
|
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Τελικα πηρα τον ΟS fs70sii. Ο saito ο 8οαρης θα ηταν η καλυτερη επιλογη αλλα ηταν αρκετα ακριβως για την τσεπη μου. Μεταξυ των 70αριδων διαλεξα OS γιατι ξερω την ποιοτητα τους και γιατι μου αρεσει που τον πηρα απο καταστημα και οταν παω αυριο και πω ''ρε γα!@!@# το εριξα, εχεις το καρπυρατερ σε ανταλακτικο?''ξερω οτι θα το εχει και θα εξυπηρετηθω. Μια ακομα ερωτηση.. Οι 4χρονοι παιζουν καλα και αναποδα τοποθετημενοι ή ειναι σαν τους διχρονους που ειναι αστο καλυτερα? Ευχαριστω για τις συμβουλες σας.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
iosif
|
 |
« Απάντηση #10 στις: Πέμπτη, 20 Δεκ 2007, 22:31:20 » |
|
Οι 4χρονοι παιζουν καλα και αναποδα τοποθετημενοι
Δουλευουν το ιδιο καλα, και μαλιστα λυπαινονται καλυτερα και οι βαλβιδες τους!
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Γιάννης Παξιμαδάκης
|
 |
« Απάντηση #11 στις: Πέμπτη, 20 Δεκ 2007, 22:39:45 » |
|
Οι 4χρονοι παιζουν καλα και αναποδα τοποθετημενοι ή ειναι σαν τους διχρονους που ειναι αστο καλυτερα? τι ακριβώς εννοείς spirosta ??
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Johnnie Red
|
 |
« Απάντηση #12 στις: Πέμπτη, 20 Δεκ 2007, 22:47:33 » |
|
Hey spirosta
Όλοι οι κινητήρες δουλεύουν το ίδιο καλά και ανάποδα και πλάγια και κάθετα. Δεν παίσει ρόλο αν είναι ανάποδα , κάθετα ή πλάγια. Αυτό που παίζει ρόλο είναι να είναι σε ευθεία το ύψος της εξόδου του tank σε σχέση με τις βελόνες του καρμπυρατέρ. Τρύφωνας
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
spirosta
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #13 στις: Πέμπτη, 20 Δεκ 2007, 23:01:37 » |
|
Η προσωπικη μου εμπειρια ειναι οτι οι διχρονοι οταν τους τοποθετεις αναποδα (συγκεκριμενα OS 46AX) ακομα και οταν το τεποζιτο ειναι σε καλη θεση εχουν προβλημα με το ρελαντι τους γιατι κρυωνει αρκετα το μπουζι απο το μιγμα. Ετσι για να λειτουργησει σωστα ειχα το ρελαντι σε πιο ψιλες στροφες πραγμα που δεν μου αρεσε λογο και οτι το μοντελο με αρκετα ψιλο ρελαντι καμια φορα τροχοδρομουσε μονο του και επρεπε να εχεις το νου σου.Νομιζω ομως οτι με τις βαλβιδες θα λυθει αυτο το προβλημα...
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Johnnie Red
|
 |
« Απάντηση #14 στις: Πέμπτη, 20 Δεκ 2007, 23:17:02 » |
|
Η προσωπικη μου εμπειρια ειναι οτι οι διχρονοι οταν τους τοποθετεις αναποδα (συγκεκριμενα OS 46AX) ακομα και οταν το τεποζιτο ειναι σε καλη θεση εχουν προβλημα με το ρελαντι τους γιατι κρυωνει αρκετα το μπουζι απο το μιγμα. Ετσι για να λειτουργησει σωστα ειχα το ρελαντι σε πιο ψιλες στροφες πραγμα που δεν μου αρεσε λογο και οτι το μοντελο με αρκετα ψιλο ρελαντι καμια φορα τροχοδρομουσε μονο του και επρεπε να εχεις το νου σου.Νομιζω ομως οτι με τις βαλβιδες θα λυθει αυτο το προβλημα...
Αγαπητέ spirosta Να προσέχεις τις "πηγές" που αντλείς αυτές τις επεξηγήσεις, γιατί δεν στα έχουν πεί καλά και τσάμπα παιδεύεσαι. Αν δεν σου κράταγε ρελαντί τότε - ή η ευθεία σου όσον αφορά την παροχή απο το τεπόζιτο (το κέντρο του τεπόζιτου εννοώ σε σχέση με την βελόνα του καρμπυρατέρ σου) δεν ήταν ευθεία - ή το μίγμα σου δεν ήταν σωστά ρυθμισμένο. Το θέμα μπουζί είναι άλλο ευαγγέλιο. Μπορούσες να το αλλάξεις με ένα ψυχρότερο ή ένα θερμότερο να δείς αν τελικά ήταν το μπουζί. (Η άποψή μου όμως είναι οτι δεν έφταιγε το μπουζί). Αντε και καλές πτήσεις Τρύφωνας
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|