Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 14:24:12

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 14:24:12

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 07:07]

    από Markhelis
    [Σήμερα στις 02:55]

    από vilisdev
    [Χθες στις 10:26]

    από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

    από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

    [Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

    από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

    από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

    από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

    [Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

    από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

    από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

    [Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

    από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

    [Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search


    WWW
    Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 71
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 51
    Συνολικά: 53
    Στυλ εμφάνισης

    Συνδεδεμένες εκδηλώσεις
    • F5J Bulgaria 2015: Τετάρτη, 22 Ιουλ 2015 - Πέμπτη, 23 Ιουλ 2015
    Σελίδες: 1 2 3 [4]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: F5J Bulgaria 2015 - 22 & 23 July 2015  (Αναγνώστηκε 18635 φορές)
    twinspark
    Aeromodeller Full Member
    ***
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

    Μηνύματα: 174



    « Απάντηση #45 στις: Τετάρτη, 22 Ιουλ 2015, 19:30:30 »

    Milessi Soaring Team

    Καταγράφηκε
    alex.cularis
    Aeromodeller Hero Member
    *****
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

    Μηνύματα: 995


    « Απάντηση #46 στις: Σάββατο, 25 Ιουλ 2015, 22:39:40 »

    εχουμε τελικα αποτελέσματα?
    Καταγράφηκε
    G.Skargiotis
    Aeromodeller Hero Member
    *****
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

    Μηνύματα: 2.697



    WWW
    « Απάντηση #47 στις: Κυριακή, 26 Ιουλ 2015, 00:36:42 »

    https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=AUBLa4DR3vI
    Καταγράφηκε

    Γιωργος Σκαργιωτης

     Η αλήθεια πάντα λάμπει,
     Η λάσπη του επιστρέφει!
    Η δικαιοσύνη έρχεται !!!!!!!!

        (Νεραιδοκυνηγός )
    alex.cularis
    Aeromodeller Hero Member
    *****
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

    Μηνύματα: 995


    « Απάντηση #48 στις: Πέμπτη, 30 Ιουλ 2015, 13:16:01 »

    αργουν  τελικα  πολύ αυτά τα αποτελέσματα ?
    Καταγράφηκε
    vhal
    Aeromodeller Sr. Member
    ****
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

    Μηνύματα: 437



    « Απάντηση #49 στις: Πέμπτη, 30 Ιουλ 2015, 14:08:09 »

    αργουν  τελικα  πολύ αυτά τα αποτελέσματα ?

    Φαντάζομαι πως θα πρέπει να ρωτήσεις τους διοργανωτές ...
    Εδω: http://www.f5jbulgaria.com/

    Καταγράφηκε

    Βαγγέλης Χαλκιαδάκης - Αερολέσχη Φθιώτιδας

    Ζηλεύω του σταυραετού
    απου πετά στα νέφη
    και παίζει με τσι αστραπές
    και με τ' αστροπελέκια.
    Αντώνης Παπαδόπουλος
    Aeromodeller Hero Member
    *****
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

    Μηνύματα: 1.407



    « Απάντηση #50 στις: Κυριακή, 2 Αυγ 2015, 20:53:27 »

    Τα τελικά αποτελέσματα

    * F5J_Bulgaria.pdf (70.61 KB - έγινε λήψη 199 φορές.)
    Καταγράφηκε
    G.Skargiotis
    Aeromodeller Hero Member
    *****
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

    Μηνύματα: 2.697



    WWW
    « Απάντηση #51 στις: Δευτέρα, 3 Αυγ 2015, 10:14:08 »

    Άλλος ένας αγώνας πέρασε αφήνοντας ,αναμνήσεις και εμπειρία σε όλους εμάς που καταφέραμε και λάβαμε μέρος σε αυτόν
    Οδηγώντας μέσα σε 3 μέρες 1500 χιλιόμετρα
    Ο αγώνας τα είχε όλα από άπνοια μέχρι και 11-12 μέτρα το δευτερόλεπτο
    Ειδικά η τελευταία πτήση του τελευταίου γύρου έγινε πάνω από το όριο τον 10 μέτρον το δευτερόλεπτο
    Η οργάνωση ήταν super  μάθαμε πάνω σε αυτό πράγματα που θα τα εφαρμόσουμε και στους δικούς μας αγώνες
    Ένα μεγάλο ευχαριστώ  δεν ειναι αρκετό για τον sotir και όλα τα παιδιά που έτρεξαν για να γίνει όλο αυτό και θέλω να τον ευχαριστήσω προσωπικά για την εμπιστοσύνη που μου έχει  που με όρισε έναν από 3  βασικούς κριτές του αγώνα
    Κάναμε νέους Φίλους από άλλες χώρες ανταλλάξαμε απόψεις και ιδέες  και είμαστε ανυπόμονοι για τους επόμενους
    Σε έναν τέτοιο αγώνα όσοι λάβουν μέρος    όλοι βγαίνουν κερδισμένοι .........


    Καταγράφηκε

    Γιωργος Σκαργιωτης

     Η αλήθεια πάντα λάμπει,
     Η λάσπη του επιστρέφει!
    Η δικαιοσύνη έρχεται !!!!!!!!

        (Νεραιδοκυνηγός )
    alex.cularis
    Aeromodeller Hero Member
    *****
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

    Μηνύματα: 995


    « Απάντηση #52 στις: Τρίτη, 4 Αυγ 2015, 21:56:36 »

    Ο πανσοφος εγραψε παλι.Σιγουρα ειχε καλη βοηθεια απο τον φιλο  του τον Νικολαο .Ο παλιος ειναι αλλιως.
     Ο Γιαννης δεν ξερω τι επαθε, μαλλον ηταν ματιασμενος ,παρολα αυτα ηταν ο νεος και ωραιος της  παρεας.Ελπιζω του χρονου να καταφερουμε να παμε μαζι!
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Κουρμπάνης
    Aeromodeller Full Member
    ***
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

    Μηνύματα: 188



    « Απάντηση #53 στις: Κυριακή, 9 Αυγ 2015, 14:28:19 »

    Σχεδόν δυο βδομμάδες μετα την Βουλγαρια σχεδον ενα χρονο μετα τη Γερμάνια..τοσες αναμνησεις,τοσα νεα πραγματα και τιποτα πια δεν ειναι ιδιο..ολα προχωρουν μπροστα διχως σταματημο πια..
    Ενας ακομη αγωνας περασε στην ιστορια αφηνοντας καθε συμμετεχοντα λυσασμενο για τον επομενο,και καθε πιλοτο πιο προικισμενο πτητικα,νοητικα και φυσικα μες την ψυχη του..
    Η οργανωση των Βουλγαρων ηταν εξαιρετικη και θα ηθελα να πω ενα τεραστιο ευχαριστω στον Sotir και φυσικα στα υπολοιπα μελη για ολα,ηταν υπεροχα!
    Για ακομη μια φορα οσοι ελληνες βρεθηκαμε σε εναν τετοιο αγωνα καταφεραμε να ειμαστε ομαδα,να συνεργαστουμε και να πεταξουμε δεμενοι και τελικα να φυγουμε ευχαριστημενοι..το σημαντικοτερο σε τετοιου επιπεδου διοργανωσεις ειναι να εισαι και να πετας σαν ομαδα..ασχετως συλλογου και του οτιδηποτε!
    Θελω να συγχαρω τον Παντελη Νταναβαρα για την πρωτη του συμμετοχη εκτος συνορων,καθως σε λιγοτερο απο ενα χρονο προχωρα ραγδαια και παθιασμενα αναζητωντας νεες αφετηριες,καινουργια πραγματα και εξελισεται..παρα την οποια ατυχια ειχε,δεν σταματησε στιγμη να συνεχιζει και να ειναι ομαδα,πετωντας με την ψυχη του,ανακαλυπτοντας νεα πραγματα οπως ολοι μας και αυτο θα φανει με καθε τροπο στην συνεχεια!Αυτο ειναι αλλωστε το ζητουμενο,να εξελισομαστε,γι αυτο παμε και σε τετοιους διαγωνισμους!
    Ηταν χαρα και φυσικα τιμη μου να πεταξω και να κανω call σαν ομαδα σε μια τετοια διοργανωση,με εναν βετερανο πρωταθλητη του F3B,τον Παναγιωτη Σοφο..και το αναφερω ετσι,καθως η συμμετοχη του συγκεκριμενου ανθρωπου τουλαχιστον για μενα αποτελεσε πηγη εμπνευσης..ενας ανθρωπος μεγαλης σχετικα ηλικιας,με τα οποια προβληματα υγειας μπορει να εχει καποιος σ αυτην την ηλικια,ταξιδεψε περισσοτερα απο 740χλμ,συνολικα 1500χλμ πηγαιν'ελα,κατακαλοκαιρο πετωντας με μοντελο δικης του κατασκευης,ακαταπαυστα οκτω γυρους κατω απ το δυνατο ηλιο και με ισχυροτατους ανεμους,προς το μεσημερι καθε μερας και με δυσκολια στην οραση του κανοντας επιδοση!Μπράβο Παππού!!!
    Τωρα στο briefing,ειχαμε και μια ευχαριστη εκπηληξη που μας εκανε περηφανους,καθως ο Γιωργος Σκαργιωτης επελεγη μαζι με νομιζω αλλους δυο πιλοτους ως ενας απ τα jury του αγωνα!Κατι που αποτελει τιμη καθως τον εμπιστευτηκαν για την μεχρι τωρα εμπειρια του!Ο ιδιος πεταξε εξαιρετικα με αποκορυφωμα τον τεταρτο γυρο και την ενατη θεση μια θεση πριν τον τελικο..κερδιζοντας συνολικα δυο χιλιαρια το ενα εκ των οποιων στον τελευταιο γυρο με δεκα μετρα ανεμο και πετωντας το 1300 perfection!Τέλος ευχαριστω για την βοηθεια του στο δικο μου χιλιαρι του 6ου γυρου χωρις την οποια δεν θα τα καταφερνα!
    Xαρηκα απιστευτα τις πτησεις και τα call μεσα σε τετοιες θυελωδεις συνθηκες και εμαθα παρα πολλα..ειμαι πια περηφανος και για τα δυο μου μηδενικα,ειδικα για κεινο που προσγειωθηκα αρκετα μακρια downwind και με caller τον Γιώργο προσπαθησα μεχρι που ακουμπησα κατω..φευγοντας να το φερω και με μια σχετικη απογοητευση ακουσα τον Γιωργο να μου λεει μπραβο Γιαννη,μπραβο!και κοιτα διπλα δεν εισαι μονο εσυ..και κοιταζωντας και o Benedict Feigl ξεκιναγε για το μακρινο περπατημα προς τα κει ωστε να το φερει..τωρα πια καταλαβαινω,πως τετοιες πτησεις σου χτιζουν τον χαρακτηρα και σε κανουν να εξελιχτεις..αλλωστε αν το καλοσκεφτουμε ολοι αυτοι εχουν κατσει και διακοσιες φορες downwind για να καταφερουν να εξελιχθουν..αυτος ειναι ο δρομος διχως να κρυβεσαι πισω απ το δαχτυλο σου,αυτο διδαχθηκα στο Μηλεσι..Κοιταζοντας στα ισια το επιπεδο σου οσο χαμηλο κι αν ειναι (οποιο κι αν ειναι) να συνεχιζεις ακαταπαυστα να μαθαινεις,διχως να δημιουργεις ψευδαισθησεις στον εαυτο σου για το τι εισαι..να μενεις εκει στα lines με τα οκτω νουμερα εν σειρα διχως να φοβασαι το αποτελεσμα και να ευχαριστιεσαι που ειχες την τυχη να πεταξεις με τοσο καλους πιλοτους,να μαθεις τοσα πολλα και να καταλαβεις οτι τελικα αυτο που σου αρεσει,αυτο που ψαχνεις,ειναι θερμικα, η απλως ενα σχετικα καλο κομματι αερα μεχρι να μπεις στο επομενο θερμικο!
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 9 Αυγ 2015, 14:42:52 από Γιάννης Κουρμπάνης » Καταγράφηκε

    If flying were the language of man, then soaring would be it's poetry!
    dapan
    Aeromodeller Hero Member
    *****
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

    Μηνύματα: 822



    « Απάντηση #54 στις: Τρίτη, 11 Αυγ 2015, 21:49:04 »

    Όλα ξεκίνησαν από την ανακοίνωση του αγώνα που θα γινόταν στο Βόλο για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
    Θεώρησα αδιανόητο να μην συμμετάσχω σε ένα αγώνα που αφορά ανεμόπτερα ακόμη κι αν καταταγώ τελευταίος, κάτι το οποίο θεωρούσα δεδομένο, μιας και ο  "εξοπλισμός" υπήρχε, διάθεση υπήρχε, χρόνος βρέθηκε κι έτσι μετά το πανελλήνιο στο F5J GR άρχισα να κάνω μερικές πτήσεις προπόνησης κυρίως προσπαθώντας να μάθει το μάτι να μην υπερβαίνει τα 200 μέτρα ύψους, αλλά και να έρχεται το ανεμόπτερο το δυνατό κοντά στο στόχο.
    Ο αγώνας στην Βουλγαρία, πάντα υπήρχε στο μυαλό μου, (από πέρσι),  αλλά καθώς η  συγκεκριμένη κατηγορία  δεν έχει ιδιαίτερες ομοιότητες με την Ελληνική φέτος ήμουν δισταχτικός, όπως προείπα όχι για την θέση κατάταξής, αλλά άλλο να συμμετέχεις στην χώρα σου κι άλλο (πίστευα) να συμμετέχεις σε ένα διεθνές meeting όπου κάποιοι από τους καλύτερους ήταν εκεί.
    Έτσι, μετά τον αγώνα του Βόλου, τον πρώτο Ελληνικό F5J FAI, που τίμησαν κάποιοι ξένοι, ενώ όχι οι Έλληνες, βλέποντας ανθρώπους να χουν κάνει ακόμη και  1500 χιλιόμετρα για να μας τιμήσουν με την παρουσία τους, τις κουβέντες που αντάλλαξα όλο αυτό το διήμερο με τους φίλους Βούλγαρους, αποφάσισα, (είναι και μικρό το κόστος), να πάω και στην Βουλγαρία.
    Η εμπειρία, οι γνωριμίες, τα συναισθήματα, η ένταση, η καλή παρέα, οι αερομοντελιστικές συζητήσεις,  το πρόβλημα με την  μπαταρίας του αυτοκινήτου μου με την άφιξη μου την Τρίτη το μεσημέρι στο χώρο πτήσεων, (αγόρασα καινούργια από εκεί), το πρόβλημα που δεν μπορούσα να πιω τον μόνο καφέ που πίνω (φραπέ),  όπως έπρεπε την μιάμιση πρώτη μέρα παρουσίας μου εκεί, (μετά τον έφτιαξα μόνος μου στο μπαρ του ξενοδοχείου κι όλα καλά), το σπάσιμο που είχα στην άτρακτο του ενός από τα δύο ανεμόπτερα, (με αιτία αστοχίας υλικού, που ξεπερνάει κάθε φαντασία), σπάσιμο που θα μπορούσε να ναι ολικό,  ακόμη ακόμη και η για πρώτη φορά παρουσία σχεδόν όλης της οικογένειας μου σε εκδρομή που αφορούσε αποκλειστικά δικό μου "χαβά", είναι κάτι που δυστυχώς όσα και να γράψεις εδώ, δεν μπορούν να περιγραφούν. 
    Προσωπικά είμαι ευγνώμων για την φιλοξενία των Βούλγαρων αερομοντελιστών, ανεξαιρέτως, αν και τόσο ο Sotir, όσο και ο Kancho, αξίζουν πραγματικά ιδιαίτερη αναφορά για την προσπάθεια που κατέβαλαν. Μην ξεχνάτε πως αμέσως μετά, υπήρξαν δυο αγώνες με πάρα πάρα πολλές συμμετοχές και το "τρέξιμο" τους όλες αυτές τις μέρες ήταν ανελέητο.
    Ιδιαίτερη αναφορά βέβαια, χρειάζεται και ο Παναγιώτης Σοφός, την έκανε ο Κουρμπάνης στο προηγούμενο ποστάρισμα, αλλά πραγματικά παππού, μας πέταξες τα μάτια έξω!  Cheesy
    Αν με ρωτούσε κάποιος τι θα ήθελα να "ξεχάσω" από το ταξίδι αυτό, θα έλεγα το απόλυτο τίποτα.
    Εκείνο που θέλω, είναι του χρόνου να μαστε υγιείς πρώτα από όλα να ξαναπάμε  κι αν γίνεται να μστε περισσότεροι Έλληνες και όχι μόνο σε αυτό τον αγώνα.

    Καταγράφηκε

    Όποιος μαθαίνει από τα λάθη του είναι έξυπνος,
    όποιος μαθαινει από τα λάθη των άλλων είναι σοφός
    pansofos
    Aeromodeller Full Member
    ***
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

    Μηνύματα: 223



    « Απάντηση #55 στις: Τετάρτη, 12 Αυγ 2015, 12:06:45 »

    Αγαπητοι φιλοι.

    Μια συμβουλη θα δωσω σε οσους θελουν στο μελλον να λαβουν μερος
    σε αυτου του ειδους αγωνες.

    Προσπαθεια μεχρι την τελευταια πτηση.
    Αγωνας    μεχρι την τελευταια ρανιδα   της ,,,,,,κυανοακρυλικης  μας.
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 15 Αυγ 2015, 14:13:03 από pansofos » Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 2 3 [4]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Πτήσεις - Εκδηλώσεις - Ενημέρωση  |  Ανακοινώσεις (Συντονιστές: Γιώργος Κανδυλάκης, andreas)  |  Θέμα: F5J Bulgaria 2015 - 22 & 23 July 2015
    Μεταπήδηση σε:  

    Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines
    Πολιτική απορρήτου

    TinyPortal v0.9.7 © Bloc
    Έγκυρη XHTML 1.0! Έγκυρα CSS!
    Δημιουργία σελίδας σε 0.024 δευτερόλεπτα. 25 ερωτήματα.