Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.438 μηνύματα σε 12.375 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 5 Μαΐ 2026, 16:31:22

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 5 Μαΐ 2026, 16:31:22

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 13:56]

από vilisdev
    [Σήμερα στις 09:15]

από AKISSSS
    [Χθες στις 08:59]

από carapis
    [Σάββατο, 2 Μαΐ 2026, 11:31:27]

από carapis
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 19:45:33]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 14:36:08]

από DIGI
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 10:30:08]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309438
    Σύνολο θεμάτων: 12375
    Online σήμερα: 158
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 107
    Συνολικά: 108
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Ποιες αναβαθμισεις κρινετε οτι χρειαζεται το T-Rex 600 Nitro pro??  (Αναγνώστηκε 3009 φορές)
    Sotos
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

3D only..

« στις: Τρίτη, 11 Δεκ 2007, 20:14:41 »

Ξεκινω αυτο το θεμα μετα απο λιγο σερφαρισμα στο internet και βρισκοντας οτι το nitro εχει αναγκη απο καποια upgrades και γιατι οχι λυσεις και ιδεες που μπορουμε να βρουμε και εμεις οι ιδιοι.
    Μετα απο λιγη ερευνα βρηκα οτι ποναει στα εξης σημεια

Το βεντιλατερ του κινητηρα το οποιο μπορει να ζεσταθει και να στραβωσει και οτι συνεπαγεται μετα.
    Η λυση

Επισης για μεγαλυτερη στιβαροτητα πλαισιου μεταλλικα bearing blocks

ενω για μεγαλυτερη σταθεροτητα πτησης αλλα και επειδη γυρανα η φημη οτι τα πλαστικα σπανε,μεταλλικα blade grips

και οτι αλλο εχει σχεση με αναβαθμιση οπως σερβο carbon upgrades κλπ..

καλες πτησεις

Καταγράφηκε

Apostolos
    Aeromodeller Hero Member

Flyyyyy!!!!

« Απάντηση #1 στις: Τρίτη, 11 Δεκ 2007, 20:29:34 »

Εαν θες μπορεις να αλαξεις το Fan.

Εαν εχεις στα αμεσα σχεδεια σου να κανεις κανενα extreme wall με στιγμιαιες +11-11 τοτε ΟΚ!

Tα πλαστικα grips σπανε στην πτωση, οχι στον αερα και τα μεταλικα στραβονουν. Wink
    Καταγράφηκε
    Sotos
    Aeromodeller Full Member

3D only..

« Απάντηση #2 στις: Τρίτη, 11 Δεκ 2007, 20:41:24 »

wall κανω και τωρα με το 450.Το 600 ακομα δεν το εχω χτισει και δεν εχω αποψη για αυτο εκτος απο μια πτηση ενος φιλου με το οποιο δεν εκανα τρελλα για να μην παθει τιποτα ο ανθρωπος idiot2.
    Οσον αφορα τα blade holders καπου διαβασα οτι ειχαν προβλημα απο το εργοστασιο και ξεσπαγαν κατα την πτηση αλλα ισως να εχει διορθωθει το προβλημα και πλεον τα μεταλλικα να ειναι μονο θεμα εμφανισης.. Azn
    Καταγράφηκε

Apostolos
    Aeromodeller Hero Member

Flyyyyy!!!!

« Απάντηση #3 στις: Τρίτη, 11 Δεκ 2007, 20:47:00 »

Να σου πω την αληθεια με τις κενουριες τιμες, οτι και να κανεις καλο ειναι!!! Wink
    Καταγράφηκε
    mickynoise
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #4 στις: Τρίτη, 11 Δεκ 2007, 20:56:00 »

Καλησπερα και απο μενα.θα σου πω τι αναβαθμισεις εχω κανει στο δικο μου και ποιες πιστευω οτι ειναι απαραιτητες.

1. Metal Fan. Πολλοι λενε οτι το πλαστικο φαν ειναι στραβο,αλλοι λενε οτι το στραβοβιδωνουν.Οπως και να εχει
    για να αποφυγω την μανουρα αυτη προτιμησα το μεταλλικο.

2. Clutch Liner. Πολλοι εχουν αντιμετωπισει αυτο το προβλημα.με λιγα λογια αργα η γρηγορα τους κοβεται
    ο συμπλεκτης.Και δεν θελεις να το παθεις στον αερα!!!! Εχω βαλει το λαινερ απο ραπτορα 90αρι που θεωρειται απο
    τα κορυφαια.Η πατεντα ειναι ευκολη με μια εποξικη 10λεπτη η 24ωρων (προτιμω την 24) και εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

3. ΒΟΣΚΟΣ.Επειδη το σωληνακι ειναι λεπτο φαγωνεται ευκολα.Καλο ειναι να βαλεις ενα χοντροτερο.Μπορεις να
    βρεις ευκολα παντου.

Αυτα πιστευω ειναι τα upgrade που πρεπει να κανεις σιγουρα!!!

Καποια αλλα upgrade που εχω κανει και θα τα συνιστουσα.

1. Header tank . Πολυ σημαντικο και εχεις και παλι το κεφαλι σου ησυχο.Εχω προτιμησει της Quick UK

2. Frame Brace.  Ειναι ενισχυτικα του frame το οποιο ειναι 1.6 χιλιοστα.

3. Μetal Blade Grips.

Το Setup που εχω κανει ειναι το εξης.
    OSMAX HYPER,HATORI MUFFLER 3d 522,VBLADES, VPADDLES,9252 Cyclic Γκαζι, 401 - 9254 Tail

Να σου πω την αληθεια με τις κενουριες τιμες, οτι και να κανεις καλο ειναι!!! Wink

Συφμωνω Αποστολε και πλεον για τα Ελληνικα δεδομενα μπορουμε να βρουμε ολα τα ανταλλακτικα και upgrades ευκολα......
    και στην Αθηνα 

και φωτο

* 29112007002.jpg (63.29 KB, 300x225 - εμφανίστηκε 385 φορές.)

* 29112007003.jpg (46.37 KB, 300x225 - εμφανίστηκε 380 φορές.)

* 28112007001.jpg (59.76 KB, 300x225 - εμφανίστηκε 403 φορές.)
    Καταγράφηκε

TREX 600 Nitro Pro, OS 50 HYPER, V BLADES TST, V PADDLES, HATORI 522, 9252 (4), 401-9254 TAIL, Quick UK Header Tank
    TREX 450 SE, SCORPION 2221-6 MOTOR, RADIX BLADES, HS65HB Cyclic, 401 - 9257 TAIL - Full Chinese Batteries
    Ταρτης
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #5 στις: Τρίτη, 11 Δεκ 2007, 23:05:37 »

Μια παρενθεση για τα metal blade grips.Δεν εχω τις απειρες γνωσεις και εμπειρια αλλα ειναι κατι που διαβασα στο RC-HELI.Και τα πλαστικα και τα μεταλλικα grips εχουν πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα.Οπως πολυ σωστα ειπε και ο φιλος Αποστολος,τα πλαστικα δεν σπανε στον αερα.Αν τυχει κατι τετοιο τοτε επεσες σε ελλατωματικη παρτιδα.
    Τα μεν μεταλλικα ειναι σιγουρα εμφανισημα,εχουν και σαφως καλυτερα πτητικα χαρακτηριστικα και αμεση αποκριση λγω μηδενικου flex.Tο μειονεκτημα τους ειναι οτι λογο του  οτι δεν εχουν flex,ολοι η καταπονηση και οι κραδασμοι αποροφουνται απο τα ρουλεμαν.Αποτελεσμα,πιο συχνη αλλαγη ρουλεμαν απο οτι κανεις περιμενε.Επισης(μακρυα απο ολους τους πιλοτους)σε περιπτωση πτωσης η ενεργεια που δεν θα αποrοφηθει απο τα μεταλλικα grips θα παει πιο κατω,βλεπε υπολοιπο μερος στροφειου και frame.
    Τα δε πλαστικα υστερουν(στα χερια παντα ενος εμπειρου πιλοτου)σε αποκριση,αποροφουν καλυτερα τους κραδασμους και οποιαδηποτε ενεργεια προκληθει εις βαρος τους παντα.Το εντελως αντιθετο απο τα μεταλλικα.
    Η αποφαση βεβαια ανηκει παντα στον πιλοτο.
    Καταγράφηκε

Ολοι για εναν και ενας για ολους!
    Sotos
    Aeromodeller Full Member

3D only..

« Απάντηση #6 στις: Τετάρτη, 12 Δεκ 2007, 14:52:21 »

Καλησπερα και απο μενα.θα σου πω τι αναβαθμισεις εχω κανει στο δικο μου και ποιες πιστευω οτι ειναι απαραιτητες.

1. Metal Fan. Πολλοι λενε οτι το πλαστικο φαν ειναι στραβο,αλλοι λενε οτι το στραβοβιδωνουν.Οπως και να εχει
    για να αποφυγω την μανουρα αυτη προτιμησα το μεταλλικο.

2. Clutch Liner. Πολλοι εχουν αντιμετωπισει αυτο το προβλημα.με λιγα λογια αργα η γρηγορα τους κοβεται
    ο συμπλεκτης.Και δεν θελεις να το παθεις στον αερα!!!! Εχω βαλει το λαινερ απο ραπτορα 90αρι που θεωρειται απο
    τα κορυφαια.Η πατεντα ειναι ευκολη με μια εποξικη 10λεπτη η 24ωρων (προτιμω την 24) και εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

3. ΒΟΣΚΟΣ.Επειδη το σωληνακι ειναι λεπτο φαγωνεται ευκολα.Καλο ειναι να βαλεις ενα χοντροτερο.Μπορεις να
    βρεις ευκολα παντου.

Αυτα πιστευω ειναι τα upgrade που πρεπει να κανεις σιγουρα!!!

Καποια αλλα upgrade που εχω κανει και θα τα συνιστουσα.

1. Header tank . Πολυ σημαντικο και εχεις και παλι το κεφαλι σου ησυχο.Εχω προτιμησει της Quick UK

2. Frame Brace.  Ειναι ενισχυτικα του frame το οποιο ειναι 1.6 χιλιοστα.

3. Μetal Blade Grips.

Το Setup που εχω κανει ειναι το εξης.
    OSMAX HYPER,HATORI MUFFLER 3d 522,VBLADES, VPADDLES,9252 Cyclic Γκαζι, 401 - 9254 Tail

Συφμωνω Αποστολε και πλεον για τα Ελληνικα δεδομενα μπορουμε να βρουμε ολα τα ανταλλακτικα και upgrades ευκολα......
    και στην Αθηνα 

και φωτο

τα παραπανω που ανφερεις τα εχω παρει ολα + αυτα που ανεφερα εγω στην αρχη και ακομα δεν εχω το ελικοπτερο μιας και ερχεται μεσα στη βδομαδα.Αυτα που δεν εχω ξαναδει ειναι τα frame brace τα οποια δεν ξερω ουτε καν απο που θα τα προμηθευτω.Επισης τα v-blades τα επαιρνα απο Αγγλια.Υπαρχει στην Ελλαδα αντιπροσωπος??
    Καταγράφηκε

sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Τετάρτη, 12 Δεκ 2007, 18:14:07 »

Τελικά τα περισσότερα για ομορφιά είναι. Σε πολλά ξαναγύρισα στα πλαστικά και κράτησα μόνο μερικά μεταλλικά. Όταν είδα μετά από πτώσεις οτι το ελικόπτερο δεν πήγαινε από κραδασμούς, ανεξήγητο tracking κλπ πέταξα τα περισσότερα και ησύχασα.
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    Sotos
    Aeromodeller Full Member

3D only..

« Απάντηση #8 στις: Τετάρτη, 12 Δεκ 2007, 19:51:18 »

Το 450 στην 5η σφοδροτατη στραβωσε το κεντρικο housing και ακομα πετουσε ομως.Ειχα και εγω την ιδια αποψη αλλα την αλλαξα στην πορεια.Το μονο μειον που βρισκο στο μετλλικο ειναι οτι ξεσπα αλλου η ζημια.. Wink
    Καταγράφηκε

mrkaza
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Τετάρτη, 12 Δεκ 2007, 20:01:01 »

Μα το θεμα δεν ειναι αν αντεχει στης πτωσης βρε παιδια ενα Ελικόπτερο αλλα να πετα καλλιτερα και να μην αποχτα τζογους με τον καιρο πραγμα το οποιο θα ηθελα να το διευκρινοσουν οι εμπειροτεροι .

Αν δεν πέσει δεν σπασει κτλ κτλ αλλα του αλαξεις τον αδόξαστο θα απόχτηση τζόγους το μεταλλικό ? ευχαριστώ
    Καταγράφηκε

Apostolos
    Aeromodeller Hero Member

Flyyyyy!!!!

« Απάντηση #10 στις: Τετάρτη, 12 Δεκ 2007, 20:21:02 »

...θα σου απαντισω με μια photo!

* HEAD_CLOSE_UP_2.JPG (125.03 KB, 682x909 - εμφανίστηκε 287 φορές.)
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 12 Δεκ 2007, 20:34:04 από Apostolos » Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα με καύσιμο (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Ποιες αναβαθμισεις κρινετε οτι χρειαζεται το T-Rex 600 Nitro pro??
    Μεταπήδηση σε: