Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.912 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 13 Αυγ 2026, 20:09:30

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 13 Αυγ 2026, 20:09:30

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Yiannis_S
    [Σήμερα στις 15:40]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 00:06]

από TheLurker
    [Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 12:27:54]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309912
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 265
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 68
    Συνολικά: 69
    Στυλ εμφάνισης

Συνδεδεμένες εκδηλώσεις
    • F5J Open Greek Cup-Open International-World Cup: Σάββατο, 13 Ιουν 2015 - Κυριακή, 14 Ιουν 2015
    Σελίδες: 1 ... 4 5 6 [7] 8     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: F5J Open Greek Cup FAI Open International-World Cup Event  (Αναγνώστηκε 22305 φορές)
    Mandarakas Andreas
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #90 στις: Τετάρτη, 17 Ιουν 2015, 21:38:44 »

Με διαφορετικές ταχύτητες προσέγγισης.

* 3.jpg (80.47 KB, 960x720 - εμφανίστηκε 526 φορές.)

* 4.jpg (78.13 KB, 960x718 - εμφανίστηκε 588 φορές.)
    Καταγράφηκε
    Mandarakas Andreas
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #91 στις: Τετάρτη, 17 Ιουν 2015, 21:48:49 »

Ο χρόνος τελειώνει... Albers με  Peter Malcik

* 5.jpg (117.24 KB, 960x720 - εμφανίστηκε 544 φορές.)
    Καταγράφηκε
    Mandarakas Andreas
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #92 στις: Τετάρτη, 17 Ιουν 2015, 22:00:35 »

5 δευτερόλεπτα νωρίτερα...

* 666.jpg (117.71 KB, 494x370 - εμφανίστηκε 508 φορές.)
    Καταγράφηκε
    Mandarakas Andreas
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #93 στις: Τετάρτη, 17 Ιουν 2015, 22:02:48 »

Τέλος χρόνου. Thumbs up

* 7.jpg (114.14 KB, 960x720 - εμφανίστηκε 551 φορές.)
    Καταγράφηκε
    Mandarakas Andreas
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #94 στις: Τετάρτη, 17 Ιουν 2015, 22:13:21 »

Ο ανταγωνισμός για το ποιός θα ξεκινήσει χαμηλότερα μεγάλος.

* 9.jpg (32.97 KB, 960x720 - εμφανίστηκε 498 φορές.)

* 10.jpg (30.67 KB, 960x720 - εμφανίστηκε 500 φορές.)
    Καταγράφηκε
    Mandarakas Andreas
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #95 στις: Τετάρτη, 17 Ιουν 2015, 22:19:09 »

Peter Malcik ρισκάρει για πολύ χαμηλό ύψος εκκίνησης οπού παίρνει και το 1000 του γύρου.

* 11.jpg (72.6 KB, 960x720 - εμφανίστηκε 571 φορές.)
    Καταγράφηκε
    Mandarakas Andreas
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #96 στις: Τετάρτη, 17 Ιουν 2015, 22:20:30 »

<30 μέτρα. Cheesy

* 12.jpg (81.78 KB, 960x720 - εμφανίστηκε 510 φορές.)
    Καταγράφηκε
    Mandarakas Andreas
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #97 στις: Τετάρτη, 17 Ιουν 2015, 22:22:40 »

Ρίσκο που δεν απέδωσε..

* 14.jpg (110 KB, 960x720 - εμφανίστηκε 564 φορές.)
    Καταγράφηκε
    Mandarakas Andreas
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #98 στις: Τετάρτη, 17 Ιουν 2015, 22:33:50 »

Και η τελευταία προσγείωση των προκριματικών γύρων.

* 17.jpg (50.51 KB, 809x606 - εμφανίστηκε 490 φορές.)

* 16.jpg (73.35 KB, 960x718 - εμφανίστηκε 517 φορές.)
    Καταγράφηκε
    Mandarakas Andreas
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #99 στις: Τετάρτη, 17 Ιουν 2015, 22:34:34 »

Thumbs up

* 15.jpg (63.36 KB, 700x549 - εμφανίστηκε 474 φορές.)
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Κουρμπάνης
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #100 στις: Πέμπτη, 18 Ιουν 2015, 16:00:34 »

Ενα αερομοντελιστικο ονειρο μου εγινε πραγματικοτητα το διημερο 13-14 Ιουνιου 2015..σεμιναριο πτησεων απο κορυφαιους αθλητες μες την χωρα μας!Θελω να ευχαριστησω και να συγχαρω απο καρδιας τους εμπνευστες και κινητηριες δυναμεις Γιωργο Σκαργιωτη και Νικο Λιακο που πριν ενα χρονο και βαλε ξεκινησαν αυτη την προσπαθεια..διπλα τους απ την πρωτη στιγμη ο προεδρος της αερολεσχης Φθιωτιδας Χρηστος Βαγεννας ο οποιος στηριξε εξ αρχης με κάθε τροπο την ολη προσπαθεια!..ο καιρος περναγε και στην ομαδα αυτη μπηκε η ΑΕΜΑ  με την ακουραστη οικογενεια Λεονταριτη και τα υπολοιπα εξαιρετα μελη του συλλογου..
    Μπραβο σε ολους σας!!!και παλι μπραβο για το σπουδαιο αυτο επιτευγμα!Σας ευχαριστω τοσο πολυ που μου δωσατε τη δυνατοτητα να ζησω απο κοντα εστω για λιγο την σπουδαια αυτη προετοιμασια και να μαθω!Ενα μεγαλο ευχαριστω σ ολους τους ηρωικους χρονομετρες,τους Μπαμπη,Γιαννη ,Αλεκο,Χρηστο,Μαρινα,Αντωνη ‘’Λοτο’’,Ακη  Χαλκια,Μαντα,Πανταζη κι Αποστολη!Πριν συνεχισω το ευχαριστω στον πατερα μου είναι αυτονοητο..αν δεν μ ειχε μυησει στον μοντελισμο από παιδι δεν θα ειχα δει τιποτε από όλα αυτά!
    Στον αγωνα τωρα..Ο ακουραστος αλυταρχης  Βαγγελης Χαλκιαδακης ετρεξε αψογα τον αγωνα..Βαγγελη ειμαι κι εγω πολυ περηφανος που εισαι φιλος μου,να το ξερεις!κι αυτο ισχυει για ολο το Μηλεσι!Ο αγωνας ηταν εξαιρετικος γεματος αγωνια,ενα πραγματικο σεμιναριο..οσον αφορα το αγωνιστικο κοματι ,συγχαρητηρια σε ολους τους διαγωνιζομενους..ιδιαιτερα μπραβο στον Ανδρεα Μανδαρακα που παρα τα τεχνικα προβληματα που αντιμετωπισε εκανε παλληκαρισιες πτησεις,στον Νικο Λιακο που πεταξε εξαιρετικα ως συνηθως και στους Παντελη Νταναβαρα και Χρηστο Βαγενα που πεταξαν για πρωτη φορα σε τετοια διοργαωση πορωθηκαν και ειμαι σιγουρος πως θα τους δουμε να ανεβαινουν κατακορυφα!
    Πανσοφε παππου σ’ ευχαριστω πολύ για τα καλα σου λογια και για ολες τις φορες που ερχοσουν μαζι μου εστω και για παρεα πολλες φορες,η βοηθος στις μοναχικες προπονησεις!
    Θελω ακομη να ευχαριστησω πολύ τον Νικο για την τρομερα μεγαλη βοηθεια του οσον αφορα το ανεμοπτερο μου αλλα και γενικοτερα σε ολα και φυσικα τον Αντρεα που με βοηθησε κι αυτος απιστευτα πολύ..
    Μπραβο στον μολις εννιαμιση ετων Αγγελο Σκαργιωτη ο οποιος βοηθησε με κάθε τροπο τους παντες και τα παντα..ανυπομονω να τον δω να πετα κι αυτος μαζι μας στους αγωνες οσο τιποτε άλλο!!!!
    Κλεινοντας να πω το εξης..ειχα την τυχη να ζησω αυτό το διημερο μια πτηση που θα μου μεινει για παντα αξεχαστη και θα μ ακολουθει..με caller τον Νικο Λιακο βρεθηκα  στο υψος των  δυο με τριων μετρων κι από κει,μεσω της θετικης ενεργειας του Νικου αλλα και αυτων που μου μαθαινει ένα χρονο τωρα ενας εξαιρετικος ανεμοπτερας, καταφερα να σηκωθω..το ιδιο πετυχε κι ο Νικος την προηγουμενη μερα με caller τον Αντρεα..
    αυτή είναι κι η πτηση για την οποια λεω..

* pthsh.jpg (72.77 KB, 1038x808 - εμφανίστηκε 413 φορές.)
    Καταγράφηκε

If flying were the language of man, then soaring would be it's poetry!
    Γιάννης Κουρμπάνης
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #101 στις: Πέμπτη, 18 Ιουν 2015, 16:02:53 »

..Θελω λοιπον για ακομη μια φορα  να τον ευχαριστησω αυτόν τον coach που τους τελευταιους μηνες μου εχει μαθει τοσα πολλα και με εχει κανει να πιστεψω στον εαυτο μου, και να καταλαβω τι θα πει ανεμοπτερο,τον Γιωργο το Σκαργιωτη!Νιωθω απιστευτα τυχερος που υπαρχει ένας πιλοτος τετοιου και τοσο υψηλου επιπεδου στην Ελλαδα!Που μεταδιδει κι εξελισεται συνεχεια!
    Του οποιου τα λογια ηχουν στ αυτια μου κάθε φορα που πετω και «προσγειωνομαι»..ευχαριστω ακομη για την χαρα και την  τιμη να μ εμπιστευθει να μαθω στον Αγγελακο να πετα..κατι που θα συνεχισω να κανω ανελιπως!χωρις αυτές τις ωρες που προσπαθω να περασω κατι  εστω λιγο σ έναν μικρο και ταλαντουχο αερομοντελιστη όπως ο Αγγελος δεν θα ειχα καταλαβει και γνωρισει ποτε την ουσια του αερομοντελισμου..
    Ευχαριστω Αγγελε,
    ευχαριστω coach..

*  (121.05 KB, 1024x683 - εμφανίστηκε 453 φορές.)
    Καταγράφηκε

If flying were the language of man, then soaring would be it's poetry!
    Mandarakas Andreas
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #102 στις: Παρασκευή, 19 Ιουν 2015, 00:51:05 »

Καλές οι φωτογραφίες αλλα σαν το βίντεο δεν συγκρίνεται..Απογείωση απο τον δεύτερο γύρο του τελικού ως το σημείο που "καθαρίζουν" τον γύρο.

Καταγράφηκε
    Mandarakas Andreas
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #103 στις: Σάββατο, 20 Ιουν 2015, 06:52:06 »

Προσγείωση του δεύτερου γύρου από τον τελικό.

Καταγράφηκε
    dapan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #104 στις: Σάββατο, 20 Ιουν 2015, 11:22:10 »

Πέρασε σχεδόν μια βδομάδα, από την Κυριακή το μεσημέρι που τελείωσε το 1ο  F5J FAI στην Ελλάδα και έτσι νηφάλια χωρίς τον ενθουσιασμό των πρώτων ωρών μπορώ να γράψω την γνώμη μου.
    Ήταν όλα τέλεια στον αγώνα; Όχι, δεν ήταν, για μένα εκτός του γεγονότος ότι συμπατριώτες μας δεν ήταν παρόντες στο 1ο  θεωρώ πως το "γήπεδο" ήταν αρκετά σκληρό για αγώνα. Οι ξένοι βέβαια που έχουν "τρέξει" σε πολλά τερέν δεν είχαν τίποτα να του προσάψουν, αλλά βλέπετε ως Έλληνας θα θελα να ναι "χαλί" ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στα ανεμόπτερα από  τυχόν βαριά προσγείωση που η ένταση να φτάσεις στο στόχο σε ανάγκασε να παίξεις αρκετά με το down elevator. Επίσης το ότι ο αγώνας έγινε τόσο κοντά σε στρατιωτική βάση, θα μπορούσε να δημιουργήσει θέμα.
    H προετοιμασία όμως για του χρόνου ήδη ξεκίνησε  (Τσίου περιμένω τηλέφωνο) και έτσι έχω την πεποίθηση ότι αυτό μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο καθώς η ύπαρξη των κοιτώνων του σταδίου,  το χαμηλό κόστος διαμονής και η "ευκολία" της θάλασσας για τους ξένους,  κάνει την τοποθεσία ιδανική για την διοργάνωση.
    Από κει και πέρα, το "κλίμα" ήταν φανταστικό, η βοήθεια των παιδιών του Μήλεσι, η δεκτικότητα και καλοσύνη των ξένων, αλλά προπάντων οι εμπειρίες που πολλαπλασιαζόταν μετά από κάθε πτήση κάναν το διήμερο φανταστικό
    Λεονταρίτηδες, Σκαργιώτης, αλλά προπάντων τα παιδιά στα χρονόμετρα, είναι πραγματικά άξιοι σεβασμού για το "τρέξιμο" και την βοήθεια που προσέφεραν στην υλοποίηση του και τους Ευχαριστώ και γω θερμά με την σειρά μου.
    Πέραν αυτών θα πρέπει να εξάρω την συμβολή του Βαγγέλη Χαλκιαδάκη που γνώρισα δια ζώσεις πρώτη φορά στο Βόλο,  στον άψογο κατ εμέ τρόπο "τρεξίματος" του αγώνα, την υπομονή του, αλλά και την "γνώση" του σε θέματα κανονισμού, καθώς φαίνεται ότι είχε διαβάσει αρκετά καλά την διαδικασία
    Κλείνοντας αφού ευχηθώ του χρόνου να μαστε περισσότεροι και έχοντας στον νου τον αντίστοιχο Ελληνικό αγώνα και την κουβέντα που γίνεται σε αυτόν Σάββατο απόγευμα στο ξενοδοχείο, θα πω πως η συμμετοχή μου στο f5j fai ενίσχυσε την άποψη μου, πως, ο Ελληνικός αγώνας θα πρέπει να μείνει ως έχει, καθώς μιλάμε για απολύτως διαφορετικά πράγματα συγκρίνοντας τους. Ίσως θα έπρεπε να αλλάξει η ονομασία του καθώς οι διαφορές είναι πολύ μεγάλες, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει, σημασία έχει να περνάμε καλά και είναι γεγονός πως η συμμετοχή μας σε κάτι που μας αρέσει, μας κάνει και περνάμε καλά.
    Καταγράφηκε

Όποιος μαθαίνει από τα λάθη του είναι έξυπνος,
    όποιος μαθαινει από τα λάθη των άλλων είναι σοφός
    Σελίδες: 1 ... 4 5 6 [7] 8     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Πτήσεις - Εκδηλώσεις - Ενημέρωση  |  Ανακοινώσεις (Συντονιστές: Γιώργος Κανδυλάκης, andreas)  |  Θέμα: F5J Open Greek Cup FAI Open International-World Cup Event
    Μεταπήδηση σε: