jimm
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« στις: Τρίτη, 30 Δεκ 2014, 19:16:07 » |
|
Καλησπερα. Προσπαθωντας να εγκαταστησω ενα flybarless system (robird g31) στο trex 600 και ενω τοποθετησα καθ ολα οπως πρεπει τα καλωδιακια συμφωνα με το manual, μεταξυ μοναδας και δεκτη (Futaba) αντιμετωπιζω το εξης προβλημα: προσπαθω να χειριστω το collective pitch με την τηλεκατευθυνση και ακουει μονο το throttle και παρολο που η κινηση του aileron και του elevator ακουει.. τι μπορει να συμβαινει??? Να πω οτι και στον υπολογιστη, στο προγραμματακι της μοναδας επισης δειχνει οτι το collective pitch δεν αλλαζει και ειναι παντα κολλημενο τερμα αρνητικα. Παραθετω και την συνδεσμολογια..
|
|
|
|
|
pavlopoulos
Aeromodeller
Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #1 στις: Τρίτη, 30 Δεκ 2014, 19:42:32 » |
|
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. ΣΕ ΔΕΚΤΕΣ ΤΗΣ FUTABA ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ 3 ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΓΚΑΖΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΛΕΚΤΙΒ.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
pavlopoulos dimitrios GOBLIN 700 KYLE STACY EDITION
|
|
|
jimm
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #2 στις: Τρίτη, 30 Δεκ 2014, 19:45:35 » |
|
το σερβο του γκαζιου εχω βαλει στο 3.... τα τρια σερβο της κεφαλης μπαινουν στη μοναδα πανω. Ετσι δεν ειναι?
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
pavlopoulos
Aeromodeller
Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #3 στις: Τρίτη, 30 Δεκ 2014, 23:05:41 » |
|
ΤΟ ΡΑΝΤΕΡ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ?ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΒΑΛΕΙ ΚΑΤΑΛΑΘΟΣ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕΞΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΤΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ?
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
pavlopoulos dimitrios GOBLIN 700 KYLE STACY EDITION
|
|
|
jimm
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #4 στις: Τρίτη, 30 Δεκ 2014, 23:15:18 » |
|
οπως τα λεει ακριβως φιλε μου  κοκκινο 6 ασπρο 5
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
jimm
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #5 στις: Τρίτη, 30 Δεκ 2014, 23:50:42 » |
|
και αλλαξα και δεκτη-τηλεκατευθυνση (spectrum) και κανει το ιδιο ρε παιδια....  για μοναδα το βλεπω 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Markhelis
|
 |
« Απάντηση #6 στις: Τετάρτη, 31 Δεκ 2014, 00:23:43 » |
|
Στην τ/κ στο swash type πόσα σέρβο έχεις βάλει να χειρίζεται??
Ενα ή τρία??
Πολύ πιθανόν να έχεις βάλει 3 και για αυτό δεν τα βλέπει η μονάδα, για να μπορέσει να τα χειριστεί!!
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
jimm
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #7 στις: Τετάρτη, 31 Δεκ 2014, 00:28:52 » |
|
στη ρυθμιση εχω βαλει κανονικα τρια ανα 120 μοιρες κλπ.. και τα εχω ενωσει και στις θυρες που λεει το καθενα...
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Markhelis
|
 |
« Απάντηση #8 στις: Τετάρτη, 31 Δεκ 2014, 00:32:28 » |
|
στη ρυθμιση εχω βαλει κανονικα τρια ανα 120 μοιρες κλπ.. και τα εχω ενωσει και στις θυρες που λεει το καθενα...
Για αυτό φίλε σου συμβαίνει αυτό το πράγμα, βάλε ένα σέρβο και κάνε μία προσπάθεια και θα δεις ότι όλα πάνε καλά!!  Το collective pitch το χειρίζεται η μονάδα πλέον και όχι η τ/κ!!! 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
jimm
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #9 στις: Τετάρτη, 31 Δεκ 2014, 00:38:32 » |
|
ναι καταλαβα τι λες. το χα δοκιμασει και το ξαναδοκιμασα παλι τωρα αλλα παλι τα ιδια. την ρυθμιση την λεει H1 η futaba
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Markhelis
|
 |
« Απάντηση #10 στις: Τετάρτη, 31 Δεκ 2014, 00:53:55 » |
|
την ρυθμιση την λεει H1 η futaba
Επειδή είδα ποιο πάνω ότι είχες δοκιμάσει και Spektrum για αυτό και αναφέρθηκα στην ονομασία που αυτή χρησιμοποιεί!!  Από που μπορώ να κατεβάσω το manual του robird g31 μήπως και μπορέσω να βοηθήσω?? Πάντως ένα σέρβο βάζουμε στα flybarless!!
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
jimm
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #11 στις: Τετάρτη, 31 Δεκ 2014, 00:56:36 » |
|
ναι σωστο ειναι αυτο που λες το λεει και το manual, να γινει η ρυθμιση για ενα σερβο 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
Markhelis
|
 |
« Απάντηση #13 στις: Τετάρτη, 31 Δεκ 2014, 01:28:20 » |
|
Φίλε jimm έριξα μια ματιά στο manual, από ότι έχεις πει έχουν γίνει σωστά οι συνδέσεις, στην τ/κ έχεις επιλέξει το 1 σέρβο και στο πρόγραμμα στην θέση Swash type τα 3 Υ120, δεν βλέπω κάτι μεμπτό για να μην δουλεύει το collective pitch μαζί με το throttle!! Φυσικά έχεις κάνει καλιμπράρισμα των στικ της τ/κ με αυτά του προγράμματος και ίσως έχει μείνει σε κάποιο ή κάποια σέρβο να χρειάζονται reverse για να δουλέψει σωστά το collective!!
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
jimm
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #14 στις: Τετάρτη, 31 Δεκ 2014, 12:38:18 » |
|
εννοεις προφανως οτι εαν και εφοσον δουλεψει σαν εντολη το collective μετα θα πρεπει να εχουν και την σωστη φορα λειτουργιας τα σερβο...τωρα ομως δεν κινειται ΤΙΠΟΤΑ.... 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|