Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.412 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 30 Απρ 2026, 20:08:56

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 30 Απρ 2026, 20:08:56

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:05]

[Χθες στις 22:01]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 12:43:20]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

από ZTRAMP
    [Παρασκευή, 24 Απρ 2026, 16:50:57]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309412
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 74
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 47
    Συνολικά: 48
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!!!!!!!!! ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ FEDEX COURIER  (Αναγνώστηκε 42854 φορές)
    mihelone
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τετάρτη, 28 Νοε 2007, 11:56:21 »

Καλημερα
    Θα ηθελα να παραθεσω μια προσφατη εμπειρια για να μην την πατησει και καποιος αλλος.
    Παραγγειλα απο ebay(Σιγκαπουρη) ενα ρολοι(Citizen aqualand)  συνολικης αξιας με μεταφορικα 170 euro.Στην Ελλαδα εχει περιπου 350 euro.
    Ο πωλητης εχει ως μοναδικο τροπο αποστολης τη FEDEX.
    To δεμα ηρθε στην Ελλαδα και με ενημερωσανε απο τη FEDEX οτι πρεπει να πληρωσω αλλα 150 euro για εκτελωνισμο.
    Οταν ζητησα να μου εξηγησουν το λογο για το τοσο υψηλο κοστος μου ειπαν τα εξης:30 euro εξοδα αποθηκης, 30 euro διατακτικη εκτελωνισμου, 27 euro δασμοι και φορος, 18 euro καποια παγια εξοδα τελωνειου και 45 euro για την εταιρια για να κανει τον εκτελωνισμο και να μου φερει το δεμα στην Πατρα.Το μονο που μορω να γλιτωσω ειναι τα 45 euro αν παει καποιος γνωστος να το εκτελωνισει.
    Γραφω ολα τα παραπανω για να μη βρεθει και καποιος αλλος στην ιδια θεση με 'μενα.
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ-> ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ FEDEX, ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΧΟΝΤΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Καταγράφηκε
    fillis
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #1 στις: Τετάρτη, 28 Νοε 2007, 13:26:45 »

γειας σας παιδια! Θελει προσοχη και απο UPS. Την πατησα και εγω! Για 60ευρω αγορα και 20ευρω μεταφορικα μου ζητησαν 130ευρω για εκτελωνισμο κ.λ. και φυσικα αρνηθηκα και το στειλαμε πισω.   
    Καταγράφηκε
    gsp
    Aeromodeller Jr. member
    **

Live to Fly.. Fly to Live!

« Απάντηση #2 στις: Τετάρτη, 28 Νοε 2007, 14:56:01 »

Παιδια γεια χαρα, θα μου επιτρεψετε να πω οτι δεν φταιει ουτε η FEDEX ουτε η UPS... ενας γνωστος την πατησε με ακριβως τον ιδιο τροπο με την DHL. Παραγγειλε DVD αυτοκινητου και ενω κοστισε 180 με τα μεταφορικα του, κληθηκε να πληρωσει περιπου αλλα 130 ευρω. Μιλωντας και προσφατα με εκτελωνιστη εμαθα οτι ΟΛΕΣ οι courier ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ σε λεπτομερη ελεγχο των αντικειμενων που διακινουν (εκει δεν πιανουν ουτε τα κολπα να αναφερουν επανω gift και λιγοτερη αξια κλπ..) με αποτελεσμα να καταβαλει το 'θυμα' ολους τους απαραιτητους φορους, αποθηκευτικα, ΦΠΑ κλπ που συνηθως ειναι πολυ παραπανω απο τους πραγματικους δασμους και τελικα την τιμη που θα το εβρισκε απο Ευρωπη.

Μονη λυση που συνηθως 'περναει' αυτα τα φιλτρα ειναι το απλο ταχυδρομειο.. (με τους οποιους κινδυνους) και EMS/elta courrier. Ειδαλλως αν εχει κανεις δικο του εκτελωνιστη μπορει να γλυτωσει κατι απο τα εξοδα αποθηκευσης και αμοιβης εκτελωνιστη που ειναι και τα μεγαλυτερα... Φανταστειτε οτι καθαρα εξοδα ειναι συνηθως 23-24% της ολης αξιας (δηλαδη κυριως το ΦΠΑ...) ολα τα αλλα ειναι απλα 'νταβατζιλικια' !!! Α.. ρε ΕΛΛΑΔΑΡΑ μας!!!
    Καταγράφηκε

Live to Fly.. Fly to Live!
    bellos
    Aeromodeller Sr. Member

"IF FLYING WERE THE LANGUAGE OF MAN , THEN SOARING

« Απάντηση #3 στις: Τετάρτη, 28 Νοε 2007, 15:45:55 »

Παιδια γεια χαρα, θα μου επιτρεψετε να πω οτι δεν φταιει ουτε η FEDEX ουτε η UPS... ενας γνωστος την πατησε με ακριβως τον ιδιο τροπο με την DHL. Παραγγειλε DVD αυτοκινητου και ενω κοστισε 180 με τα μεταφορικα του, κληθηκε να πληρωσει περιπου αλλα 130 ευρω. Μιλωντας και προσφατα με εκτελωνιστη εμαθα οτι ΟΛΕΣ οι courier ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ σε λεπτομερη ελεγχο των αντικειμενων που διακινουν (εκει δεν πιανουν ουτε τα κολπα να αναφερουν επανω gift και λιγοτερη αξια κλπ..) με αποτελεσμα να καταβαλει το 'θυμα' ολους τους απαραιτητους φορους, αποθηκευτικα, ΦΠΑ κλπ που συνηθως ειναι πολυ παραπανω απο τους πραγματικους δασμους και τελικα την τιμη που θα το εβρισκε απο Ευρωπη.

+1. παιδιά άμα αγοράζεται από χώρες εκτός Ευρώπης, που θα χρειαστεί τελωνείο, δέματα μέχρι κ 1,5 μέτρου στα ακανόνιστα με απλό ταχυδρομείο, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Αρκεί φυσικά  σταλούν με τους βασικούς κανόνες.  να τα στέλνουν με απλό ταχυδρομείο, να δηλώνετε ως Δώρο, και έξω από το δέμα να υπάρχει μια απόδειξη σε σακουλάκι όπου θα μπορεί να διαβάζετε εύκολα με χαμηλή τιμή του προϊόντος. Αν τώρα το προϊών σας στοιχίζει πολλά π.χ. 300 ευρω, και θέλετε την εγγύηση, ο καταστηματάρχης κόβει μια αποδ. 280 κ μια 20 ευρο για έξω απτό δέμα. Και η εγγύηση σας ισχύει κ κανονικά. Μου έχουν έρθει πάρα πολλά πράγματα από χώρες εκτός ευρ. Ένωσης και με Fedex και με dhl, χωρίς κανένα πρόβλημα με το τελωνείο. Πρόσφατα μάλιστα το τελευταίο μεγάλο προϊών με όγκο που μου ήρθε από Αμερική ήταν ένα ούτι(μουσικό όργανο) χωρίς πρόβλημα.

Υ.γ. όταν κάτι όμως είναι αρκετα μεγάλο, και μπορούμε να το φέρνουμε από ευρωπαϊκές χώρες καλό θα ήταν να τις προτιμούμε. Ο κίνδυνος του τελωνείου στα ογκώδη δεματα παραμονεύει.
    Φίλε  mihelone ειδικά ένα ρολόι, αν ο πωλητής σου δε στο είχε στείλει έτσι απλό, σίγουρα μα σίγουρα δε θα είχες κανένα πρόβλημα. μη στεναχωριέσαι όμως, όλοι τη πατάμε κάποια στιγμή. Εγώ στις αρχές. το 2002 είχα φέρει ένα ανεμόπτερο από Αμερική 3 μέτρα δέμα, με απλή αποστολή κ στο τελωνείο μου ζήταγαν 460 ευρω. Φυσικά επιστράφηκε όπως ήταν.   Thumbs up
    Καταγράφηκε

"IF FLYING WERE THE LANGUAGE OF MAN , THEN SOARING WOULD BE ITS POETRY..."
    mihelone
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #4 στις: Τετάρτη, 28 Νοε 2007, 15:51:44 »

αν το επιστρεψω πληρωνω κατι απο οσα εγραψα πριν στο τελωνειο?
    ξερει κανεις?
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #5 στις: Τετάρτη, 28 Νοε 2007, 16:12:35 »

Θυμάστε από τη μυθολογία που διδαχτήκαμε στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού τον "Προκρούστη" και τον "Πιτυοκάμπτη";

Λοιπόν δεν ήταν μύθος. Υπάρχουν ακόμα ... και αυτοί  ... και πολλοί άλλοι όμοιοι.

Το πιό αξιομνημόνευτο από τα παραπάνω χαράτσια, είναι αυτό της "αποθήκης".

Πήγα κάποτε να εκτελωνίσω με προσωπικό εκτελωνιστή ένα μικρό δέμα που είχε δύο εργαλειοθήκες X-Acto, συνολικής αξίας 110 δολλαρίων μαζί με τα μεταφορικά.

Πήγα στο τελωνείο του Ελ. Βενιζέλος αμέσως την επομένη που μου έστειλε την ειδοποίηση η εταιρεία courrier.

Τα αποθηκευτικά τέλη μου τα ζήτησε η Ολυμπιακή, κάπου 45 ευρώ γιατί είχαν το δέμα στην αποθήκη τους πάνω από 10 ημέρες.

Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    dapan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Τετάρτη, 28 Νοε 2007, 16:36:42 »

Δυστυχώς με το hobby που κάνουμε και με την καψούρα που το έχουμε θα πληρώνουμε και νταβατζιλίκια....
    εγώ την πάτησα έτσι με dhl στο αεροδρόμιο Μακεδονία... άρα είναι να μη σου κάτσει η στραβή..
    Με απλό ταχυδρομείο πλήρωσα 48 euro με αξία δέματος 900 USD αν αυτά τα 48 ήταν ΦΠΑ ή κάτι άλλο δεν ξέρω πάντως τους είπα και ευχαριστώ...

dapan
    Καταγράφηκε

Όποιος μαθαίνει από τα λάθη του είναι έξυπνος,
    όποιος μαθαινει από τα λάθη των άλλων είναι σοφός
    andros
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #7 στις: Τετάρτη, 28 Νοε 2007, 17:51:31 »

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ.
     ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΜΟΥΗΡ8Ε ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΜΕΡΑΣΑΞΙΑΣ 430$ ΜΕ ΑΠΛΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΕΙΡΩΣΑ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΙΝΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΗς ΓΕΙΤΩΝΙΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΕ. Thumbs up
    Καταγράφηκε
    andreasp
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #8 στις: Τετάρτη, 28 Νοε 2007, 18:45:56 »

Τα ελληνικα ταχυδρομεία ειναι πολύ καλύτερα απο οποιαδήποτε courrier.
    Σε 6 μέρες έρχετε δέμα απο HongKong στην πόρτα του σπιτιου μου.
    Μέχρι σήμερα , καμια απο τις 6 παραγγελιες που εκανα δεν εφαγε τελωνείο.
    Με φίλο τελωνειακό που μίλησα, μου ειπε οτι ειναι πολύ καλύτερα να έρχονται με ΕΛΤΑ παρά με Courrier.
    Και λόγο δουλειάς που χρησιμοποιώ το ταχυδρομείο, οταν μιλάμε για εντός Αττικης, την επομένη είναι στον παραλήπτη.
    Εχει υπάρξει τρομέρη βελτίωση τα τελευταία χρόνια, και μπράβο τους!
    Καταγράφηκε
    orck
    Aeromodeller Hero Member

game over :|

« Απάντηση #9 στις: Τετάρτη, 28 Νοε 2007, 19:10:31 »

οι δυο που ειπατε οτι δεν τα παραλαβατε απο το τελωνειο και επεστρεψαν πισω
    τι γινεται μετα;
    περνεις χρηματα πισω; εστω την αξια του προιοντος μονο;
    τα χανεις οριστικα;
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    Baulard
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #10 στις: Τετάρτη, 28 Νοε 2007, 20:34:25 »

Από Hong Kong, USA η Ευρώπη τα ΕΛΤΑ μου έφεραν το πακέτο στην πόρτα μου χωρίς κανένα πρόβλημα.
    Να ζητάτε πάντα από τον πωλητή να σας δίνει το tracking number του δέματος έτσι ώστε να μην «χαθεί» το πολύτιμο περιεχόμενο του.
    Για αγορές εκτός ΕΟΚ καλό θα είναι να ζητάτε από τον πωλητή, εάν μπορεί, να σας κάνει υπό-τιμολόγηση με ανώτερο όριο τα  100USD και να «τικάρη» το κουτάκι GIFT επάνω στο δέμα, η απλά να μην υπερβαίνεται αυτό το οριο.
    Θεωρητικά, και πρακτικά για εμένα,  το τελώνιο δεν θα σας « τσιμπήσει».
    Εάν τυχών δεν έρθει ποτέ το δέμα σας και έχετε πληρώσει με VISA πχ., μπορείτε να τηλεφωνήσετε το τμήμα πιστωτικών καρτών της  εκδότριας τράπεζας/οργανισμού και να τους πείτε ότι «Δεν αναγνωρίζω την συγκεκριμένη κίνηση (αρ. πράξης)». Σας επιστρέφεται όλο το ποσό.
    Καταγράφηκε
    orck
    Aeromodeller Hero Member

game over :|

« Απάντηση #11 στις: Τετάρτη, 28 Νοε 2007, 21:28:06 »

αν ειναι τοσο απλο τοτε να κανω πολυ μεγαλες αγορες με την καρτα και μετα να παρω τηλ και να πω οτι δεν αναγνωριζω τιποτα για να παρω τα λεφτα μου πισω
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    heli-division
    Aeromodeller Hero Member

sponsored by NEM Hobby

« Απάντηση #12 στις: Τετάρτη, 28 Νοε 2007, 21:54:46 »

den diavasa olo to forum alla apo ta liga pou diavasa na sas po k ego oti epi to pliston na psonizete apo europe pou den exei ektelonismo Thumbs up
    Καταγράφηκε

synergy n9 9452 os 91gy 611 pump spektrum radix fromeco arizona
    style 90/os-max.91/gy 611/spektrum,dx7,full metal & carbon
    extreme 50 9451 spartan 760 radix os 50 hyper sx rjx mufler
    S_DECATHLON
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #13 στις: Τετάρτη, 28 Νοε 2007, 22:50:42 »

Na katatheso kai ego oti apo Amerikh kai Hong Kong mou exoun erthei sto spiti mou paketa megalhs aksias se aristh katastash kai xoris kanena provlima...!!!

« Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 29 Νοε 2007, 11:53:18 από S_DECATHLON » Καταγράφηκε
    S_DECATHLON
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #14 στις: Τετάρτη, 28 Νοε 2007, 22:52:53 »

Prosopika oi promitheftes mou einai..

www.espritmodel.com
    www.hobbycity.com

Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Η αγορά αερομοντελλιστικού υλικού  |  Ο Ελληνας αερομοντελλιστής και η αγορά υλικών (Συντονιστής: Serafim)  |  Θέμα: ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!!!!!!!!! ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ FEDEX COURIER
    Μεταπήδηση σε: