Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.903 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 7 Αυγ 2026, 21:34:27

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 7 Αυγ 2026, 21:34:27

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:38]

από Stargazer
    [Χθες στις 16:11]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309903
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 122
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 81
    Συνολικά: 83
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Help..Honeybee 4  (Αναγνώστηκε 3830 φορές)
    Vasilis.Ks
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Κυριακή, 25 Νοε 2007, 19:32:14 »

Χαιρετω και καλως σας βρηκα.
    Εχω ενα Honeybee 4 fixed pitch εδω και 2,5 βδομαδες.Δεν ειχα τον χρονο να ασχοληθω αρκετα και σημερα που το ειδα καταφερα μονο να μη φευγει η ουρα πολυ στα αριστερα...... Undecided
    Το προβλημα μου ειναι οτι φευγει αριστερα ολο το ελικοπτερο αρκετα idiot2.δε ξερω τι να το κανω γιατι ειμαι καινουργιος και γι'αυτο σας παρακαλω ας μου πει καποιος εμπειρος τι μπορει να φταιει να ξερω που να κοιταξω.
    Ευχαριστω εκ των προτερων..
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #1 στις: Κυριακή, 25 Νοε 2007, 20:14:43 »

Δυστυχώς φίλε  Vasilis.Ks δέν μπορείς νά κάνεις κάτι γιά τό συγκεκριμένο πρόβλημα.
    Αν δέν έχεις ξαναπετάξει ελικόπτερο και είναι τό πρώτο σου, θά δυσκολευτείς αρκετά. Πρέπει νά μάθεις νά ελένχεις παράληλα  μέ τό γκάζι καί τήν ουρά. Αυτό σημαίνει ότι τό αριστερό στίκ θά πρέπει νά  είναι μονίμως  αριστερά ή αντίστοιχα μονίμως δεξιά,  άσχετα μέ τήν διαδρομή τού γκαζιού. Αυτό οφείλεται κυρίως στό ενσωματομένο γυροσκόπι Cheesyο πού έχει  τό ελκόπτερο, όπως καί στό cp2 (άλλο καμάρι τής e-sky καί αυτό) πού είναι ανάλογα μέ τίς ορέξεις του. Ισως άν τό σκαλίσεις λίγο από τά βιδάκια πού έχει επάνω ό δέκτης νά κάνεις κάτι αλλά όχι γιά πολύ. Μόλις ξαναφορτήσεις μπαταρία θά αρχίσει πάλι τά παλαβά. Δέν μπορώ νά σέ βοηθήσω στό πώς θά ρυθμίσεις τό γυροσκόπιο από τά βιδάκια. Τό ξέρω απλά εμπειρικά καί είναι δύσκολο νά στό μεταφέρω μέσα από λέξεις. Αντε μέ τό καλο.  Καί προσοχή μεγάλη γιατί εκεί πού τό βλέπεις στό πάτωμα ξαφνικά μπορεί νά τό δείς στό ταβάνι. Αυτα τά ελικόπτερα είναι απίστευτα απρόβλεπτα.. Cheesy
    Δές καί εδώ. https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=3973.0
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 25 Νοε 2007, 20:29:05 από vtr » Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

Vasilis.Ks
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #2 στις: Κυριακή, 25 Νοε 2007, 21:51:06 »

ευχαριστω για την απαντηση σου VTR  αλλα μαλλον δεν το εξηγησα εγω καλα καθοτι δε γνωριζω και πολλα απο ορολογια.
    Η ουρα καρατιεται δε στριφογυρναει.Απλα οταν δινω λιγο "γκαζι" παραπανω για να σηκωθει 1-2 εκ απο το πατωμα ολο το ελικοπτερο φευγει αριστερα σαν να πλαγιαζει ας πουμε.το swashplate οσο μπορω να καταλαβω δεν εχει καποια κλιση. Μηπως φταινε οι ελικες ή κατι αλλο να κοιταξω?
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Δευτέρα, 26 Νοε 2007, 00:03:10 »

Στά 1-2 εκατοστά που αναφέρεις δέν μπορείς νά καταλάβεις τί φταίει.Τήν ώρα πού ξεκινά νά σηκώνεται, καί επειδή ίσως τό σηκώνεις καί λίγο φοβισμένα, έχει μιά λογική νά σού φέυγει ελάχιστα. Τό σωστό είναι νά τό σηκώσεις μέχρι τουλάχιστον τό ύψος τής μέσης σου. Από κεί καί πέρα θά καταλάβεις τί γίνεται, καί θά έχεις πιό σωστή πληροφόρηση από τό ελικόπτερο. Αν φευγει  καί από πού φευγει.
    Καταγράφηκε

andreasp
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #4 στις: Δευτέρα, 26 Νοε 2007, 00:06:13 »

Στην μία φορά που προσπάθησω να το σηκώσω, έγινε ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο πράγμα!
    Το ελικόπτερο πλάγιασε απότομα αριστερά (πριν καν σηκωθεί απο το έδαφος) και στο τσάκ γλύτωσα τον έλικα.
    Το ξαναέβαλα στο κουτί του, και το άφησα για αργότερα.
    Τώρα έχει αρχίσει να με ξανατρώει, μια που το lama το πάω πολύ καλα.
    Χρείαζεται κάποια ρύθμιση το συγκεκριμένο ελικόπτερο, πριν δοκιμάσεις να το πετάξεις?
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Δευτέρα, 26 Νοε 2007, 00:41:21 »

Αν μιλάς γιά τό λάμα νομίζω πώς όχι. Τό honey ίσως πρέπει νά τό δεί κάποιος, άν δέν βγάζεις άκρη.
    Καταγράφηκε

andreasp
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #6 στις: Δευτέρα, 26 Νοε 2007, 08:24:49 »

Αν μιλάς γιά τό λάμα νομίζω πώς όχι. Τό honey ίσως πρέπει νά τό δεί κάποιος, άν δέν βγάζεις άκρη.

Για το Honeybee Μιλάω. Με το lama δεν εχω προβλημα.
    Καταγράφηκε
    fotis_t
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #7 στις: Δευτέρα, 26 Νοε 2007, 15:49:24 »

τα τριμερ ειναι ρυθμισμενα σωστα? οπως λεει και ο vtr στα λιγα εκατοστα απο το εδαφος κανει οτι θελει,και εγω με το cp2 τα ιδια εχω,εισαι για το σεφ οπως και εγω φυσικα!μπας και βρεθει κανενας χριστιανος να μας βοηθησει
    Καταγράφηκε
    Vasilis.Ks
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #8 στις: Δευτέρα, 26 Νοε 2007, 16:09:07 »

Δυστυχως ειμαι απο επαρχια και οι αερομοντελιστες εδω ειναι δυσευρετοι. τα τριμερ ειναι ολα στη μεση εκτος απο το "γκαζι" που που το εχω κλειστο ολο,κατω. Σημερα που επιχειρησα να το σηκωσω πιο ψηλα το καταφερα 2 φορες για λιγα δευτερολεπτα απο τυχη υποθετω laugh.Πρεπει να κανω το δεξι στικ προς τα δεξια για να το συμορφωνω λιγο.Δε μου φαινεται και πολυ σωστο ομως.Τουλαχιστον να μη φευγει τοσο.Συνεχιζω τις προσπαθειες ομως που θα παει κατι θα γινει και φυσικα οποια συμβουλη ή ιδεα ειναι ευπροσδεκτη
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Δευτέρα, 26 Νοε 2007, 16:25:27 »

Λοιπόν φίλε Vasilis.Ks άν είναι όπως τά λές, τότε μάλον πρέπει νά παίξεις μέ τίς ντίζες.
    Αν βάλεις τό τρίμ τέρμα αριστερά καί εξακολουθεί νά φέυγει δεξιά, μάλον τό swatplate δέν είναι απολύτος οριζόντιο, άσχετο άν  μέ τό μάτι δείχνει ίσιο. Πειραματίσου λίγο μέ τίς ντίζες, κάνε δοκιμές καί εδώ είμαστε.
    Καταγράφηκε

Apostolos
    Aeromodeller Hero Member

Flyyyyy!!!!

« Απάντηση #10 στις: Δευτέρα, 26 Νοε 2007, 16:32:17 »

Καλησπερααααααααααα!!!!!!!!!!

Να ρωτισω??  Vasili σε ποσο υψως απο το εδαφος σου το παρουσιαζει αυτο?

Υπαρχει και το ground effect, γι'αυτο ρωταω!
    Καταγράφηκε
    Vasilis.Ks
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #11 στις: Δευτέρα, 26 Νοε 2007, 18:12:14 »

vtr thanks για την επισημανση
    Apostolos  προσπαθω να το πιλοταρω "σερνωντας"  στο πατωμα με τα μπαλακια για να το συνηθισω σιγα σιγα και τοτε ειναι που το κανει.Οσο ανεβαζω στροφες για να ελαφρυνει στα training skids τοσο γλυστρα προς τα αριστερα και πρεπει να το κρατω με το δεξι στικ κανωντας το δεξια.
    2 φορες το σηκωσα 1-1,5 μετρο και εφυγε αριστερα 2 μετρα.
    2 φορες να σηκωθει το heli δεν εινα πολλες για να βγει συμπερασμα.

Για να ειναι ενταξει ρυθμισμενο τι πρεπει να κοιταξω?Να ζυγισω ξανα τις ελικες τα padlles τον αξονα τους....?Γιατι εχω την εντυπωση οτι φευγει αρκετα και κατι δεν ενα καλα ρυθμισμενο.

Ζητω την κατανοηση σας που γινιμαι ζαλαδας... Cheesy
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Δευτέρα, 26 Νοε 2007, 18:46:15 »

Δέν είναι ζαλάδα φίλε μου τό νά προσπαθούμε νά βοηθήσουμε. Απλά μέσα από μερικές γραμές καμιά φορά δέν είναι απλό νά εξηγήσεις σέ κάποιον κάποια πράγματα. Εγω δεν αποκλείω τήν περίπτωση νά νομίζεις ότι σού τραβάει τό ελικόπτερο καί λόγω απειρείας. Δυστυχώς τά συγκεκριμένο όπως καί τό cp2 είναι πολύ νευρικά, ιδιαίτερα γιά αρχάριο. Η παραμικρή κίνηση στό στίκ τρελαίνει τό ελικόπτερο. Μήπως νά έκανες μιά δοκιμή χωρίς τά μπαλάκια.
    Καταγράφηκε

bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Δευτέρα, 26 Νοε 2007, 19:27:37 »

Καλησπέρα σε όλους.

Βασίλη ,το ότι το ελικόπτερο φεύγει αριστερά στην απογείωση, δεν οφείλεται απαρραίτητα σε προβληματικό τριμάρισμα. Ολα τα ελικόπτερα απλού στροφείου έχουν αυτή την τάση, η οποία οφείλεται στη δράση του ουραίου στροφείου, το οποίο παράγει μία ώθηση, η οποία αναλύεται σε δύο συνιστώσες. Μία δύναμη και μία ροπή. Η συνιστώσα της ροπής ,είναι αυτή που εμποδίζει το ελικόπτερο να περιστραφεί αριστερά, λόγω της αντίδρασης του κυρίου στροφείου, που περιστρέφεται δεξιά. Η συνιστώσα της δύναμης, σπρώχνει ολόκληρο το ελικόπτερο αριστερά και για να μείνει το ελικόπτερο ακίνητο, πρέπει να έχει μια μικρή δεξιά κλίση, ώστε η άνωση να έχει και μια μικρή οριζόντια συνιστώσα ,που αντισταθμίζει την ώθηση του ουραίου στροφείου.
       Πρέπει επίσης να ξέρεις, ότι αυτά τα μικρά ηλεκτρικά ελικόπτερα ,απλού στροφείου σταθερού βήματος, είναι αρκετά ασταθή και η συμπεριφορά τους δεν μοιάζει με τίποτα με αυτή του λάμα. Οσο καλά και να τα τριμάρεις ,πάντα θα χρειάζονται μικρές κινήσεις με το κυκλικό χειριστήριο για να ισορροπήσουν.

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    Vasilis.Ks
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #14 στις: Τρίτη, 27 Νοε 2007, 14:07:16 »

Bladekiller η απαντηση σου ειναι πολυ διαφωτιστικη.Καταλαβαινω οτι συντελει και η απειρια μου στη συμπεριφορα του ελικοπτερου και απο καποια βιντεακια που εχω δει εχουν την ταση αυτα τα μικρα helis να την κανουν αριστερα αλλα εχω την εντυπωση οτι φευγει αρκετα και ισως αυτο οφειλεται σε καποια οχι καλη ρυθμιση(χεχε επιμενω στα δικα μου... buck2)
    Προσπαθω με καποιες μικρες ρυθμισεις να δω πως παει και αν ελατωνεται καθολου αυτο το "πλαγιολισθημα".
    Βρηκα καποια βηματα στο forum που απευθυνονται στο ιδιο "προβλημα" για σωστη ρυθμιση του εν λογω ελικοπτερου και θα τα δοκιμασω μηπως και στρωσει.
    Ε, που θα παει θα πεταξει ακομα και αναποδα...!!!  Thumbs up Τι το πηρα να καθεται?
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Help..Honeybee 4
    Μεταπήδηση σε: