Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.369 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:40:06

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:40:06

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 10:31]

από vilisdev
    [Σήμερα στις 10:26]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 01:40]

από Loukis35
    [Χθες στις 15:46]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309369
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 586
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 4
    Επισκέπτες: 436
    Συνολικά: 440
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 3 4 5 [6] 7 8 9 ... 37     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Top Flite FW190 A3 ARF για 50cc  (Αναγνώστηκε 138280 φορές)
    panioul
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #75 στις: Τετάρτη, 24 Σεπ 2014, 23:46:02 »

Έκτορα πέρα από όλες τις λεπτομέρειες εκείνο που πραγματικά μας λείπει με τα σκέλη που επιλέξαμε και οι δύο είναι οι βραχίονες που κανονικά έχουν τα σκέλη των FW190....Για εκείνα αν έχεις καμιά ιδέα είμαι όλος αυτιά (και μάτια) !!! Άρε 3D Printers τι μας κάνετε!!!
    Καταγράφηκε

Ιωαννίδης Παναγιώτης
    Ένωση Αερομοντελιστών Θεσσαλονίκης
    hpergm
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #76 στις: Τετάρτη, 24 Σεπ 2014, 23:47:41 »

Σούπερ!!  Thumbs upΠρέπει να φτιάξουμε και αλλα δύο η και τέσσερα τουλάχιστον για το ενδιάμεσο στήριγμα!Βλέπω εχει τέσσερα στηρίγματα το κάθε strut.Ωρε φίλε σόρρυ θα κανονίσω! Thumbs up

Αργύρη ευχαριστούμε! Τα υπάρχοντα 2 στηρίγματα ανά σκέλος είναι αρκετά για τη δουλειά - τα υπόλοιπα βιδάκια είναι διακοσμητικά (έχουν... ήδη κολληθεί και κοπεί σύριζα να μην εξέχουν από μέσα).

Η ιδέα με το αλουμίνιο από κουτάκι CocaCola για τα στηρίγματα του brake line δουλεύει καλά - φωτό αύριο.
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 25 Σεπ 2014, 07:44:44 από hpergm » Καταγράφηκε

Θα προτιμούσα να πετάω αντί να γράφω!
    hpergm
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #77 στις: Τετάρτη, 24 Σεπ 2014, 23:55:41 »

Έκτορα πέρα από όλες τις λεπτομέρειες εκείνο που πραγματικά μας λείπει με τα σκέλη που επιλέξαμε και οι δύο είναι οι βραχίονες που κανονικά έχουν τα σκέλη των FW190....Για εκείνα αν έχεις καμιά ιδέα είμαι όλος αυτιά (και μάτια) !!! Άρε 3D Printers τι μας κάνετε!!!

Ναι... Προσπαθήσαμε να κάνουμε πατέντα εκεί, με αρθρωτή βέργα αλουμινίου, αλλά είναι πολύ δύσκολο και λόγω γεωμετρίας της βάσης του retract και λόγω χώρου στο φτερό (χρειάζεται εγχείρηση το GFR wheel well, εκεί που "πέφτει" το strut είναι ο air cylinder...). Χώρια που όταν αρθρώνει πάει να διπλώσει πάνω στα στηρίγματα της πόρτας - εφιάλτης... δεν έχεις από πού να πιαστείς..

Για να μην πολυλογούμε, τελικά αποφασίσαμε να ζήσουμε χωρίς το χαρακτηριστικό strut και να βγάλουμε το άχτι μας στα υπόλοιπα! Γίνεται, αλλά δεν αξίζει τόσο πια κόπο. Το μόνο shortcut που μπορώ να προτείνω είναι να μπούν non-functional για να δείχνει σωστά μόνον στο έδαφος (κάτι σαν scale prop για στατική αξιολόγηση) και να βγαίνουν εύκολα πριν την πτήση. (αηδία-κοροϊδία , αλλά λέμε τώρα)
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 25 Σεπ 2014, 00:08:18 από hpergm » Καταγράφηκε

w1ndsurfer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #78 στις: Πέμπτη, 25 Σεπ 2014, 07:03:28 »

μπράβο Έκτωρα, όντως το brake line προσθέτει πολύ ρεαλισμό και είναι σχετικά έυκολη μόντα Thumbs up Thumbs up

Με τόσο scale φτερό δεν πιστεύω να μην φτιάξετε scale aileron pushrod και να χαλάσει όλη η εικόνα

* Fw 190D9 aileron pushrod.jpg (97.42 KB, 468x315 - εμφανίστηκε 320 φορές.)
    Καταγράφηκε

Η τέλεια σχεδίαση επιτυγχάνεται όταν είναι τόσο λιτή ώστε δεν υπάρχει κάτιι που μπορεί να αφαιρεθεί - Antoine De Saint-Exupery (French writer and aviator)
    w1ndsurfer
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #79 στις: Πέμπτη, 25 Σεπ 2014, 07:04:52 »

Το 190 είναι πολύ εύκολο αφού είχε το horn στο πάνω μέρος του φτερού:

* Aileron pushrod 01.jpg (119.2 KB, 842x397 - εμφανίστηκε 357 φορές.)
    Καταγράφηκε

Η τέλεια σχεδίαση επιτυγχάνεται όταν είναι τόσο λιτή ώστε δεν υπάρχει κάτιι που μπορεί να αφαιρεθεί - Antoine De Saint-Exupery (French writer and aviator)
    hpergm
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #80 στις: Πέμπτη, 25 Σεπ 2014, 07:42:10 »

Η φωτό του brake line όπως υποσχεθήκαμε...

* DSC_3525.jpg (33.35 KB, 640x426 - εμφανίστηκε 312 φορές.)

* DSC_3526.jpg (23.2 KB, 640x426 - εμφανίστηκε 324 φορές.)
    Καταγράφηκε

dgiatr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #81 στις: Πέμπτη, 25 Σεπ 2014, 09:32:05 »

μπράβο Έκτωρα, όντως το brake line προσθέτει πολύ ρεαλισμό και είναι σχετικά έυκολη μόντα Thumbs up Thumbs up

Με τόσο scale φτερό δεν πιστεύω να μην φτιάξετε scale aileron pushrod και να χαλάσει όλη η εικόνα

φίλε Έκτορα επειδή στο hobby μας υπάρχουν κάποιοι "guru" που "διυλίζουν τον κόνοπα αλλά καταπίνουν την κάμηλον" και εγω με τη σειρά μου σε συμβουλεύω να βάλεις μεγάλο μοτέρ για να γυρίσεις αξιόλογη, όσο το δυνατόν scale έλικα, ώστε να μπορείς να παρουσιάσεις το μοντέλο σου σε μια έκθεση μοντελισμού και να μην αναγκάζεσαι να ζητήσεις μεγαλύτερες έλικες απο τους άλλους για να μην εκτεθείς.......   Azn

* ME 109 FAN JET.jpg (88.28 KB, 800x533 - εμφανίστηκε 307 φορές.)
    Καταγράφηκε
    panioul
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #82 στις: Πέμπτη, 25 Σεπ 2014, 09:40:00 »

Η φωτό του brake line όπως υποσχεθήκαμε...
    Φοβερή ιδέα και τέλειο αποτέλεσμα!! Μπράβο Έκτορα
    Καταγράφηκε

Ιωαννίδης Παναγιώτης
    hpergm
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #83 στις: Πέμπτη, 25 Σεπ 2014, 11:20:29 »

Μας βάζεις... φωτιές;;;  devil

Φιλοσοφική κουβέντα: πρέπει να τραβήξει κανείς τη γραμμή μεταξύ του ARF και του Scale masterpiece. Το παρόν αεροπλάνο είναι ARF και παίζει κατηγορία F4C-GR/Τ (Τ=tempelis  Tongue), οπότε έχουμε αποδεχτεί ότι θα έχει κάποια ενοχλητικά πράγματα όπως monokote, έλλειψη donwlinks/struts στα retracts, μή-ανοιγόμενο canopy, κλπ. Η μετατροπή για τις ντίζες προϋποθέτει ότι ξεριζώνονται τα ailerons (έρχονται κολλημένα με Robart hinges...) και αρχίζει μεγάλη εγχείριση. Δεν κάνει για τεμπέλιδες ARF-άκιδες σαν και εμάς...  

Επίσης, λόγω του ακροβατικού background, δεν μας αρέσει η "κοντή" γεωμετρία βραχιόνων του κρυμμένου Link - ενέχει μεγάλες δυνάμεις και τζόγους. Οπότε εδώ θα κάνουμε.... pass. Θα βαφτούν όμως ανάλογα για να κρύβονται όσο γίνεται.
    Καταγράφηκε

hpergm
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #84 στις: Πέμπτη, 25 Σεπ 2014, 11:23:13 »

Παράθεση
    φίλε Έκτορα επειδή στο hobby μας υπάρχουν κάποιοι "guru" που "διυλίζουν τον κόνοπα αλλά καταπίνουν την κάμηλον" και εγω με τη σειρά μου σε συμβουλεύω να βάλεις μεγάλο μοτέρ για να γυρίσεις αξιόλογη, όσο το δυνατόν scale έλικα, ώστε να μπορείς να παρουσιάσεις το μοντέλο σου σε μια έκθεση μοντελισμού και να μην αναγκάζεσαι να ζητήσεις μεγαλύτερες έλικες απο τους άλλους για να μην εκτεθείς.......   Azn

Το θέμα μηχανή θα μας απασχολήσει σε μερικούς μήνες έτσι που πάμε... Αλλά μην ανησυχείς - θα είναι μεγάλη (και με sexy ήχο).

(Πάντως είδα το Me109 στο Ακραίφνιο και ήταν πράγματι λίγο οριακό...)
    Καταγράφηκε

har28
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #85 στις: Πέμπτη, 25 Σεπ 2014, 11:37:55 »

Καλημέρα παιδιά ψάχνω να βρω κι εγώ στηρίγματα για τα καπάκια των σκελών, αλλά δεν τα έχω καταφέρει, μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε που μπορώ να προμηθευτώ κι εγώ για το δικό μου? Πρόσφατα παρήγγειλα από Lado τα καινούρια rs333 74 μοίρες retracts και τα περιμένω!!!! Πριν λίγο καιρό είχα παραγγείλει και τα scale oleo struts που έχει για το συγκεκριμένο μοντέλο αλλά το πάχος τους είναι Φ15mm και δεν μπορώ να βρώ στηρίγματα πουθενά!! 

* jambes-fw190.jpg (21.54 KB, 600x600 - εμφανίστηκε 294 φορές.)

* jambes-fw1901.jpg (29.35 KB, 600x600 - εμφανίστηκε 294 φορές.)

* 1600302_700038493374177_536460776_n.jpg (47.28 KB, 720x960 - εμφανίστηκε 304 φορές.)
    Καταγράφηκε

ΧΑΡΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑ!!!
    dgiatr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #86 στις: Πέμπτη, 25 Σεπ 2014, 11:49:52 »

Η μετατροπή για τις ντίζες προϋποθέτει ότι ξεριζώνονται τα ailerons (έρχονται κολλημένα με Robart hinges...) και αρχίζει μεγάλη εγχείριση.

Επίσης, λόγω του ακροβατικού background, δεν μας αρέσει η "κοντή" γεωμετρία βραχιόνων του κρυμμένου Link - ενέχει μεγάλες δυνάμεις και τζόγους. Οπότε εδώ θα κάνουμε.... pass. Θα βαφτούν όμως ανάλογα για να κρύβονται όσο γίνεται.

Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up
    Έκτορα συμφωνώ 100% μαζί σου σε αυτό θέμα και είναι ο κύριος λόγος που δεν έκανα και εγώ αυτή την μετατροπή .
    .............η μόνη περίπτωση να είσαι ασφαλής με τέτοιου είδους "πατέντες" είναι όταν έχεις "υποτονικά" μοτέρ ( όπως πολυ σωστά παρατήρησες....) και πετάς¨"συμβατικά".......    
    Καταγράφηκε
    panioul
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #87 στις: Πέμπτη, 25 Σεπ 2014, 12:56:48 »

Καλημέρα παιδιά ψάχνω να βρω κι εγώ στηρίγματα για τα καπάκια των σκελών, αλλά δεν τα έχω καταφέρει, μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε που μπορώ να προμηθευτώ κι εγώ για το δικό μου? Πρόσφατα παρήγγειλα από Lado τα καινούρια rs333 74 μοίρες retracts και τα περιμένω!!!! Πριν λίγο καιρό είχα παραγγείλει και τα scale oleo struts που έχει για το συγκεκριμένο μοντέλο αλλά το πάχος τους είναι Φ15mm και δεν μπορώ να βρώ στηρίγματα πουθενά!!  
    Χάρη αν δεν κάνω λάθος η Lado έχει τα στηρίγματα για τα πορτάκια για να τα παραγγείλεις. Από εκεί και πέρα αν δεν θες να βάλεις και άλλη παραγγελία τότε η ιδανικότερη λύση είναι του Αργύρη με τους χαλκοσωλήνες...

Βρήκα το λινκ
    http://www.e-retract.com/en/accessories/55-gear-door-mount.html
    Καταγράφηκε

Ιωαννίδης Παναγιώτης
    har28
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #88 στις: Πέμπτη, 25 Σεπ 2014, 13:10:56 »

Χάρη αν δεν κάνω λάθος η Lado έχει τα στηρίγματα για τα πορτάκια για να τα παραγγείλεις. Από εκεί και πέρα αν δεν θες να βάλεις και άλλη παραγγελία τότε η ιδανικότερη λύση είναι του Αργύρη με τους χαλκοσωλήνες...

Βρήκα το λινκ
    http://www.e-retract.com/en/accessories/55-gear-door-mount.html
    Παναγιώτη αυτά δεν κάνουν είναι για τα μικρότερα σκέλη που βγάζει σε πάχος, τον ρώτησα και μου είπε ότι δεν βγάζει προς το παρόν!!! Αυτά είναι για Φ13mm και τα δικά μου είναι Φ15mm!!!
    Καταγράφηκε

ΧΑΡΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑ!!!
    hpergm
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #89 στις: Πέμπτη, 25 Σεπ 2014, 13:13:31 »

Να δείξουμε και τις λεπτομέρειες του brake line.
    Τρυπήθηκε η πλύμνη και κολλήθηκε κομματάκι από το μονόκλωνο για την υποδοχή του εύκαμπτου τμήματος.
    Τέλος, το σύρμα στραβώθηκε πάνω-πάνω όπως στο πραγματικό και ασφαλίστηκε με το scale 9ο βιδάκι (αυτό ήταν χρήσιμο!).

* DSC_3527.jpg (35.74 KB, 640x426 - εμφανίστηκε 273 φορές.)

* DSC_3528.jpg (43.18 KB, 640x426 - εμφανίστηκε 274 φορές.)

* DSC_3529.jpg (20.4 KB, 640x426 - εμφανίστηκε 260 φορές.)

* DSC_3530.jpg (35.03 KB, 640x426 - εμφανίστηκε 288 φορές.)
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 ... 3 4 5 [6] 7 8 9 ... 37     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Καύσιμο  |  Γιγαντιαία, υπό κλίμακα και με βενζίνη (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Top Flite FW190 A3 ARF για 50cc
    Μεταπήδηση σε: