Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.904 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 05:05:25

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 05:05:25

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από TheLurker
    [Χθες στις 23:17]

από Markhelis
    [Παρασκευή, 7 Αυγ 2026, 14:38:00]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309904
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 109
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 84
    Συνολικά: 86
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3 4  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Τιμες εσωτερικης αντιστασης σε μπαταριες LiPo  (Αναγνώστηκε 10972 φορές)
    ant1971
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Τετάρτη, 11 Ιουν 2014, 09:48:00 »

Χαχαχαχα αντε μπραβο,

καπως  καπου αχνοφαίνεται  ότι τελικα καταληγουμε ποια είναι η καλη μετρηση εσωτερικης αντιστασης!!!!!!!!!

από το thread του aeromodelistis.com ειχαμε καταληξει καλη μετρηση γενικα και αρα κατα προσεγγιση (χωρις την παραμετρο ποσα C  δυνατοτητας εχει) είναι μεχρι  τα 3 mΩ/κυψελη(σε storage)

Από arisS2000 με τον πινακα εχουμε αριστη lipo με μετρησεις μεχρι 5 mΩ/κυψελη

Και από φωτη με την εμπειρια του στα 1 mΩ/κυψελη

ενω κοντα στα 7-8 mΩ/κυψελη ειναι αρχη για κουκου

εε  ενταξει κοντα ειμαστε ολοι

οποτε καπου εκει μεχρι τα 2,0 το πολυ 3,0 mΩ/κυψελη βλεπω το ονειρο εγω  σαν μια γενικη ενδειξη χωρις την παραμετρο των C

ενώ θα συμφωνησω με τον orck στο οτι
    « Εαν ο φορτιστης δινει συνολικη αντισταση τοτε ειναι αχρηστο, γιατι δεν μπορεις να καταλαβεις ποιο κελι εχει προβλημα»

Αλλα ολοι οι δρομοι πρεπει να οδηγουν στην Ρωμη δλδ,

οταν φτασει στα χερια μας μια καινουργια lipo μπαταρια πως μπορουμε να τσεκαρουμε σε τι κατασταση την αγοράσαμε?

με τι μετρησεις πρεπει να την γυρισουμε πισω χωρις καν να μπουμε στο κοπο να την ξε- αμπαλαρουμε?

Γιατι περα από την ποιοτητα κατασκευης παιζει και ο χρονος αποθηκευσης της από το μαγαζι όπως επισης και οι συνθηκες μεταφορας στο μαγαζι από τον χονδρεμπορα αλλα και οι συνθηκες αποθηκευσης απο το μαγαζι πωλησης

ασε που τελικα την ευθυνη σαν καταναλωτης απο τον μαγαζατορα θα την αναζητησω (αν βεβαια υπαρεχει η ευθυνη)

« Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 11 Ιουν 2014, 11:47:37 από ant1971 » Καταγράφηκε

η ασχολία με το ε/π συχνά είναι παράδεισος & κόλαση μαζί
    smartalex
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #16 στις: Τετάρτη, 11 Ιουν 2014, 10:57:47 »

καλημερα ,

φλιε orc τα νουμερα που σ εγραψα ειναι αληθινα και οχι θεωρια  ολες οι  δικες μου τουλαχιστον μπαταριες  ( dynogy lipo ) απο δισελες εως πεντασελες εχουν αντισταση απο 1,8  εως 2,2 η χειροτερη μου ανα κελι .

ακομα κ το συνολο μπορει να σου δωσει εικονα για την κατασταση της......τωρα αν θελετε πιο ειδικευμένα πραγματα ωστε να αφαιρειτε απλα το κελι που εχει θεμα τοτε εκτος απο το να ξερεις να μετρας πρεπει να ξερεις και να κολλας με ασφαλεια ................. τουλαχιστον οσο μιλαμε για λιπο .

Αν με το καλήμερα η αντισταση της μπαταριας ειναι γεια σου απλα την στελενεις πισω .......δεν την μαστορευεις .....λεω εγω τωρα

Καταγράφηκε

hirobo srb - trex 250 - trex 500 - blade 400 - blade msr - extra 300 pkz - yak 54 eflite - f16 eflite - mosquito fms - habu pkz - icon a5 pkz - f86 eflite - f86 alfa models - ta183 alfa models
    twister multiplex - mig-29 sebart- fox - pkz p51- corsair - f-16starmax - venus 3d-
    orck
    Aeromodeller Hero Member

game over :|

« Απάντηση #17 στις: Τετάρτη, 11 Ιουν 2014, 11:58:48 »

καλημερα ,
    φλιε orc τα νουμερα που σ εγραψα ειναι αληθινα και οχι θεωρια  ολες οι  δικες μου τουλαχιστον μπαταριες  ( dynogy lipo ) απο δισελες εως πεντασελες εχουν αντισταση απο 1,8  εως 2,2 η χειροτερη μου ανα κελι .
    ακομα κ το συνολο μπορει να σου δωσει εικονα για την κατασταση της......τωρα αν θελετε πιο ειδικευμένα πραγματα ωστε να αφαιρειτε απλα το κελι που εχει θεμα τοτε εκτος απο το να ξερεις να μετρας πρεπει να ξερεις και να κολλας με ασφαλεια ................. τουλαχιστον οσο μιλαμε για λιπο .
    Αν με το καλήμερα η αντισταση της μπαταριας ειναι γεια σου απλα την στελενεις πισω .......δεν την μαστορευεις .....λεω εγω τωρα

Σε ευχαριστω για την διευκρινηση.
    Θελω να αγορασω κατι μεταχειρισμενες Dinogy 60C και επειδη μεχρι τωρα αγοραζα Turnigy 20C δεν εχω κανενα σημειο αναφορας. Θεωρω οτι η μετρηση εσωτερικης αντιστασης ειναι ΠΟΛΥ πιο αξιοπιστος τροπος ελεγχου μιας μπαταριας απο αυτο που θεωρουν αρκετοι σχετικα με την ταση του καθε κελιου. Με ενδιαφερει ο ελεγχος της αιτιας και οχι τοσο η διαπιστωση του αποτελεσματος, αυτο σημαινει οτι εαν η αντισταση σε καθε κελι ειναι ιδια τοτε η ταση θα ειναι ιδια και αυτο ειναι σιγουρο.

Το θεμα της ασφαλειας ειναι πολυ σημαντικο, θα ελεγα οτι εκτο οτι πρεπει να ξερεις πρεπει να σκεφτεσαι και καθαρα γιατι το λαθος δεν αργει να συμβει στον καθενα. Σημερα ηθελα να κοψω τα καλωδια μιας μπαταριας μου (4000mAh 7,4V 20C) και ενω ξερω τι πρεπει να κανω και το εχω ξανακανει απο καθαρη χαζομαρα προσπαθησα να κοψω και τα δυο καλωδια με την μια, η μπαταρια ειναι σε storage και ακαριαια πεταξε σπιθες ενω μου ελιωσε το κοπιδι, πραγματικα το ελιωσε. Ειχα μετρησει προσφατα την εσωτερικη αντισταση της και θα εχει ενδιαφερον να ξαναμετρησω ξανα για να δω διαφορες απο αυτην την ακραια εκφορτιση.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ.

Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    hlsat
    Aeromodeller Hero Member

ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

« Απάντηση #18 στις: Τετάρτη, 11 Ιουν 2014, 12:36:25 »

Καλημερα σε ολους.
    Αν και ηλεκτρονικος στο επαγγελμα θα ηθελα να κανω μια χαζη ερωτηση για το μετρημα μιας εσωτερικης αντιστασης σε μια μπαταρια με ενα απλο εστω και ηλεκτρονικο πολυμετρο.
    Πως γινεται αυτη η μετρηση οταν η μπαταρια εχει καποια τασι και δινη καποιο ρευμα ?
    Την χωρητικοτητα σε ρευμα ξερω να την μετραω με ενα πολυμετρο στην μπαταρια την αντισταση οχι.

Ευχαριστω Ηλιας.
    Καταγράφηκε

Χαρας το μαστορα που εχει μεγαλα κεφια
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #19 στις: Τετάρτη, 11 Ιουν 2014, 12:47:42 »

καλημερα ,
    φλιε orc τα νουμερα που σ εγραψα ειναι αληθινα και οχι θεωρια  ολες οι  δικες μου τουλαχιστον μπαταριες  ( dynogy lipo ) απο δισελες εως πεντασελες εχουν αντισταση απο 1,8  εως 2,2 η χειροτερη μου ανα κελι .

Σε ευχαριστω για την διευκρινηση.
    Θελω να αγορασω κατι μεταχειρισμενες Dinogy 60C και επειδη μεχρι τωρα αγοραζα Turnigy 20C δεν εχω κανενα σημειο αναφορας. Θεωρω οτι η μετρηση εσωτερικης αντιστασης ειναι ΠΟΛΥ πιο αξιοπιστος τροπος ελεγχου μιας μπαταριας απο αυτο που θεωρουν αρκετοι σχετικα με την ταση του καθε κελιου. Με ενδιαφερει ο ελεγχος της αιτιας και οχι τοσο η διαπιστωση του αποτελεσματος, αυτο σημαινει οτι εαν η αντισταση σε καθε κελι ειναι ιδια τοτε η ταση θα ειναι ιδια και αυτο ειναι σιγουρο.

Το θεμα της ασφαλειας ειναι πολυ σημαντικο, θα ελεγα οτι εκτο οτι πρεπει να ξερεις πρεπει να σκεφτεσαι και καθαρα γιατι το λαθος δεν αργει να συμβει στον καθενα. Σημερα ηθελα να κοψω τα καλωδια μιας μπαταριας μου (4000mAh 7,4V 20C) και ενω ξερω τι πρεπει να κανω και το εχω ξανακανει απο καθαρη χαζομαρα προσπαθησα να κοψω και τα δυο καλωδια με την μια, η μπαταρια ειναι σε storage και ακαριαια πεταξε σπιθες ενω μου ελιωσε το κοπιδι, πραγματικα το ελιωσε. Ειχα μετρησει προσφατα την εσωτερικη αντισταση της και θα εχει ενδιαφερον να ξαναμετρησω ξανα για να δω διαφορες απο αυτην την ακραια εκφορτιση.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ.

Εγω απο χαζομαρα και απο κουραση με ενα προβλημα στο ε/πνομιζα οτι ενωνα τη μπαταρια με το esc αλλα τελικα ενωσα 2 μπαταριες μεταξυ τους. Εβγαλε σπιθα και κολλησαν τα βυσματα μεταξυ τους και δεν εβγαιναν με τιποτα. Πηγε η καρδια μου στην κουλουρη μεχρι να παρω το κοφτακι και να κοψω τα καλωδια...και καπως ετσι κατεστρεψα 2 νανοτεκ 3 σελες 5Α 45c ....

Σε 5 wild scorpion 2.2A 60c 11.1v μετραω με τον φορτιστη αντισταση 7 mΩ απο την πρωτη μερα που τις πηρα
    Καταγράφηκε
    orck
    Aeromodeller Hero Member

game over :|

« Απάντηση #20 στις: Τετάρτη, 11 Ιουν 2014, 12:49:56 »

Καλημερα σε ολους.
    Αν και ηλεκτρονικος στο επαγγελμα θα ηθελα να κανω μια χαζη ερωτηση για το μετρημα μιας εσωτερικης αντιστασης σε μια μπαταρια με ενα απλο εστω και ηλεκτρονικο πολυμετρο.
    Πως γινεται αυτη η μετρηση οταν η μπαταρια εχει καποια τασι και δινη καποιο ρευμα ?
    Την χωρητικοτητα σε ρευμα ξερω να την μετραω με ενα πολυμετρο στην μπαταρια την αντισταση οχι.

Ευχαριστω Ηλιας.

Ηλια σιγουρα ξερεις οτι κανενα πολυμετρο δεν μπορει να μετρησει αντισταση οταν υπαρχει ταση. Την μετραμε εμμεσα. Οι τροποι ειναι δυο
    α) αγοραζεις φορτιστη που εχει αυτη την λειτουργεια συνδεεις εκει το βυσμα του balance και σου βγαζει τα νουμερα ετοιμα
    β) δες το βιντεο που ανεβασε ο Ανδρεας παραπανω, ουσιαστικα μετρας την ταση χωρις και με φορτιο, με αφαιρεση εχεις την πτωση τασης την οποια διαιρεις με το ρευμα που διαρρεει το φορτιο και βγαζεις την αντισταση.
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    hlsat
    Aeromodeller Hero Member

ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

« Απάντηση #21 στις: Τετάρτη, 11 Ιουν 2014, 13:21:27 »

Ακριβως για αυτο εκανα την ερωτηση και την ονομασα χαζη γιατι πραγματικα ενα πολυμετρο που εχει αναφερθη παραπανω δεν μπορει να μετρηση εσωτερικη αντισταση μπαταριας ενω αντιθετως οπως γραφω το ρευμα το μετραη αρκη να μην ειναι υψηλο διοτι δεν φτανη το πολυμετρο σε υψηλα ρευματα μετρησης.
    Καταγράφηκε

Χαρας το μαστορα που εχει μεγαλα κεφια
    dhiotis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #22 στις: Τετάρτη, 11 Ιουν 2014, 13:50:09 »

Το παρακάτω βιντεάκι θα σας λύσει κάθε απορία για το πως μπορούμε
    να μετρήσουμε την εσωτερική αντίσταση κάθε μπαταρίας.
    Εχει λίγο κόπο φυσικά, αλλά,.... μοντελιστές δεν είμαστε ?

Εαν δεν θελετε να  ταλαιπωρήστε μπορείτε να αγοράσετε  τον i charger 106B+ π.χ. φορτιστή
    που μετρά και ανά κελί, αλλά και συνολικά την εσωτερική αντίσταση
    Καταγράφηκε

Μιά φορά και ένα καιρό, υπήρχαν Nitros, flybars & κρύσταλλοι συχνότητας.
    dhiotis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #23 στις: Τετάρτη, 11 Ιουν 2014, 13:54:37 »

Πάντως εγω Turnigy αλλά και Zippy που χρησιμοποιώ, δεν έχω δεί
    καινούργια κάτω απο 8 ή 9

Επίσης ΠΡΕΠΕΙ να κάνει 2 με 3 κύκλους η κάθε μπαταρία, πριν μετρήσουμε
    την εσωτερική ωμική αντίσταση.
    Αυτό το έχω διαπιστώσει ο ίδιος. Βλέπω ότι μετά απο 2 3 κύκλους, πέφτει για
    κάποιο λόγο η αρχική ένδειξη μιάς καινούργιας αδούλευτης μπαταρίας.
    Καταγράφηκε

0 teo
    Aeromodeller Hero Member

ουδέν κρυπτόν υπό του ηλίου

« Απάντηση #24 στις: Τετάρτη, 11 Ιουν 2014, 16:32:55 »

Σημερα ηθελα να κοψω τα καλωδια μιας μπαταριας μου (4000mAh 7,4V 20C) και ενω ξερω τι πρεπει να κανω και το εχω ξανακανει απο καθαρη χαζομαρα προσπαθησα να κοψω και τα δυο καλωδια με την μια, η μπαταρια ειναι σε storage και ακαριαια πεταξε σπιθες ενω μου ελιωσε το κοπιδι, πραγματικα το ελιωσε.

Για έλα από εδώ τώρα να μετρήσουμε...!
    Καταγράφηκε

FrSky ACCST @ Spektrum-DX7
    E-Starter || Wilga 2000 || Easy Cub
    Hawk Sky || Easy Star I || Sky Sprite
    Easy Glider Pro || Phoenix 2000 || Phoenix EVO
    smartalex
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #25 στις: Τετάρτη, 11 Ιουν 2014, 16:38:39 »

8 με 9 ανα κελι ειναι λογικο νουμερο  αν μιλαμε για νανοτεκ κ λοιπες κινεζιες .......αν παρεις μια σοβαρη μπαταρια θ δεις πολυ μικροτερη αντισταση ......ειπαμε οτι πληρωνεις παιρνεις ....... βεβαια εξαιρεσεις παντα υπαρχουν !!!!!!!!!!!!

πολυμετρο οχι .......σορρυ εκ παραδρομης   αναφερθηκα κ εγω  σε αυτο λογο συνηθειας  του επαγγελαλματος μου ....

Καταγράφηκε

hirobo srb - trex 250 - trex 500 - blade 400 - blade msr - extra 300 pkz - yak 54 eflite - f16 eflite - mosquito fms - habu pkz - icon a5 pkz - f86 eflite - f86 alfa models - ta183 alfa models
    twister multiplex - mig-29 sebart- fox - pkz p51- corsair - f-16starmax - venus 3d-
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #26 στις: Τετάρτη, 11 Ιουν 2014, 18:02:27 »

Επίσης ΠΡΕΠΕΙ να κάνει 2 με 3 κύκλους η κάθε μπαταρία, πριν μετρήσουμε
    την εσωτερική ωμική αντίσταση.
    Αυτό το έχω διαπιστώσει ο ίδιος. Βλέπω ότι μετά απο 2 3 κύκλους, πέφτει για
    κάποιο λόγο η αρχική ένδειξη μιάς καινούργιας αδούλευτης μπαταρίας.

Πολύ σωστός ο Δημήτρης!!  Thumbs up

Αυτό το έχω παρατηρήσει και εγώ ότι η ωμική πέφτει μετά τους 2 με 3 κύκλους!!

Αραγε να συμβαίνει μόνο στις φθηνές ή και στις ακριβές μπαταρίες??
    Αυτό να μας απαντήσει κάποιος φίλος που χρησιμοποιεί ακριβές μπαταρίες και το έχει παρατηρήσει!!  Wink
    Καταγράφηκε
    dhiotis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #27 στις: Τετάρτη, 11 Ιουν 2014, 18:33:20 »

ΩΧ
    Sorry... τώρα είδα ότι το βίντεο έχει αναρτηθεί απο προηγούμενο ποστ. 
    Καταγράφηκε

ΑdamHeli
    Aeromodeller Hero Member

Don't forget the ground....

« Απάντηση #28 στις: Τετάρτη, 11 Ιουν 2014, 18:37:02 »

σε όλες τις μπαταρίες η ωμική όταν είναι καινούργιες είναι ανεβασμένη 2 με 3 μονάδες. η μπαταρία στρώνει μετά από 8 με 9 κύκλους και όντως κατεβαίνει...το εξήγησα τηλεφωνικά Μάρκο και στον Αντώνη (ant1971)το πρωί..
    Καταγράφηκε

Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #29 στις: Τετάρτη, 11 Ιουν 2014, 19:44:24 »

σε όλες τις μπαταρίες η ωμική όταν είναι καινούργιες είναι ανεβασμένη 2 με 3 μονάδες. η μπαταρία στρώνει μετά από 8 με 9 κύκλους και όντως κατεβαίνει...το εξήγησα τηλεφωνικά Μάρκο και στον Αντώνη (ant1971)το πρωί..

Τι μπαταρίες χρησιμοποιείς Φώτη διότι βλέπω μια διαφορά στους κύκλους από ότι εγώ και ο Δημήτρης!!

Επειδή ξέρω ότι οι καλές (ακριβές) μπαταρίες φτάνουν σε πολλούς περισσότερους κύκλους πριν πεταχτούν,
    για αυτό και μήπως δείχνουν την διαφορά (ωμική) σε 8 -9 κύκλους!!

Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 [2] 3 4  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Ηλεκτρονικά (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Τιμες εσωτερικης αντιστασης σε μπαταριες LiPo
    Μεταπήδηση σε: