Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.781 μηνύματα σε 12.386 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 23 Ιουλ 2026, 11:47:16

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 23 Ιουλ 2026, 11:47:16

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 10:49]

από jean-zac
    [Σήμερα στις 07:23]

από Markhelis
    [Χθες στις 14:54]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309781
    Σύνολο θεμάτων: 12386
    Online σήμερα: 154
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 157
    Συνολικά: 158
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 4 [5] 6     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: 1000mm Custom Arducopter  (Αναγνώστηκε 14408 φορές)
    tsuskas
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #60 στις: Δευτέρα, 9 Ιουν 2014, 01:14:03 »

και συνεχιζεις να βριζεις ...δηλαδη θα σε φοβηθουμε???
    Καταγράφηκε

ΟΤΑΝ  ΠΕΘΑΝΩ ΘΕΛΩ ΝΑ  ΜΕ  ΘΑΨΟΥΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΖΟΥΣΑ ΜΕ ΕΘΑΒΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ

SY7 AJQ    Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ...Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΒΙΑΙΑ
    osergios
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #61 στις: Δευτέρα, 9 Ιουν 2014, 01:16:48 »

και συνεχιζεις να βριζεις ...δηλαδη θα σε φοβηθουμε???

ΤΟΙΝΓΚ !!!   idiot2
    Καταγράφηκε

"Θέλει διάβασμα δεν είναι Wookong..."
    tsuskas
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #62 στις: Δευτέρα, 9 Ιουν 2014, 01:21:51 »

εχεις πραγματικο προβλημα..
    Καταγράφηκε

ΟΤΑΝ  ΠΕΘΑΝΩ ΘΕΛΩ ΝΑ  ΜΕ  ΘΑΨΟΥΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΖΟΥΣΑ ΜΕ ΕΘΑΒΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ

osergios
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #63 στις: Δευτέρα, 9 Ιουν 2014, 01:29:48 »

http://copter.ardupilot.com/wiki/altholdmode/

και εδω πιο αναλυτικα ....αλλα αυτο ξερεις να κανεις και εκει κοντρα μου πηγες και εκει ηθελες να γινω moderator και εδω απεδειξες ποσο χαζος εισαι ...με δικα σου λεγομενα παντα...και θυμασαι για πιο λογο ειχαμε πει να το κανουμε αυτο..τι λολοστεφανη μασ ειπες τι βλακα τι ηλιθιο...τι καταφερες επεσες στα ματια ολων πηρες και το γραφημα και τωρα ψαχνεσαι πως γινεται ...και πως το καταφερανε...

Θα στο πώ άλλη μια φορά μπας και το καταλάβεις αν και δεν νομίζω το γράφημα ήταν απο άλλο πραγμα (BarAlt: the altitude above ground according to the barometer)
    για να αποδείξεις τα 13m/s χρειάζεσαι : (CRate: accelerometer + baro climb rate estimate in cm/s) ή (IClb: inertial nav estimated climb rate in cm/s).
    και σιγά τι καταφέρατε που δεν κατάφερατε που κανένα αλλος δεν κατάφερε ....

Τέλος δεν υφίσταται τύπος που να κάνει αναγωγή απο ταχύτητα σε δύναμη μοτερ διότι παίζουν και πολύ αλλοι παράγοντες ... αν και δεν περιμένω να το καταλάβεις ούτε και αυτό ..
    Καταγράφηκε

tsuskas
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #64 στις: Δευτέρα, 9 Ιουν 2014, 01:47:31 »

κοίταξε όσο και αν σου φαίνεται περίεργο το setup του φίλου δεν πρόκειται να σου το πω. Σου λέω ψαξου και εσύ τσατίζεσαι. Παντός λόγω εμπειρίας σου λέω ότι πρέπει να ξεφεύγεις και λίγο από το  manual. Αυτα μόνο και να είναι αυτό ακριβώς που σου είχα πει και συμφώνησες ότι αν αυτό που κάνουμε πέσει σε λάθος χέρια μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά και ότι θα μπλέξουμε όλοι μαζί  το θυμάσαι? Και μετά μου είπες να βάλω για moderator. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι το reptile τουBillybo  είναι εντελώς custom. Και αυτό το σεταπ που έδωσες είναι από το δικό μου και είναι λάθος μετά από ένα σημείο άδικα θα ψάξεις δεν έχω αναφερθεί πουθενά αλλού για αυτό. Μπορώ να ανεβάσω όλο τον διάλογο από το DIYDrones και να αποδείξω το τι ακριβώς λέω... Θα σου πω όμως και κάτι που έχεις πει και εσύ ότι έτοιμες ρυθμίσεις δεν βάζεις από κανέναν. Λοιπόν αν θέλεις έλα να με βρεις για να σου το ρυθμίσω. Για να δεις πως γίνεται.
    Καταγράφηκε

osergios
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #65 στις: Δευτέρα, 9 Ιουν 2014, 02:06:07 »

Πές τώρα τί σε νευρίασε πιό πολύ το γεγονός οτι είπα ακριβώς τι έχει επάνω το reptile και πως θα πουλήσεις τώρα ή οτι τελικά υπάρχουν και άλλοι στην Ελλάδα που γνωρίζουν τον Arducopter αλλα και πολλούς αλλους controller και δεν μπορείς να κάνεις τον καμπόσο στους κύκλους σου ...
    Μετα απο την αναφορά σου στο reptile του billybo που κολάει ο διάλογος στο diydrones Huh (που γέλασε και παρδαλο κατσίκι αμα θες σου στέλνω και τα πμ)

τελειώνοντας όλο αυτό όλα τα copter μου είναι ρυθμισμένα τέλεια και ήθελα απλα να δω τι θα απαντήσεις γιατί ξέρω οτι δεν έχεις σκοπό να βοηθήσεις κανένα μοντελιστή απλά να προβάλεις τον εαυτό σου, για ψυχολογικους λόγους ; για να πουλήσεις ; δεν ξέρω.
    Πάντως να σε ενημερώσω οτι λεπτομερή manual των ardu υπάρχουν online και μπορεί ο καθένας να τα βρεί και να φτιάξει ένα UAV με μέτρια γνώση αγγλικών είτε "κακός"  είναι αυτός  είτε καλός. (Αν και μάλλον ο κακός θα προτιμήσει wookong ή Α2 που έχει λιγότερο διάβασμα)

Καταγράφηκε

tsuskas
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #66 στις: Δευτέρα, 9 Ιουν 2014, 08:14:43 »

Επειδή το συνεχίζεις και κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλο σου θα ποσταρω το λινκ που αναφέρεις το πρόβλημα που έχεις και το κάνεις λόγο στο άλλο φόρουμ. Απλά δεν σου βγήκε όλο αυτό που έκανες και τώρα το γυρίζεις. Δεν έχω σκοπό  να πουλήσω ardu σε κανένα ούτε και με ενοχλεί αν κάποιος τον μάθει για του λόγου το αληθές θα σου απαντήσουν αυτοί που τους βοήθησα. Απλά συνέχεια ειρωνεύεσαι γιατί? Ακόμα και στο άλλο φόρουμ έβαλες την ουρά κάτω από τα σκέλια όταν σου είπα ότι είχα κάνει αρκετές αυτόνομες. Ποιος ο λόγος τότε που ζητάς να σου πω τα pids? Και γιατί δεν γνωρίζουμε εμείς κατά που πέφτει.? Αφού είναι λοιπόν ρυθμισμένο το πανάκριβο hexacopter σου τράβα το ένα βίντεο και ανέβασε το να το χαρούμε και εμείς. Συνεχίζω να σου λέω ότι αν θέλεις φέρτο να στο ρυθμίσω.. Αλλά μάλλον δεν πρόκειται ποτέ να το δεχτείς επειδή είσαι ισχυρόγνομών.το έμπειρο σου μάτι είδε μόνο το reptile που είναι με Naza το δικό μου. Απλά σε ενοχλεί που δεν μπορείς να ξεφύγει από τις default ρυθμίσεις και είδες την επιτυχία σε άλλους και τσατιστικές. Ηδη έχω μιλήσει  για το θέμα στον διαχειριστή και του ζήτησα να το διαγράψει. Δεν πρόκειται να σου απαντήσω άλλη φορά. Καλή συνέχεια
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 9 Ιουν 2014, 08:33:06 από tsuskas » Καταγράφηκε

Tzanetoubas
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #67 στις: Δευτέρα, 9 Ιουν 2014, 08:24:46 »

Ειναι ντροπή να μηλάει ο ένας στον άλλο έτσι μέσα στο Forum (αλλά και εκτός απο αυτό).
    Την λέξη "βλάκα" την διάβασα αμέτρητες φορές......
    Δεν  νομίζω οτι θα κερδίσετε τίποτα απο όλο αυτόν τον χαμό που έχει διμηουργιθεί...
    Μάλλον "βαθήτερα " πάει όσο συνεχίζετε τις συζητήσεις παρά "άκρη" θα βγεί...

Λυπάμαι Πόλυ που υπάρχει τέτοια ανταλαγή απαντήσεων μέσα στο Forum
    Καταγράφηκε

Δημήτρης Άρτα
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #68 στις: Δευτέρα, 9 Ιουν 2014, 09:24:18 »

Όλα στο βωμό του χρήματος.....!!!
    Από τότε που βγήκαν τα τέτρα-έξα-όκτα....κόπτερα,έγιναν όλοι επαγγελματίες φωτογράφοι και σκηνοθέτες σε γάμους βαφτίσια κα.... κηδείες  !!!!
    Στην αρχή νόμιζα ότι παλεύατε για το ποιός θα κάνει κάποια συμφωνία με το στρατό για το απόλυτο UAV όπλο,τουλάχιστον να μαθαίναμε και μεις κάτι ,αλλά ....... idiot2 idiot2
    Συνεχίστε !!!!Είμαστε πολλοί που γελάμε μαζί σας!!! Grin
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 9 Ιουν 2014, 09:36:00 από Δημήτρης Άρτα » Καταγράφηκε

Πετάμε ?
    osergios
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #69 στις: Δευτέρα, 9 Ιουν 2014, 09:34:14 »

Ότι να ναι δεν βγάζουν κανένα νόημα αυτά που λες και δεν βλέπω κανένα λινκ απο κανένα φόρουμ.
    Έχουν δίκιο τα υπόλοιπα παιδιά και είναι λαθος μου που κάθομαι και σου απαντώ.
    Καταγράφηκε

tsuskas
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #70 στις: Δευτέρα, 9 Ιουν 2014, 09:59:22 »

(Ωραίο το floater αλλά autotuning περνάει ? Τί τιμή εχεις στο throttle acceleration P ?)

Ερωτηση?Huh

(Thanks κατατοπιστικότατοι και οι δυο για πες τώρα τι μπορεί να σηκώσει αυτο που έφτιαξες και τι πτήση μπορει να κάνει εκτός απο το να πηγαίνει τσουκου τσουκου απο το ενα waypoint στο άλλο  και να στέκεται ακίνητο στον αέρα ;;
    Στο ρωτάω γιατι το άλλο μου hexa πιάνει 40m/s  σε drift mode και είναι 800mm και όταν μπει σε loiter δεν το κουνάειι τίποτα.
    Επίσης εσύ που διαβάζεις 4 χρόνια τoν ardupilot  ακόμα tuning δεν ξέρεις πως γινεται Wink

Ειρωνια....
    και πολυ ασχοληθηκα
    Καταγράφηκε

manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #71 στις: Δευτέρα, 9 Ιουν 2014, 12:07:12 »

Μήμπως να τα ξαναπιάναμε όλα από την αρχή, να κατεβάζαμε λίγο τους τόνους;
    Στο κάτω κάτω ένα hobby είναι (βέβαια για αρκετούς είναι και επάγγελμα...) αλλά πέρα από τον πακτωλό γνώσεων και συμπερασμάτων που φάνηκαν εδώ (ομολογώ έχω μείνει με το στόμα ανοικτό! ), το επίπεδο της συζήτησης κατέβηκε στον πάτο. Πιο κάτω δεν πάει!

Μια προσπάθεια ρε αδέρφια, να ξανανανέβει!
    Καταγράφηκε

«Οι σοφοί άνθρωποι μιλούν επειδή έχουν κάτι να πουν.
    Οι ανόητοι άνθρωποι μιλούν επειδή πρέπει να πουν κάτι» .

Πλάτωνας
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #72 στις: Δευτέρα, 9 Ιουν 2014, 12:52:56 »

Μήμπως να τα ξαναπιάναμε όλα από την αρχή, να κατεβάζαμε λίγο τους τόνους;
    Στο κάτω κάτω ένα hobby είναι (βέβαια για αρκετούς είναι και επάγγελμα...) αλλά πέρα από τον πακτωλό γνώσεων και συμπερασμάτων που φάνηκαν εδώ (ομολογώ έχω μείνει με το στόμα ανοικτό! ), το επίπεδο της συζήτησης κατέβηκε στον πάτο. Πιο κάτω δεν πάει!

Μια προσπάθεια ρε αδέρφια, να ξανανανέβει!

ΥΣ: και φίλε Σέργιε, χωρίς να θέλω να κάνω τον συνήγορο κανενός στην πρότασή σου αυτή:
    "τελειώνοντας όλο αυτό όλα τα copter μου είναι ρυθμισμένα τέλεια και ήθελα απλα να δω τι θα απαντήσεις γιατί ξέρω οτι δεν έχεις σκοπό να βοηθήσεις κανένα μοντελιστή απλά να προβάλεις τον εαυτό σου, για ψυχολογικους λόγους ; για να πουλήσεις ; δεν ξέρω."

είναι άδικο για τον φίλο tsuskas καθότι (σου μιλώ από προσωπική εμπειρία...) ο συγκεκριμένος με βοήθησε πάρα πολύ και μάλιστα αφιλοκερδώς
    (παρότι του πρότεινα το αντίθετο!). Αν θέλεις με πιστεύεις.

Παιδιά η πολύ παρεξήγηση και οι πικρόχολες ερωταπαντήσεις δεν βοηθούν κανέναν!
    Καταγράφηκε

Πλάτωνας
    billybo
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #73 στις: Δευτέρα, 9 Ιουν 2014, 15:45:32 »

Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα!!!!
    Σχετικά με τον τύπο ώσης ανόδου, δεν υπάρχει κάτι. Δηλαδή θέλω να πω τo  ότι το custom τετρακόπτερό μου ανέβηκε σε δέκα δεύτερα στα 130 μέτρα, αυτό δεν αποδεικνύει την ώση που μπορούν να βγάλουν στο σύνολό τους τα 4 μοτέρ. Σέργιε αν θυμάσαι καλά, ή αν δεν θυμάσαι μπορείς να πως πίσω σε μερικές σελίδες, ανέφερα ότι έγινε δυναμομέτρηση του μοτέρ. Το αποτέλεσμα επιτεύχθηκε  με ηλεκτρονική ζυγαριάς ακριβείας,  κοινώς ηλεκτρονικό καντάρι το οποίο έχει υποδιαίρεση εκατοστού του κιλού. Δηλαδή μπορεί να δείξει 1.390 γρ, 1.400 γρ, 560γρ και το εξής. Φώτο από την συγκεκριμένη διαδικασία δεν υπάρχει γιατί δεν υπήρχε λόγος να ξανά αποδείξω κάτι στον εαυτό μου. Έγινε η δυναμομέτρηση των μοτέρ και στην συνέχεια υπολόγισα το ανάλογο set up. Το συγκεκριμένο τετρακόπτερο είναι over power έως πολύ over power!!!!! Είναι 800άρι όλο κάρμπον και όλο το σασί του ζυγίζει άδειο κοντά στα 400-450γρ με τα σκέλη του. Κάνει hover στο 1/3 του γκαζιού και πετάει 20 λεπτά άνετα. Το συνολικό βάρος του είναι 2.500γρ και στο τέρμα γκάζι τα μοτέρ βγάζουνε ώση 5.600γρ σύνολο.  Δεν πωλείται και δεν χαρίζεται. Έγινε από προσωπικό μεράκι και με πολύ όρεξη. Ο σχεδιασμός και η κατασκευή του κράτησε 2 χρόνια!!!!! (Όποιος το θέλει το πιστεύει, όποιος όχι)
    Καλή συνέχεια σε όλους

* IMG_20140602_150057.jpg (68.57 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 264 φορές.)
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 9 Ιουν 2014, 21:29:47 από billybo » Καταγράφηκε

Καλές πτήσες, πάντα με ασφάλεια!!!!!
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #74 στις: Δευτέρα, 9 Ιουν 2014, 17:30:51 »

Φίλε, εκεί που σου βγάζω το καπέλο για την απίστευτη λεπτομέρεια, είναι οι ρόδες!!! Έγραψες..... Cheesy
    Εκτός αν δεν λειτουργούν ως ρόδες (Όπως στο Graupner για παράδειγμα) αλλά είναι απλά skids προσγείωσης με προσαρτημένους σπόγγους με αυτή την μορφή.
    Τέλειο!! Απλό, λιτό  και....δαγκώνει!  Thumbs up
    Καταγράφηκε

Πλάτωνας
    Σελίδες: 1 2 3 4 [5] 6     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Διάφορα  |  Drones - Multicopters - Πολλαπλών στροφείων (Συντονιστής: kolotoympas)  |  Θέμα: 1000mm Custom Arducopter
    Μεταπήδηση σε: