Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.912 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 14 Αυγ 2026, 11:35:33

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 14 Αυγ 2026, 11:35:33

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Yiannis_S
    [Χθες στις 15:40]

από Markhelis
    [Χθες στις 00:06]

από TheLurker
    [Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 12:27:54]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309912
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 157
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 50
    Συνολικά: 51
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 ... 10     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Προτάσεις για την κατηγορία F5J GR για το 2015  (Αναγνώστηκε 27712 φορές)
    Κώστας Ζαπαντιώτης
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #60 στις: Δευτέρα, 21 Απρ 2014, 12:35:30 »

Προβλεπω ότι και τον αυξημένο χρονο θα τον ππετυχαίνουν πολλοί, οποτε το ίδιο θεμα θα υυπάρχει.

ο συνδυασμός αύξησης χρόνου εργασίας και μείωσης ύψους ίσως φέρει το αποτέλεσμα που θελουμε.

Γενικά μου αρέσει που υπάρχουν πολλές απόψεις αλλα πρέπει να βρούμε τη χρυσή τομή με το στόχο της βελτίωσης της κατηγορίας.Πρεπει να αποφασίσουμε τι θελουμε ,που θελουμε να φτάσουμε...Εκει μάλλον πάσχουμε.
    Καταγράφηκε
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #61 στις: Δευτέρα, 21 Απρ 2014, 12:48:58 »

Προβλεπω ότι και τον αυξημένο χρονο θα τον ππετυχαίνουν πολλοί, οποτε το ίδιο θεμα θα υυπάρχει.

ο συνδυασμός αύξησης χρόνου εργασίας και μείωσης ύψους ίσως φέρει το αποτέλεσμα που θελουμε.

Γενικά μου αρέσει που υπάρχουν πολλές απόψεις αλλα πρέπει να βρούμε τη χρυσή τομή με το στόχο της βελτίωσης της κατηγορίας.Πρεπει να αποφασίσουμε τι θελουμε ,που θελουμε να φτάσουμε...Εκει μάλλον πάσχουμε.

Κωστα εχεις την εντύπωση οτι όσοι έβγαλαν τα δεκάλεπτα στο Ακραίφνιο δεν θα τα ξανά βγάλουν ειτε είναι12 ειτε 15 ?

Οσον αφορα το τι θέλουμε μάλλον δεν θέλουμε το ίδιο και ουτε να πάμε κάπου αλλού αυτον τον αγώνα !

Θα επαναλαβω αυτό που έγραψανοι dapan, aalbatros , mikros dedalos  οτι αυτή η κατηγορία είναι επιτυχημένη για ενα και μοναδικό λόγο, την απλότητα και την δυνατότητα που δίνει στην σσυμμετοχή.
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 21 Απρ 2014, 12:59:22 από _ΤΑΣΟΣ_ » Καταγράφηκε

Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.
    GRE-F-0611
    Κώστας Ζαπαντιώτης
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #62 στις: Δευτέρα, 21 Απρ 2014, 13:30:22 »

Η αλήθεια ειναι οτι η μέρα βοηθούσε να βγάλεις και μισάωρο.Αλλα δεν θα ειναι πάντα έτσι.Αν είχαμε κόψει στα 150  θα ήταν αλλιώς η τροπή του αγώνα ακόμη και σε δυνατή μέρα όπως στο Ακραιφνιο.Πιο χαμηλά ,πιο αδύναμα τα θερμικα,όχι απαραίτητα δεκάλεπτο κτλ.(μου αρέσει που διαφωνούμε ρε φιλε)
    Καταγράφηκε
    Friday
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #63 στις: Δευτέρα, 21 Απρ 2014, 15:36:02 »

Χριστός Ανέστη για όλους.

Να ξεκαθαρίσω πως δεν έχω λάβει πότε μέρος σε ανεμόπορικο αγώνα και η πρώτη φορά που παρακολουθησα σαν θεατής ήταν την περασμένη εβδομάδα στο Ακραιφνιο. Έχω λοιπόν μια άποψη για τον αγώνα και μια πρόταση,  αφού έχω λάβει υπ όψιν μου ότι έχει συζητηθεί μέχρι τώρα, χωρίς βέβαια να έχω την πλήρη γνώση των κανονισμών και ίσως τις ανάγκες που έχουν πιο έμπειροι σε αγώνες.

Η άποψη μου λοιπόν είναι ότι η απλότητα του είναι αυτή που με έκανε να θέλω κι εγώ να λάβω μέρος και να ανεβάσω τις συμμετοχές σε 31 την επόμενη φορά καθώς και η απουσία των δυσκολων και περίπλοκων κανονισμων που θα με αποθαρρυνε. Πιστεύω ότι αν γίνει η αρχή και κάποιος  γλυκαθει,  τότε συνεχίζει και σε ποιο δύσκολα πράγματα.

Με γνώμονα λοιπόν την αναγκη για εισαγωγή όλο και περισσότερων νέων σε αγώνες, την ανάπτυξη του αεραθληματος,  την διατήρηση της απλότητας των κανονισμών αλλά και την ανάγκη για ξεκάθαρους νικητες θα πρότεινα ο αγώνας f5j-gr να τροποποιηθεί στον χρόνο εργασίας όπως και έχει προταθει και μονο στο fly off να προστεθει στόχος προσγείωσης με κλιμακουμενες ποινές η βαθμολογίες (προτιμώ τις βαθμολογίες που είναι πιο θετικο) ώστε να υπάρχει ξεκάθαρος νικητης. Έχω δει πολλούς να πιάνουν τον χρόνο αλλά λίγους να μπορούν να κάνουν προσγειωσεις ακριβείας (ούτε εγώ μπορω)

Θα πρότεινα επίσης εφ όσον ένα από τα ζητούμενα είναι η εισαγωγή νέων να υπάρχει και σαν κίνητρο κάποιο "πτυχιο" τιμητικά για την συμμετοχή στους νεοεισερχομενους ή κάποια μικρή χορηγία με μικρής αξίας αντικείμενα (πχ ιμάντας στήριξης τηλεκατευθυνσης ή ανεμόπτερα αυτοκόλλητα ή βιβλία σχετικού ενδιαφεροντος ώστε να υπάρξει και μια προσπάθεια μόρφωσης σχετικά με το ειδος)

Μια άλλη πρόταση σχετικά με την ανάπτυξη των ταλέντων είναι να υπάρχει ανοιχτός διαγωνισμός χωρίς περιορισμό χρόνου συμπλήρωσης ο οποίος θα έχει κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα κλιμακουμενες δυσκολίας,  ο οποίος θα είναι ο ίδιος για όλα τα σωματεία και θα έχει συγκεκριμένα εργασίες που θα πρέπει να επιτευχθουν από τους αθλητές,  με την συμπλήρωση των οποίων θα απονέμεται αντιστοιχο μετάλλιο ή κάποιο εικονίδιο το οποίο ο αθλητής θα δείχνει ότι έχει συμπληρώσει το γκρουπ των εργασιών με επιτυχία και θα μπορεί να το τοποθετεί κάτω από το όνομα του στα φόρουμ που συμμετέχει.

Δεν θα απαιτείται συγκεκριμένος τόπος η χρόνος για την επίτευξη των εργασιών,  θα απαιτείται όμως δεύτερο άτομο το οποίο θα επιβεβαιώνει γραπτώς την επίτευξη του στόχου.

Σας ευχαριστώ.

Καταγράφηκε

No Guts No Glory
    GASTON
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #64 στις: Δευτέρα, 21 Απρ 2014, 16:58:38 »

Χριστός ανέστη και χρόνια πολλά

Σύμφωνα με τους τελευταίους αγώνες οι συμμετοχές μας αναγκάζουν να κάνουμε τρία γκρουπ και κάνουμε έξι γύρους. Ας υπολογίσουμε τους χρόνους.
    5 λεπτά προετοιμασίας και 10 λεπτά πτήση επί 3 γκρουπ ισοδυναμεί με 45 λεπτά επί 6 γύρους είναι 4,5 ώρες αγώνας. Δηλαδή ξεκινάμε στις 10:00 και τελειώνουμε στις 14:30.
    Αν κάνουμε αγώνα με 15 λεπτά χρόνο εργασίας θέλουμε 6 ώρες αγώνα. Ξεκινάμε στις 10:00 και τελειώνουμε στις 16:00.
    Μήπως να σκεφτόμασταν αντί να αυξήσουμε τον χρόνο εργασίας σε 12-15 λεπτά η να προσθέσουμε start height να κάνουμε άλλους 2 γύρους οι οποίοι ισοδυναμούν με τον ίδιο χρόνο με 15 λεπτά χρόνο εργασίας?
    Με αυτόν τον τρόπο θα πετάξουμε με ποικίλο καιρό κατά την διάρκεια της ημέρας.
    Επίσης θα δοθεί η ευκαιρία να πετάξουμε όλοι με όλους όσο αυτό είναι δυνατόν.
    Πετώντας περισσότερους γύρους πιστεύω πως τα αποτελέσματα θα είναι ποιο δίκαια και ποιο αντικειμενικά.
    Η πρόταση δεν αποκλείει την χρήση και του star height στο fly off.
    Ευχαριστώ
    Καταγράφηκε

Κώστας Σπυριάδης
    ΕΑΘ Ενωση Αερομοντελιστων Θεσσαλονικης
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #65 στις: Δευτέρα, 21 Απρ 2014, 17:48:30 »

Για την διευκόλυνση στην αντίληψη του προβλήματος αναφέρω ότι στο Ακραίφνιο 13/4 αν υπολογίσουμε μονο τους 25 που πέταξαν (ο ένας έσπασε και απεχώρησε)  έχουμε;

25 αθλητές Χ 6 πτήσεις = 150 αποτελέσματα
    εξ αυτών τα 105 ήταν 10κάλεπτα ήτοι το 70% των αποτελεσμάτων

Στον τελικό με τα 30 λεπτά είχαμε 4 30άλεπτα από 11 που πέταξαν ήτοι 36% (το ένα τρίτο) και μην ξεχνάμε ότι ήταν οι καλύτεροι της ημέρας

Αυτό αποδεικνύει ότι αυξάνοντας τον χρόνο χαμηλώνει το ποσοστό πλήρους επιτυχίας.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #66 στις: Δευτέρα, 21 Απρ 2014, 18:06:32 »

Χριστός ανέστη και χρόνια πολλά

Σύμφωνα με τους τελευταίους αγώνες οι συμμετοχές μας αναγκάζουν να κάνουμε τρία γκρουπ και κάνουμε έξι γύρους. Ας υπολογίσουμε τους χρόνους.
    5 λεπτά προετοιμασίας και 10 λεπτά πτήση επί 3 γκρουπ ισοδυναμεί με 45 λεπτά επί 6 γύρους είναι 4,5 ώρες αγώνας. Δηλαδή ξεκινάμε στις 10:00 και τελειώνουμε στις 14:30.
    Αν κάνουμε αγώνα με 15 λεπτά χρόνο εργασίας θέλουμε 6 ώρες αγώνα. Ξεκινάμε στις 10:00 και τελειώνουμε στις 16:00.
    Μήπως να σκεφτόμασταν αντί να αυξήσουμε τον χρόνο εργασίας σε 12-15 λεπτά η να προσθέσουμε start height να κάνουμε άλλους 2 γύρους οι οποίοι ισοδυναμούν με τον ίδιο χρόνο με 15 λεπτά χρόνο εργασίας?
    Με αυτόν τον τρόπο θα πετάξουμε με ποικίλο καιρό κατά την διάρκεια της ημέρας.
    Επίσης θα δοθεί η ευκαιρία να πετάξουμε όλοι με όλους όσο αυτό είναι δυνατόν.
    Πετώντας περισσότερους γύρους πιστεύω πως τα αποτελέσματα θα είναι ποιο δίκαια και ποιο αντικειμενικά.
    Η πρόταση δεν αποκλείει την χρήση και του star height στο fly off.
    Ευχαριστώ

Φίλε Κώστα, αν τελικά υιοθετήσουμε τη χρήση start height στον τελικό, θα υπάρξει καθαρή κατάταξη 1,2,3, αλλά δεν λύνεται το πρόβλημα στο πόσοι αθλητές θα περάσουν στον τελικό (τώρα εχουμε ανοχή για 14-15).

Αλλά επειδή επί 40-50 συμμετοχών στο άμεσο μέλλον (στους Πανελλήνιους) και την αύξηση της απόδοσης των μοντέλων και της εμπειρίας των χειριστών, προβλέπεται ένα 50 % να περνάει στον τελικό, ας σκεφτούμε πως θα λύσουμε το πρόβλημα πριν μας πούνε ότι: "δεν μπορούμε να μοιράσουμε δύο γαϊδάρων άχυρα."  

Φυσικά , κανένας μας δεν θέλει να θεσπιστεί κάτι που θα απομακρύνει νεόυς ή παλιούς από την συμμετοχή στην καταπληκτική αυτή κατηγορία. Αυτά όμως είναι ευχολόγια.

Πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα που υπάρχει.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    dapan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #67 στις: Δευτέρα, 21 Απρ 2014, 19:18:06 »

Πάντως το "πιατάκι" προσγείωσης στα fly off δεν ακούγεται άσχημα.
    Καταγράφηκε

Όποιος μαθαίνει από τα λάθη του είναι έξυπνος,
    όποιος μαθαινει από τα λάθη των άλλων είναι σοφός
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #68 στις: Δευτέρα, 21 Απρ 2014, 19:35:58 »

Πάντως το "πιατάκι" προσγείωσης στα fly off δεν ακούγεται άσχημα.

Πράγματι ακούγεται ωραίο. Αλλά όπως έχω πει (μάλλον όπως λέει η λογική) οι προτάσεις πρέπει να ειναι ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες.

Ας αρχίσουμε από το "εφαρμόσιμες"

Το Μελισοχώρι, έχει χώρο. Το Ακραίφνιο και η Αγ. Παρασκευή δεν έχουν.  

Καταγράψτε όσα μοντελοδρόμια μπορούν να δεχθούν ανάπτυξη 15 στόχων με απόσταση 15 μέτρων μεταξύ τους, για όλες τις κατευθύνσεις ανέμου.

Εδώ γεννήθηκε πρόβλημα με το κόστος μετάβασης στη Λάρισα. Θα πάμε όλοι στα σύνορα (υποθετικά) μόνο και μόνο επειδή υπάρχει κατάλληλλο χωράφι για μία προσγείωση σε ένα τελικό;

Ας συνεχίσουμε με το "ρεαλιστικές"

Προσωπικά θεωρώ ανόητη την προσθήκη βαθμών προσγείωσης στους βαθμούς πτήσης.

Ο αγώνας είναι πτήση με εκμετάλλευση θερμικών. Τι σχέση έχει η προσγείωση στη διαμόρφωση της κατάταξης;

Δηλαδή αυτός που προσγειώθηκε μισό μέτρο πιό κοντά στο στόχο και αυτό ήταν το αποτέλεσμα γλυστρίματος ή φρεναρίσματος στο έδαφος, θα βγαίνει νικητής;

Η θα καταντήσουμε να καρφώνουμε τα μοτέρ για να πάρουμε το κύπελλο (τελευταία πτήση είναι μπορείς να το ταλαιπωρήσεις λίγο) ιδίως αν κάποιος είναι ο πλούσιος της παρέας.

Καλύτερα να τρώμε μία μπανανα πριν την απογείωση (όπως κάναμε στα fun fly)

Η καλύτερη (μέχρι στιγμής) λύση για τον τελικό είναι το start-height.

Και επειδή αρκεί πτήση δεκάλεπτου για τον τελικό΄, θα περισσέψει χρόνος να προσθέσουμε ένα ακόμα γύρο στους προκριματικούς.
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 21 Απρ 2014, 19:46:38 από Γιάννης Κωνσταντακάτος » Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    mikrosdedalos
    Aeromodeller Hero Member

Η κρίση θέλει καλοπέραση και καλή παρέα !

« Απάντηση #69 στις: Δευτέρα, 21 Απρ 2014, 20:19:24 »

Για να λύσετε ένα πρόβλημα, θα δημιουργήσετε 100 άλλα!!! Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin

Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν θέλουμε αλλαγή στον κανονισμό!!!

Αφού πια είμαστε τόσοι πολλοί και Ίσως αυτό δημιουργεί προβλήματα, ας γίνει και μια δεύτερη κατηγορία.

Αν οι αθλητές την επιλέξουν, θα πάρει και αυτή τον δρόμο της!!!

Όποιος συμφωνεί για μη αλλαγή της κατηγορίας f5j-gr, ας γράψει το όνομα του παρακάτω.

Έτσι θα ξέρουμε αν οι αθλητές θέλουν αλλαγή του κανονισμού ή όχι!!!

Για να μη μιλάμε άδικα δηλαδή και για να μην καταστρέψουμε μια πετυχημένη κατηγορία!!!

1. mikrosdedalos

« Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 21 Απρ 2014, 20:39:11 από mikrosdedalos » Καταγράφηκε

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΛΑΓΙΑ:

http://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=32374.0
    titanas
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #70 στις: Δευτέρα, 21 Απρ 2014, 20:29:23 »

GrinΗ προταση μου ειναι απλη,να εχουμε οσες συμμετοχες και κυπελα και ο κανονισμος ως εχει,ετσι θα ειμαστε ολοι χαρουμενοι.Θα μπορουσε να παιρνουν και οι βοηθοι ενα,ισως και οι αλυταρχες.(αστειευομαι φυσικα)

« Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 21 Απρ 2014, 23:23:09 από titanas » Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #71 στις: Δευτέρα, 21 Απρ 2014, 20:49:42 »

Για να λύσετε ένα πρόβλημα, θα δημιουργήσετε 100 άλλα!!! Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin
    Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν θέλουμε αλλαγή στον κανονισμό!!!
    Αφού πια είμαστε τόσοι πολλοί και Ίσως αυτό δημιουργεί προβλήματα, ας γίνει και μια δεύτερη κατηγορία.
    Αν οι αθλητές την επιλέξουν, θα πάρει και αυτή τον δρόμο της!!!
    Όποιος συμφωνεί για μη αλλαγή της κατηγορίας f5j-gr, ας γράψει το όνομα του παρακάτω.
    Έτσι θα ξέρουμε αν οι αθλητές θέλουν αλλαγή του κανονισμού ή όχι!!!
    Για να μη μιλάμε άδικα δηλαδή και για να μην καταστρέψουμε μια πετυχημένη κατηγορία!!!
    1. mikrosdedalos

Αρχίζει και μου αρέσει η ιδέα της άλλης κατηγορίας, για να μη αναμιχθεί η ήρα με το στάρι.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    GMeskos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #72 στις: Δευτέρα, 21 Απρ 2014, 21:03:33 »

Άς μήν πάμε νά λύσουμε όλα τά ένδεχόμενα προβλήματα μαζί.
    One step at a time πού λέμε καί στά Έλληνικά.
    Άς ξεκινήσουμε γιά τό 2015 μέ τό start hight καί μετά βλέπουμε.
    Δυστυχώς τό spot landing λόγω μικρών μοντελοδρομέίων δέν είναι έφαρμόσιμο.
    Όσο γιά κανονισμούς FAI πρώτα άς ύπολογίσουμε πόσοι χρονομέτρες χρειάζονται
    γιά 12-15 άθλητές καί πού θά βρεθούν καί τό ξανασυζητάμε.

Γ.Μέσκος
    Καταγράφηκε

SO MANY PLANES,SO LITTLE TIME!!
    Gpap
    Aeromodeller Sr. Member

Γιώργος Παπαδόπουλος

« Απάντηση #73 στις: Δευτέρα, 21 Απρ 2014, 21:18:05 »

Καλησπέρα και Χριστός Ανέστη ,
    πολύ υλικό για διάβασμα παρά τις μέρες που πέρασαν  laugh .
    Πολλές ιδέες , πολλές προτάσεις άρα και που το συζητάμε έστω και διαδικτυακά και καταναλώνουμε κάποια ώρα αυτό σημαίνει ότι ο κανονισμός θα πρέπει να δεχθεί τροποποίηση-αναβάθμιση-βελτίωση πείτε το όπως θέλετε.
    Η αλήθεια είναι ότι από τον τελευταίο Περιφερειακό στο Ακραίφνιο το πρόβλημα παρουσιάστηκε έντονα και χρίζει κάποιας αλλαγής που να ξεχωρίζει ποιο εύκολα η κατάταξη των αθλητών .
    Σε έναν αγώνα Πανελλήνιο που είναι δυο ήμερες ίσως είναι πιο εύκολο το ξεκαθάρισμα γιατί υπάρχουν περισσότεροι γύροι που καθορίζουν τις θέσεις . Σ έναν αγώνα όμως μιας ημέρας με max 6 γύρων εκ των οποίων ο ένας απορρίπτεται σίγουρα υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες ισοβαθμίας . Λύση είναι και η αύξηση του χρόνου πτήσης σε 12-15λεπτα και σίγουρα καταλυτικό για το πρόβλημα το start height που δεν θα δώσει την δυνατότητα ισοπαλίας .
    Αυτό όμως που θα διευκόλυνε και την πιο καθαρή κατάταξη σίγουρα θα ήταν στον FLY OFF, μόνο τα καθαρά μηδενικά εφόσον υπάρχουν . Νομίζω κανείς δεν θα διαμαρτυρηθεί για την πτήση των καθαρών μηδενικών γιατί όσοι έβγαλαν όλους τους γύρους πραγματικά το αξίζουν σε σχέση με τους υπολοίπους που είχαν έστω και ένα "κακό" γύρο.
    Σίγουρα τα υπόλοιπα από κοντά στη Λάρισα , άλλωστε απόψεις εδώ καταγράφουμε που ίσως βοηθήσουν όλους μας σε κατανόηση των κάποιων προβλημάτων που ίσως δημιουργούνται είτε απο την μεγάλη συμμετοχή ή το κάλο επίπεδο ανταγωνισμού που υπάρχει .

Υ.Γ. (Προς Τιτάνα)
    GrinΗ προταση μου ειναι απλη,να εχουμε οσες συμμετοχες και κυπελα και ο κανονισμος ως εχει,ετσι θα ειμαστε ολοι χαρουμενοι.Θα μπορουσε να παιρνουν και οι βοηθοι ενα,ισως και οι αλυταρχες.

Αρη τώρα κατάλαβα γιατί έφυγες στεναχωρημένος από τον Περιφερειακό laugh
    Καταγράφηκε
    Stratigio
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #74 στις: Δευτέρα, 21 Απρ 2014, 21:56:00 »

Ευχές και από εμένα προς όλους.

Θα ήθελα με τη σειρά μου να εκφράσω κι εγώ (μαζί με το dapan) τη στήριξη μου στην ιδέα του Παρασκευά.

Ότι δηλαδή με πολύ λίγα μέσα, θα μπορούσε να διεξαχθεί ο τελικός με την προσθήκη της δυσκολίας προσγείωσης. Όχι σε κλίμακα πιάτου (αν μπορώ να διακρίνω καλά-στους τρείς αγώνες που έχω μετάσχει έως τώρα- το πιάτο θα έπρεπε να είναι από το σερβίτσιο του Γρισίνο), αλλά σε μορφή ζωνών. Έτσι θα μπορεί από πριν να είναι στημένος ο χώρος, αλλά και δεν τίθεται -κατά τη γνώμη μου- θέμα χωροταξίας. Άλλωστε οι 12 συμμετοχές στον περασμένο fly-off δεν είναι  συνήθης αριθμός, αλλά και άνετα θα μπορούσαμε να χωρέσουμε στο Μπουρμπουλοδρόμιο.

Πιστεύω πώς το να καταφέρεις να παραμείνεις σε πτήση με τη βοήθεια θερμικών για τη διάρκεια που χρειάζεται, είναι ευκολότερο και περισσότερο εξαρτώμενο από τον παράγοντα τύχη σε σχέση με τις ικανότητες χειρισμού (που εφόσον βρίσκεσαι στον τελικό, υποτίθεται πως διαθέτεις) που χρίζει η ακρίβεια προσγείωσης. Ειδικότερα δε σε έναν αγώνα, που κατά τη γνώμη μου αυτές οι ικανότητες θα πρέπει να περιλαμβάνονται στα κριτήρια για το νικητή.

Στο fly-off του περασμένου ΣΚ, έχω την άποψη πως περισσότερο ρόλο έπαιξαν οι "περίεργες" συνθήκες που επικράτησαν κατά τη διεξαγωγή του, παρά η ανικανότητα των συμμετασχόντων να παραμείνουν στα 500-600 μέτρα (6-7 ανεμόπτερα εκείνη τη στιγμή) για τα 15 τελευταία λεπτά. Πέραν τ’ ότι είναι κουραστικό για τους διαγωνιζόμενους, λίγος κόσμος (από τους θεατές) θα διατηρήσει το ενδιαφέρον του και ειδικά αν δεν εμπλέκεται με κάποιον τρόπο (Αifer κλπ).  Αν κάποιου βέβαια η ματαιοδοξία ζυγίζει περισσότερο από το ανεμόπτερό του (για την ακρίβεια το κόστος επισκευής-αντικατάστασης), χαλάλι το μετάλλιο…

Υ.Γ. Επίσης μου αρέσει η ιδέα των "καθαρών" δεκαριών, που αναφέρει ο Γιώργος αλλά και οι λοιποί φίλοι παραπάνω.
    Καταγράφηκε

Γιώργος Στρατάκης
    Σελίδες: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 ... 10     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Πτήσεις - Εκδηλώσεις - Ενημέρωση  |  Ανακοινώσεις (Συντονιστές: Γιώργος Κανδυλάκης, andreas)  |  Θέμα: Προτάσεις για την κατηγορία F5J GR για το 2015
    Μεταπήδηση σε: