Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.912 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 14 Αυγ 2026, 10:46:56

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 14 Αυγ 2026, 10:46:56

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Yiannis_S
    [Χθες στις 15:40]

από Markhelis
    [Χθες στις 00:06]

από TheLurker
    [Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 12:27:54]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309912
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 157
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 47
    Συνολικά: 47
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6 ... 10     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Προτάσεις για την κατηγορία F5J GR για το 2015  (Αναγνώστηκε 27672 φορές)
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #30 στις: Κυριακή, 20 Απρ 2014, 19:21:43 »

Θείε Λυπάμαι, αλλά θα επιμείνω στις θέσεις μου.

Βέβαια δεν έχει και τόση σημασία,  τι λέω εγώ και εσύ,  αλλά τι λένε και οι υπόλοιποι αθλητές και να μετρήσει η γνώμη των πολλών γιατί αυτές οι αλλαγές αφορούν όλους.

Επεσες μέσα στο ένα, εσύ σίγουρα γνωρίζεις "ότι δεν έχει τόση σημασσία το τι λές", αλλά έπεσες έξω στο δεύτερο, έχει σημασία το τι λέω εγώ.

Για την ολοκληρωμένη ενημέρωσή σου, οι αθλητές συζητούν, τα σωματεία ψηφίζουν.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    dapan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #31 στις: Κυριακή, 20 Απρ 2014, 19:37:43 »

Πρότεινα και επιμένω στο να μην αλλάξει κάτι στον αγώνα. Το ίδιο θα κάνω και ως μέλος του συλλόγου μου στα όργανα του, ώστε επιχειρηματολογώντας να αποφασιστεί να ψηφιστεί από τον σύλλογο μου, η μή αλλαγή των κανονισμών στο μέρος που αφορά το σκέλος του αγώνα πριν τα play off.
    Εκείνο που διαπιστώθηκε  στη παρούσα φάση και μετά τους αγώνες που έγιναν με πλήθος συμμετοχών, είναι το ένα πρόβλημα, στη διεξαγωγή των Play off και στη τελική κατάταξή των αθλητών. Πρόβλημα που εν μέρει λύνει και ο παρόν κανονισμός.
    Αντί λοιπόν να προσπαθήσουμε να βρούμε για όσους θεωρούν πως "αδικούνται" από τα play off μια λύση στην αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού, πάμε να αλλάξουμε όλοι την φιλοσοφία της κατηγορίας.
    Αν είναι να την πάμε σε start height, τότε είναι προτιμότερο, πάντα κατά την άποψη μου, να στηριχθεί, να ψηφιστεί  και να εξελιχθεί η κατηγορία που προτείνει η Αερολέσχη Φθιώτιδας, η οποία έχει πολλά στοιχεία από τις προτάσεις που γράφτηκαν μέχρι τώρα για την τροποποίηση της παρούσας.
    Μακάρι, τυχόν αλλαγές να μην φέρουν σε μαρασμό κάτι που ομολογουμένως περπατάει σωστά ως τώρα.
    Καταγράφηκε

Όποιος μαθαίνει από τα λάθη του είναι έξυπνος,
    όποιος μαθαινει από τα λάθη των άλλων είναι σοφός
    Αντώνης Παπαδόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #32 στις: Κυριακή, 20 Απρ 2014, 21:15:59 »

Καλησπέρα και Χριστός Ανέστη,

Η συζήτηση καλά πάει μέχρι τώρα, αλλά καλό είναι να μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.

Το θέμα είναι προτάσεις για την εξέλιξη της F5J GR και πως αυτή θα κάνει ένα ακόμα βήμα προς αυτήν της FAI και μακάρι αν αυτό το βήμα είναι και τρόπος για να δώσει λύση στο θέμα που τουλάχιστον οι περισσότεροι έχουν αντιληφθεί ότι χρήζει μικρής βελτίωσης.

Μην ξεχνάτε ότι το θέμα δεν είναι για προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Η μεγάλη ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων θα είναι ο Πανελλήνιος στο Μελισοχώρι. Κρατάτε την όρεξη σας για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για εκεί.

Οσο πιο μεγάλη είναι η συμμετοχή τόσο πιο αντιπροσωπευτική θα είναι και η συζήτηση που θα ακολουθήσει.

Αντώνης Παπαδόπουλος
    Καταγράφηκε
    mikrosdedalos
    Aeromodeller Hero Member

Η κρίση θέλει καλοπέραση και καλή παρέα !

« Απάντηση #33 στις: Κυριακή, 20 Απρ 2014, 21:28:38 »

Θείε Λυπάμαι, αλλά θα επιμείνω στις θέσεις μου.

Βέβαια δεν έχει και τόση σημασία,  τι λέω εγώ και εσύ,  αλλά τι λένε και οι υπόλοιποι αθλητές και να μετρήσει η γνώμη των πολλών γιατί αυτές οι αλλαγές αφορούν όλους.

Επεσες μέσα στο ένα, εσύ σίγουρα γνωρίζεις "ότι δεν έχει τόση σημασσία το τι λές", αλλά έπεσες έξω στο δεύτερο, έχει σημασία το τι λέω εγώ.

θείε, δεν είχα σκοπό να ξαναγράψω στο θέμα, αλλά τα παραπάνω, αν κατάλαβα καλά, είναι τελείως απαράδεχτα.

Δηλαδή, διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, μας λες ότι το τί λένε οι αθλητές δεν παίζει κανένα ρόλο;

Ότι αν εσύ αποφασίσεις κάτι, σαν αθλητικό σωματείο οι αθλητές δεν έχει σημασία τι θα πουν;, Πως το είπες; ΄"ότι δεν έχει τόση σημασία το τι λες", αλλά έπεσες έξω στο δεύτερο, έχει σημασία το τι λέω εγώ΄΄ ;

Και για πες μας σε παρακαλώ, γιατί άνοιξες αυτό το θέμα; Για να νομίζουμε ότι ακούγεται η γνώμη μας, και να νομίζουμε ότι  διαμορφώνουμε το πλαίσιο των αγώνων που αγωνιζόμαστε; Γιατί μας βάζεις να γράφουμε και να ασχολούμαστε με το θέμα;

Γιατί ότι πούμε δεν έχει σημασία!!!!Σημασία έχει τί θα πεις εσύ σαν σωματείο!!!

Δηλαδή όλοι στον μοντελισμό δεν έχουμε  ίση γνώμη; Κάποιοι μιλάνε για να μιλάνε και κάποιοι αποφασίζουν ότι θέλουν αυτοί;
    Το θέμα νομίζω ότι είναι αρκετά σοβαρό!!!Πραγματικά δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτό εννοείς!!! Μάλλον δεν κατάλαβα κάτι καλά.
    Σε παρακαλώ να μας εξηγήσεις τι εννοείς με τα παραπάνω.

Με εκτίμηση.
    md
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 20 Απρ 2014, 21:46:52 από mikrosdedalos » Καταγράφηκε

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΛΑΓΙΑ:

http://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=32374.0
    mikrosdedalos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #34 στις: Κυριακή, 20 Απρ 2014, 21:42:12 »

Καλησπέρα και Χριστός Ανέστη,

Η συζήτηση καλά πάει μέχρι τώρα, αλλά καλό είναι να μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.

Το θέμα είναι προτάσεις για την εξέλιξη της F5J GR και πως αυτή θα κάνει ένα ακόμα βήμα προς αυτήν της FAI και μακάρι αν αυτό το βήμα είναι και τρόπος για να δώσει λύση στο θέμα που τουλάχιστον οι περισσότεροι έχουν αντιληφθεί ότι χρήζει μικρής βελτίωσης.

Μην ξεχνάτε ότι το θέμα δεν είναι για προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Η μεγάλη ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων θα είναι ο Πανελλήνιος στο Μελισοχώρι. Κρατάτε την όρεξη σας για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για εκεί.

Οσο πιο μεγάλη είναι η συμμετοχή τόσο πιο αντιπροσωπευτική θα είναι και η συζήτηση που θα ακολουθήσει.

Αντώνης Παπαδόπουλος

Αντώνη αληθώς ανέστη.

Δεν έχω καμία αντιπαράθεση με κανέναν, πραγματικά.
    Και λυπάμε που η συζήτηση πήρε αυτή την τροπή.

Για μένα το θέμα όμως είναι σοβαρό. Είναι θέμα αρχών, και θέλω να ξέρω πώς σκέφτονται,
    αυτοί που έχουν στα χέρια τους, τις τύχες των αγώνων και γενικότερα του μοντελισμού.

Με εκτίμηση.
    md
    Καταγράφηκε

Αντώνης Παπαδόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #35 στις: Κυριακή, 20 Απρ 2014, 21:42:26 »

Καλησπέρα ξανά,

Νομίζω ότι εξήγησα ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι για προσωπικές αντιπαραθέσεις. Αν είναι και αυτό να εξελιχθεί σε κάτι ανάλογο, επειδή το ξεκίνησα, θα ζητήσω από τους administrators να το κλειδώσουν.

Πότε επιτέλους θα μάθουμε να συζητάμε με γνώμονα το ΕΜΕΙΣ και όχι το ΕΓΩ ή το ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΓΩ.

Αν έχετε κάτι να προτείνετε κάντε το.

Κρατήστε την όρεξη για την συζήτηση και όχι μόνο....... για την Λάρισα.

Αυτά.

Αντώνης Παπαδόπουλος

Καταγράφηκε
    mikrosdedalos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #36 στις: Κυριακή, 20 Απρ 2014, 21:55:04 »

Καλησπέρα ξανά,

Νομίζω ότι εξήγησα ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι για προσωπικές αντιπαραθέσεις. Αν είναι και αυτό να εξελιχθεί σε κάτι ανάλογο, επειδή το ξεκίνησα, θα ζητήσω από τους administrators να το κλειδώσουν.

Πότε επιτέλους θα μάθουμε να συζητάμε με γνώμονα το ΕΜΕΙΣ και όχι το ΕΓΩ ή το ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΓΩ.

Αν έχετε κάτι να προτείνετε κάντε το.

Κρατήστε την όρεξη για την συζήτηση και όχι μόνο....... για την Λάρισα.

Αυτά.

Αντώνης Παπαδόπουλος

Αντώνη πραγματικά σέβομαι την θέση και  τον ρόλο σου.

Νομίζω όμως ότι πρέπει να δοθεί βήμα στον θείο, να μας εξηγήσει τι ευνοούσε, γιατί ίσως να θεωρηθεί ότι αποφεύγει να μας απαντήσει.
    Δεν είναι σωστό, να μην του δώσουμε αυτό το δικαίωμα.

Με εκτίμηση.
    md
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #37 στις: Κυριακή, 20 Απρ 2014, 21:59:14 »

Δηλαδή, διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, μας λες ότι το τί λένε οι αθλητές δεν παίζει κανένα ρόλο;

Μου αρέσει όταν προσποιείσαι ότι δεν καταλαβαίνεις και θέλεις εξήγηση. Γιατί έτσι μου δίνεται η ευκαιρία να επαναλάβω "τις συνθήκες, και αξιώματα" για να ενημερωθούν και οι άλλοι που "πιθανόν" να μην καταλαβαίνουν.

Οι αθλητές έχουν γνώμη, και αν δεν γνωρίζεις , πριν λίγο καιρό συγκεντρωθήκαμε 25 άτομα από τα δύο σωματεία της Αττικής, και ανταλλάξαμε γνώμες ακριβώς επάνω στο μέλλον της F5J-GR. Δεν πήραμε φυσικά αποφάσεις.

Αυτό ακριβώς θα συμβεί και στην Λάρισα. Δεν θα γίνει καμμία ψηφοφορία. Θα ακουστούν και εκεί μόνο  γνώμες.

Οι αποφάσεις λαμβάνονται στα κέντρα αποφάσεων, που για την περίπτωση αυτή είναι τα Δ.Σ. των σωματείων.

Αφού λοιπόν ακουστούν όλες οι γνώμες, που σίγουρα δεν θα συμπίπτουν όλες, και ακόμα μερικές θα αντικρούονται μεταξύ τους, τα Δ.Σ. θα φιλτράρουν αυτές τις γνώμες και θα πάρουν τις αποφάσεις τους, θα  κάνουν επίσημες προτάσεις προς την Ομοσπονδία, και θα ψηφίσουν όποια πρόταση θέλουν.

Για να αντιληφθείς το ότι υπάρχει δημοκρατία, αναφέρω απλά ότι επί δύο έτη η Ε.Α.Α. έχει προτείνει την επέκταση του χρόνου προσγείωσης από 1 λεπτό σε 2 λεπτά, για λόγους ασφάλειας των μοντέλων, και η πρόταση δεν έχει γίνει δεκτή. Χαλάσαμε τις σχέσεις μας με τα άλλα σωματεία που δεν την ψήφισαν; Σίγουρα όχι.

Αυτό που επίσης θέλω να επισημάνω είναι ότι υπάρχουν αερομοντελιστές που αντιλαμβάνονται καλύτερα που πάσχει ένας κανονισμός, και εργάζονται για την βελτίωσή του, ενώ υπάρχουν άλλοι αερομοντελιστές που απλά προβάλλουν τις προσωπικές τους θέσεις, για την προσωπική τους παρουσία στον αγωνιστικό στίβο.

Γι΄ αυτό εκλέγονται τα Δ.Σ., για να συσσωρεύεται η εμπειρία και η γνώση, και να λαμβάνοναται οι αποφάσεις με ηρεμία και κρίση, και να μην επηρεάζεται το αποτέλεσμα από ένα ξαφνικό "ενθουσιασμό".

Θα κλείσω με τη δική σου ατάκα: "Βέβαια δεν έχει τόση σημασία τι λέω εγώ..."

Παρ' όλα αυτά έχει σημειωθεί το τι ζητάς, αν και είναι αόριστο, ίσως στη Λάρισα να το διευκρινήσεις ακόμα περισσότερο.

Τι δεν καταλαβαίνεις; (όπως το λέει και η διαφήμηση)
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    G.Skargiotis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #38 στις: Κυριακή, 20 Απρ 2014, 22:13:45 »

Μετά από την μικρή μου συμμετοχή σε αυτήν την κατηγορία και με πολλές συζητήσεις για την εξέλιξη της  θα σημειώσω ότι από την στιγμή που υιοθετηθεί το start-height η κατηγορία αλλάζει και μεταμορφώνεται σε κάτι άλλο που  άλλοι το έχουν σκεφτει και εχουν δώσει λυσεις στην βαθμολογια, στην πτηση,και στην προσγειωση(f5j fai)

Εδώ νομίζω ότι η λύση είναι μια: να παραταθεί ο χρόνος εργασίας από 10 λεπτά σε  12-15.

Έτσι θα μειωθεί το φαινόμενο των ισοβαθμιών  σε μεγάλο βαθμό (αν και χωρίς να το εξαλείψει)

Όμως θα κρατήσει όλα τα χαρακτηριστικά αυτά που τον έκαναν τόσο δημοφιλή από μεγάλη μερίδα αθλητών, τους οποίους πρέπει να σεβαστούμε !!
    Καταγράφηκε

Γιωργος Σκαργιωτης

Η αλήθεια πάντα λάμπει,
     Η λάσπη του επιστρέφει!
    Η δικαιοσύνη έρχεται !!!!!!!!

(Νεραιδοκυνηγός )
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #39 στις: Κυριακή, 20 Απρ 2014, 22:14:37 »

Πρότεινα και επιμένω στο να μην αλλάξει κάτι στον αγώνα. Το ίδιο θα κάνω και ως μέλος του συλλόγου μου στα όργανα του, ώστε επιχειρηματολογώντας να αποφασιστεί να ψηφιστεί από τον σύλλογο μου, η μή αλλαγή των κανονισμών στο μέρος που αφορά το σκέλος του αγώνα πριν τα play off.
    Εκείνο που διαπιστώθηκε  στη παρούσα φάση και μετά τους αγώνες που έγιναν με πλήθος συμμετοχών, είναι το ένα πρόβλημα, στη διεξαγωγή των Play off και στη τελική κατάταξή των αθλητών. Πρόβλημα που εν μέρει λύνει και ο παρόν κανονισμός.
    Αντί λοιπόν να προσπαθήσουμε να βρούμε για όσους θεωρούν πως "αδικούνται" από τα play off μια λύση στην αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού, πάμε να αλλάξουμε όλοι την φιλοσοφία της κατηγορίας.
    Αν είναι να την πάμε σε start height, τότε είναι προτιμότερο, πάντα κατά την άποψη μου, να στηριχθεί, να ψηφιστεί  και να εξελιχθεί η κατηγορία που προτείνει η Αερολέσχη Φθιώτιδας, η οποία έχει πολλά στοιχεία από τις προτάσεις που γράφτηκαν μέχρι τώρα για την τροποποίηση της παρούσας.
    Μακάρι, τυχόν αλλαγές να μην φέρουν σε μαρασμό κάτι που ομολογουμένως περπατάει σωστά ως τώρα.

Φίλε Παντελή,
    χαίρομαι που επέστρεψες στον αγωνιστικό στίβο μετά από έτη απουσίας, και μάλιστα προσφέρεσαι να βοηθήσεις τη συζήτηση για την βελτίωση του κανονισμού.

Ο τελικός fly-off υπάρχει για να διαχωρίζει ισοβαθμίες στην πρωτη θέςη.

Υπάρχει όμως σοβαρό πρόβλημα επειδή ο τελικός δεν διαχωρίζει πάντα αυτούς που μπήκαν με όλα τα μηδενικά, και πέτυχαν και το τριανάλεπτο.

Στο Ακραίφνιο πρόσφατα μπήκα στον τελικό 4 αθλητές με φουλ μηδενικά, απλά δύο πέτυχαν τριανάλεπτο και ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση θα μπορούσαν να είχαν ισοβαθμίσει και οι 4. Αυτό είναι άκομψο.

Θα σε διορθώσω λοιπόν, ο παρόν κανονισμός δεν λύνει ούτε εν μέρει μία τέτοια περίπτωση.
    Αρα πρέπει κάτι να αλλάξει.

Προσωπικά είμαι υπέρ του start height, με τα επιχειρήματα που ανέπτυξε ο Grele, εσύ δεν είσαι, γι' αυτό θα ήθελα να μου αναλύσεις τις σκέψεις σου.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    mikrosdedalos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #40 στις: Κυριακή, 20 Απρ 2014, 22:15:19 »

Μου αρέσει όταν προσποιείσαι ότι δεν καταλαβαίνεις και θέλεις εξήγηση. Γιατί έτσι μου δίνεται η ευκαιρία να επαναλάβω "τις συνθήκες, και αξιώματα" για να ενημερωθούν και οι άλλοι που "πιθανόν" να μην καταλαβαίνουν.

Οι αθλητές έχουν γνώμη, και αν δεν γνωρίζεις , πριν λίγο καιρό συγκεντρωθήκαμε 25 άτομα από τα δύο σωματεία της Αττικής, και ανταλλάξαμε γνώμες ακριβώς επάνω στο μέλλον της F5J-GR. Δεν πήραμε φυσικά αποφάσεις.

Αυτό ακριβώς θα συμβεί και στην Λάρισα. Δεν θα γίνει καμμία ψηφοφορία. Θα ακουστούν και εκεί μόνο  γνώμες.

Οι αποφάσεις λαμβάνονται στα κέντρα αποφάσεων, που για την περίπτωση αυτή είναι τα Δ.Σ. των σωματείων.

Αφού λοιπόν ακουστούν όλες οι γνώμες, που σίγουρα δεν θα συμπίπτουν όλες, και ακόμα μερικές θα αντικρούονται μεταξύ τους, τα Δ.Σ. θα φιλτράρουν αυτές τις γνώμες και θα πάρουν τις αποφάσεις τους, θα  κάνουν επίσημες προτάσεις προς την Ομοσπονδία, και θα ψηφίσουν όποια πρόταση θέλουν.

Για να αντιληφθείς το ότι υπάρχει δημοκρατία, αναφέρω απλά ότι επί δύο έτη η Ε.Α.Α. έχει προτείνει την επέκταση του χρόνου προσγείωσης από 1 λεπτό σε 2 λεπτά, για λόγους ασφάλειας των μοντέλων, και η πρόταση δεν έχει γίνει δεκτή. Χαλάσαμε τις σχέσεις μας με τα άλλα σωματεία που δεν την ψήφισαν; Σίγουρα όχι.

Αυτό που επίσης θέλω να επισημάνω είναι ότι υπάρχουν αερομοντελιστές που αντιλαμβάνονται καλύτερα που πάσχει ένας κανονισμός, και εργάζονται για την βελτίωσή του, ενώ υπάρχουν άλλοι αερομοντελιστές που απλά προβάλλουν τις προσωπικές τους θέσεις, για την προσωπική τους παρουσία στον αγωνιστικό στίβο.

Γι΄ αυτό εκλέγονται τα Δ.Σ., για να συσσωρεύεται η εμπειρία και η γνώση, και να λαμβάνοναται οι αποφάσεις με ηρεμία και κρίση, και να μην επηρεάζεται το αποτέλεσμα από ένα ξαφνικό "ενθουσιασμό".

Θα κλείσω με τη δική σου ατάκα: "Βέβαια δεν έχει τόση σημασία τι λέω εγώ..."

Παρ' όλα αυτά έχει σημειωθεί το τι ζητάς, αν και είναι αόριστο, ίσως στη Λάρισα να το διευκρινήσεις ακόμα περισσότερο.

Τι δεν καταλαβαίνεις; (όπως το λέει και η διαφήμηση)

Ευχαριστώ για την απάντηση σου.

Νομίζω ότι είναι στον σωστό δρόμο!!!
    Η πρόταση μου είναι να μην αλλάξει η f5j gr και αν θέλετε, να γίνει παράλληλα μια νέα κατηγορία.
    Άλλωστε οι συμμετοχές είναι πολλές, όπως λέτε, και σίγουρα θα λειτουργήσουν καλά και οι δύο κατηγορίες.

Και μένα μου αρέσει όταν προσποιείσαι ότι δεν καταλαβαίνεις την πρόταση μου!!!!
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #41 στις: Κυριακή, 20 Απρ 2014, 22:23:37 »

Μετά από την μικρή μου συμμετοχή σε αυτήν την κατηγορία και με πολλές συζητήσεις για την εξέλιξη της  θα σημειώσω ότι από την στιγμή που υιοθετηθεί το start-height η κατηγορία αλλάζει και μεταμορφώνεται σε κάτι άλλο που  άλλοι το έχουν σκεφτει και εχουν δώσει λυσεις στην βαθμολογια, στην πτηση,και στην προσγειωση(f5j fai)
    Στις κατηγορίες -GR υιοθετούμε αφ' ενός τις δικές μας απόψεις αλλά και τις διεθνείς απόψεις, προσδοκώντας σε ένα καλό γάμο.
    Παράθεση
    Εδώ νομίζω ότι η λύση είναι μια: να παραταθεί ο χρόνος εργασίας από 10 λεπτά σε  12-15.

Έτσι θα μειωθεί το φαινόμενο των ισοβαθμιών  σε μεγάλο βαθμό (αν και χωρίς να το εξαλείψει)

Όμως θα κρατήσει όλα τα χαρακτηριστικά αυτά που τον έκαναν τόσο δημοφιλή από μεγάλη μερίδα αθλητών, τους οποίους πρέπει να σεβαστούμε !!
    Εδώ θα συμφωνήσω με τον Γιώργο, και επειδή υπάρχει ήδη αυτή η δυνατότητα στον ισχύοντα κανονισμό, η ΕΑΑ έχει στείλει επιστολή στην ΕΛΑΟ προτείνοντας την άμεση ενεργοποίησή του.

Ο αντίλογος που και εγώ αντιλαμβάνομαι ότι είναι ισχυρός, λέει ότι αυξάνοντας τον χρόνο εργασίας, θα μειωθεί ο συνολικός αριθμος γύρων, και έτσι με τα λιγότερα αποτελέσματα, θα είναι πιθανόν να υπάρχουν περισσότερες ισοβαθμίες από ότι με 12 πτήσεις. Θεωρητικά πάντα.   

Κι αν δεν δούμε στην πράξη πως διευκολύνει ( ή δεν διευκολύνει) αυτή η διάταξη, δεν θα μπορούμε να πούμε ότι τα εξετάσαμε όλα για το μέλλον της κατηγορίας.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #42 στις: Κυριακή, 20 Απρ 2014, 22:35:19 »

Νομίζω ότι είναι στον σωστό δρόμο!!!
    Η πρόταση μου είναι να μην αλλάξει η f5j gr και αν θέλετε, να γίνει παράλληλα μια νέα κατηγορία.
    Άλλωστε οι συμμετοχές είναι πολλές, όπως λέτε, και σίγουρα θα λειτουργήσουν καλά και οι δύο κατηγορίες.

Και μένα μου αρέσει όταν προσποιείσαι ότι δεν καταλαβαίνεις την πρόταση μου!!!!

Μην ανησυχείς τώρα την κατάλαβα. Γιατί στα περισσότερα από τα γραπτά σου ασχοληθηκες με το ποιός ψηφίζει τις αλλαγές.

Θα ήθελα όμως να θέσω ένα υποθετικό παράδειγμα.

Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν πολλοί υποστηρικτές που λένε ότι ότι το off-side χαλάει το παιχνίδι, ενώ άλλοι το δέχονται ως είναι.

Θα μπορούσε λοιπόν να υπάρξει η τρέχουσα κατηγορία με off-side και να στηθεί και μία άλλη καθ' όλα τα άλλα όμοια αλλά χωρίς το off-side?

Μάλλον όχι.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    twinspark
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #43 στις: Κυριακή, 20 Απρ 2014, 23:02:07 »

Με γνώμονα την απλή λογική θεωρώ ότι το start height χωρίς την ύπαρξη χρονομέτρου δεν μπορεί να υπάρξει.

Αν μπει μόνο το start height θα δημιουργηθούν αδικίες στη βαθμολογία που δεν συνάδουν με κανονισμό αγώνων. Η FAI τον έχει γράψει τον κανονισμό και τον βελτιώνει εδώ και μερικά χρόνια. Ας μην προσπαθούμε να εφεύρουμε τον τροχό, τον έχουν εφεύρει ήδη και τον χρησιμοποιούν σε όλη την Ευρώπη.

Δηλαδή ποιος θα είναι καλύτερος, αυτός που ανέβηκε στα 200++ μέτρα και έκανε 10 λεπτά ή αυτός που ανέβηκε στα 70μέτρα και έκανε 9:55?
    Καταγράφηκε
    modeller2
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #44 στις: Δευτέρα, 21 Απρ 2014, 00:21:45 »

Χρονια Πολλα και Χριστος Ανεστη σε ολους

Κατα την γνωμη μου πριν ασχοληθουμε με την εφαρμογη του υψους εκκινησης
    στους αγωνες πιστευω οτι θα επρεπε να δοκιμαστει πρωτα η αυξηση του χρονου
    εργασιας στα 15 λεπτα και αν και αυτο δεν δωσει τα αποτελεσματα που θελουμε
    τοτε να ασχοληθουμε με το start height

Αυτο το λεω γιατι με το start height θα υπαρχει σοβαρο πλεονεκτημα ολων αυτων που
    προπονουνται στο μερος που θα γινει ο εκαστοτε αγωνας εναντι αυτων που πετανε
    για πρωτη η δευτερη φορα εκει γιατι πολυ απλα δεν εχουν την δυνατοτητα να πανε
    3 η 4 μερες πριν τον αγωνα και να γνωρισουν το μερος πτητικα αρα θα εχουμε εναν
    ακομα αγωνα για τους οικομικα υσχυρους 

Οπως βλεπετε ο καθενας βλεπει τους αγωνες απο την δικη του σκοπια και μονο, γιαυτο
    θελει πολυ κουβεντα η αλαγη κανονισμων εαν θελουμε να ειναι προς το καλυτερο
    Καταγράφηκε

Εγω πεταω τα δικα μου ανεμοπτερα........https://www.facebook.com/pages/Sparti-F5J-glider/170739626465835

SPARROW320REF SPARROWIII TANGOXL 3,40 EAGLET230 EAGLET 250REF TANGOXV 3,4
    Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6 ... 10     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Πτήσεις - Εκδηλώσεις - Ενημέρωση  |  Ανακοινώσεις (Συντονιστές: Γιώργος Κανδυλάκης, andreas)  |  Θέμα: Προτάσεις για την κατηγορία F5J GR για το 2015
    Μεταπήδηση σε: